Alkoholmentes forraltbor
2020. december 21. Vegetáriánus receptek
Az adventi és karácsonyi ünnepi hangulathoz hozzá tartozik a gyümölcs- és fűszerillat, mint a síléchez a bot, a télhez pedig a forró italok.
Hozzávalók:
- 1 l szőlőlé
- 8 dl víz
- 8-10 szem szegfűbors
- 1-2 rúd fahéj
- 8-10 szem szegfűszeg
- 2-3 darab csillagánizs
- 10-15 szem mazsola
A szőlőlé az bolti, dobozos, fehér- vagy kékszőlőből. A hozzávalókat egy lábasba öntjük, felforraljuk, és fedő alatt 20 percig ázni hagyjuk. Forrón, ízlés szerint narancsdarabokkal kínáljuk.
Kellemes ünnepeket!
Bliszkó Viktor
« Így kezdj neki az Új évnek! - lépések a sikeres évindításhoz 2021. | Almás-diós sütike liszt- és cukormentesen » |
|
|