fokhagyma receptek - Vegetáriánus receptek

Még kapható a második,
      bővített kiadás!

Még kapható! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás

Megrendelés »


Próbálja ki, biztosan ízleni fog!

Vegetáriánus fesztivál

Kókusztejszínes zöldség gyömbérrel és shitake-val, köret: gabonakolbászos köles

Mángoldos – bokkolis subji – indiai zöldséges főétel

Pagoda saláta










fokhagyma receptek

Kókusztejszínes zöldség gyömbérrel és shitake-val, köret: gabonakolbászos köles

2018. február 10. VegaNinja 

Egy elég rendhagyó kombináció ez az étel, de működik! Nagyon finom, és jól harmonizálnak a különböző nemzetek ízei. És nem utolsó sorban: nagyon egyszerű recept és gyorsan elkészül. Hozzávalók: 1 bögre köles 3-4 cm-es darab egy gabonakolbászból só fagyasztott zöldhüvelyű zöldbab fagyasztott sárgahüvelyű zöldbab 1 db sárgarépa apróra vágva spenótlevelek (egyéb fagyasztott zöldségek ízlés szerint) 1 doboz kókusztejszín friss vagy szárított gyömbér friss vagy szárított shiitake gomba fokhagyma só Díszítéshez: szezámmag Elkészítés: a kölest megmosom, és dupla mennyiségű vízben készre főzöm a belemorzsolt gabonakolbásszal együtt, és ízlés szerint sózva. Ha szárított shiitake gombával dolgozunk, azt fél órára érdemes beáztatni főzés előtt. A zöldbabokat, a csíkokra vágott gombát és a répát a kókusztejszínben elkezdem főzni közepes lángon, fedő alatt, beleteszem a gyömbért és sót ízlés szerint. 15-20 perc múlva hozzáadom a spenótot és fokhagymanyomóval a fokhagymát. Amint a spenótlevélkék megfonnyadtak, vagy fagyasztott spenót levél esetén: felolvadtak, és a zöldbabok is megpuhultak, kész az ételünk. Bőven szórt szezámmaggal vagy dióval tálalom. The post Kókusztejszínes zöldség gyömbérrel és shitake-val, köret: gabonakolbászos köles appeared first on VegaNinja.

Brokkoligolyók kókuszbundában

2018. február 4. VegaLife 

Brokkoligolyók kókuszbundábanLeggyakrabban édességekhez használjuk a kókuszreszeléket. Ez általános. Nagy ritkán mégis megszáll valami, ami által kísérleteket viszek véghez. Így jött létre ez a kókuszreszelékbe forgatott brokkoli golyó. Ha van maradék párolt brokkolid, vagy nem tudod, mit kezdj a hűtőben pihenő brokkoliddal, íme egy jó kis recept. Mi zöldséges rizzsel és vegán majonézzel fogyasztottuk. Kellemes ízélmény ezek együttese.   A recept Hozzávalók: - 400 g brokkoli - 0.5 fej vöröshagyma - 1 gerezd fokhagyma -  zabpehely - 2 ek sörélesztő pehely - kókuszreszelék - só    Elkészítés: A brokkolit megmossuk, és a rózsáira szedjük. Kevés sós vízben feltesszük párolni kb. 10-15 percig. A vöröshagymát, fokhagymát felaprítjuk. Amikor félig megpuhult a brokkoli, hozzáadjuk  a felaprított hagymát és a fokhagymát. Botmixerrel vagy gyorsaprítóval összeturmixuljuk úgy, hogy maradjanak benne darabok. Hozzákeverünk annyi zabpelyhet, hogy formázható masszát kapjunk. Adunk hozzá sót és sörélesztő pelyhet, majd gombócokat formálunk belőle. A gombócokat pedig meghempergetjük kókuszreszelékben. Sütőpapíros tepsire helyezzük és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Rizibizivel és vegán majonézzel fogyasztottuk.  

Napraforgós cékla fasírt

2018. február 2. Fittanyuka 

Nagy kedvencem ez a roppanós, vegán, tulajdonképpen zabfasírt. Céklával készítettem az idénynek megfelelően, de bármilyen zöldséggel készíthetjük. Lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, sok rostot és fehérjében gazdag a zabpehely miatt. Hozzávalók: 25 dkg kis levelű gluténmentes zabpehely 1 db reszelt, friss cékla 1 teáskanálnyi vegamix 1 kk parajdi só maréknyi enyhén pirított napraforgó mag 1 cikk préselt fokhagyma kb 1,5 dl meleg víz A vízhez hozzákeverjük a vegamixet és a sót, ráöntjük a zabpehelyre, hozzáadjuk a napraforgó magot, a reszelt céklát, fokhagymát, összekeverjük és hagyjuk állni körülbelül 10-15 percig. Ha túl száraznak találjuk adhatunk hozzá még vizet, vagy ha folyós akkor még zabpelyhet. Formázható állagúnak kell lennie. Evőkanállal kiszaggatjuk és tetszőleges méretű fasírtokat formázunk belőle. Forró kókuszolajban kisütjük. Süthetjük sütőben is, akkor viszont a masszához adjunk egy evőkanálnyi hidegen sajtolt olíva olajat vagy napraforgó olajat.  Önmagában vagy salátához, különböző köretekhez feltétnek, akár főzelékhez kitűnő.  

Minestrone leves fettuccine tésztával

2018. január 17. Vegán Család 

Minestrone leves fettuccine tésztával Hozzávalók:   1 kisebb cukkini 3 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 kisebb zellergumó 1 nagy vöröshagyma 1 kis csokor petrezselyem aprítva 2 db közepes burgonya 1 konzerv sűrített paradicsom 1 konzerv fehér bab 2 gerezd fokhagyma 1 babérlevél 1 tk vegamix bazsalikom, só ízlés szerint víz 3-4 marék fettuccine tészta olívaolaj     tálaláshoz pirított kenyér 2-3 gerezd fokhagyma [...] Bővebben!

Thermoleves

2018. január 11. Kertkonyha 

ThermolevesHogy van az, hogy este eszel egy levest, és reggel még mindig annak melegével ébredsz a hasadban? Fantasztikus érzés, mondhatom. :D Szóval, gyere, próbáld ki te is, milyen a pirított zelleren főtt thermoleves batátából. Erről most többet nem is mondanék, beszéljenek a képek meg a recept. :) Hozzávalók 2-3 adaghoz - 500 g batáta hámozva, darabolva - 1 evőkanálnyi zellergumó - 1 evőkanálnyi fehérrépa - fél vöröshagyma - 1 gerezd fokhagyma - 3 ek olaj - 2 csipet szerecsendió - 100 ml növényi főzőkrém (elhagyható) - Az olajon fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát, reszeld rá a zellert, és pirítsd át nagy lángon. Ezután húzd le, és dobd rá a felaprított fokhagymát is. Várd meg, míg szállni kezdenek azok az isteni illatok. - Ezután jöhet a batáta, a felkarikázott fehérrépa és a fűszerek. - Öntsd fel fél liter vízzel, és főzd meg a levest. Ha extra krémesre szeretnéd, – és szerintem is sokat dob rajta egy kis növényi tejszín. Ezt az utolsó pár percben öntsd hozzá. - Amikor puha a krumpli, zárd el, és turmixold le. Extra feltét az ínyenceknek: pirított csicseriborsó - 3 evőkanál csicseriborsó konzerv - 1 gyűszűnyi paprikakrém - csipet rozmaring A csicseriborsót keverd be a paprikakrémmel, és 1 kávéskanálnyi olajon, a serpenyőt rázogatva pirítsd meg. Szórd rá a rozmaringot, és kész is, mehet a levesre. Tápanyagban és látványban is nagyon megéri a ráfordított két percet. :) A maradék konzervből pedig készíts egy jó hummuszt! Jó étvágyat! Elkészítési idő: 20 perc Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat: Kezdő Vegán Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag Növényi Tejek és Tejtermékek I Növényi Tejtermékek II A Mindennapi Superfood Kezdő Vegán Angol nyelven     The post Thermoleves appeared first on Kertkonyha.

pizzás muffin

2017. december 31. Beautilicious 

pizzás muffinA sok édesség, és karácsonyi terülj-terülj asztalkám után nincs is jobb, mint egy könnyed, és diétás finomság. Bátran falatozhatod, de vigyázz! Vészesen hamar elfogy. hozzávalók - 1 cukkini - 2gerezd fokhagyma - 50gr zabkorpa - 3 tojás - 1tk sütőpor - 150gr reszelt sajt - 150gr paradicsomszósz - só - oregáno - bazsalikom - majoranna így készítsd - A cukkinit reszeld le, majd hagyd állni a sóban - A tojásokat válaszd ketté - Nyomkodd ki a cukkini levét, majd add hozzá a tojássárgáját, és a zabkorpát - A fehérjét verd habbá, majd forgasd a cukkinihez - Adagold a masszát muffinformába, majd süsd 180fokon 15percig - A paradicsompürét keverd ki a fokhagymával, és fűszerekkel, majd kend meg a muffinokat - Reszelj rá sajtot, majd süsd tovább 10percig

Magyaros szendvicskrém

2017. december 29. Kertkonyha 

Hozzávalók egy normál magyaros vajkrémes műanyag doboz megtöltéséhez - 125 g főtt bab (konzerv tökéletes) - 2 mk ecet - 1 mk pirospaprika - fél mk őrölt kömény - 1/­­4 mk fokhagyma granulátum - 1 ek olvasztott kókuszolaj - 1 ek víz Botmixerrel habosítsd össze a hozzávalókat, és kész. Ez tényleg ilyen egyszerű! :) Jó étvágyat! Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat: Kezdő Vegán Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag Növényi Tejek és Tejtermékek I Növényi Tejtermékek II A Mindennapi Superfood Kezdő Vegán Angol nyelven   The post Magyaros szendvicskrém appeared first on Kertkonyha.

Ropogós pirított tofu kápia paprikával (laktózmentes, gluténmentes, vegán) + Smartchef szakácsrobot készülék

2017. december 12. Zizi kalandjai 

Ropogós pirított tofu kápia paprikával (laktózmentes, gluténmentes, vegán) + Smartchef szakácsrobot készülék Korábbi bejegyzésben írtam, hogy azon szerencsés 12 személy közé kerültem, akiket kiválasztottak, hogy teszteljék a Smartchef szakács robot készüléket. Első receptként egy lassú főzés (slow cooking) programmal főzött babgulyás receptjét hoztam nektek. A második recept egy “joghurt” (yoghurt) programmal készített kókusz ivójoghurt volt. Most pedig egy ropogós tofu receptje jön, amely a család nagy kedvence lett. A tofut az egész család imádja. A gyerekek már akkor eszik (főleg a füstöltet), amikor kockákra vágom. Ádi még ici-pici sót is szokott szórni a kis kockákra és úgy bekapja. Már ott tartunk, hogy két nagy csomag tofu kell nálunk ebédre, mert mindenki annyit eszik belőle, hogy kell ekkora mennyiség. Ha marad is egy kevés, azt biztosan megesszük vacsorára salátával, zöldségekkel, humusszal, kenyérrel. A tofut serpenyőben is jól lehet pirítani, de a Smartchef profin elvégzi a munkát rövidebb idő alatt, mintha serpenyőben készítenénk. A “barnít” (brown) program nemcsak tofu pirítására jó, hanem gomba pirítására is. Én akárhányszor akármilyen tűzhelyen pirítok gombát, mindig levet ereszt és nem lesz szépen megbarnult. A Smartchefben készítve nem ereszt levet a gomba, azonnal pirulni, barnulni kezd és 10 perc alatt fantasztikus ízű pirított gomba lesz belőle. Pedig ugyanúgy készítem elő a gombát, ugyanolyan gombát használok, és Smartchefben sikerül, tűzhelyen nem. Ez a recept viszont a tofuról szól, amit fokhagymával és kápia paprikával készítettem. Magában is jó nasinak… annyira finom! Mi rizzsel és lilakáposzta salátával ettük! Fenséges volt! Ropogós pirított tofu kápia paprikával (laktózmentes, gluténmentes, vegán) + Smartchef szakácsrobot készülék   Mentés Nyomtatás Előkészítési idő 10 perc Főzési idő 20 perc Teljes idő 30 perc   Könnyen elkészíthető, gyors, ropogós tofu recept. Szerző: Zizi Recept típusa: főétel Konyha: vegán, gluténmentes Adag/­­mennyiség: 4-6 főre Hozzávalók 2 csomag (300 g/­­csomag) natúr kemény tofu, felesleges víz kipréselve belőle, 1x1 cm-es kockákra vágva 1 db nagy kápia paprika, kisebb darabokra vágva 4 gerezd fokhagyma, felaprítva 1 evőkanál kókuszzsír só feketebors Elkészítés Tegyünk a Smartchef készülékbe fél evőkanál kókuszzsírt, adjuk hozzá a felkockázott tofu és kápia paprika felét. Válasszuk ki a barnít (BROWN) programot, majd a START gombot megnyomva, indítsuk el a programot. A készülék tetejét hagyjuk nyitva. Öt perc eltelte után adjuk hozzá a felaprított fokhagyma felét és sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. Kevergessük át, hogy a tofu és a paprika mindenhol jól megpiruljon. Ha lejárt a program, kanalazzuk ki az elkészült tofut, paprikát, majd a maradék alapanyagokból készítsük el a második adagot ugyanígy. Azért van szükség arra, hogy két részletben csináljuk, hogy a tofu kockák és a kápia paprika is jól meg tudjanak pirulni minden oldalukon. Jegyzetek Ha nincs Smartchef készüléke valakinek, akkor az ételt serpenyőben közepes láng felett is el tudja készíteni. 3.5.3229 A ropogós, pirított tofu elkészítéséről videó is készült...

Chilis babfasírt mustáros-balzsamecetes céklasalátával

2017. november 18. Vegán muflon 

Chilis babfasírt mustáros-balzsamecetes céklasalátávalJó pár éve, egy bestiálisan átmulatott, születésnapi szombat este után másnap reggel ószövetségi víziók gyötörtek. Láttam pl. ahogy Józsefet eladják a testvérei a fáraónak, ahogy Mózes szétválasztja a Vörös-tengert, illetve ahogy Dávid teherbe ejti Betsabét. Ezzel csak az volt a probléma, hogy előzőleg könnyelműen jelentkeztem egy vegán főzőtanfolyamra, ami vasárnap 9-kor kezdődött. Végül csodával határos módon elvonszoltam magam, és miközben a fejemben a sztálingrádi csata zajlott, órákon át hallgattam az unásig ismert infóáradatot a növényi fehérjebevitelről, a tej savasító hatásáról és arról, hogy a húsevés hogyan növeli a rák kockázatát. A tanfolyam leírásában ugyanis emlékeim szerint semmi nem utalt arra, hogy ez így fog zajlani. És arra sem nagyon, hogy a dietetikaelőadás után chia magos mutymurutty, zabfasírt és zöldszemes-ostorosmoszatos búzafűsaláta lesz az elkészítendő menü. (Ja, és a pontot az i-re az asztali áldás tette fel.) Akkor és ott megfogadtam: akkor is megmaradok szimpla gourmet-vegánnak, ha a tokám alatt komplett vízibivaly-csordákat lehet majd elszállásolni. A súlyos probléma viszont az, hogy a (közel) egyhónapos, (majdnem teljes) nyersvegán passió alatt azt vettem észre, hogy fizikailag százszor energikusabbnak érezem magam. Ezért úgy döntöttem, hogy a továbbiakban igyekszem az étrendembe több nyerscuccot csempészni. (Azért ha valaki meglát egy jógaszőnyegen biokölest szemezgetni és ginsengteát kortyolgatni, felszólítom, hogy csévéljen a szőnyegbe, majd miután bőségesen lelocsolta petróleummal, gyújtsa rám! Előre is köszönöm!) Ennek szellemében előkészíti az alábbiakat: 2 x 400g vörösbab (konzerves) 1 kápiapaprika 2 piros chilipaprika 2 szál zöldhagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek zsemlemorzsa vagy kukoricaliszt 1 tk római kömény 1 tk gyömbérpor 2 gerezd fokhagyma 2 ek olívaolaj a salátához: 1 db cékla 1 db vöröshagyma 3 ek balzsamecet 2 tk magos mustár A céklát és a sárgarépát az ínhüvelygyulladásért vívott harc jegyében lereszeljük, majd egy tálban a többi összetevővel összekeverjük. A vörösbabot leöblítjük, majd hogy rapid üzemmódban megpuhuljon, jó másfél percig mikróban melegítjük. (Mikrohullám-fóbiások meg is párolhatják.) A chilit, a paprikát és a zöldhagymát felszeleteljük, a fokhagymát lereszeljük, majd az összenyomott babbal és többi hozzávalóval összekeverve fasírT formázunk belőle. Az így megszülető kerek formulát sütőlappal kibélelt tepsibe helyezzük, majd fél órára 190 fokos sütőbe hajítjuk.

mézes mustáros cukkini

2017. november 11. Beautilicious 

mézes mustáros cukkiniBár nem vagyok vegán, ma elsősorban az ő kedvükért hoztam egy receptet, amit akár vegán vagy, akár nem garantáltan imádni fogsz. Nagyon gyorsan elkészíthető, nagyon finom húsmentes ebéd. Hozzávalók - 2 cukkini - 3 gerezd fokhagyma - 3 ek mustár - 1 ek méz - 3 ek szójaszósz - 3 ek olívaolaj  Így készítsd - A megtisztított cukkinit kockázd fel, a fokhagymát vágd apró darabokra - A többi hozzávalóból készítsd el a pácot, majd öntsd bele a cukkinit és a fokhagymát - Olivaolajon süsd ki 10-12 perc alatt

Csőben sült brokkoli

2017. november 2. VegaLife 

Csőben sült brokkoli A brokkoli rosttartalma jótékony hatású székrekedéses panaszoknál, mivel serkenti a belek mozgását. Ásványi anyagai közül említésre méltó a kálium (300 mg fölött), a kalcium (87mg körül), a magnézium, nátrium, a vas, a cink és a foszfor. A nyers növényben B1-, B2-, B6-vitamin, C-vitamin, K-vitamin és E-vitamin is kimutatható, valamint az A-vitamin provitaminja, a béta-karotin. Igen gazdag folsavban is. (Forrás: Házipatika.com, Máriáss Márta) A brokkoliban többféle glukozinolát található, ezek egyike a glukorafanin. Ennek hasítása során keletkezik a biológiailag aktív rafanin, illetve a hozzá hasonló szulforafán. A szulforafán a vírusok elleni küzdelemben is segítségünkre lehet. Egy 2016-ban közölt, kettős vak, placebokontrollált vizsgálatban nemdohányzó kísérleti alanyokat fertőztek meg élő, gyengített influenzavírusokkal. Ahogy az várható volt, az influenzavírusok már egy-két nap után összetett folyamatokat indítottak el a placebocsoportban, amelyre az immunrendszer gyengülése volt jellemző. Ezt a folyamatot azonban a brokkolikivonat sikeresen gátolta, vagyis javította a szervezet védekezőképességét. (Forrás: Webbeteg.hu, Dr. Reinhardt István)  A recept Hozzávalók: - 1 kg brokkoli - 35 dkg rizs - kurkuma - só - 5 dl növényi tej - fokhagyma (opcionális) - 2 ek zabliszt - 2 ek sárgaborsó liszt - kókusz zsír - paprika - vegán füstölt sajt - ételízesítő   Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, a lábos alján kevés sós vízzel, fedő alatt megpároljuk. Közben átmossuk a rizst és sós, kurkumás vízben megfőzzük. Ezt követően besamel-szerű mártást készítünk: E gy edényben 2 ek kókuszzsírt 2 dl növényi tejjel összemelegítjük. 3 dl hideg növényi tejjel csomómentesre keverjük a két lisztet és hozzákeverjük ahhoz a növényi tejhez, amivel a kókusz zsírt összemelegítettük. Kis lángon addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Ételízesítőt szórunk bele. Ha sárgább színt szeretnénk, egy kis kurkumát is tehetünk bele, ha esetleg az ételízesítő nem színezné be eléggé. Ha fűszeresebb ízt szeretnénk, nyomhatunk bele 2-3 gerezd megpucolt fokhagymát vagy szórhatunk bele fokhagyma-granulátumot. Enyhén sajtos ízvilágot érhetünk el némi sörélesztő pehely hozzáadásával. A megpárolt brokkolira öntjük a szószt. Egy tepsit kókusz zsírral kikenünk, majd elsimítjuk benne a megfőtt rizst. A tetejére rakjuk a brokkolit, majd szeletelt paprikákat  és végül megszórjuk reszelt, vegán füstölt sajttal. Sütőben addig sütjük, míg aranybarna lesz a teteje.

Pritaminpaprikás édesburgonya fasírt

2017. október 31. Vegán Család 

Pritaminpaprikás édesburgonya fasírt Hozzávalók:   1kg hámozott, felkockázott édesburgonya 1 pritaminpaprika apró kockákra vágva 2 gerezd fokhagyma 1 kisebb lilahagyma 1 kisebb vöröshagyma 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 4 tk szójaszósz 3 tk só bors ízlés szerint olívaolaj sütéshez [...] Bővebben!

spenótos hagymás sütőtök saláta

2017. október 27. Beautilicious 

spenótos hagymás sütőtök salátaNincs is jobb dolog az őszben, minthogy sütőtök szezon van. Sütőtököt imásjuk sósan is, édesen is, sütiben és salátában is. Most utóbbira hoztam nektek egy elképesztően finom alternatívát. Hozzávalók - 500gr sütőtök - 450gr spenót - 3gerezd fokhagyma - 1 fej lilahagyma Így készítsd - A sütőtököt tegyük sütőbe, és süssük készre - A hagymákat olívaolajon dinszteljük meg, majd öntsük rá a spenótot - Pároljuk 10 percig, majd vegyük le a tűzről - Ha megsült a sütőtök vágjuk kockákra és adjuk a spenóthoz

Vajbab főzelék gyorsan

2017. október 23. VegaLife 

Vajbab főzelék gyorsanCsak szimplán ez volt a nyári kedvencem, amig Magyarországon voltunk a nyáron. Sőt, a Bosnyák piacon vettem igazán friss vajbabot visszautazásunk előtt 1-2 nappal, el is hoztuk magunkkal és rögvest az első héten meg is főztem a jó kis főzeléket belőle. Itt, Angliában ugyanis nem ismerik a sárga hüvelyű zöldbabot, legfeljebb lengyel/­­magyar/­­kelet európai boltban kaphatsz idényekor. Ráadásul az angolok nem ismerik a főzelék fogalmát, számukra inkább szószok léteznek, de nem ilyen felállásban. A zöldbabnak amúgy v íz- és vizelethajtó, valamint vesetisztító hatása van,  kevés fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, ráadásul könnyen emészthető, jelentős rosttartalommal bír. Ezek is mutatják, hogy cukorbetegek, fogyókúrázók számára (is) ajánlott étel.   A recept Hozzávalók: - 1 kg vajbab - 1,5 ek keményítő - 1 tk pirospaprika - ételízesítő - 2,5 dl növényi tej - szójajoghurt - víz - 3-4 gerezd fokhagyma   Elkészítés: A tisztított, darabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, ami éppen csak ellepi. Hozzáadunk kb. 1 teáskanálnyi ételízesítőt (nekem házi van, amit mindig én készítek) és  lefedve puhára főzzük. Közben a keményítőt, a piros fűszerpaprikát és a hideg növényi tejet csomómentesre keverjük. Amikor a sárga hüvelyű zöldbab szinte már puha, hozzáadjuk a felaprított vagy összenyomott fokhagymát. Tehetünk hozzá vagy petrezselyem zöldet felaprítva, vagy kaprot vagy tárkonyt, de ha csak fokhagymásan szeretnénk enni, úgy is nagyon finom. A megpuhult zöldbabhoz hozzákeverjük a csomómentes tejes-keményítős folyadékot és folyamatosan addig keverjük, míg be nem sűrűsödik. Tálalásnál szójajoghurtot kanalazahatunk a tetejére. Ehetünk hozzá fasítot, bár jobb szeretem anélkül, csak magában, élvezve a vajbab lágy ízét. Főzelékünket elkészíthetjük zsenge, friss vajbabból vagy gyorsfagyasztottból is.

paradicsomos lenmagos gofri

2018. január 12. Beautilicious 

paradicsomos lenmagos gofriEgy egyszerű, és nagyszerű finomság a gofrisütőből. Hozzávalók - 100gr paradicsompüré - 70gr lenmagliszt - 30gr zabliszt - 1 tojás - 100ml víz - só - fokhagymagranulátum - bazsalikom Így készítsd - Keverd össze a nedves hozzávalókat, majd add hozzá a többi hozzávalót is - Vajazd ki a gofrisütőt, majd adagold bele a tésztát, és süsd ki - Pár perc alatt kész is

Hagyományos bableves olajmentesen, galuskával

2018. január 7. VegaNinja 

Ki nem szereti a bablevest? A finom, hagyományos, gazdag ízvilágú bablevest. Elkészítése nem igényel különösebb konyhai tapasztalatot (ez a levesek egyik nagy előnye). Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma 25 nagy gerezd fokhagyma Füstölt tofu (opcionális) 3 nagyobb sárgarépa 2 fehérrépa 1 paradicsom 1 lecsópaprika 4 nagyobb krumpli 1 konzerv fehér bab 1 csokor friss petrezselyem só ízlés szerint 1-1 teáskanálnyi az alábbi fűszerekből: bors, pirospaprika, kömény, majoránna, rozmaring, tárkony 3-4 babérlevél   A galuskához: 100 g liszt 1 dl víz fél evőkanál lenmagliszt fél kávéskanál só   A hagymákat kockákra vágva, a fokhagymagerezdeket megpucolva, egészben beleteszem egy nagy lábasba kevés sóval és vízzel. Lefedve, közepes lángon, kb. 10-15 percig párolom őket. A répákat, a paradicsomot, paprikát feldarabolom. Összekeverem a galuska hozzávalóit, és 30 percig pihentetem. A hagymákra pirospaprikát szórok, kicsit kevergetem. Hozzáteszem a sárgarépát, fehérrépát, paradicsomot, paprikát, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, és ízlés szerint sózom, fűszerezem. Jó sok fűszert használjunk! A tofut, a babot és a krumplit meghámozva, felkockázva akkor tegyük bele, mikor a répa már majdnem teljesen megfőtt. Galuskaszaggatóval a forrásban levő levesbe szaggatom a galuskákat, és pár perc alatt készre főzöm. Tálalhatjuk növényi tejföllel, egy kis friss petrezselyemmel díszítve. A képen ezek nélkül látható, de mindenképp jót tett volna neki egy kis díszítés. Ha nem teszünk bele galuskát, akkor gluténmentes is a recept. The post Hagyományos bableves olajmentesen, galuskával appeared first on VegaNinja.

Pofonegyszerű magyaros nemvajkrém

2017. december 29. Kertkonyha 

Hozzávalók egy normál magyaros vajkrémes műanyag doboz megtöltéséhez - 125 g főtt bab (konzerv tökéletes) - 2 mk ecet - 1 csapott mk pirospaprika - fél mk őrölt kömény - 1/­­4 mk fokhagyma granulátum - 1 ek olvasztott kókuszolaj - 1 ek víz Botmixerrel habosítsd össze a hozzávalókat, és kész. És ez tényleg ilyen egyszerű! :) Jó étvágyat! Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat: Kezdő Vegán Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag Növényi Tejek és Tejtermékek I Növényi Tejtermékek II A Mindennapi Superfood Kezdő Vegán Angol nyelven   The post Pofonegyszerű magyaros nemvajkrém appeared first on Kertkonyha.

Tonhalas tészta

2017. december 21. Beautilicious 

Amikor otthon körbenézek, és összefőzök mindent, amit találok, nagyon finom végeredményt kapok, legalábbis ezúttal mindenképpen. Egyaránt van benne fehérje, rost, szénhidrát, és jó zsírok. Minden, ami egy egészséges és szuper ebédhez kell. Hozzávalók - 1 konzerv tonhal - 100gr teljes kiőrlésű spagetti tészta - 200gr fagyasztott leveles spenót - 2gezed fokhagyma - 200gr sütőtök - 2 paradicsom Így készítsd - Tegyél fel vizet forrni, majd ha forr, öntsd bele a tésztát - Dinszteld meg a hagymát, majd öntsd rá a spenótot, és párold meg - Süsd ki a sütőtököt - Szűrd le a tésztát, és add hozzá a spenótot - Bontsd fel egy konzerv halat, és öntsd a tésztához - Vágd fel a sütőtököt és a paradicomot, és keverd hozzá

majonézes reteksaláta

2017. november 25. Beautilicious 

Egyszerűen imádom a tzatzikit, szinte minden héten készítek legalább egyszer. Nem sokszor fordul elő, hogy nincs itthon uborka, de ma ez is megtörtént, így készítettem valami ahhoz hasonlót, bár se nem uborkából, se nem joghurtból készült. :D De olyan jól sikerült, hogy ez is rendszeresen a tányéromra fog kerülni.  Hozzávalók - 6nagyobb fej retek - 1 gerezd fokhagyma - 2ek majonéz - 50gr ligth krémsajt - só Így készítsd - A megtisztított retket reszeld le, a fokhagymát vágd nagyon apróra, vagy használj fokhagymanyomót, majd add hozzá a többi hozzávalót is 

Babgulyás (laktózmentes, gluténmentes, vegán) + Smartchef szakács robot készülék

2017. november 18. Zizi kalandjai 

Babgulyás (laktózmentes, gluténmentes, vegán) + Smartchef szakács robot készülék Azon szerencsés 12 személy közé kerültem, akiket kiválasztottak, hogy teszteljék a Smartchef szakács robot készüléket. Mindenki másképp étkezik, mindenkinek más a prioritása a főzés során, így én azokat a szempontokat fogom kiemelni a készülék kapcsán, amelyek számomra megkönnyítik a “munkát” a konyhában. Három receptet fogok hozni, ez a babgulyás az első. A Vegital Smart Chef 7 az 1-ben készülék 30 automatikus programjának, és az egyedülálló önkeverő funkciójának köszönhetően a sütés, főzés, párolás munkafolyamatai a végletekig leegyszerűsödnek. Elsőre a “lassú főzés” (slow cooking) programot szemeltem ki magunknak egy szombati napra, amikor mindig megyünk a piacra vásárolni és játszóterezni. A piacon eszünk zöldségeket, pékárut, de mire hazaérünk jó éhesek vagyunk. Persze nem vár meleg étel bennünket. Ez a Smartchef segítségével megváltozott, ugyanis piacra indulás előtt beledobtam a babgulyás hozzávalóit a készülékbe, elindítottam a programot és mire hazaértünk ez a kis robot chef elkészítette nekünk az ebédet. Kétszer kétféleképpen főztem meg a levest. Első alkalommal indulás előtt kevés olívaolajon megdinszteltem a vöröshagymát, fokhagymát és utána adtam hozzá a zöldségeket, öntöttem fel vízzel és indítottam el a slow cooking programot. Amikor hazaértünk készítettem gyorsan vegán csipetkét és azt is hozzáadva főztem még pár percig és tökéletes lett. Második alkalommal olajmentes lett a babgulyás (ennek osztom meg lentebb a receptjét), ugyanis nem dinszteltem meg a hagymákat, hanem az összes alapanyaggal és fűszerekkel feltettem főni. Így is nagyon finom lett. Őszi, téli hideg napokon nagyon jól esik egy ilyen egytálétel, amely a gyerekkoromat idézte fel (anyukám szárazbabból mindig óriási kondérral főz levest, amit napokig lehet enni). Babgulyás (laktózmentes, gluténmentes, vegán) + Smartchef szakács robot készülék   Mentés Nyomtatás Előkészítési idő 15 perc Főzési idő 7 óra Teljes idő 7 óra 15 perc   Igazi melengető, laktató családi asztalra való leves hideg napokon. Szerző: Zizi Recept típusa: leves, ebéd, vacsora Konyha: vegán, gluténmentes Adag/­­mennyiség: 4-6 főre Hozzávalók 250 g nagyszemű száraz bab, beáztatva egy éjszakára, leszűrve 3 szál közepes sárgarépa, meghámozva, felszeletelve 3 szál közepes petrezselyem gyökér, meghámozva, felszeletelve 3 db burgonya, meghámozva, ½ fej zeller (zöldjével együtt), meghámozva 1 fej vöröshagyma, meghámozva, felaprítva 1 gerezd fokhagyma, meghámozva, felaprítva 1 kis csokor petrezselyem, felaprítva 1 kis darab zöldpaprika, egészben 1 darab paradicsom, félbe vágva 3 teáskanál só 2 teáskanál pirospaprika frissen őrölt feketebors Elkészítés Vágjuk 1x1 centis kockákra a burgonyát és a zellert. Tegyük a Smartchef edényébe a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, babot, sárgarépát, petrezselyem gyökeret, burgonyát, zellert, paradicsomot és paprikát. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a pirospaprikát, a felaprított petrezselyem zöldjét és a zeller zöldjét. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Hajtsuk rá a Smartchef fedelét. Válasszuk ki a lassú főzés (SLOW COOKING) programot, majd a START gombot megnyomva, indítsuk el a programot. Ez a program 6 óra 15 percig főzi az ételt, az első 15 percben 95C fokon, majd 6 órán át 65C fokon. A bab fajtájától és öregségétől függően vagy elég ez az idő az étel elkészítésére, vagy nem. Én olyan babot fogtam ki, amely ennyi idő alatt ilyen hőfokon nem főtt meg teljesen, így a program vége előtt 21 perccel leállítottam azt és átállítottam 140C fokra és még 35 percet hozzáadva főztem meg a levest. Így elforrt a víz a tetejéről és kicsit sűrűbb lett. Így is lehet fogyasztani, vagy egy kevés vizet még hozzáadva 2-3 percig főzni készre. Jegyzetek A leves elkészíthető egy lábasba feltéve is gáztűzhelyen. Egy lábasba téve az összes hozzávalót, felöntve vízzel forraljuk fel, majd vegyük közepesre a lángot és főzzük addig, amíg a bab és a zöldségek megpuhulnak. 3.5.3226 A leves elkészítéséről videó is készült…

4 féle 4 összetevős szendvcskrémek egyszerűen és egészségesen

2017. november 4. Beautilicious 

Nem akarod szárazon enni a kenyeret, de nem tudod, mivel dobhatnád fel? Ezeket az egyszerű és egészséges krémeket te is tuti imádni fogod. Egészséges, tápláló, nagyon finom, és nagyon hamar kész. Céklás szendvicskrém - 1 cékla - 100gr túró - 20gr light majonéz - só                         répás szendvicskrém - 1 sárgarépa - 1 gerezd fokhagyma - 65gr sajtkrém - köménymag ízlés szerint avokádós szendvicskrém - 1 avokádó - 1 gerezd fokhagyma - citromlé ízlés szerint  - só cukkinis szendvicskrém - fél cukkini - 75gr tejföl - 1 gerezd fokhagyma - só A hozzávalókkal nincs más dolgod, mint összeturmixolni őket. :) jó étvágyat!

Tejszínes, paprikás penne

2017. november 1. Kertkonyha 

Van, hogy a főztöm még nekem is meglepetést okoz. ;) Ennél a tésztánál pl. a kísérletezés eredménye az eredeti céltól teljesen máshova vitt. A cél ugyamnis a villámebéd volt, ami meg lett belőle, az egy olyan íz, ami a legjobb tejszínes pörköltet idézi. Hurrá! Tök jó, de tényleg. El is felejtettem már azt a jó kis harmóniát. A csicserit meg imádom, naná, hogy mindig van belőle a spejzban. Ez az étel persze nem egy ünnepi lakoma, viszont mindenki imádta, és mellette egy csomó másra is jutott időm délelőtt, szóval, egészen biztosan lesz majd nálunk máskor is. A “titok” kb. annyi, hogy amíg fő a tészta, elkészítjük a szószt. Ez a kettő kb. ugyanannyi ideig tart, és így elkészül az ebéd, mielőtt észbe kapnál. Hozzávalók 2-3 adaghoz: - 400 g-os csicseriborsó konzerv - 250 g tészta - 200 g növényi főzőkrém - 1/­­4 vöröshagyma - 2 gerezd fokhagyma - 3 ek olaj - 1 ek pirospaprika - 1 mk oregánó - Feltesszük a tésztát főni jó bő, sós vízben, közben pedig nekiállunk a szósznak, így: - Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd miután lehúztuk a tűzről, a fokhagymát is adjuk hozzá. Várjuk meg, hogy felszálljanak azok a mennyei illatok! :) - Szórjuk meg pirospaprikával, majd öntsük rá a csicseriborsót. (a konzerv levére nincs szükség) - Ezután beleforgatjuk a főzőkrémet, és ízesítjük oregánóval. - Hagyjuk összerottyanni, majd keverjük bele a megfőtt tésztát. Ennyi az egész! :) Extra tipp : jó sok zöld salátával tálald! Jó étvágyat! Elkészítési idő: 12 perc Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat: Kezdő Vegán Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag Növényi Tejek és Tejtermékek I Növényi Tejtermékek II A Mindennapi Superfood Kezdő Vegán Angol nyelven The post Tejszínes, paprikás penne appeared first on Kertkonyha.

Vegán bundáskenyér

2017. október 28. VegaLife 

Vegán bundáskenyérEmlékszem, gyerekkoromban néha bundáskenyér és tea volt reggelire. Nagyon szerettem. Aztán ahogy nőttem, elfelejtődött a bundás kenyér. Néha néha ettem, majd vegánként teljesen eltűnt az életemből. Viszont nemrégiben felmerült bennem, hogy ha rántani (zöldséget) lehet tojás nélkül, akkor bizonyára bundáskenyér is készíthető tojás nélkül. Miért is cseréltem le a tojást a bundáskenyérben másra, hiszen a tojást annyian dicsérik, mint fehérjeforrást? Néhány mondatot idézek a Kína Tanulmány (Thomas M. Campbell - Dr. T. Colin Campbell) című könyvből:  "A vér koleszterinszintje egyértelműen a betegségek kockázatának fontos mutatója. A nagy kérdés, hogy a táplálkozás hogyan befolyásolja a vér koleszterinszintjét? Röviden elmondhatjuk, hogy a hús, tej, tojás, hal és állati fehérje bevitel növelésekor a vér koleszterinszintje emelkedik.  A növényi alapú ételek és tápanyagok (növényi fehérjék, étrendi rostok, cellulóz, hemicellulóz, oldható szénhidrátok, növényi B-vitaminok (karotinoidok, B2, B3), hüvelyesek, világos színű zöldségek, gyümölcsök, sárgarépa, burgonya, valamint a számos gabonaféle) mennyiségének növelésével a vér koleszterinszintje csökken. Számos - mind kísérleti állatokon, mind embereken végzett - vizsgálat mutatta ki, hogy az állati eredetű fehérjék fogyasztása növeli a koleszterinszinteket. A telített zsírok és az étrendi koleszterin szintén emelik a szintet, bár ezek a tápanyagok korántsem annyira hatékonyak, mint az állati fehérjék. A növényi táplálékok ezzel szemben egyáltalán nem tartalmaznak koleszterint, ugyanakkor többféle mechanizmussal is segítenek a szervezet által termelt koleszterin mennyiségének csökkentésében. Mindezek a következetes eredmények a Kína Tanulmányból származnak. (...) Szinte bármelyik orvosi rendelőbe elmehetünk és megkérdezhetjük, hogy milyen táplálkozási tényezők befolyásolják a vér koleszterinszintjét, az orvos valószínűleg azt fogja válaszolni, hogy a telített zsírok és az étrendi koleszterin. Manapság talán már előfordulhat, hogy lesz olyan, aki megemlíti a szója és a magas rosttartalmú korpafélék koleszterinszintet csökkentő hatását, arról azonban még mindig csupán igen kevesen tudnak, hogy az állati fehérjék hatást gyakorolnak a koleszterinszintekre." A recept Hozzávalók: - Szeletelt szárazabb kenyér vagy zsömle - 5 ek sárgaborsó vagy csicseriborsó liszt (lehet vegyesen is) - 2 ek zabpehely liszt - 1 nagyobb csipetnyi kurkuma - 1 nagyobb csipetnyi fekete só (nevében fekete, színében rózsaszíntől sötét barnáig jellemző) - ételízesítő - cukormentes növényi tej (készíthetünk zabtejet vagy dobozos növényi tejjel is dolgozhatunk) - pár csepp olíva olaj vagy kókuszzsír   Elkészítés: A liszteket összekeverjük egy tálba, hozzáadjuk a kurkumát, a feketesót, egy kevés ételízesítőt és annyi tejjel csomómentesre keverjük, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Tesztelhetjük a sűrűségét, ha egy kis kenyérhéjat vagy esetleg az egyik ujjunkat belemártjuk a tésztába, kiemelve egyenletesen beborított a kenyér vagy a kézujjunk felszíne. Belehelyezzük a kenyereket, kicsit megáztatjuk, megforgatjuk benne, majd forró teflon sütőben vagy papírral bélelt tepsiben felmelegített sütőben kisütjük. Mennyiségtől függően duplázhatjuk az adagot. Sütés előtt akár fokhagymát vagy fokhagyma granulátumot is tehetünk bele.

Zöldséges pásztor pite

2017. október 25. VegaLife 

Zöldséges pásztor piteSheperds pie - így hívják az angolok, és igen, ez egy tipikus angol étel (ami, ha jól tudom, végre angol és nem más országból átvett étel). Megtalálható minden étterem kínálatában, munkahelyi konyhákon, kantinokban is gyakori étel. Nem, nem alulra teszik a krumplipürét egyátalán! Mondhatnám, az igazi pásztor pite alja nem krumpli. Míg mi magyarok inkább a krumplira tennénk a szószt, majd befednénk krumplival, itt viszont épp az a lényeg, hogy nem tesznek alá krumplit (így könnyebb lesz mosogatni is az edényt). Az eredeti ételt bárányhúsból készítik krumplival, viszont marhahúsból is szokták, de azt inkább Cottage pie-nak hívják. Cottage-okban laktak a szegényebb emberek, akik bárány helyett inkább marhahússal elkészítve engedhették meg maguknak. Ha pedig krumplipüré helyett leveles tésztával készítenénk akkor skót mintára készül a pásztor pite. Mindenesetre az angolok remekül megtalálták a módját, hogyan használják fel a maradék krumplipürét, ami esetleg előző nap megmaradt az ebédből.   A recept Hozzávalók: - 1 kg krumpli - 1 kg vegyes zöldségkeverék (brokkoli, karfiol, répa vagy kedvünkre való más zöldségek) - 2 ek vegán margarin - 4 dl meleg növényi tej - 1 ek kókuszzsír - 1,5 ek étkezési keményítő - só - ételízesítő - fokhagyma (opcionális) - kurkuma (opcionális) - sörélesztőpehely (opcionális)   Elkészítés: A krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk és annyi vízben, ami épp ellepi, só hozzáadásával feltesszük főzni. Amíg fő, a zöldségeket kevés sóval az edény alján kevés vízzel megpároljuk. Majd egy edényben a kókuszzsírt 2 dl növényi tejjel összemelegítjük. 1 dl hideg növényi tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt és hozzákeverjük ahhoz a növényi tejhez, amivel a kókuszzsírt összemelegítettük. Kis lángon addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Ételízesítőt szórunk bele. Ha sárgább színt szeretnénk, egy kis kurkumát is tehetünk bele, ha esetleg az ételízesítő nem színezné be eléggé. Ha fűszeresebb ízt szeretnénk, nyomhatunk bele 2-3 gerezd megpucolt fokhagymát vagy szórhatunk bele fokhagyma-granulátumot. Enyhén sajtos ízvilágot érhetünk el némi sörélesztő pehely hozzáadásával. A megpárolt zöldésget összekeverjük ezzel a besamel szósszal.  A megfőtt krumpliról a levet leszűrjük, hozzáadjuk a margarint és 1 dl növényi tejet. Krumplinyomóval vagy villával összetörjük a krumplit, szükség esetén sózzuk. Így elkészítjük a krumplipürét. (Ha túl sok krumplipüré maradt tegnapról, használjuk fel azt, viszont mellőzzük az instant porból készített gyors krumplipürét, az ugyanis túl folyós lesz a szósz tetejére.) A krumplipürének nem szabad túl folyósnak lennie. Fogunk egy tűzállló edényt (pl. jénai tálat) vagy egy tepsit. Kókuszzsírral kikenjük az alját és oldalát. Beleöntjük a zöldséges szószt, majd pedig a tetejére halmozzuk és simítjuk a krumplipürét. A tetejét villával megszurkáljuk. Sütőben enyhén aranybarnára sütjük. Tálalásnál a zöldésges szósz enyhén folyós állagú lesz, de épp ez az egyik tulajdonsága. Amolyan szószos, nem áll egybe, mint pl. egy rakott krumpli.

Pirított mustáros citromos szójaszeletek (laktózmentes, gluténmentes, vegán)

2017. október 18. Zizi kalandjai 

Pirított mustáros citromos szójaszeletek (laktózmentes, gluténmentes, vegán) Családi ebédre készültünk, így gondoltam, hogy kipróbálom (életemben először) a Veganz szója szeleteit. Még soha nem csináltam és nem is ettem ilyet… ha szójáról van szó, akkor tofu vagy tempeh formában fogyasztjuk leggyakrabban és még szójajoghurtot eszünk alkalmanként. A FB vegán csoportjaiban láttam egy-két izgalmas receptet ilyen szójaszeletekkel, de valahogy nem éreztem szükségét, hogy én ilyet egyek. Most ezt ajándékba kaptam, így gondoltam, hogy a családi ebéden bedobom, amikor a vendégek egy része húsevő. Sikert értem el vele, mindenkinek ízlett. Befűszerezve tényleg húsra emlékeztet, de nincsen hús íze (szójalisztből és vízből készül), csak az egész, ahogy tálaltam, ahogyan fűszereztem, az olyan volt, mintha valamilyen fűszeres húst ennénk burgonyapürével és pirított, sült zöldségekkel. A szójaszeleteket meg kell főzni sós vízben, leszűrni, aztán jöhet a fűszerezés és a pirítás. Én most mustárral és frissen facsart citromlével, valamint kakukkfűvel, pirospaprikával, fokhagymával és sóval fűszereztem. Nagyon finom lett. Egy 300 grammos csomag elég volt 6 felnőttnek és 2 kicsi gyereknek úgy, hogy sokféle köretet tálaltam mellé. Ha húsevő vendégeket várunk és jól akarjuk lakatni őket vagy csak kíváncsiak vagyunk, hogy milyen íze van a szójaszeletnek, akkor próbáljátok ki. Ha már a szójáról beszélek, akkor megemlítek egy Youtube videót, amibe tegnap futottam bele. Bonny Rebecca készített egy nagyon szuper videót a (démonizált) szójáról, feltéve a kérdést, hogy a szója tényleg rossze lenne-e számunkra? A videó bemutatja egy napját, hogy mit eszik és emellett jó sok infó elhangzik a szójáról! Hasznos! Pirított mustáros citromos szójaszeletek (laktózmentes, gluténmentes, vegán)   Mentés Nyomtatás Előkészítési idő 10 perc Főzési idő 30 perc Teljes idő 40 perc   Szerző: Zizi Recept típusa: ebéd, vacsora, főétel Konyha: vegán, gluténmentes Adag/­­mennyiség: 4-6 főre Hozzávalók 300 g Veganz szója szeletek 60 ml (65 g) dijoni mustár 3 gerezd fokhagyma, felaprítva 2 evőkanál olívaolaj 2 teáskanál füstölt pirospaprika 2 teáskanál szárított kakukkfű Himalaya só kevés víz Elkészítés Tegyük a szójaszeleteket egy lábasba, öntsük fel vízzel és sózzuk meg (2-3 teáskanál). Forraljukf el és főzzük 10 percig. Szűrjük le és tegyük félre. Egy tálban keverjük össze a pácot: mustárt, olívaolajat, pirospaprikát, kakukkfüvet, fokhagymát és sózzuk ízlés szerint. Tegyük bele a leszűrt szójaszeleteket és jól keverjük át, hogy a pác mindenhol befedje a szeleteket. Tegyük félre 10-15 percre pácolódni. Közepes láng felett hevítsünk fel egy serpenyőt, tegyük bele a pácolt szójaszeleteket és pirítsuk 3-4 percig. Adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy ne égjen meg és legyen egy kis szaftja. Tálaljuk azonnal zöldségkörettel. Jegyzetek A legjobb frissen fogyasztva! 3.5.3226 ***** A zöldfűszeres mártás alapport a {Spar Magyarország} biztosította a recepthez. A véleményem csakis a sajátom.


Az összes 'fokhagyma' találat megjelenítése »


Szerintünk ez is ízleni fog ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!