Kapros-joghurtos töksaláta
tovább a teljes receptért »
Hozzávalók:
1 főzőtök
2 kanál olaj
1/3 kk asafoetida (vagy fokhagyma)
egy csomag kapor
5 dl joghurt
egy csipet frissen őrölt feketebors
3 ek olívaolaj
2 kk só
A főzőtököt megpucolom, félbevágom, kiszedem a magos részt, a többit pedig mandolin szeletelőn vékony csíkokra vágom vagy lereszelem. Apróra vágom a kaprot. Egy lábosban felmelegítem az olajat, beleszórom az asafoetidát (vagy a lereszelt fokhagymát) és ráteszem a tököt. Hozzáadom a kapor felét, és időnként megkevergetve addig dinsztelem, amíg elfő a leve, amit kiengedett. Félreteszem, hogy kihűljön.
Közben elkészítem a dresszinget: a joghurtban elkeverem a sót, néhány tekerésnyi borsot őrölök, hozzáadom az olívaolajat és a maradék kaprot, majd alaposan összekeverem. Ha a tök kihűlt, elkeverem a dresszinggel és hűtőben érlelem.
« Esti hangulat... | Tíz nap alatt hagyta le a mezőnyt a növényi alapokon táplálkozó ultrafutó » |
|
|