
Még kapható a második,
bővített kiadás!

Próbálja ki, biztosan ízleni fog!
Kenyér - új eljárás, nagyszerű eredmény
Gombakrémleves csicseriborsóval - tápláló és melengető komfortfogás
Petrezselyemgyökér vagy brokkoli?
som receptek
Szegények káposztája
2025. szeptember 30. Vegavarázs
Áldja meg az Isten Mráz babót! Tőle származik ez a recept, amit a hűvösebb hónapokban rendszeresen készítek, és a családban csak ,,szegények káposztájának hívunk. Mráz babó a nagymamám nagyanyja volt; az ő idejében az asszonyoknak kevés alapanyagból kellett tápláló és finom ételeket főzniük. Mégis olyan ízeket varázsoltak az asztalra, amiket máig őrzünk és örömmel készítünk újra. Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta 3 ek olaj 2 ek liszt 1/2 kk aszafoetida (vagy hagyma) 2 kk édes fűszerpaprika 1 kk füstölt pirospaprika 1 kk őrölt fűszerkömény 1/2 dl paradicsomlé 3 kk só 1/2 kk frissen őrölt fekete bors 2 dl rizs Előkészítjük a káposztát, azaz hideg vízben megmossuk és összevágjuk. Egy lábosban felforrósítjuk az olajat, majd beleszórjuk a lisztet, és folyton kevergetve - kis lángon - világosra pirítjuk. Ezután beletesszük az aszafoetidát, a füstölt paprikát és a fűszerpaprikát, és még néhány másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a köményt, és felengedjük kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi. Ráöntjük a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, kisebbre vesszük a lángot, és addig főzzük, amíg a káposzta megpuhul. Az utolsó 10-15 percben belekeverjük a megmosott rizst, ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet, és készre főzzük az ételt. Tálalhatunk hozzá tejfölt, de anélkül is isteni.
A magyarok többsége alapélelmiszernek tartja - az orvosok vészjelző címkét tennének rá
2025. szeptember 23. Prove - a világ vegán szemmel
Az európai orvosok zöme szerint az emberek többsége túl sok húst fogyaszt - derül ki egy felmérésből. Sokuk szerint fel kellene tüntetni ezeknek a termékeknek a csomagolásán az egészségügyi kockázatokat. Ugyanakkor jelentős részük aggódik a húslobbi befolyása és az állati szektorokra összpontosuló kormányzati támogatások miatt is. Tízből kilenc európai egészségügyi szakember úgy véli, hogy a… The post A magyarok többsége alapélelmiszernek tartja - az orvosok vészjelző címkét tennének rá appeared first on Prove.hu.
Balatoni horgászparadicsomot ígér a beruházó - a civilek természetrombolástól tartanak
2025. szeptember 17. Prove - a világ vegán szemmel
Több mint száz férőhelyes csónakkikötőt álmodott meg egy vállalkozó Szigliget nyugati részén, közvetlenül a Balaton medrében. A Natura 2000-es területet is érintő beruházás miatt a helyi civil szervezet, a Szigligeti Táj- és Településvédő Kör fellebbezést nyújtott be. Amíg hivatalos döntés nem születik az ügyben, a munkálatok sem kezdődhetnek meg. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park legérzékenyebb zónájában építenének… The post Balatoni horgászparadicsomot ígér a beruházó - a civilek természetrombolástól tartanak appeared first on Prove.hu.
3 tévhit a méregtelenítésről - és miért nem működnek
2025. szeptember 16. Élj harmóniában
3 tévhit a méregtelenítésről - és miért nem működnek? Sokan gondolják, hogy a tisztítás egyenlő az éhezéssel vagy valamilyen drasztikus módszerrel. Az ájurvéda több ezer éves tapasztalata a tisztításról, azonban azt mutatja: a szélsőségek helyett a gyengéd, biztonságos és személyre szabott tisztítás az, ami valóban segíti a tested megújulását. Tévhit 1: Elég pár pirula vagy kapszula A tested a tablettáktól önmagában nem tud megtisztulni. Ha nem kezded el csökkenteni a terhelést és a kiválasztó szervek túlterheltek, a kapszulák inkább plusz terhet jelenthetnek. Tévhit 2: Nyers levek, smoothie-k = méregtelenítés Ősszel és télen a hideg, nyers italok, gyümölcs és zöldséglevek gyengítik az emésztést és nyálkát képezhetnek - így sokan egy-egy nyerslé kúra után fázékonyságot, hideg kezet-lábat, esetleg orrfolyást, megfázást tapasztalnak. A tisztításnál fontos, az emésztő erőd felerősítése. Ezt meleg, könnyen emészthető, méregtelenítést támogató ételekkel tudod hatékonyan elérni. Tévhit 3: Éhezni kell, hogy megtisztulj A böjt tehermentesíti az emésztőrendszert, de sokaknál idegességet, szorongást okoz és kellemetlen tüneteket. Azaz néha többet árt, mint használ. A legyengült szervezet nem tisztul meg, hanem kimerül. Az ájurvédikus tisztítás lényege a salakanyagok (ama) elégetése, az emésztésed (agni) erősítése, és ehhez tápláló ételek, gyógynövények, gyengéd módszerek, méregtelenítő jóga és légzőgyakorlatok segítenek. Te kipróbáltad már valamelyik ,,divatos módszert? Milyen tapasztalataid voltak? Ha szeretnél egy éhezés nélküli, biztonságos és hatékony tisztítást, ahol nem hagynak magadra, napról, napra vezetve vagy és bármikor kérdezhetsz is, nézd meg az Őszi Online Tisztítás részleteit https://www.eljharmoniaban.hu/tisztitas #tisztítás #méregtelenítés #tévhitek #ájurvéda #életmód #detoxprogram #éljharmóniában #egészségtudatosság #tisztítókúra
Piperade - a baszkok egyszerű, színes zöldségraguja
2025. szeptember 9. Prove - a világ vegán szemmel
A piperade a baszk konyha klasszikus eleme: egyszerű, színes zöldségragu, amely friss paprikából, paradicsomból és hagymából készül. Tálalhatod friss, ropogós kenyérrel, tapastál részeként, de akár gabonafélék mellé is. A baszk konyha egyik legegyszerűbb, mégis legszínesebb klasszikusa a piperade. Szoros rokonság fűzi az olasz pepperonatához, a francia ratatouille-hoz és a magyar lecsóhoz. Ahogy a felsoroltaknak, úgy… The post Piperade - a baszkok egyszerű, színes zöldségraguja appeared first on Prove.hu.
Lebukott a cég: állatjólétet hirdet, de a telepein kegyetlenkednek a sertésekkel
2025. augusztus 25. Prove - a világ vegán szemmel
Megdöbbentő felvételek kerültek nyilvánosságra egy élelmiszeripari cég, a Cranswick lincolnshire-i telepéről: a visító állatokat ütlegelik és rugdossák. A Nagy-Britannia egyik legnagyobb sertésbeszállítójának számító vállalatnak ráadásul rövid időn belül ez már a második sertésbotránya: májusban egy másik telepéről is kerültek elő hasonló felvételek. Sokkoló felvételek szivárogtak ki egy brit sertéstelepről, a Somerby Top Farmról: ezeken az… The post Lebukott a cég: állatjólétet hirdet, de a telepein kegyetlenkednek a sertésekkel appeared first on Prove.hu.
Vegán utazás egyszerűen: így készülj fel előre
2025. július 15. Prove - a világ vegán szemmel
Vegánként utazni nem lehetetlen, de tudatos tervezést igényel. Ha épp most készülsz a nyaralásra, érdemes szem előtt tartani bizonyos szempontokat, és felkészülni minden eshetőségre. Mutatjuk, hogyan minimalizálhatod a stresszt és a kompromisszumokat! ,,Másfél éve töltök huzamosabb időt a sarkvidék környékén a doktori kutatásom kapcsán, és mindig szoktátok kérdezni, hogy mégis hogy boldogulok vegánként ilyen helyeken… The post Vegán utazás egyszerűen: így készülj fel előre appeared first on Prove.hu.
Ketreces tartás, naposcsibék leölése - szigoríthatnak az állatjóléti szabályokon
2025. július 4. Prove - a világ vegán szemmel
Július 16-ig elmondhatod a véleményed arról, milyen állatjóléti újításokra lenne szükség szerinted az Európai Unióban. Az Európai Bizottság 2026 végén szavazhat a haszonállatok tartási körülményeit érintő javaslatcsomagról. A jogalkotás az aktuális tervek szerint tartalmazhatja a ketreces tartás kivezetését, valamint a hím naposcsibék rutinszerű leölésének megszüntetését is. Állatjóléti konzultációt indított az Európai Bizottság (EB), az uniós… The post Ketreces tartás, naposcsibék leölése - szigoríthatnak az állatjóléti szabályokon appeared first on Prove.hu.
Gluténmentes paradicsomos káposzta - tálalhatod akár zöldségfasírttal is
2025. május 25. Prove - a világ vegán szemmel
A paradicsomos káposzta egy olyan klasszikus, amely javarészt eleve növényi alapokra épül, a mi verziónkban pedig glutén sem kerül bele. Tökéletesen passzol mellé a zöldségfasírt, ha a menzaidéző hatásra gyúrnál, csak immár vegán köntösben. A káposzta fogyasztása egészségügyi szempontból rendkívül előnyös. Megfőzve ugyan C-vitamin-tartalmából sokat veszít, de még ezzel együtt is értékes tápanyagforrás, és bizonyos… The post Gluténmentes paradicsomos káposzta - tálalhatod akár zöldségfasírttal is appeared first on Prove.hu.
Svájc beleáll a címkeháborúba, tabuvá válnak bizonyos állati elnevezések
2025. május 10. Prove - a világ vegán szemmel
Korábban úgy látszott, a növényi termékek elnevezése maradhat, ám a svájci legfelsőbb bíróság friss döntése értelmében van pár kifejezés, amelyet a jövőben kerülni kell az alternatívák csomagolásán. A Planted Foods, az ország legnagyobb vegán húsalternatívákat gyártó cége politikainak bélyegezte a döntést. A címkeháború újabb fejezetében továbbra is a vásárlók megtévesztése a húslobbi egyetlen érve. Akad… The post Svájc beleáll a címkeháborúba, tabuvá válnak bizonyos állati elnevezések appeared first on Prove.hu.
Teknőst gyömöszölt a nadrágjába, elcsípték a reptér biztonsági ellenőrzésén
2025. április 4. Prove - a világ vegán szemmel
Egy teknős került elő egy férfi nadrágjából a New Jersey-i Newark Liberty nemzetközi repülőtéren. Az egyelőre nem derült ki, miért szállította ott, ahogy az sem, hogy a saját házi kedvence-e. Az állatot mindenesetre elkobozták, a hatóságok pedig még vizsgálódnak az esettel kapcsolatban. Meglepő csomagra bukkantak a biztonsági ellenőrzés során egy pennsylvaniai férfinél a Newark Liberty… The post Teknőst gyömöszölt a nadrágjába, elcsípték a reptér biztonsági ellenőrzésén appeared first on Prove.hu.
A Fehér Lótusz sztárja nem volt elégedett a thaiföldi vegán kínálattal
2025. március 28. Prove - a világ vegán szemmel
A nagy sikerű A Fehér Lótusz című sorozat harmadik évadát Ko Szamuj szigetén forgatták, Thaiföldön. Jason Isaacs, a sorozat egyik főszereplője rosszallóan nyilatkozott a sziget nyújtotta vegán étkezési lehetőségekről. Sokan viszont nem értenek egyet a színész által megfogalmazott vádakkal. Nem túlzás azt állítani, hogy Thaiföld második legnagyobb szigetére minden szempontból ráillik a ,,földi paradicsom jelző.… The post A Fehér Lótusz sztárja nem volt elégedett a thaiföldi vegán kínálattal appeared first on Prove.hu.
Gombócos savanyú káposzta
A gabonakolbász, amit felhasználtam a gombóchoz, saját készítésű, ehhez is találtok receptet az oldalon. Hozzávalók: A gombóchoz: 30 dkg gabonakolbász 2 dl rizs 1 kk só 2 kk pirospaprika Fél kk asafoetida Egy csipet őrölt bors 1 kk majoránna 1 kk borsikafű Fél kk őrölt fűszerkömény 2 ek lenmag A káposztához: 4 ek olaj 2 ek liszt 3 kk pirospaprika Egy csipet őrölt bors 1 kk őrölt fűszerkömény 3 ek sűrített paradicsom 1 kg savanyú káposzta A gombóchoz való rizst kétszeres mennyiségű vízzel, sóval megfőzzük. Ha megvan, kihűtjük. Elmorzsoljuk a gabonakolbászt, hozzáadjuk a fűszereket, a borsot, a pirospaprikát, az asafoetidát, a majoránnát, a borsikafüvet és a köményt, végül a kihűtött rizst. A lenmagot megőröljük és elkeverjük 6 ek vízzel, majd állni hagyjuk. Negyed óra múlva ezt is hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, alaposan elkeverjük és gombócokat formázunk belőle. Előkészítjük a káposztát, azaz hideg vízben megmossuk és összevágjuk. Egy lábosban felforrósítjuk az olajat, majd beletesszük a lisztet, és folyton kevergetve - kis lángon - világosra pirítjuk. Ezután beletesszük az asafoetidát és a fűszerpaprikát, majd további fél percig pirítjuk. Hozzáadjuk a savanyúkáposztát és a köményt, és felengedjük kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi. Beletesszük a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, kisebbre vesszük a lángot, és addig főzzük, amíg a káposzta meg nem puhul. Ha ez megvan, beletesszük a gombócokat, és még negyed órán át főzzük. Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
A legelső lehetőségnél visszakacsintott a műanyagra a Coca-Cola
2025. február 22. Prove - a világ vegán szemmel
A műanyag palack a megoldás a Coca-Cola vezérigazgatója, James Quincey szerint az újonnan kivetett vámok okozta költségnövekedés kikerülésére. Az Egyesült Államokban így az alumíniumdobozok helyett a PET-palackos csomagolást részesíthetik előnyben. Az ezekből poharakba kiöntött italba pedig papír helyett műanyag szívószál kerülhet majd Donald Trump amerikai elnök egyik rendelete nyomán. Kénytelen lehet több műanyag palackos italt… The post A legelső lehetőségnél visszakacsintott a műanyagra a Coca-Cola appeared first on Prove.hu.
Mosómedvedetox: ápolónő élesztette újra a berúgott állatkölyköt
2025. szeptember 15. Prove - a világ vegán szemmel
Meghökkentő történet járta be az amerikai sajtót az elmúlt napokban: egy Kentucky állambeli ápolónőnek sikerült megmentenie egy mosómedve életét, miután az elájult az erjedt baracktól. Egy ápolónő mentette meg egy berúgott mosómedve életét az Egyesült Államokban, Kentucky államban - adta hírül az Independent. A whitesburgi egészségügyi hivatalban dolgozó Misty Combs éppen munkába érkezett, amikor észrevette,… The post Mosómedvedetox: ápolónő élesztette újra a berúgott állatkölyköt appeared first on Prove.hu.
Caponata - a szicíliaiak hagyományosan vegán padlizsánraguja
2025. augusztus 27. Prove - a világ vegán szemmel
Fedezd fel a caponatát, a szicíliaiak vegán padlizsánraguját! Ez a padlizsánra, paradicsomra és zöldségekre épülő mediterrán fogás hidegen vagy melegen, pirítóssal vagy tésztával is tökéletes. Vannak ételek, amelyek csendben hódítanak. Nem harsányak, nem igényelnek különleges technikát, mégis kifinomult, felejthetetlen ízharmóniát rejtenek. A caponata pontosan ilyen. Ez a klasszikus szicíliai fogás a padlizsánra épít, de nem… The post Caponata - a szicíliaiak hagyományosan vegán padlizsánraguja appeared first on Prove.hu.
Török tepsis zöldség
Ez a fogás egy klasszikus török tepsis egytálétel húsmentes változata, amely a nyári zöldségek legjavát sűríti össze egy fűszeres-paradicsomos szaftban. Az eredeti verzióban darált hús is szerepel - Törökországban gyakori ételként ismerik Sebzeli k?ymal? f?r?n yeme?i néven. Ebben a változatban a hús helyett főtt lencse szerepel, amitől tartalmas, mégis könnyű egytálétel lesz belőle. Hozzávalók: 4 közepes krumpli 1 kisebb padlizsán 1 kisebb cukkini 2-3 zöldpaprika 2 paradicsom 1 csésze főtt barna lencse 2-3 evőkanál sűrített paradicsom 4 evőkanál olívaolaj 2 kk só, egy csipet frissen őrölt feketebors 1 kk őrölt római kömény 1 kk édesnemes fűszerpaprika 1 kk füstölt fűszerpaprika 2 dl víz vagy zöldségalaplé Elkészítés A zöldségeket megtisztítjuk, és nagyjából egyforma méretű darabokra vágjuk. A főtt lencsét összekeverjük a sűrített paradicsommal, az olívaolajjal és a fűszerekkel: édes és füstölt pirospaprikával, köménnyel, borssal, sóval. Ezután hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, és mindent alaposan összeforgatunk. A keveréket egy nagyobb sütőtálba vagy tepsibe öntjük, aláöntjük a vizet vagy zöldségalaplevet, lefedjük (fóliával vagy sütőpapírral), és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 20 percig sütjük 200 fokon, hogy a teteje megpiruljon. Megjegyzés A hagyma és fokhagyma ebben a receptben szándékosan nincs - én nem használom, ezért kihagytam. A török konyhában ugyanakkor szinte mindig szerepelnek az ilyen jellegű ételekben, így ha ti használtok hagymát, bátran adjatok hozzá egy fej apróra vágott vöröshagymát és néhány gerezd fokhagymát a fűszeres alaphoz. A főtt lencse helyett készíthetitek fűszeres szójagranulátummal vagy apróra vágott, pirított gombával, esetleg csicseriborsóval is - ezek is jól helyettesítik az eredeti darált húst, és szépen összeérnek a sült zöldségekkel. Tipp Ez az étel Törökországban is szezonálisan változik - a háziasszonyok az éppen elérhető friss zöldségekhez igazítják. A padlizsán és cukkini mellett használhatsz például zöldbabot, sárgarépát, zöldborsót is. Egy szelet lepénykenyérrel vagy friss fejes salátával kínálva tökéletes nyári ebéd vagy vacsora - egyszerű, tápláló és másnap is finom.
Svájcban már nem titok, ha állati szenvedés árán készült az étel
2025. július 11. Prove - a világ vegán szemmel
Új szabály lépett életbe Svájcban júliusban: az élelmiszerek csomagolásán már kötelező feltüntetni, ha a termék állati szenvedés árán készült. A törvényhozók abban bíznak, hogy ez az újítás átláthatóbbá teszi az élelmiszeripart, és lehetőséget ad a vásárlóknak, hogy tájékozottabb döntéseket hozzanak. Hasonló címkézési rendszert korábban Belgium is bevezetett, bár ott nem kötelező jelleggel alkalmazzák. Jelentős lépést… The post Svájcban már nem titok, ha állati szenvedés árán készült az étel appeared first on Prove.hu.
Több tucat viperával a poggyászában bukott le a reptéren egy indiai csempész
2025. június 4. Prove - a világ vegán szemmel
Több mint negyven vipera és öt teknős volt annak a Thaiföldről Mumbaiba utazó férfinek a poggyászában, akit az indiai reptéren fülelt le a vámhatóság. A csomagjában talált állatok között olyan faj is volt, amelynek kereskedelmét szigorúan ellenőrzik és szabályozzák a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló washingtoni egyezmény keretében. Az indiai csempészt… The post Több tucat viperával a poggyászában bukott le a reptéren egy indiai csempész appeared first on Prove.hu.
Minestrone - az olaszok egyszerű, fűszeres-zamatos levese
2025. május 17. Prove - a világ vegán szemmel
Ahány olasz régió, annyiféle minestrone leves, de a karakteres fűszerek és a zamatos paradicsomalap többségükben meghatározó. A mi receptünk lelkét is ezek adják - no, meg persze a friss zöldségek. Az olasz konyháról a többségnek valószínűleg a tésztaételek, a vegán verzióban is elkészíthető paradicsomos húsgombóc, a tiramisu vagy a bruschetta ugrik be elsőre. Az olasz… The post Minestrone - az olaszok egyszerű, fűszeres-zamatos levese appeared first on Prove.hu.
Könnyed délutáni túra
2025. április 19. Élj harmóniában
Baráti találka, mi más, mint közös túra - húsvét, szombat délután, elkerülve a kiránduló tömegeket:) A mesés tavaszi erdők tele vannak szebbnél, szebb virágokkal, mézédes illatokkal és a táj egyre zöldebb. Az ég gyönyörű kék, varázslatos felhőkkel. Ez egy könnyed délutáni túra, komolyabb szintemelkedés nélkül. Mai útvonal: Piliscsév - Basa-hegy - Piliscsév szeretettel Kati #túra #kirándulás #piliscsév #éljharmóniában
Az ételpazarlás visszaszorításaképp vadásznának farkasra a spanyolok
2025. április 1. Prove - a világ vegán szemmel
A farkas is hozzátesz egy újonnan elfogadott spanyol intézkedéscsomag szerint az ételpazarláshoz a maga után hagyott haszonállattetemekkel. Erre hivatkozva pedig indokolttá válhat ezeknek az állatoknak a kilövése az országban. Az újítást az ellenzéki konzervatívok hozták tető alá, szövetségre lépve több más politikai erővel. Sara Aagesen ökológiai átmenetért és demográfiai kihívásokért felelős miniszter azt ígérte, a… The post Az ételpazarlás visszaszorításaképp vadásznának farkasra a spanyolok appeared first on Prove.hu.
Paradicsomos bulgur
A bulgur az egyik legrégebbi feldolgozott gabonaféle, amelyet már az ókori Mezopotámiában is fogyasztottak. Leginkább a közel-keleti, török és mediterrán konyha egyik alapélelmiszere, ahol levesekhez, salátákhoz, köretekhez és egytálételekhez használják. Durumbúzából készül, amelyet előfőznek, kiszárítanak, majd különböző méretűre törnek. Ennek köszönhetően gyorsan elkészíthető, mégis megőrzi tápanyagtartalmát. Rostban gazdag, tápláló és könnyen emészthető, ezért egyre népszerűbb az egészségtudatos étrendekben is. A legismertebb bulgurral készült ételek közé tartozik a török k?s?r, a híres arab tabbouleh saláta vagy a különféle fűszeres egytálételek. De egyszerű köretként is remek alternatíva a rizs vagy a burgonya helyett. Hozzávalók: - 2 ek olaj - 3 dl bulgur - 2 ek sűrített paradicsom - fél ek saját készítésű ételízesítő (só nélküli) - 2 kk só - 1 marék friss petrezselyemzöld, aprítva - 6 dl víz Egy lábosban felmelegítjük az olajat, beleöntjük a bulgurt, egy kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, megszórjuk az ételízesítővel és egy kevés sóval, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a forró vízzel, lefedjük, és kis lángon addig főzzük, amíg a bulgur felszívja a folyadékot és megpuhul (kb. 10-15 perc). Levesszük a tűzről, és még pár percig pihentetjük. Végül belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet, és már tálalhatjuk is.
Megszépítik a valóságot a húsos termékek csomagolásán látható képek
2025. március 12. Prove - a világ vegán szemmel
Egy brit állatjogi szervezet felmérte, mennyire valósághűek az állati alapú élelmiszerek csomagolásain lévő képek. Valamint megvizsgálta a reklámokban és sajtóban megjelenő beszámolókat a brit állattenyésztésről. Kiderült, hogy a nagyüzemi állattenyésztés valós arca helyett a gyártók inkább idilli képekkel vezetik félre a fogyasztókat. Mindannyian tudjuk, hogyan néz ki egy tökéletes háztáji gazdaság. Ezt látjuk a reklámokban,… The post Megszépítik a valóságot a húsos termékek csomagolásán látható képek appeared first on Prove.hu.
Paradicsomos tofufasírt - a klasszikus húsgombóc vegán változata
2025. február 18. Prove - a világ vegán szemmel
Ha szereted a paradicsomos húsgombócot, de kipróbálnál egy növényi alapú változatot is, ez a tofufasírt tökéletes választás. Jól illik különböző gabonákhoz, grillzöldségekhez, salátákhoz, zöldségpürékhez, főzelékekhez, de akár tészta- vagy szendvicsfeltétnek is. A klasszikus paradicsomos húsgombóc növényi alapokon is elkészíthető: a tofu, a morzsa és a csicseriborsóliszt gondoskodik a megfelelő állagról, míg a morzsolt kakukkfű, az… The post Paradicsomos tofufasírt - a klasszikus húsgombóc vegán változata appeared first on Prove.hu.
Az összes 'som' találat megjelenítése »