Zabpehely masala
tovább a teljes receptért »
Ha már unod a hagyományos zabkását, próbáld ki ezt az indiai fűszerezésű, sós fogást. Tökéletes választás hideg, téli napokra.
Hozzávalók:
3 ek olaj
2,5 kk római kömény
diónyi reszelt friss gyömbér
1 ek apróra vágott zöld erős paprika
2 kk őrölt koriander
1/2 kk aszafoetida
1/2 kk kurkuma
2 paradicsom lereszelve
1 kisebb sárgarépa megtisztítva, felkockázva
15 dkg zöldborsó
12 dkg zabpehely
2,5 kk só
1 ek citromlé
1/2 kk garam maszala
egy kis csokor korianderzöld felaprítva
Egy lábosban olajat hevítünk, megpirítjuk benne a római köményt. Hozzáadjuk a gyömbért és a paprikát, néhány másodperc kevergetés után rászórjuk a koriandert, az aszafoetidát és a kurkumát. Elkeverjük és ráöntjük a paradicsomot. Kevergetés közben 4-5 percig sűrítjük. Beletesszük a zöldségeket, és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor beleszórjuk a zabpelyhet, megsózzuk, és ha szükséges, még adunk hozzá egy kevés vizet, amit a zabpehely felvesz és krémes állagot kapunk. 2 perc főzés után belekeverjük a citromlevet, a garam maszalát és a zöldfűszert, majd lefedve állni hagyjuk.
Tényleg több állat hal meg a növénytermesztés során a vegánok miatt? » |
|
|