túró receptek - Vegetáriánus receptek

Még kapható a második,
      bővített kiadás!

Még kapható! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás

Megrendelés »


Próbálja ki, biztosan ízleni fog!

Boldog Születésnapot Nekünk!

Tojássaláta tojás nélkül nem csak húsvétra (laktózmentes, gluténmentes, vegán)










túró receptek

Kölestúróval rakott kelkáposzta – vegán recept

2019. június 8. VegaNinja 

Egy egyszerű, olcsó, és nagyon finom főétel a rakott kelkáposzta: ebben nincs semmilyen húst helyettesítő anyag, inkább túróra hasonlít a kölesből készült réteg. Hozzávalók: fél fej kelkáposzta 2 dl köles 1 kisebb vöröshagyma 2 pohár vegán tejföl (vagy szójajoghurt) 2 dl. édesítetlen növényi tej 1 kávéskanál kapor (ha szereted) 2 gerezd fokhagyma só pici olaj a tepsi kiolajozásához növényi sajt (opcionális) A kelkáposztát sós vízben megfőzzük, hogy még roppanós legyen. A vöröshagymát felkarikázva, pici sóval, vízzel, alacsony lángon, fedő alatt megpároljuk egy tapadásmentes serpenyőben. A kölest a növényi tejjel, sóval, kaporral, a fokhagymanyomón átnyomott fokgagymával, és még 4 dl vízzel készre főzzük. (Háromszoros legyen a folyadékmennyiség a köles mennyiségéhez képest.) A kiolajozott tepsit a párolt hagymával, főtt kölessel, vegán tejföllel, kelkáposztával rétegezzük, a tetejére mehet növényi sajt, de nem muszáj. Sütőben kb 200 fokon pirosra sütjük. Vegán tejfölből jelenleg a Dr. Oetker tejföle az egyetlen opció Magyarországon, Aldiban, Auchanban általában kapható, de más nagy és közepes áruházakban, bioboltokban is fellelhető. Tedd a kedveceim közé 0 The post Kölestúróval rakott kelkáposzta – vegán recept appeared first on VegaNinja.

Tökmagos-túrós kelt pogácsa

2019. május 22. Vegavarázs 

Vendégváró, nagy adag. Hozzávalók: 60 dkg kenyérliszt 40 dkg teljes kiőrlésű liszt 80 dkg túró 2,5 dl olaj 10 dkg pirított tökmag 3 tk só 5 dkg élesztő 4-5 dl víz Kelesztőtálba tesszük a kétféle lisztet, hozzáadjuk a túrót, az olajat, a sót, belemorzsoljuk az élesztőt. A tökmagot aprítóban...

Paprikás krumpli, avagy ehet-e egy vega hagyományos ételeket?

2019. május 4. Vegasztrománia 

Mostanában nagyon kívánom a hagyományos ételeket, mint például a paprikás krumplit, a rakott krumplit, vagy a töltött paprikát. Gyerekkorom ízei, de eredetileg mindegyik hússal készül. Akkor most hogy van ez? Egyek, vagy ne egyek? "Csúfoljam meg" az eredeti recepteket, és készítsem el a saját verziómat, vagy csendben, lehajtott fejjel inkább egyem a "nekem való" salátát? El szoktam azon gondolkodni, hogy vajon miért sarkalatos pont és kritika ez még mindig a vegák és a mindenevők közti párbeszédben.. Vagyis, hogy ha valaki úgy döntött, hogy nem eszik többet húst (tejterméket, tojást), akkor miért akar mégis azt, illetve annak egy gyenge utánzatát enni? Több, mint tizenhárom éve hagytam el a húst saját akaratomból, és több, mint egy éve nem ehetek tejterméket  - egyáltalán nem a saját akaratomból. Tehát benne vagyok egy hibrid helyzetben, melynek egy részét én választottam, egy másiknak pedig elszenvedője vagyok. Tizenhárom éve kinyitottam egy ajtót egy új világra, és kíváncsian, lelkesedve léptem be rajta. Egy éve ki kellett nyitnom egy ajtót egy félelmetes világra, és sírva léptem be rajta.  Alapvetően én sem azért lettem vega, hogy ételeimmel mindent lemásoljak, amiket addig ettem. De. Az én gasztro-életemben ez az egyik kedvenc játékom. És azt se felejtsük el, hogy ezen a konyhán nőttem fel, vagyis bennem van, és fontos alapot képez, amihez szeretek visszanyúlni. Személyiségem is ilyen, kell egy bázis, ahonnan elindulhatok repkedni, és ahova vissza tudok térni. A gasztronómiában is így működöm. Sosem felejtem el azt a hónapot huszonévesen, amit Olaszországban töltöttem, és bár veszettül imádom az itáliai konyhát, két hét elteltével visítva könnyeztem egy jó túrós csusza után.  Úgyhogy az én konyhám egy szabad konyha lett, címkék és szabályok nélkül. A képen látható paprikás krumplit egy hónapja fotóztam, de most is az rotyog a tűzhelyen. Egy kis csavar van benne, amit Apa véletlen felfedezése ihletett. Egy-két évvel ezelőtt ugyanis véletlenül római köményt tett mindenbe, amibe a mi köményünket kellett volna tenni, gulyáslevesbe, pörköltbe, mindenbe. És annyira jól állt az ételeknek, hogy azóta ezt észben tartom, és használom is.  Vegán paprikás krumpli Hozzávalók: (4 személyre) 2-3 ek növényi olaj 2 hagyma felaprítva 3-4 gerezd fokhagyma fele szeletekre vágva, másik fele lereszelve (lehet kevesebb, én imádom a fokhagymát) 1 ek piros paprika 1 tk füstölt paprika 5 nagyobb krumpli meghámozva, kockákra vágva só frissen őrölt fekete bors 1/­­2 tk majoranna 1/­­2 tk őrölt kömény késhegynyi római kömény 500 ml víz 1 csomag füstölt barna rizses vega kolbász nagyobb darabokra vágva (ez szét fog esni előbb, vagy utóbb, de nem gond, pont az a jó benne) 1 csomag vega virsli karikákra vágva Egy lábasban felhevítettem az olajat, majd rádobtam a hagymát és a szeletekre vágott fokhagymákat, és 5-8 percig pirítottam őket időnként megkeverve. Alacsony lángra tettem, és hozzákevertem a paprikákat, majd kicsit pirítottam őket. Hozzáadtam a krumplit, fűszereztem, megkevertem és hozzáöntöttem a vizet. Felforraltam, majd alacsony lángon, fedő alatt, 15-20 perc alatt készre főztem. a vége előtt 5 perccel hozzáadtam a vega kolbászt és a vega virslit, és ellenőriztem az ízeket. 

Vegán kapros-túrós lepény

2019. április 20. Kertkonyha 

Kapros-túrós… Ez aztán régi, igazi falusi recept! Mennyit ettem ilyet gyerekkoromban! Igaz, városban, és húsvétkor. Na, de hogy falták a locsolók is! :-) Annak idejen Horváth Ilona beleírta ama ikonikus szakácskönyvébe, így ezután már az egész ország ismerte és sütötte. Számomra pedig az egyik legfontosabb receptről beszélünk. Szóval, idén húsvétkor merész dologra adtam a fejem. :-) Azt a bizonyos hagyományos, Horváth Ilona-féle kapros-túróst akartam veganizálni. Megmondom őszintén, nem teljesen olyan lett, mint az eredeti, de ez természetes is. Viszont nagyon ízlik, és bátran ajánlom mindenkinek, aki vegán verziót keres a régi, jól ismert, ünnepi édességek helyébe. Hozzávalók egy nagy tepsi süteményhez: A tészta: - 400 g liszt - 100g margarin - 1 csomag szárított élesztő - 250 ml növényi tej - 60 g cukor - 1 mk só A “túrós” rész: - 200 fehér rizs - 400 ml növényi tej - 120 g cukor - 2 ek aprított kapor - 1 citrom héja - félcitrom leve A “máz” rész: - 200 ml növényi joghurt - 1/­­2 mk kurkuma - 2 csipet édes pirospaprika (igen!) - Az élesztőt futtasd fel a cukros tejben. Közben a lisztben jól keverd el a sót és a margarint, és öntsd hozzá az élesztős tejet is. - Dagasztógéppel jól dolgozd ki a tésztát, akkor jó, ha elválik az edény falától. Takard le, és tedd félre egy órát pihenni. - Eközben készítsd el a rizst. Ehhez tedd fel főni annyi vízben, ami épp ellepi, majd amikor pár perc múlva eltűnik alóla, önts rá 400 ml növényi tejet. Sózd meg kicsit, és főzd teljesen puhára. Akkor jó, ha szétfőnek a szemek, és sűrű tejberizst kaptál. Ha kicsit kihűlt, add hozzá a citromlevet és citromhéjat, a cukrot, majd a végén keverd bele a kaprot is. - A sütemény összeállításához nyújtsd ki a tésztát kb. egy cm vastagra, így fektesd a tepsibe. Használhatsz alá sütőpapírt, de ha nem szereted, margarinozd és lisztezd ki alatta, hogy könnyű legyen majd vágni. - A rizsréteget simítsd rá, és előmelegített sütőben 190 fokon süsd negyed órát. - Ezután a közben kikevert mázat is simítsd el a tetején egyenletesen. Így tedd vissza további 10 percre sülni. Tudom, nehéz megállni, de hagyd kicsit hűlni szeletelés előtt. :-) Jó étvágyat! Elkészítési idő: kb. 50 perc Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! Kezdő Vegán Vegán MUST HAVE - a kötelező alapcsomag Növényi Tejek és Tejtermékek I Növényi Tejtermékek II A Mindennapi Superfood Kezdő Vegán Angol nyelven The post Vegán kapros-túrós lepény appeared first on Kertkonyha.

Gyümölcsös lepény

2019. április 5. Éltető ételek 

Gyümölcsös lepényAmikor a gyerekek hazajönnek az iskolából, az edzésről, mindig éhesek. Ezért az ebéd készítésekor már előre megtervezem, hogy mit fognak a gyerekek uzsonnázni. Legyen tápláló, egészséges, és a gyerekek is megegyék. :) Szóval így esett ma a választásom erre a csupa gyümölcsös lepényre. Ahhoz, hogy a tészta ne legyen száraz, tettem bele túrót (legközelebb ricottával készítem, mert annak jobb az emészthetősége). Jól megborítottam a tetejét fagyasztott vegyes, bogyós gyümölcsökkel, de szezonálisan kerülhet rá lédús barack, szilva vagy akár cseresznye is. Hozzávalók: - 35 dkg teljes kiőrlésű liszt (én alakort használtam) - 15 dkg fehér tönkölyliszt - 25 dkg túró - 1 tk. só - 1 ek. méz - 2 ek. olívaolaj vagy olvasztott kókuszolaj - kb. 2,5 dl langyos víz - 2 dkg élesztő - gyümölcsök - 1-2 evőkanál kókuszcukor - lekvár (én áfonyalekvárt használtam) - fahéj - vaníliapor - mandula Elkészítése: - A lisztet öntsd bele egy tálba, majd a közepébe morzsold bele az élesztőt. Szórj rá egy pici cukrot, és önts rá kevéske meleg vizet. Hagyd pár percig az élesztőt felfutni. - Ezután keverd hozzá az összes hozzávalót. A vizet fokozatosan adagold hozzá, egy kalács állagú tésztát dagassz belőle. - Takard le, hagyd pihenni kb. 1 órát. - Közben a gyümölcsöket készítsd elő, ha szükséges, vágd cikkekre. Keverd hozzá a cukrot és a fűszereket. - A megkelt tésztát felezd meg (két adag készül belőle). Lisztezett zsírpapíron nyújtsd ki kb. ujjnyi vastagra. Tedd tepsibe (én a tepsi aljára szoktam ráhúzni). Kb. 2-3 evőkanálnyi lekvárt csepegtess rá, kicsit kanállal kend szét, majd jó sűrűn szórd rá a cukros gyümölcsöt. A tetejét szórd meg durvára tört mandulával. Sütés előtt kb. 15 percig hagyd pihenni. - Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. - Kb. fél óra alatt süsd aranyszínűre.

Karobos "túrós" morzsasüti

2018. június 19. Vegán receptek Tőlünk Nektek 

[...] Bővebben!

spenótkrém

2018. március 28. Beautilicious 

spenótkrémNagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű, egészséges és finom fogás akár kenyérre kenve, magában vagy akár köretként is remekül helyt áll. Hozzávalók - 200gr spenót - 1gerezd fokhagyma - 100gr túró - só Így készítsd - Pirítsd le a fokhagymát - Párold meg a spenótot - Turmixold össze a túróval

Gyors, élesztőmentes, gluténmentes pogácsa

2018. március 3. Élj harmóniában 

Gyors, élesztőmentes, gluténmentes pogácsaMa tudatos táplálkozás tanfolyamot tartottam és késő délután amikor hazaértem, a férjem mondta, hogy ő úgy megkívánt egy kis pogácsát.  A pogácsa igazi rágcsálnivaló, szinte mindenki szereti. A szárazabb ételeket kedvelők  számára a ropogós külső rész ad igazi élvezetet, akik a puhább ételeket kedvelik, azoknak a belseje:) Mivel az elmúlt néhány napban sokféle süteményt készítettem neki (tönkölybúza lisztből, búzalisztből, zablisztből), ezért úgy döntöttem a változatosság kedvéért valamilyen  más lisztet használok -  gondoltam, így izgalmasabb lesz a pogácsa:) A választásom így esett a rizsliszt, hajdinaliszt és kukoricaliszt párosítására. Annak érdekében, hogy a tészta jól összeálljon lenmagliszttel egészítettem ki. Elsőre sikerült jól eltalálni az arányokat, nagyon finom lett az eredmény:) Hozzávalók - 200 g Cottage cheese (túróval helyettesítheted) - 150 g rizsliszt  - 50 g hajdinaliszt - 50 g kukoricaliszt - 100 g vaj - 2 púpos ek. lenmagliszt - 1/­­2 csg. sütőpor - só - víz Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! A lenmaglisztet tedd egy kis tálba és annyi vízzel öntsd le, hogy tojás állagú legyen kb. 8 ek víz, hagyd egy picit állni. A hozzávalókat egy tálba alaposan gyúrd össze. Nem szükséges pihentetni, de ha van időd a hűtőszekrénybe be is teheted a tésztát egy kis időre. M ajd lisztezett deszkán (én hajdinalisztet használtam)  nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagságúra - én szeretem berácsozni, de anélkül is finom lesz:) Pogácsaszaggatóval szaggasd ki a pogácsákat és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tepsit tedd be 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre. (kb 20 perc)

Sütőtökös cipó

2018. február 22. Beautilicious 

Sütőtökös cipóEgy friss meleg cipónak senki sem tud ellenállni. Nálunk most egy kis sütőtök is került bele az élvezetek fokozásáért. Bátran fogyaszthatod, hisz semmi ártalmas összetevő nincs benne, ráadásul nagyon finom. Hozzávalók - 200gr sült sütőtök - 200gr hajdinaliszt - 15gr bambuszrostliszt - 30gr lenmagliszt - 1 tojás - 150gr túró - só - szódabikarbóna - citromlé - 1 gerezd fokhagyma Így készítsd - A sült sütőtököt pürésítsd a tojással, túróval, fokhagymával, és a citromlével - Keverd össze a száraz hozzávalókat - Öntsük, és gyúrjuk össze - Formázzunk cipót, majd süssük ki tepsiben 180fokon 40perc alatt

túrós puffancs

2018. február 16. Beautilicious 

túrós puffancsNagyon könnyen, és gyorsan elkészíthető pihe puha falatkák a nap bármelyik részére. hozzávalók - 1tojás - 150gr túró - 50gr tejföl - 30gr lenmagliszt - 15gr útifűmaghéj liszt - 60gr hajdinaliszt - 100ml víz - só - sütőpor így készítsd - Alaposan keverd össze a masszát - Sütőpapírral bélelt tepsibe adagold kanállal - Süsd 180fokon 20 perc alatt készre

kókusz tekercs

2018. január 14. Beautilicious 

kókusz tekercsEgy igazán könnyű finomság, amihez még a sütőt se kell bekapcsolnod. Hozzávalók        a sötét rétsz: - 75gr mandula - 35gr útifűmag héj - 50gr datolya - 30gr kakaópor - 50ml kávé - 150ml tej      a kókuszos töltelék: - 65gr kókuszreszelék - 350gr túró - 50gr édesítőszer Így készítsd - A sötét rész hozzávalóit turmixgépbe tesszük és összeturmixoljuk - Ugyan ezt tesszük a krémmel is - Kinyújtjuk a sötét masszát, majd megtöltjük a kókuszos krémmel - Feltekerjük, majd becsomagoljuk, és hűtőbe tesszük pár órára, végül szeleteljük

narancsos kókuszos mini palacsinta

2017. december 17. Beautilicious 

narancsos kókuszos mini palacsintaNincs is jobb dolog a hétvégi reggelinél. Mikor reggel a konyhába és megláttam a pulton a narancsokat, egyből tudtam, hogy mi lesz a sorsuk. Nagyon jó helyre kerültek :D Hozzávalók - 65gr kölesliszt - 15gr bambuszrostliszt - 35gr kókuszreszelék - 40gr édesítőszer - fél csomag kakaópor - 2 narancs kifacsart leve  - 150gr túró - 50 ml kókusztej - kókuszolaj a sütéshez Így készítsd - Törd össze a túrót, és keverd össze a tejjel, és a narancslével - Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd öntsd hozzá a túrós keveréket - Gyúrd össze alaposan - Forralj fel egy kis kókusz olajat a serpenyőben, majd süsd ki a palacsintákat

narancskrémes sütőtöktekercs

2017. december 2. Beautilicious 

narancskrémes sütőtöktekercsVolt itthon egy rakat sütőtök, és akadt némi szabadidőm, gondoltam kipróbálok valami újat. Nagyon szeretem a sütőtököt, mert piskótákba, krémekbe, magába, vagy köretként is nagyon finom. Nálam mindenesetre top listás zöldség, és az íze is nagyon finom. Ha ezt a finom ízt párosítod naranccsal, vigyáznod kell, mert könnyen függő leszel. Hozzávalók - 3 tojás - 85gr kölesliszt - 15gr bambuszrostliszt - 300gr sült sütőtök - 100gr édesítő + 50gr - fél citrom leve - szódabikarbóna - 1 narancs leve - 100gr túró - 150gr joghurt - 30gr zselatin  Így készítsd - A tojásokat keverd habosra 100gr édesítővel, és fél citrom levével - Pürésítsd a sütőtököt, majd add a tojásokhoz - A liszteket keverd el a szódabikarbónával, öntsd bele a sütőtökös masszát - Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd ki 20perc alatt - A krémhez turmixold össze a túrót, narancslevet, joghurtot és az édesítőt, majd keverd hozzá a zselatint - Töltsd meg a piskótát, majd tekerd fel, és csomagold alufóliába - Tedd 1 éjszakára a hűtőbe, és másnap szeleteld fel

4 féle 4 összetevős szendvcskrémek egyszerűen és egészségesen

2017. november 4. Beautilicious 

Nem akarod szárazon enni a kenyeret, de nem tudod, mivel dobhatnád fel? Ezeket az egyszerű és egészséges krémeket te is tuti imádni fogod. Egészséges, tápláló, nagyon finom, és nagyon hamar kész. Céklás szendvicskrém - 1 cékla - 100gr túró - 20gr light majonéz - só                         répás szendvicskrém - 1 sárgarépa - 1 gerezd fokhagyma - 65gr sajtkrém - köménymag ízlés szerint avokádós szendvicskrém - 1 avokádó - 1 gerezd fokhagyma - citromlé ízlés szerint  - só cukkinis szendvicskrém - fél cukkini - 75gr tejföl - 1 gerezd fokhagyma - só A hozzávalókkal nincs más dolgod, mint összeturmixolni őket. :) jó étvágyat!

Bécsi túrós palacsinta (vegán)

2019. április 8. VegaLife 

Bécsi túrós palacsinta (vegán)Hallottál már 3 tonna nehézségű palacsintáról? Azt gondolod, csak mese? Hát nem. 1994-ben a manchesteri Rochdale-ben sütötték meg a világ eddigi legnagyobb és legnehezebb palacsintáját. Vastagsága 2,5 cm, átmérője pedig 15,01 méter volt és 3 tonnát nyomott. Nem vállalkoztam ennek a közelébe sem jutni, de már régóta ettem volna tepsiben sült túrós palacsintát, persze nem igazi túróval. Korábban már készítettem kölesből túrókrémet, éppen itt volt az ideje, hogy a palacsintát így készítsem el.  http:/­­/­­www.guinnessworldrecords.com/­­world-records/­­68403-largest-pancake   Hozzávalók a krémtúróhoz: - 1 bögre köles - víz - növényi tej - édesítő (nyírfacukor, gyümölcscukor, stb.) - vanília - citrom Hozzávalók a palacsintához: - 1 csésze teljes kiőrlésű liszt - 1 csésze fehér liszt - 1 csésze zabpehely liszt (vagy őrölt zabpehely) - víz - 1 csipet só - víz   - 5 dl növényi joghurt - vanília - édesítő   Elkészítés: A kölest alaposan átmossuk, majd kb. háromszoros mennyiségű vízben feltesszük főzni. Mikor már elfőtt a víz, öntünk hozzá annyi növényi tejet, amennyi éppen ellepi és tovább főzzük. Időközben hozzáadjuk a nyírfacukort. A citromot alaposan megmossuk, héját belereszeljük, ha úgy érezzük, hogy nem elég citromos, akkor a citromból még facsarhatunk bele. A vaníliát kikaparjuk, szintén hozzáadjuk. Addig főzzük, míg jó krémtúrós-pépes állaga nem lesz. Ha nem pépes lesz, akkor sütés alatt kiszáradhat, tehát érdemes növényi tejet úgy adni hozzá, hogy ne csak köles legyen. Ízérzéke mindenkinek más és más, ki édesebben, ki citromosabban szereti. (Kép itt található a köleses krémtúróról.) A palacsintához a száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük a vizet. A zabpehely liszt segíti a tésztát abban, amiben máskülönben a tojás. Amikor összekeverjük, elvileg palacsintaszerű tésztát kell kapjunk. Ha túl sűrű, vízzel hígíthatjuk. Ha túl folyós, keverjünk hozzá még egy kevés lisztet. A palacsinta sütőnket - remélhetőleg teflon bevonatú vagy valamilyen más, amiben nem tapad oda - felmelegítjük. A legelső sütéshez a biztonság kedvéért tehetünk bele icipici kókuszzsírt. A továbbiakhoz én egyáltalán nem használtam semmilyen olajat vagy zsírt. De ehhez szükséges, hogy tapadásmentes bevonatú sütővel dolgozzunk. Miután kisültek a palacsinták, megtöltjük őket, feltekerjük, félbevágjuk. Egy hőálló edényt kikenünk egy kis kókusz zsírral és a félbevágott palacsintákat állítva beletesszük. Kb. 3-5 dl növényi joghurtot kikeverünk egy kis édesítővel, hozzátehetünk egy kevés vaniliát, és ezzel a palacsinták tetejét jól megkenjük.  Sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk. Meleg vaniliasodót, vagy savanykás lekvárt is tehetünk az asztalra tálaláskor. Mindkettővel nagyon finom.  

Kölestúró-gombóc (gluténmentes)

2019. március 26. Kertkonyha 

Itt a vegán és gluténmentes kölestúró gombóc, ami ugyanolyan finom, mint amilyen szép a képen! :) Egyszerűen rengeteget lehet belőle enni, mert elmondhatatlanul könnyű!  – és hogy ez vajon előnye-e vagy hátránya, azt mindenki döntse el magában. :D Én imádom a túrógombócot, és az a vicc, hogy anno nem is ettem sokat a tejtermékes változatból. Hát, ebből annál inkább! Szerintem az is a fantasztikus a növényi konyhában, hogy az ízekért (és persze a megnyugtató tápanyagokért) tudunk enni, és nincs mellette a kajakóma, a szerencsétlen vergődő rosszullét, a Bilagit meg az emésztést segítő gyógytea. Hát, nem jó? :D Hozzávalók 3-4 adaghoz - 200 g köles - 100 g kukoricadara - 50 g nádcukor - 3 csipet só - 1 vaníliás cukor (vagy fél mk vaníliapor) - fél citrom héja és leve - 500 ml tej - a hempergetéshez: 25 g darált zabpehely és olaj - A kölest a tejben és ugyanannyi vízben kezd el főzni. Szórd bele a kukoricadarát és a sót is. Ízesítsd még cukorral, vaníliával, citromhéjjal. Amikor sűrűsödni kezd, rendszeresen kavargasd, nehogy odaégjen. Kb. 20 percre lesz szükséged. Akkor jó, ha nem roppan a fogad alatt sem a köles, sem a dara. - És most jön az, hogy az állaga ne legyen se túl kemény, se túl puha, de ezt nem egyértelmű beállítani, hiszen hűlés közben jócskán szilárdulni fog. Hogy valami kézzel foghatót is mondjak, elmondom, nekem mi vált be. A kevergető kanaladra a végén teljesen rátapad a köles. Merítsd meg benne még egyszer, és emeld ki. Ha olyan sűrű a keverék, hogy 2-3 mp elteltével pottyan csak vissza az edénybe, akkor minden rendben. :) Zárd el, és hagyd hűlni. Csak langyosan keverd bele a citromlevet. - Közben készítsd el a bundáját. A zabpelyhet daráld össze késes aprítóban, majd kis olajon egyszerűen pirítsd meg. - Amikor a masszához már kézzel hozzá tudsz érni, formálj belőle gombócokat, és hempergesd meg a pirított zabpehelyben. Növényi tejföllel vagy joghurttal és nádporcukorral tálald. Jó étvágyat! Elkészítési idő: kb. 30 perc Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! Kezdő Vegán Vegán MUST HAVE - a kötelező alapcsomag Növényi Tejek és Tejtermékek I Növényi Tejtermékek II A Mindennapi Superfood Kezdő Vegán Angol nyelven The post Kölestúró-gombóc (gluténmentes) appeared first on Kertkonyha.

zöldborsó püré

2018. május 27. Beautilicious 

zöldborsó püréLegyenek a köretek változatosak és szuper egészségesek. Fontos a sok zöldséget, de fontosabb, hogy finomakat együnk. Mi lenne, ha ötvöznénk a kettőt egy finom pürében? Hozzávalók - 450gr zöldborsó - 1tk só - 1ek mustár - 100gr túró - 1gerezd fokhagyma Így készítsd - Pároljuk meg a zöldborsót - Tegyük turmixgépbe a hozzávalókat, és pürésítsük

kakaós vaníliakrémes bögrés süti

2018. március 4. Beautilicious 

kakaós vaníliakrémes bögrés sütiSzeretnél egy finom reggelit, de nincs időd sütögetni? Semmi baj! Itt a megoldás; nem kell hozzá más, csak néhány hozzávaló, egy mikró, és 5 perc.  Hozzávalók - 100gr túró - 1 tojásfehérje - 30gr édesítőszer - 10gr kakaópor - 25gr barnarizs liszt - 25gr kókuszliszt - 1tk sütőpor - 60ml kávé - 100ml kókusztej - 50gr sajtkrém - 25gr vaníliás fehérjepor Így készítsd - Keverd össze egy bögrébe a hozzávalókat a sajtkrém, kókusztej, és fehérjepor kivételével - Utóbbiakat keverd össze külön - Csinálj egy lyukat a bögre közekébe, és töltsd meg a krémmel, majd fedd le egy kis kakaós keverékkel - Tedd mikróba 5 percre

csokipudingos-túrós rétes

2018. február 22. Beautilicious 

csokipudingos-túrós rétes Hogy is képzelhetnénk el a nassolást rétes nélkül? Sehogy! Még a diéta alatt sem maradhat ki egy igazi magyar étrendjéből a rétes. Klasszikus, és örök kedvenc :) Hozzávalók - 100gr barnarizs liszt - 150ml szénsavas víz - egy csipet só - 3 tojás - 200gr túró - 40gr kakaópor - 40+40gr édesítőszer - 200ml folyadék - 30gr kókuszreszelék - 1 citrom leve Így készítsd - A tojásfehérjét szénsavas vízzel, csipet sóval, és a liszttel keverjük össze. Palacsintatészta állagot fogunk kapni. - Ezt öntsük tepsibe, és süssük 10percig - A töltelékhez készítsünk csokipudingot a megszokott módon ( felfőzzük a folyadékkal a tojássárgáját, édesítőt, kakaóport) - A túrós töltelékhez a túrót kikeverjük édesítőszerrel, és citromlével. An kókuszreszeléket is tettem bele, mert imádom :D - Megtöltjük a tésztát, és feltekerjük, majd sütjük 30percig

gőzgombóc

2018. február 16. Beautilicious 

gőzgombóc Életem első, de nem az utolsógőzgombócát készítettem el ma reggel. Mindössze 5 perc a mikróban, és kész a csoda. Nagyon finom alap, ami sokféle képpen variálható. Nálam most a csokis kókuszos ízben készült hozzávalók - 100gr túró - 1tojás - 25gr barna rizsliszt - 25gr kókuszliszt - 1tk sütőpor - 30gr kakaópor - 30gr kókuszreszelék - 30+30gr édesítő - 100+150ml tej így készítsd - bögrébe keverd össze a túrót, tojásfehérjét, liszteket, 30gr édesítőt,100ml tejet, és sütőport - a pudinghoz főzzük meg a tojássárgáját, kakaóport, 30gr édesítőt,kókuszreszeléket, és 150 ml tejet - tölts meg a pudinggal a keveréket, és tedd mikróba 5 percre

almás mákos korong

2018. január 27. Beautilicious 

almás mákos korongA napközbeni falatozásokhoz a legjobb választás, ha finomat szeretnél enni, és egészséges szeretnél lenni. Sokat nem is kell vele bajlódni, csak összekevered a hozzávalókat, 15 perc a sütőben, és már eheted is. hozzávalók - 75g mák - 1alma - 1tojás - 100gr túró - fél csomag sütőpor - citromhéj

sütőtökös túrógolyó

2017. december 21. Beautilicious 

Sose fogyhatunk ki a finomságokból. Nálunk a konyhában mindig van mihez nyúlni, de mind ezt nyugodt szívvel tesszük, mert ezek a finomságok mindig egészséges alapanyagokból készülnek. Most a szezon sztárja kapta a főszerepet. A megunhatatlan kedvencem, a sütőtök. Hozzávalók - 250gr sütőtök  - 200gr túró - fél fej vöröshagyma - só - 125gr zabliszt - 25gr útifűmag héj - 50gr lenmagliszt - sütőpor Így készítsd - Süsd meg a sütőtököt - Dinszteld meg a hagymát kókuszzsíron - A hagymát, sült sütőtököt, és a túrót turmixold össze - Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd öntsd hozzá a tökös keveréket - Gyúrd össze, majd formázz golyókat - Süsd ki 180 fokon 30perc alatt

kakaós kókuszos amerikai palacsinta túrókrémmel

2017. december 9. Beautilicious 

Egy ráérős reggelen nincs is jobb, mint egy frissen sült amerikai reggeli egy picit megreformálva. Egészséges finomság, amit a családban mindenki imádni fog Hozzávalók - 50gr kölesliszt - 50gr kókuszreszelék - 45gr + 2ek édesítőszer - 2 tojás - 30gr kakaópor - fél csomag sütőpor - 100+50ml kókusztej - 50gr sajtkrém - 250gr túró - kókuszolaj a sütéshez Így készítsd - A tojásokat válaszd ketté - A sárgáját keverd fehéredésig az édesítővel  - Add hozzá a kókusztejet, majd a száraz hozzávalókat - A fehérjét verd kemény habbá, majd forgasd a masszába - Süsd ki kókuszolajban  - Amíg sül a tészta, keverd össze a túrókrém hozzávalóit: a 2ek édesítőt, 50gr sajtkrémet, 50ml kókusztejet és 250gr túrót

túrókrémes kakaós piskótatekercs

2017. november 19. Beautilicious 

túrókrémes kakaós piskótatekercsÉdesszájúak fel a fejjel! Az életmódváltás, diéta, egészség nem egyenlő a finomságok megvonásával. Ezt mivel sem szemléltethetném jobban, mint a frissen a sütőből érkezett kakaós piskótatekercs, amit vaníliás túrókrémmel töltöttem meg. Hozzávalók - 6tojás - 20gr kakaópor - 80gr édesítő - 100gr kölesliszt - 1csomag sütőpor - 300gr túró - 125gr natúr joghurt - 3ek édesítő - vanília Így készítsd - Válaszd ketté a tojásokat - A sárgájához add a 80gr édesítőt, és keverd fehéredésig - Add hozzá a lisztet, kakaóport és a sütőport - Verd fel a fehérjét kemény habbá, majd forgasd a sárgájához - Süsd ki 15perc alatt 160fokon  - Addig keverd össze a túrókrém hozzávalóit - Ha kisült a tészta, töltsd meg krémmel, tekerd fel, és tedd félre legalább fél órára szeletelés előtt 

sütötökös pogácsa szívecske formába öntve

2017. október 29. Beautilicious 

sütötökös pogácsa szívecske formába öntveA kedvenc dolgaim összemixelve. :) Használjuk ki, hogy sütőtök szezon van, és játszunk a konyhában. Most pogácsákat gyártottam a szezon sztárjából. Nektek is csak ajánlani tudom. Hozzávalók - 250gr sütőtök - 150gr túró - 50gr natúr joghurt - 20g friss élesztő - pár csepp méz - 100ml tej - 100gr amaránt liszt - 50gr búzasikér - 30gr útifűmag héj - 20gr bambuszrost liszt - só Így készítsd - Süssük meg a sütőtököt - Az élesztőt  langyos tejben és pár csepp mézben futassuk fel - Ha ez kész, a túrót, joghurtot, sütőtököt és a felfuttatott élesztőt turmixoljuk össze - A száraz hozzávalókat keverjük el, majd ezt a két keveréket alaposan gyúrjuk össze, majd dagasszuk - Tegyük félre megkelni, aztán nyújtsuk ki a tésztát - Vegyük elő kedvünk szerint formákat és szaggassuk ki a tésztát - 180 fokon 20perc alatt süssük készre


Az összes 'túró' találat megjelenítése »


Szerintünk ez is ízleni fog ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!