tej receptek - Vegetáriánus receptek

Még kapható a második,
      bővített kiadás!

Még kapható! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás

Megrendelés »


Próbálja ki, biztosan ízleni fog!

Zsenge zöldborsóleves

Karácsonyi kalács-muffin

Ünnepi fatörzs (vegán)

Petrezselyemleves

Egyszerű vegán karácsonyi sütemény










tej receptek

Egyszerű vegán karácsonyi sütemény

08:14 Élj harmóniában 

Egyszerű  vegán karácsonyi sütemény Itt a karácsonyi időszak... ilyenkor a  legtöbb háztartásban már nézegetik a sütemény recepteket, tervezik az ebédeket, vacsorákat...  Azt tudjátok rólam, hogy nem szeretek órákat állni a konyhában és pepecselni,de szeretem a finom és minőségi ételeket:)  A mai recept egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető Karácsonyi hangulatot árasztó süteményem receptje. Ezt a sütit a Gyertyafényes Karácsonyi Jógagyakorlásra készítettem a jógásainknak, elég nagy sikere volt:) Hozzávalók 2 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt  2 bögre fehér tönkölybúzaliszt  1 bögre teljes értékű barna nádcukor 1 csomag sütőpor 2/­­3 bögre kókuszzsír 1 tk. szódabikarbóna vanília (vagy vaníliás cukor) fahéj csipet reszelt szegfűszeg 3 közepes alma 2 narancs  1 citrom  3 marék dió 1 bögre víz  mazsola (elhagyható) Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:) Az előkészítéshez mosd meg a gyümölcsöket és az almákat pucold is meg. 1 almának vedd ki a magházát és vágd cikkekre, a többit reszeld le. A narancsnak reszeld le a héját és a levét nyomd ki. A citrom héját is reszeld le.  A diót aprítsd darabokra  - én kézzel szoktam ezt csinálni - egy maréknyit tegyél félre belőle a díszítéshez. A liszteket, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a fűszereket keverd össze egy tálba. Keverd hozzá a narancs és citrom héjat is. Majd egy másik tálba keverd össze a narancslevet, egy  pici citromlével, a vízzel és a kókuszzsírral. Figyelj rá, hogy a kókuszzsír folyékony állagú legyen - ha lemerevedett a kókuszzsír én meleg vízzel szoktam összevegyíteni, hogy felolvadjon és azt a vizet öntöm a tésztához. Keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat, majd tedd hozzá a reszelt almát, a diót és ha szeretnél mazsolát rakni bele azt is. Az egészet finoman keverd el - figyeld a tészta állagát, mert attól függ mennyi leve volt a narancsnak, lehet több vagy kevesebb víz kell majd. A masszát öntsd bele egy kikókuszzsírozott, lisztezett tepsibe. A tetejére helyezd el az almaszeleteket és a félretett diódarabokat.  180 fokon süsd addig,  amíg jók átsül és szép arany színe lesz. (kb 30 perc) Jó étvágyat hozzá:) szeretettel Kati

Karácsonyi kalács-muffin

tegnap 20:40 VegaLife 

Karácsonyi kalács-muffinGasztroajándék vagy vendégváró falat, ünnepre készülő egyedi reggeli vagy hétvégi kényeztető falatok, mindegy is mi az indok hogy elkészítsük a kalács-muffinokat. Kelt tésztából, kakaósan és vaníliásan, megédesíthetjük velük a napjainkat. Különlegesen finom egy forró ital kíséretében. A recept Hozzávalók: -  20 dkg teljes kiőrlésű liszt -  30 dkg fehér liszt - 8 dkg xylit/­­nyírfa cukor/­­gyümölcs cukor (ki mivel édesít) -  7 dkg folyékony kókuszzsír -  4-5 dl növényi tej - fél kávéskanál só - pár csepp vanília kivonat - karob vagy kakaó    Elkészítés: Fontos figyelnünk arra, hogy a konyhában, ahol készítjük a tészát, jó meleg legyen. Ne legyen huzat se. Az élesztőt a kenyérsütő üstjébe morzsoljuk, és a 8 dkg édesítőszerből egy keveset beleteszünk, majd ráöntjük a felmelegített (kézmeleg) növényi tejet. Megvárjuk, míg az élesztő a tej felszínére kel vagy elegyedik. Ezután hozzáadjuk a többi tejet, cukrot, sót. Ezt követően a teljes kiőrlésű lisztet szórjuk bele, majd a kókuszzsírt, végül a fehér lisztet. Dagasztó programot választunk. Kenyérsütő gép nélkül mi is összekeverhetjük - a tészta akkor jó, amikor a kézi dagasztás során már elválik az edény falától és hólyagos. Minél több hólyagok keletkeznek a tésztában, annál könnyebb lesz. Ha kézzel dolgozunk, akkor kilisztezett edénybe, konyharuhával letakarva meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük, kelesztjük a tésztát. Mielőtt a konyharuhával letakarjuk, a tetejét is szórjuk meg egy kevés liszttel. Amikor megdagadt, a tésztát két részre választjuk. Az egyikhez annyi karobot vagy kakaót keverünk, hogy szép barna színe legyen. Elképzelhető, hogy egy picit ezt a tésztát tovább kell édesíteni. Ez azon is múlik, ki mennyire édes szájú. Ha szükséges, még egy kis nyírfa cukrot keverhetünk hozzá. A két különböző színű tésztából 1-1 evőkanállal lecsípünk és ezt tesszük a muffinformákba.Érdemes legalább kókuszzsírral jó alaposan kikenni a muffinformát és egy pici liszttel megszórni. Ha tehetjük és sütőpapírral ki tudjuk bélelni a formát, akkor nem szükséges kikenni. Én muffinpapírt tettem, de nem volt szerencsés megoldás, mert nehéz volt a papírt leszedni a muffinokról. A muffinokat ismét letakarva meleg helyen kelesztjük fél órát. Nagyjából 25 perc alatt lassú tűzön készre sül.  Miután megsült, és már nem olyan meleg, rácsra tesszük. Ez is lehet vendégváró édesség, egy tea vagy valamilyen forró ital mellé. 

Ünnepi fatörzs (vegán)

2018. december 8. VegaLife 

Ünnepi fatörzs (vegán)Kimondottan ünnepi édesség, amelynek eredeti neve "Yule log". A log szót először számítástechnikában ismertem meg (még IRC-es időszakomban), ez esetben azonban egészen mást jelent: fatörzs, fahasáb, farönk. A yule szó hozza leginkább közelebb az ünnepihez ezt a desszertet, mivel ez a szó a Nap visszatérésének ünnepét jelöli. Az éjszakák most, decemberben a leghosszabbak. A hosszú sötét téli éjszakákon mindent elrejt a jég, a hó. A napfordulótól kezdve azonban egyre hosszabbodnak a nappalok. A fény újjászületik, napról napra er?södik. A fény és a sötétség közti örök harcban ismét a világosság kerekedik fölül. Az északi népeknél a Yuletide, tizenkét éjszakán át tart (dec. 20. - december 31.). Ez az időszak  reperezentálja az óév elmúlását, valamint az új esztend?re való készülődést.  Mégis miért fatörzs a neve, honnan ered a szokás, hogy karácsony tájékán fatörzset sütnek (napjainkban már inkább csak vesznek) a háziasszonyok? A szokás a középkorra vezethető vissza, az északi népeknél elterjedt hagyomány "hozza" karácsony környékén tányérunkra a fatörzs szeletet. A "yule log" eredetileg egy gondosan kiválasztott egész, nagy darab fa volt, amit ünnepi szertartás közepette hoztak a házba. A legnagyobb végét a tűz szívébe helyezték. A fa további részeivel táplálták a tüzet a karácsony 12 napján keresztül. Csak tiszta kézzel szabadott meggyújtani. Ünnepként élték meg ezt a hagyományt, mert a tűz nem csak meleget, de világosságot is adott a házban lakók számára. Ez az ünnepi tradició első napján a "Tizenkét éjszaka" nevü süteményt fogyasztották. Ahogy a modernizáció által a fűtési lehetőségek is korszerűsödtek, a teljes, nagy fából már csak az ünnepi asztalt díszítő fatörzs maradt meg napjainkra.   A piskótatekercs receptje Hozzávalók: - 17 dkg fehér liszt - 8 dkg teljes kiőrlésű liszt - 3-4 evőkanál nyírfacukor - 2-3 evőkanál kakaópor (vagy karobpor) -  14 evőkanál növényi tej  -  2 evőkanál étolaj - 1 kisebb citrom kifacsart leve -  1/­­2 teáskanál szódabikarbóna   Elkészítés: Fogunk egy tálat, összekeverjük benne először a száraz hozzávalókat, majd hozzákanalazzuk a növényi tejet és étolajat és hozzáadjuk a citrom levét. Csomómentesre keverjük majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha beleszúrjuk a piskóta közepébe, és nem ragad rá, megsült a piskótánk. Ezt követően kivesszük és egy enyhén nedves konyharuhával (ne csöpögjön belőle a víz, éppe csak picit legyen nedves), felcsavarjuk a tésztát. A konyharuhát a tiszta pultra tesszük, arra fektetjük a kisült tésztát (nem baj, ha a sütőpapír rajta van) és így pihentetjük, amig ki nem hül. Ne nyomogassuk, mert a tészta megtörhet. Ha kihűlt, óvatosan leszedjük róla a papírt és először belül töltjük meg az avokádós csokikrémmel, majd felcsavarjuk és kívülről is megkenjük vele. A legvégén a villát végighúzkodva mintázatot teszünk a rákent csokikrémre és így pihentetjük a hütőben pár órát vagy egy éjszakát. A tetejét tetszés szerint dekoráljuk, én kókusz csipszet szórtam rá. A  csokikrém receptje Hozzávalók: -  2 db érett nagy avokádó héj nélkül -  7 dkg kakaópor (kevesebb karobbal is készíthető!) -  6 dkg kókuszolaj -  10 dkg édesítőszer, pl: nádcukor, nyírfacukor, áztatott datolyából szósz, stb, ki mit használ -  1 csipet tengeri só -  1/­­2 vanília kikapart belseje vagy 1 teáskanál vanília esszencia   Elkészítés: Vegyük elő a turmixgépet és a fentieket mindet, ebben a sorrendben tegyük bele. Indítsuk el, és hamarosan látni fogjuk hogy milyen fantasztikus krémet kapunk végeredményne k. Lehet, néha egy átkeveréssel segíteni kell a turmix gép munkáját.   Olyan krém lesz, mint a csokitorták csokikrémje. Ha lágyabb krémet szeretnénk, pár csepp vízzel vagy növényi tejjel krémesebb lesz. A kész krémet kb. 1/­­2 órára érdemes hűtőbe tenni, megdermedés után jobban használható.

Petrezselyemleves

2018. december 8. Kertkonyha 

 Ajándékozz karácsonyra főzőtanfolyamot! Az akció részleteiért KATT IDE Ezt a receptet annak írtam, aki szereti a petrezselymet. Mily meglepő..! :))) Persze aki annyira nincs érte oda, az esetleg (részben) helyettesítheti bármilyen más zölddel, pl. spenóttal, de a bátrabbak próbálkozhatnak a zeller zöldjével is! A petrezselyem ugyanakkor fantasztikus növény, és méltánytalanul keveset eszünk belőle, ha csak mutatóban rakunk a tányérra a színéért. A zöldje ásványi anyagokban rekorder (kálium, vas), és kiemelkedően nagy mennyiségű C-, A-, és E- vitamint tartalmaz. Kiváló vízhajtó, és tele van finom illóolajokkal is. Ezek miatt szuper nyugtató, és jót tesz a magas vérnyomásnak, vizesedésnek. Csökkenti a szervezet allergiás reakciót is, ezért a petrezselyem segít nekünk még a szúnyogcsípéskor és a nyári tüsszögések idején is. Hozzávalók két személyre: - negyed vöröshagyma - negyed gerezd fokhagyma - 3 kis krumpli - fél mk mustár - fel mk kurkuma - késhegynyi pirospaprika - 1 mk só, bors, olaj - 1 nagy marék petrezselyemzöld - Egy evőkanál olívaolajon fonnyaszd meg először a vörös- majd fokhagymát. - Kanalazd rá a mustárt, és szórd bele a meghámozott, felkockázott krumplit. Most készítjük a leves alapot. - Öntsd fel 3 dl vízzel, és főzd meg a porított fűszerekkel. Hagyd kicsit kihűlni. - Utoljára turmixold bele a petrezselymet. Ezt már nem kell főzni, maradjon nyers. A krumplis levest öntsd be a botturmix poharába, dobd bele a megmosott zöldet, és turmixold krémesre. - Extra tipp: sült hagymával tálalva nagyon finom! :) Jó étvágyat! Elkészítési idő: 10 perc Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! Kezdő Vegán Vegán MUST HAVE - a kötelező alapcsomag Növényi Tejek és Tejtermékek I Növényi Tejtermékek II A Mindennapi Superfood Kezdő Vegán Angol nyelven  Karácsonyi akció részleteiért KATT IDE   The post Petrezselyemleves appeared first on Kertkonyha.

Vegánok rohanták meg az Aldit egy akciója miatt

2018. november 29. Hírek 

Kartonszám vették a vegánok, illetve a tejterméket valamilyen okból nem fogyasztó vásárlók a kivételesen és akciós áron kapható vegán tejfölt az Aldiban. Sokan napokkal előre készültek, hogy még jusson belőle - az Aldi így gondolkodik rajta, hogy állandó jelleggel kapni lehessen a terméket.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Mediterrán kuglóf

2018. november 30. VegaLife 

Mediterrán kuglófCsempésszük a konyhánkba ősszel vagy télen is a Földközi-tenger partvidékének ízeit néhány finom hozzávalóval! Nincs másra szükségünk mint olívabogyóra - abból is a feketét ajánlom, ha csak nem az éretlen zöldért rajongsz - és aszalt paradicsomra. Ma már egyre több helyen árulnak olajban eltett aszalt paradicsomot, aminek az olaját is felhasználhatod akár ehhez a sós kuglófhoz, ha te magad nem aszaltál és tettél volna el a télre. E két hozzávalót keverünk egy kelt kenyér vagy kuglóf tésztához és ha kisült, élvezhetjük is a napsütötte, mediterrán ízeket otthonunkban. A kuglófot akár karácsonyra vagy húsvétra is elkészíthetjük. A recept Hozzávalók: - 3.5 dkg élesztő  - 3 dl meleg növényi tej  - 15 dkg teljes kiőrlésű liszt - 30 dkg fehér liszt (BL-55)  (+ a forma kikenéséhez egy kevés) - 5 dkg  őrölt zabpehely - 1-2 dkg őrölt lenmag+víz - 1 tk só - 5 dkg kókusz zsír vagy növényi margarin vagy az aszalt paradicsomból maradt olaj (+ a forma kikenéséhez egy kevés) vagy oliva olaj - 15 szelet aszalt paradicsom - 15 szem magozott fekete olivabogyó   Elkészítés: Egy nagyobb tálba az élesztőt belemorzsoljuk. Tűzhelyen kézmelegre megmelegítjük a növényi tejet (ne mikróba). Az élesztőre a kellemesre felmelegedett tejet ráöntjük. Amíg várjuk, hogy eleledjen az élesztő, elővesszük a többi hozzávalót. Az őrölt lenmagra ráöntjük a vizet és várunk pár percet, ez képes a tojást helyettesíteni. Mikor feloldódott az élesztő, a fenti sorrendben hozzáadjuk a többi hozzávalót is, a vízben megáztatott lenmaggal együtt, kivéve az aszalt paradicsomot és az olivabogyót. Először fakanállal összekeverjük, majd kezünkkel jól átgyúrjuk a tésztát. Ha túl száraz lenne, egy kevés szójatejet vagy vizet öntünk hozzá, ha túl nedves, kevés lisztet szórunk a tetejére. Addig kell gyúrni, míg az edénytől el nem válik. A paradicsomot, felszeleteljük. Ha száraz a paradicsom, érdemes pár percet kevés meleg vízben megáztatni, ha olajban eltett aszalt paradicsom, akkor az olajat lecsepegtetjük róla korábban és felhasználjuk a tésztához. Az olívabogyókat szintén felszeleteljük, de legalább felezzük. A tésztához hozzákeverjük a paradicsomot és az olívát, jól átkeverjük. Ha kis gömböccé állt össze a tészta, meleg helyen lefedve pihentetjük kb. 45-60 percet. Közben a  sütőformákat kikenjük egy kevés kókusz zsírral és megszórjuk egy kevés liszttel. Beletesszük a megkelt tésztát a kuglóf formába, ahol kelesztjük még kb. 20-30 percet, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb.  30-40 percet sütjük. További tippek az elkészítéshez: - Ha szeretjük a fűszeresebb ízt, tehetünk hozzá rozmaringot/­­oregánót vagy provanszi fűszer keveréket és/­­vagy apróra vágott fokhagymát és/­­vagy lila hagymát. - Ha van kenyérsütőnk, a tésztát abban is elkészíthetjük dagasztás funkciót használva. - Ha olajban eltett aszalt paradicsomot használunk, a lecsepegett olajat a tésztához keverhetjük, ez esetben kevesebb vagy semmennyi margarin vagy kókusz zsírt kell a tésztához tenni. - Ha szeretjük és van a konyhánkban, sörélesztő pelyhet is keverhetünk a tésztába vagy megszórhatjuk vele a kuglóf tetejét a sütés félidejében. - Ha pástétomot is szeretnénk hozzá készíteni, kipróbálhatjuk a Provanszi olíva-pástétomot vagy a Napraforgós cukkini pástétomomot vagy az Aszalt paradicsomos pestót vagy a szintén finom Bazsalikomos pestót.  

Egyszerű és gyors #buddhatál :)

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

Egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10-15 percig főztem. Ezután hozzáadtam az apróra vágott krumplit is és vízzel felöntöttem. Amikor a krumpli puhára főtt, akkor fél konzerv kókusztejet öntöttem még rá és kurkumával megszórtam. Még pár percig a tűzön hagytam és készen is volt. A tofut felkockáztam és a sütőbe kb. 180 fokon addig sütöttem, amíg meg nem pirult. A rukkolát csak a csomagolásából kellett kivennem. zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Elég egyszerű és gyors #buddhatál :) A bulgurt megfőztem, az édesburgonyát meghámoztam, fűszereztem és kevés olívaolajjal megkértem. A kurkumás krumplihoz a hagymát megpirítottam, az apróra vágott répát hozzáadtam, illetve fűszereztem (bors, kömény) és 10

2018. november 24. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.


Az összes 'tej' találat megjelenítése »


Szerintünk ez is ízleni fog ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!