Még kapható a második,
bővített kiadás!
Próbálja ki, biztosan ízleni fog!
Megjelent! Vegetáriánus receptek: második, bővített, papír kiadás!
7 őszi sütemény a gyümölcsös pitétől az almás pohárdesszertig
vöröshagyma receptek
Mindent-bele gyógyleves
A gyermekeink nem annyira levesesek, jobban szeretik az egytálételeket. Ezért nincsen mindennap leves itthon, vagy ha igen, tartalmas, sűrű levesek készülnek, utána egy könnyű főétellel. Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 1 paradicsom 1/2 kisebb fej karfiol 1 marék borsó 1 konzerv fehérbab 2 szál sérgarépa 1 kisebb karalábé 1 közepes burgonya zeller, fehérrépa – ízlés szerint […]
Vega fasírt
Hozzávalók: 2 bögre főtt köles 2 közepes sárgarépa 1 bögre darált napraforgómag 1 ek. víz 3 ek. darált lenmag füstölt paprika, paprika - ízlés szerint 1 vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyemzöld fél bögre apró szemű zabpehely Elkészítés: A kölest kifőzzük: 1 liter forrásban lévő vízbe tegyünk 1 bögre kölest, sózzuk meg, és lefedve, […]
Gyömbéres sárgarépa krémleves
A környezetünkben sokan köhögnek vagy betegek, így szerintem tavasszal is megállja a helyét ez a gyömbérrel dúsított krémleves. Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa 1 közepes édesburgonya 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma kb 1,5×1,5 cm-es gyömbér 1 ek. olaj szerecsendió, szegfűbors, barna cukor, sörélesztőpehely, csilipehely, só – ízlés szerint 1 ek. citromlé 1 l víz […]
Tofus lasagne
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 35 dkg marinált tofu 1 l sűrített paradicsom 8 dl növényi tej 4 ek. liszt só, bazsalikom, majoranna, lestyán, cukor, citromlé – ízlés szerint 1 csomag durum, tojás nélküli lasagne tészta Elkészítés: A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk; és vízen mepároljuk. Hozzáöntjük a paradicsomot; fűszerezzük és összefőzzük. Eközben a […]
Zöldségekkel töltött szamósza
Finom vendégváró csemege, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt (lehet fele-fele teljes őrlésű-finomliszt) 4 ek. vaj 2 ek. vegaföl só A töltelékhez: 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 40 dkg zöldborsó 2 nagyobb burgonya 2 sárgarépa 1 kisebb fej karfiol 2 ek. olaj koriander, római kömény, ánizs, kurkuma, gyömbér, só […]
Kókusztejes sütőtökkrémleves
Sütőtökkrémlevest sósan, fűszeresen szeretem készíteni, bár tudom, hogy többen édesen szeretik. Általában főzőtejszínt használok, de most egy kis csavart szerettem volna vinni a receptbe, ezért sűrített kókusztejjel és ahhoz illő pikáns fűszerekkel készült. Érdemes próbát tenni. Hozzávalók: 1 kg sütőtök 2 ek. olaj 2 dl konzerv kókusztej 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma egy ujjnyi […]
Indiai padlizsánragu
Van egy kedves indiai ismerősöm, ezt a receptet egyszer tőle tanultam. Hozzávalók: 50 dkg padlizsán 1 teáskanál kurkuma 1 teáskanál őrölt római kömény fél teáskanál őrölt koriandermag 1 csokor friss korianderlevél 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 dl kókusztej só – ízlés szerint 3-5 evőkanál kókuszolaj Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, felkockázzuk és megsózzuk. Egy […]
Gombaraguval töltött gluténmentes, vegán palacsinta
Hozzávalók a palacsintához: 20 dkg hajdinaliszt 5 dkg tápióka keményítő 40 vagy 45 dkg víz 1 csipet kurkuma 3-4 ek. kókuszolaj ha szeretnénk (csak sósan fogyasztjuk): felaprított metélőhagyma Hozzávalók a gombaraguhoz: 50 dkg gomba 1 db sárgarépa 1 marék friss spenót 1 kaliforniai paprika 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma vegeta, kakukkfű, só kb. 2 dl […]
Ünnepi sütőtök-krémleves
Vegán karácsonyi vacsora főzőtanfolyam egy Fantasztikus menü, amivel új hagyományt teremthetsz magadnak. Részletek és jelentkezés ITT Hozzávalók két személyre - 350 g sült sütőtök - 1/2 vöröshagyma - 1 gerezd fokhagyma - 1/4 mokkáskanál őrölt gyömbér - 1/4 mokkáskanál őrölt fahéj - 1 fújás természetes folyékony füst - 2 csipet csípős pirospaprika - 1/2 tk só - 100 ml növényi (kókusz) tejszín - Az olajon párold meg a kockára vágott hagymát, majd dobd rá a fokhagymát. - Amint illatozni kezd, öntsd fel 5 dl zöldség alaplével (én ezt sima vízzel és 1-2 kávéskanál bio ételízesítővel szoktam megoldani). - Ízesítsd a levest sóval, pirospaprikával, a gyömbérrel, fahéjjal és a folyékony füsttel. - Tedd bele a sütőtököt, engedd felforrni. - Turmixold össze a levest és legutoljára öntsd fel kókusztejszínnel. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 25 perc (sült tökből) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! Kezdő Vegán Haladó vegán (Superfood) Növényi tejtermékek Görög vegán Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag Ez egy vegán recept volt. :) Ha itt feliratkozol , a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. The post Ünnepi sütőtök-krémleves first appeared on Kertkonyha.
Szárzeller krémleves pirított kelbimbóval
Tavaszi gourmet leves alig hozzávalókból Görgess csak lejjebb a hozzávalókhoz, nézd meg őket, aztán gyere vissza ide. Várlak! ;) Na. Nem hiányzik valami? Hol vannak a fűszerek? Az a vicc, hogy nem kell. A szárzeller üdesége összesimul a napraforgómag testességével, és az egészet az édes-mustáros kelbimbó koronázza. Ha nagybetűs ÉTEL-re vágysz, akkor ilyet csinálj. Használj valódi alapanyagokat. Milyen az, amikor mosolyog az ételed? – Amikor te is önkéntelenül visszamosolyogsz rá. Hát, így örültem én ennek a levesnek.
Sárgaborsó-kelkáposzta egytál
2022. január 11. Mindennapi ételeink
Furcsa párosítás, de így legalább lecsúszott a kelkáposzta a gyerekeknek is ;-) Hozzávalók:40 dkg sárgaborsó5 gerezd fokhagyma1 tk. pirospaprika1 fej vöröshagyma2 ek. olaj 1 l víz vegeta, só1/4 kelkáposzta 1 nagyobb sárgarépa - opcionális1 nagyobb krumpli - opcionális 3 ek. liszt, víz - a rántáshoz Elkészítés:A sárgaborsót előző este átválogatjuk és beáztatjuk. Másnap olaj és ugyanannyi víz keverékén a felaprított hagymát és fokhagymát megpároljuk. A kelkáposztát megmossuk és nagyon apró csíkokra vágjuk. A répát, krumplit meghámozást követően felkockázzuk. Amikor megpuhult a hagyma, ráöntjük a sárgaborsót, beletesszük a zöldségeket, és felöntjük vízzel. Ízesítjük, pirospaprikával színesítjük. Puhára pároljuk. Közben elkészítjük a rántást, hozzáadjuk a főzelékünkhöz és tálalhatjuk. Én még a végén szoktam adni hozzá még fokhagymát. Elkészíthetjük rántás nélkül is.
Kakukkfüves gombakrémleves
2021. december 22. Mindennapi ételeink
A családunkban főleg férjem kedveli a gombát, így az ő kedvéért szokott készülni gombás étel. Ez a leves is neki készült elsősorban. Hozzávalók:0,5 kg gomba 1 nagy fej vöröshagyma4 gerezd fokhagyma2-3 szem burgonya1 leveskockasó, kakukkfű - ízlés szerint 2 ek. olaj 3 dl növényi (dr.Oetker) tejföl Elkészítés:A kétféle hagymát pucolást követően olaj és víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt gombákat, krumplit, egy kis pirítást követően kevés vízzel felengedjük és fűszerezzük. Puhulásig főzzük, majd hozzákeverjük a tejfölt és összebotmixerezzük. Ekkor felengedjük annyi vízzel, amennyit jónak látunk (mi nem szeretjük, ha túl sűrű, de azért jó, ha krémes). Megszórhatjuk növényi sajttal vagy tálalhatunk hozzá pirítóst, pirított magvakkal is megszórhatjuk.
Tofu-brokkoli konfúziós egytál
2021. december 20. Mindennapi ételeink
Nagyon szeretjük a marinált tofut, magában, pástétomnak vagy fasírtnak elkészítve, rántva, önmagában vagy szójaszósszal pirítva, bundázva, bárhogyan. Épp csak édességet nem készítek belőle (azt csak natúr tofuból) :-D És mivel a brokkoli is nagy kedvenc, ma párolt brokkolit, sült tofut locsoltunk meg vadas szósszal és ezúttal tészta helyett rizsre locsoltuk-pakoltuk mindezt. Próbáljátok ki. Hozzávalók:2 marinált tofukb 1 dl szójaszósz2-3 ek. balzsamecet2-3 ek. méz2 ek. olaj 1 fej brokkoli --1 ek.olaj 1 fej vöröshagyma3 sárgarépa1 fehérrépa1/4 zeller1/4 karalábé mustár, majoranna, só, vegeta, Dr Oetker vegatejföl, citrom --Rizs Elkészítés:A rizst elkészítjük. A brokkolit is rózsáira szedve feltesszük párolódni (ha szeretnénk, olajozott tepsiben süthetjük is). Amíg az fő, nagyjából a szószt is el tudjuk készíteni: egy ek olajon és ugyanannyi vízen megpároljuk a hagymát, és rákockázzuk a meghámozott zöldségeket. Kevés vizet öntünk rá, fűszerezzük. A mustárt és tejfölt később adjuk hozzá. Roppanósra főzzük, ekkor hozzákeverünk 1-2 ek. mustárt, és ugyanannyi tejfölt. Rusztikusra botmixerezzük. Már csak a tofu maradt hátra: felkockázzuk, és 2 ek. olaj felhasználásával egy serpenyőben megpirítjuk , kb félidőben adjuk hozzá a szójaszószt. igény szerint balzsamecetet, mézet. Ezzel hagyjuk tovább pirulni. Miután elkészültünk, mindent tálalunk (rizs, mellé halmozva a brokkolikat, majd a pirított tofut és az egészet nyakon öntjük a szósszal) .
Rizottó búzahússal
Adj te is élményt karácsonyi ajándékba. :) Ha szeretnél meglepni valakit egy főzőtanfolyammal , de még nem tudod a dátumot, kérj BIANCO ajándékutalványt. Főleg a búzahús granulátum miatt indult ez a recept izgalmas kísérletnek, amiből aztán igazán kellemes meglepetés kerekedett. Hogy milyen a Vegabond búzahús granulátum? Hát, teljesen normális. Nem hivalkodik, nem uralja az ízeket, szépen belesimul az ételbe. Valahogy olyan megnyugtató, jó érzésem lett tőle. :) Olyasmi, amikor bizalommal eszik az ember, mert kétsége sincs afelőle, hogy a tányérján minden rendben van. Szóval, nekem bejött, egész biztosan veszek máskor is. Hozzávalók két adag rizottóhoz - 100 g előgőzölt barnarizs - 50 g búzahús granulátum - fél vöröshagyma - fél mk pirospaprika - fél mk kurkuma - csipet őrölt babérlevél Elkészítés - A rizst tedd fel főni. Amíg elkészül, csináld meg a búzahúst! - Először az apróra vágott vöröshagymát piríts meg, ebbe öntsd a leöblített granulátumot. Készülj fel, hogy amikor pirítani kezded, “gyanús”, húsra emlékeztető illatok fognak felszállni, de nyugi, ez később elmúlik. ;) - Szórd rá a fűszereket és keverd át. Egy fél pohár vízzel lazítsd és hagyd összerottyanni. - Végül keverd össze a megfőtt rizzsel. Kanalazd bögrébe vagy arra alkalmas tálba, kicsit nyomkodd le, majd borítsd tányérra. Így szép a tálalás! Extra tipp: turbózd fel gombával vagy bármilyen zöldséggel, amit otthon találsz. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 15 perc Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! Vegán Szaloncukor-készítő Kezdő Vegán Haladó vegán (Superfood) Növényi tejtermékek Görög vegán Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag Ez egy vegán recept volt. :) Ha itt feliratkozol , a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. The post Rizottó búzahússal first appeared on Kertkonyha.
Vöröslencsés raguval töltött káposzta
Több töltött káposzta receptet megosztottam már, de ez olyan finomra sikeredett, hogy le kellett írnom Nektek. Hozzávalók: 1,5 kg savanyú káposzta savanyúkáposzta levelek 40 dkg vöröslencse 1 nagyobb sárgarépa 2 nagy fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 20 dkg rizs 3 ek. pirospaprika olaj babérlevél, só, köménymag, majoranna — 2 dl passzírozott paradicsom Elkészítés: A rizst […]
Citromos-vegán joghurtos cukkinikrémleves
Igazi különleges leves a borongós téli napokra. Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db közepes burgonya 50 dkg cukkini 3 ek. olívaolaj 1 db citrom 1 kis doboz vegán joghurt (natúr) 1 leveskocka só Elkészítés: A hagymákat, burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a cukkinit, ha zsenge és a héja vékony, ne hámozzuk meg; egyszerűen megmosást […]
Vegán fokhagymakrémleves
2023. október 13. Prove - a világ vegán szemmel
Ez az egyszerű fokhagymakrémleves jó barátunk lehet, ha egy gyors és könnyed levesre vágyunk. A fokhagymakrémleves egy igazán megunhatatlan klasszikus, ami tökéletesen felmelegít a hidegebb időkben. A leves krémességét a növényi tejszín biztosítja, ezen kívül pedig csak olyan összetevőket tartalmaz, amik - jobb esetben - fellelhetőek bármelyik háztartásban. Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma apró kockára vágva… The post Vegán fokhagymakrémleves appeared first on Prove.hu.
Vegán tejszínes-gombás tészta
Egyetlen serpenyőben készül, házi növényi tejszínnel Extra krémes, extra egyszerű, természetes táplálék. Villámgyorsan kész, alig kell menjen a tűzhely, és mosogatni sem kell túl sokat utána. Három lépés: a gombát meg kell pirítanod a hagymákon, majd vízzel felöntve megfőzni benne a tésztát, és végül hozzákeverni a krémesített napraforgómagot. Ennyi az egész! És egyetlen serpenyő. A recepthez a gombát a Chefgomba.hu biztosította. Hozzávalók 2 adaghoz - 200 g gomba - 200 g tészta - 4 ek napraforgómag - fél vöröshagyma - 1 gerezd fokhagyma - 1-1 csipet szárított oregánó, majoránna és kakukkfű - 1 kk petrezselyem - 1 mk balzsamecet - 1 kk élesztőpehely - 1 mk mustár - 1 mk só - olívaolaj - A napraforgómagot kétszeres mennyiségű vízzel forrázd le, és hagyd állni. Legjobb, ha a botturmix kelyhét használod erre, vagy egy akkora bögrét, amiben majd tudsz turmixolni. - A hagymákat vágd apróra, a gombafejeket pedig kb. fél cm vastag szeletekre. - A hagymákat 2-3 ek olívaolajon párold meg, majd dobd rá a gombát. A zöldfűszerekkel ízesítsd, és hagyd pirulni együtt is pár percig. - Amikor a gomba sötétedni kezd, tedd rá a nyers tésztát, sózd meg, és öntsd fel fél liter vízzel. - Amíg a tészta fő, turmixold össze a napraforgómagot az áztatóvizével és a többi ízesítővel. Legyen olyan krémes, amennyire csak lehet. - Keverd ezt a fehér krémet a tésztához, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi a krémes állaghoz kell. Rottyan kettőt, és kész is. :) Elkészítési idő: 20 perc Jó étvágyat! Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat: Kezdő Vegán Haladó vegán (Superfood) Görög vegán The post Vegán tejszínes-gombás tészta first appeared on Kertkonyha.
Tespiben sült szójapörköltös penne
Hozzávalók: 20 dkg szójagranulátum 1 csapott ek. ízfokozó mentes vegeta 2 közepes vöröshagyma 1 kaliforniai paprika 1 kisebb paradicsom 4 ek. olaj 1 ek. fűszerpaprika 3 gerezd fokhagyma 1 tk. köménymag kakukkfű, borsikafű, majoranna, só – ízlés szerint 1 tk. Erős Pista 1 ek. barnarizsliszt víz — növényi tejföl, növényi sajt Elkészítés: A megpucolt hagymát […]
Forró leves hideg tavaszi napokra
2022. április 9. Mindennapi ételeink
Egy finom gomba krémleves receptet hoztam nektek, mivel nálunk lehűlt az idő, ezzel kedveskedtem a férjemnek - gyerekek nagy bánatára, ők még a szagát sem bírják ennek a levesnek. Ők brokkoli krémlevest kaptak. Hozzávalók:1 nagyobb fej vöröshagyma2-3 gerezd fokhagyma1 kg csiperkegomba2 közepes burgonya2 dl növényi főzőtejszínsó, rozmaring, vegeta2 ek. kókuszolaj/olaj/margarinvízElkészítés:Az elkészítése hihetetlenül egyszerű: a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk és zsiradék és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Eközben megmossuk nagyon alaposan a gombákat és 4-5 darabot egészben félreteszünk, a többit felaprítjuk. A burgonyát is megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk. Amikor a hagyma megpuhult, a felaprított gombát és krumplit ráöntjük, sózzuk, vegetázzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a fokhagymát és lefedve összepuhítjuk - mindig csak annyi vizet öntsünk rá, amennyi segíti. hogy ne égjen le. Ezután beleöntjük a főzőtejszínt, felöntjük annyi vízzel, amilyen sűrűre szeretnénk készíteni és összebotmixerezzük. A kimaradt gombafejeket rusztikusan, nagyobb darabokra vágjuk és kevés kókuszsíron megpirítjuk. Ez kerül majd levesbetétként rá.
Jackfruit pörkölt (vegán)
Amikor rövid ideig Londonban éltünk, gyakran láttam zöldségeseknél egy igen nagy növényt, dinnyére hasonlító mérettel, olyan tüskésnek tűnő küllemmel, héjjal, de nem tudtam mire való, nem is igazán nyomoztam vagy kérdeztem utána. Amikor már elköltöztünk Londonból és letelepedtünk Southamptonban, akkor számomra szinte felrobbant vele az internet, rengeteg cikk és recept jött velem szemben a jackfruittal. Akkor jöttem rá, hogy az a növény, amit a londoni árusoknál láttam tulajdonképpen jackfruit. Mi is az a jackfruit? Magyaroknál jákafa néven is ismert. A jackfruit egy olyan fa termése, ami a trópusi éghajlatú vidékeken, Ázsia, Afrika és Dél Amerika egyes részein terem. A gyümölcshús ,,rózsákra szedhető. A gyümölcs textúrájának, szerkezetének köszönhetően hasonlít a főtt hús szálaira, ezért előszeretettel használják vegán és vegetáriánus konyhákban. Sárga, narancssárga és zöld húsú egyedekről van tudomásom. Hamarosan itt a húsvét és ha azon gondolkozol szeretnél valami különlegeset készíteni, de meglehetősen gyorsan, akkor a következő recept segítségedre lehet. Itt Angliában a Jackfruit eléggé elterjedt már a vegán ételek kínálatában. Pizzéria láncok gyakran használják fel amolyan hús pótlóként a vegán pizzák feltételeként. Kóstoltam egynémelyiket, de nem adott fergeteges ízélményt. Még régebben vettem leértékelt, BBQ szószban pácolt jackfruitot, serpenyőben kisütve naggggyon finom volt. Ez adta az ötletet, hogy milyen lehet, ha pörköltnek főzöm meg. Egy kisebb csavart tettem a receptbe, méghozzá adtam hozzá egy csipetnyi fahéjat és 100%-os szőlőlével öntöttem fel (itt a Lidl-ben lehet kapni, mindössze 1 fontért). Mi nem fogyasztunk alkoholt, de szerettem volna, ha valami különleges íze lesz. A fahéj és a szőlőlé karakteres ízt adott a jackfruitnak. A recept Hozzávalók: - 1 konzerv jackfruit - 2 evőkanál víz - 1/2 evőkanál ételízesítő - 1 evőkanál őrölt pirospaprika - nagyobb csipetnyi őrölt füstölt pirospaprika - 1-2 csipetnyi fahéj (elhagyható) - 1 nagy fej vöröshagyma - 4 gerezd fokhagyma - 2 evőkanál paradicsompüré - 2-3 dl 100%-os szőlőlé vagy must Elkészítés: A felaprított hagymákat kevés vízen üvegesre pároljuk. A jackfruit konzerv levét leszűrjük, majd a megpárolódott hagymára tesszük. Megszórjuk ételízesítővel, a kétfajta fűszer paprikával és átforgatjuk, majd felöntjük szőlőlével. A megpucolt fokhagymákat felszeleteljük, vagy fokhagyma présen átnyomjuk és hozzátesszük a pörkölthöz. Hozzáadunk némi paradicsompürét és az első rottyanásig összefőzzük. A főzés végén a bátrabbak adhatnak hozzá egy csipetnyi fahéjat. Éppen csak egy keveset, hogy az étel ízét inkább emelje, sem, mint ellen hangsúlyozza. Igény esetén tehetünk hozzá őrölt borsot. Mi nokedlival fogyasztottuk. A képre kattintva még több fotót láthatsz a jackruit pörköltről: Képre kattintva néhány fotó a jackfruitról:
Sárgaborsó kremleves
2021. december 27. Mindennapi ételeink
Nagyon szeretjük a sárgaborsót, főzelékként, hagyományos levesként, de fasírtot és kenyérre kenhető pastétomot is készítettem már belőle. Most pedig egy krémleves készült ebből az alapanyagból, utána salátával, és mandulás paprikakrémmel töltött palacsintát ettünk-ennek a receptje is hamarosan következik. Hozzávalók:20 dkg sárgaborsó2 közepes burgonya 1 fej vöröshagyma4 gerezd fokhagymavegeta, köménymag, só , füstölt pirospaprikakb 1 dl víz kukoricatejpor2 ek. olaj Tetejére: vegán reszelt sajt Elkészítés:A hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk az előzetesen 2-3 órára beáztatott sárgaborsót, meghámozott és felkockázott burgonyát. Vegetával, sóval, köménymaggal, kevés füstölt pirospaprikával és összenyomott fokhagymával ízesítjük. Felengedjük annyi vízzel, ami duplán ellepi, és fedő alatt készre főzzük. Amennyiben szükséges, még pótoljuk a vizet. A legvégén beleszórjuk a kukoricatejport (de adhatunk hozzá növényi tejszínt vagy bármilyen más növényi tejport, vagy víz helyett semleges ízű növényi tejet). Összeturmixoljuk és forrón tálaljuk. Mi szeretjük szendvicssütőben sütött pirítóssal, kevés olajon összesütött gabonakolbász vagy búzahús darabkákkal, esetleg növényi sajttal tálalni.
Mentás vöröslencse krémleves
2021. december 21. Mindennapi ételeink
Hozzávalók:270 g vöröslencse1 leveskocka1 nagy fej vöröshagyma3-4 ek. olaj 1 ek. liszt 2 ek. menta 1 kis konzerv paradicsompüré Elkészítés:A vöröslencsét megmossuk és egy főzőedénybe tesszük a leveskockával, sóval, a feldarabolt vöröshagymával, amit bő vízzel felöntünk és elkezdjük főzni. Egy másik edényben rántást készítünk. Az olajon a lisztet pirítani kezdjük, majd hozzákeverjük a mentát, amivel csak egy-két kavarásnyi ideig pirítjuk, végül lehúzzuk a tűzről és egy kis konzervnyi paradicsompürét keverünk hozzá. Ha a levesünk megfőtt, akkor hozzáöntjük szitán keresztül a rántást és ha szükséges még teszünk bele sót vagy vizet és összeturmixoljuk az egészet.Tálaláskor megszórjuk friss zöldfűszerrel, és pirított mandula-mogyoródarabokkal.
Forró leves a hideg téli napokra
2021. december 20. Mindennapi ételeink
Emlékeztek A főzés gyerekjáték gyemekszakácskönyvre? Ez az egyik nagy kedvencem belőle:Hozzávalók: 20 dkg lencse 2 nagyobb sárgarépa 1 közepes fehérrépa 1/4 zeller 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 2 babérlevél 3-4tk. só 3ek. napraforgó olaj 1 ek. pirospaprika -- 5 dkg füstölt gabonakolbász Így készítsd el: A lencsét 2-3 órára áztasd be, majd szűrd le. Egy lábasba tedd bele a lencsét, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, sózd meg, ízesítsd babérlevéllel, és főzd, kb. 30 percig. Ez alatt egy másik lábasban készítsd el a leves másik felét: a zöldségeket. A hagymát vágd apróra és 2 ek. olaj és ugyanannyi víz keverékén párold meg. Közben hámozd meg a répákat, és a zellert, és vágd nagyon apró kockákra. A megpárolódott hagymára helyezd rá a zöldségeket, ízesítsd sóval, fokhagymával, színesítsd pirospaprikával. Amikor a zöldségek majdnem puhák, öntsd hozzá a levével együtt a megfőtt lencsét, morzsold bele a gabonakolbászt. Közben egy másik lábasban készíts 1 ek. olaj és 2 ek. liszt segítségével rántást, ezt szűrővel szűrd a levesben és forrald össze a levessel. Ha szükséges, sózd még meg. A legvégén add hozzá a felaprított petrezselymet. A gabonakolbász gabonákból készített vegetáriánus kolbász. Kiváló levesek ízesítésére, vagy rakott ételekbe is. Önmagában, kenyérre téve is finom. Bioboltokban kapható.
Vegán tejszínes vöröslencseragu füstölt tofuval és dióval – egyszerű recept
Bizonyos ételeknek néha egy-egy plusz hozzávaló adja a különlegességét, ami elsőre nem tűnik nagy dobásnak, de mikor megkóstolod mégis emlékezetes marad az ízélmény. Ebben a receptben a dió és a füstölt tofu, ami feldobja a ragut, a tejszíntől pedig krémesebb lesz az eredmény. Hozzávalók: 2 vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma (de abból mindig jöhet több!) 250 g vöröslencse 100 g dió (kicsit összetörve) 1 csomag füstölt tofu 1 kis dobozos növényi tejszín (mi kókusztejszínt használtunk) Fűszerek: 1 csipet őrölt gyömbér 1 csipet fahéj 1 csipet őrölt szerecsendió 1 csipet kurkuma 2 tk madras curry só Először a felkockázott hagymát megpirítottam kis olajon. Utána ment hozzá a vöröslencse (nem áztattam be előtte, viszonylag hamar megpuhul) és az összetört dió. Felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fűszereztem (gyömbér, fahéj, szerecsendió, curry, kurkuma, só) és hozzáadtam a növényi tejszínt. A kockázott füstölt tofut a végefelé adtam hozzá, hogy ne főjön teljesen szét, ekkor ment bele a fokhagyma is. Önmagában is nagyon laktató, de rizzsel is finom! Tedd a kedveceim közé 0 The post Vegán tejszínes vöröslencseragu füstölt tofuval és dióval – egyszerű recept appeared first on VegaNinja.
Az összes 'vöröshagyma' találat megjelenítése »