Sárgaborsó-kelkáposzta egytál recept vegetáriánus

Sárgaborsó-kelkáposzta egytál

2022. január 11. Mindennapi ételeink 


tovább a teljes receptért  »
  Furcsa párosítás, de így legalább lecsúszott a kelkáposzta a gyerekeknek is ;-)  Hozzávalók:40 dkg sárgaborsó5 gerezd fokhagyma1 tk. pirospaprika1 fej vöröshagyma2 ek. olaj 1 l víz vegeta, só1/­­4 kelkáposzta 1 nagyobb sárgarépa - opcionális1 nagyobb krumpli - opcionális 3 ek. liszt, víz - a rántáshoz Elkészítés:A sárgaborsót előző este átválogatjuk és beáztatjuk. Másnap olaj és ugyanannyi víz keverékén a felaprított hagymát és fokhagymát megpároljuk. A kelkáposztát megmossuk és nagyon apró csíkokra vágjuk. A répát, krumplit meghámozást követően felkockázzuk. Amikor megpuhult a hagyma, ráöntjük a sárgaborsót, beletesszük a zöldségeket, és felöntjük vízzel. Ízesítjük, pirospaprikával színesítjük. Puhára pároljuk. Közben elkészítjük a rántást, hozzáadjuk a főzelékünkhöz és tálalhatjuk. Én még a végén szoktam adni hozzá még fokhagymát. Elkészíthetjük  rántás nélkül is. 

« Immunerősítés természetesen: Immun bomba tonik (laktózmentes, gluténmentes, vegán) Müzliszelet-falatkák »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!