Vegán tejszínes-gombás tészta
tovább a teljes receptért »
Egyetlen serpenyőben készül, házi növényi tejszínnel
Extra krémes, extra egyszerű, természetes táplálék.
Villámgyorsan kész, alig kell menjen a tűzhely, és mosogatni sem kell túl sokat utána.
Három lépés: a gombát meg kell pirítanod a hagymákon, majd vízzel felöntve megfőzni benne a tésztát, és végül hozzákeverni a krémesített napraforgómagot. Ennyi az egész! És egyetlen serpenyő.
A recepthez a gombát a Chefgomba.hu biztosította.
Hozzávalók 2 adaghoz
- 200 g gomba
- 200 g tészta
- 4 ek napraforgómag
- fél vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-1 csipet szárított oregánó, majoránna és kakukkfű
- 1 kk petrezselyem
- 1 mk balzsamecet
- 1 kk élesztőpehely
- 1 mk mustár
- 1 mk só
- olívaolaj
- A napraforgómagot kétszeres mennyiségű vízzel forrázd le, és hagyd állni. Legjobb, ha a botturmix kelyhét használod erre, vagy egy akkora bögrét, amiben majd tudsz turmixolni.
- A hagymákat vágd apróra, a gombafejeket pedig kb. fél cm vastag szeletekre.
- A hagymákat 2-3 ek olívaolajon párold meg, majd dobd rá a gombát. A zöldfűszerekkel ízesítsd, és hagyd pirulni együtt is pár percig.
- Amikor a gomba sötétedni kezd, tedd rá a nyers tésztát, sózd meg, és öntsd fel fél liter vízzel.
- Amíg a tészta fő, turmixold össze a napraforgómagot az áztatóvizével és a többi ízesítővel. Legyen olyan krémes, amennyire csak lehet.
- Keverd ezt a fehér krémet a tésztához, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi a krémes állaghoz kell. Rottyan kettőt, és kész is. :)
Elkészítési idő: 20 perc
Jó étvágyat!
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
Görög vegán
The post Vegán tejszínes-gombás tészta first appeared on Kertkonyha.
« Melyik gyümölcs, melyik zöldség? Becsapós, vigyázz! | Őszi tisztítás, nagytakarítás, méregtelenítés » |
|
|