
Még kapható a második,
bővített kiadás!

Próbálja ki, biztosan ízleni fog!
Ciabatta teljes kiőrlésű lisztből
Fahéjas meggylekvár házilag - palacsintára és pirítósra is tökéletes
Vágó Piros érvelés helyett hagyja, hogy a növényi ételek varázsoljanak
Kurkumás kelkáposzta-főzelék - pirított gyökérzöldségek kerülnek a tetejére
Feketebabos burger - ez a fehérjedús zöldségpogácsa lehet a grillszezon favoritja
Fodormenta vagy focaccia?
vega receptek
Kurkumás kelkáposzta-főzelék - pirított gyökérzöldségek kerülnek a tetejére
06:03 Prove - a világ vegán szemmel
Ez a kelkáposzta-főzelék egy valódi gasztronómiai újragondolás: a teljes értékű növényi étrend jegyében született, gluténmentes, vegán, mégis laktató, fehérjedús és izgalmasan fűszeres. Ez a napfény- és aranyszínekben ragyogó fogás egyszerre melengető és frissítő. A kurkuma meleg árnyalataiban úszó sárgaborsókrém telt alapot ad, amelyet a percek alatt omlósra párolódó kelkáposzta tesz élővé és üdévé. A koronát… The post Kurkumás kelkáposzta-főzelék - pirított gyökérzöldségek kerülnek a tetejére appeared first on Prove.hu.
Búcsúzik Antal Éva, a Vászonzsákoslány - nem folytatja többé a tartalomgyártást
tegnap 12:03 Prove - a világ vegán szemmel
Öt év aktív jelenlét után visszavonul a Vászonzsákoslány, azaz Antal Éva. A bejelentésre több ezren reagáltak inspiráló személyes történetekkel és hálájuk kifejezésével. Abbahagyja a tartalomgyártást Antal Éva, az ismert zero waste és vegán influenszer - számolt be róla június 26-án a közösségi oldalain. A Vászonzsákoslány nevű csatorna 2019 nyarán indult, és üzemeltetője, Évi gyorsan a… The post Búcsúzik Antal Éva, a Vászonzsákoslány - nem folytatja többé a tartalomgyártást appeared first on Prove.hu.
Állattenyésztőknek segít a növénytermesztésre való teljes átállásban egy brazil vegán szervezet
tegnap 06:03 Prove - a világ vegán szemmel
A Cultiva Project keretében a ProVeg Brazil többek között ingyenes tanácsadással segíti az állattartó gazdák átállását a növénytermesztésre. A program szakmai segítséget kínál az agro-erdőgazdálkodás bevezetéséhez, amely környezetkímélőbb és jövedelmezőbb alternatívát jelenthet a jelenlegi mezőgazdasági modellnél. Az átállás célja nemcsak a klímaterhelés csökkentése, hanem a vidéki családi gazdaságok jövőjének biztosítása is. A kezdeményezés egyszerre szolgálja… The post Állattenyésztőknek segít a növénytermesztésre való teljes átállásban egy brazil vegán szervezet appeared first on Prove.hu.
Halmozta az első helyeket a tihanyi ultraversenyen egy vegán futó
2025. június 22. Prove - a világ vegán szemmel
Több szakaszgyőzelmet is bezsebelt Beda Szabolcs az idei tihanyi Mooore 1 Way Ticket Run Backyard ultraversenyen. A vegán futó az idei franciaországi hatnapos világbajnokság alatt lebetegedett, de a korosztályában még így is első helyezett lett. A szeptemberi balatonfüredi hatnapos világkupán pedig az országos csúcs megdöntését tervezi. Sikeresen vette az idei Mooore 1 Way Ticket Run… The post Halmozta az első helyeket a tihanyi ultraversenyen egy vegán futó appeared first on Prove.hu.
Krémes édesburgonya-püré - az ízrobbanás titka egyetlen fűszer
2025. június 14. Prove - a világ vegán szemmel
Ha már unod a krumplipürét, tegyél bele egy kis csavart: készülhet helyette édesburgonya-püré! Arra is van egy tippünk, mivel bolondítsd meg, a fűszerezés kulcsfontosságú ebben a receptben. Sokoldalúan felhasználható alapanyag az édesburgonya - készíthetsz belőle például krémlevest, curryt vagy akár zöldségfasírtot is. Ráadásul számos jótékony egészségügyi hatással is bír. Magas rosttartalma támogatja az emésztést, de… The post Krémes édesburgonya-püré - az ízrobbanás titka egyetlen fűszer appeared first on Prove.hu.
Puskás-Dallos Peti: ,,Lehet Peppa malacot szeretni, de akkor az igazit is kell
2025. június 11. Prove - a világ vegán szemmel
A gyereknevelés vegán aspektusairól is beszélt Puskás-Dallos Peti Steiner Kristóf legújabb podcastsorozatában. De a zenész arról is mesélt, miként minimalizálhatók szerinte az étkezéssel kapcsolatos konfliktusok növényi alapokon és hagyományosan táplálkozó felek párkapcsolatában. Ha már itt vagyunk - ez a címe Steiner Kristóf új podcast-minisorozatának. Az újságíró, műsorvezető és számos vegán receptkönyv írója a harmadik epizódban… The post Puskás-Dallos Peti: ,,Lehet Peppa malacot szeretni, de akkor az igazit is kell appeared first on Prove.hu.
Így emelheted egészen új szintre az egészséges nassolást
2025. június 9. Prove - a világ vegán szemmel
Bővítette a desszertkrémkínálatát, és egy teljesen új terméktípust is piacra dobott a Naked Noble. A mindenmentes nassolnivalókra fókuszáló magyar cég még a gyerekektől is megnyugtató visszajelzéseket kapott újításai kapcsán a Csak a Mentes Fesztiválon. A felnőttek pedig az összetevők listáját böngészve hitetlenkedtek. Újabb termékekkel rukkolt elő a Naked Noble mentes desszertkrémeket gyártó magyar márka. Ezúttal… The post Így emelheted egészen új szintre az egészséges nassolást appeared first on Prove.hu.
Klasszikus finomfőzelék növényi alapokon, gluténmentesen
2025. június 6. Prove - a világ vegán szemmel
A menzáról jól ismert finomfőzelék selymes állagát ebben a vegán, gluténmentes receptben a rizstej és kókuszkrém keveréke adja. Készíthetsz mellé akár zöldségfasírtot is. Közismert étel Magyarországon a finomfőzelék, ám szinte minden háztartásban kicsit másképp készítik. Van, ahol zöldbabbal főzik, máshol karalábé is kerül bele, a legismertebb változat azonban valószínűleg az, amely a sárgarépa, zöldborsó és… The post Klasszikus finomfőzelék növényi alapokon, gluténmentesen appeared first on Prove.hu.
A növényi étrend és az éneklés hajtja az UltraBalaton egyéni teljesítőjét
2025. június 3. Prove - a világ vegán szemmel
Szintidőn belül, kicsit több mint harminc óra alatt teljesítette egyéniben az idei Ultrabalatont Nyéki-Fazekas Kata. A hosszútávfutó a húst több mint húsz éve hagyta el, és körülbelül hat éve lett vegán. Egy elhúzódó sérülés végére tehetett pontot étrendjének szigorításával. Döntését nem bánta meg, amióta nem kerül tányérjára állati eredetű termék, könnyebben regenerálódik, frissebb és dinamikusabb.… The post A növényi étrend és az éneklés hajtja az UltraBalaton egyéni teljesítőjét appeared first on Prove.hu.
Céklás-kókuszos vegán rizskoch - mutatós rózsaszín öntettel
2025. május 31. Prove - a világ vegán szemmel
Olyan növényi alapú receptet hozunk most nektek a rizskoch elkészítésére, amelyben extraként van még pár egészséges, íz szempontjából mégis kompromisszummentes csavar. Sokak számára talán meglepő, de a cékla és a kókusz mesterien egészíti ki egymást, és ezt ezzel a recepttel be is bizonyítjuk. Ha azt gondolod, a rizskoch csak egy unalmas retró desszert lehet, előfordulhat,… The post Céklás-kókuszos vegán rizskoch - mutatós rózsaszín öntettel appeared first on Prove.hu.
Új főszerkesztő a Prove élén - izgalmas rovatokkal és több hazai témával bővül a magazin
2025. május 28. Prove - a világ vegán szemmel
Új főszerkesztő a Prove élén: 2025 májusától Csernik-Varga Adrienn veszi át a főszerkesztői feladatokat Vida Raultól, a magazin alapítójától. Magyarország legolvasottabb vegán és fenntarthatósági portálja továbbra is a tudatos étkezés, az empatikus szemléletmód és a világ problémáira kínált lehetséges megoldások bemutatására összpontosít - mindezt szélsőségektől mentesen, minőségi, innovatív és exkluzív tartalmakkal. Hirdető partnereink számára további… The post Új főszerkesztő a Prove élén - izgalmas rovatokkal és több hazai témával bővül a magazin appeared first on Prove.hu.
Extra krémes, kókuszos keksztekercs - kókuszimádóknak erősen ajánlott
2025. május 27. Prove - a világ vegán szemmel
A sűrű kókuszkrém teszi igazán krémessé ezt a keksztekercset, amelynek az elkészítésében a legnehezebb rész, hogy kivárd, amíg összeáll a hűtőben. Legalább két órát kell ugyanis várni az elkészítése után, mire szeletelheted. A kókusz rajongói számos desszertalternatívából válogathatnak a klasszikus kókuszgolyón kívül is. Ott van például a kókuszos tejberizs, a házi Bounty szelet, a macaroon,… The post Extra krémes, kókuszos keksztekercs - kókuszimádóknak erősen ajánlott appeared first on Prove.hu.
Vegán kókuszos tejberizs édesen savanykás eperöntettel
2025. május 21. Prove - a világ vegán szemmel
Reggeliként, uzsonnaként és ebédzáró desszertként is tökéletes választás ez a növényi alapú, kókuszos tejberizs, amelyet eperrel spékeltünk meg. Mivel igencsak addiktív fogás, érdemes lehet azonnal dupla vagy akár tripla mennyiségben elkészíteni. Emlékszel még, hogy ünnepelt az egész csoport oviban, mikor kiderült, hogy tejberizs lesz ebédre a menzán? De valószínűleg még az iskolás években is örömhírnek… The post Vegán kókuszos tejberizs édesen savanykás eperöntettel appeared first on Prove.hu.
Zöldborsópörkölt: így bolondítsd egy csipetnyi csavarral a nosztalgiát
2025. május 19. Prove - a világ vegán szemmel
A zöldborsópörkölt nagy előnye, hogy mindössze 30 perc alatt elkészül, ráadásképp ízekben és tápanyagokban is gazdag étel. Kiváló alternatíva lehet mindazok számára, akik szeretnék változatosabbá tenni az étrendjüket. Igazi nosztalgikus, házias étel a zöldborsópörkölt, a húsos verzió könnyedebb változata. A pörkölt mellé általában nokedli, tarhonya, tészta - például szarvacska vagy csigatészta -, esetleg rizs készül.… The post Zöldborsópörkölt: így bolondítsd egy csipetnyi csavarral a nosztalgiát appeared first on Prove.hu.
Vegán rakott krumpli - nyáron kovászos uborkával a legjobb
2025. június 16. Prove - a világ vegán szemmel
A hagyományos rakott krumpli ugyan sok állati eredetű összetevőt tartalmaz, mégis könnyen reprodukálható növényi alapokon. Nyáron fogyaszthatod kovászos uborkával az igazán nosztalgikus ízélményért. A rakott krumpli egy igazi magyaros klasszikus, ami rengeteg variációban készíthető el. Ezen opciók közé sorolható a növényi alapú verzió - annak ellenére is, hogy ez az étel hagyományosan tele van állati… The post Vegán rakott krumpli - nyáron kovászos uborkával a legjobb appeared first on Prove.hu.
Vegán pesztós tekercs - a tökéletes, gyorsan elkészíthető vendégváró
2025. június 12. Prove - a világ vegán szemmel
Ha összedobnál egy gyors ropogtatnivalót az esti filmezéshez, vagy vendégeket vársz, tökéletes választás lehet a pesztós tekercs. Az elkészítése sütéssel együtt is kevesebb mint egy óra. A legtöbb bolti leveles tészta teljesen növényi eredetű összetevőkből áll, így vegánként is nyugodtan hátra lehet dőlni, és élvezni a szupermarketek kora által nyújtott kényelmet. Plusz előny, hogy már… The post Vegán pesztós tekercs - a tökéletes, gyorsan elkészíthető vendégváró appeared first on Prove.hu.
Vegán rakott zöldbab ropogós lyoni hagymával és gombával
2025. június 10. Prove - a világ vegán szemmel
Ha hamisítatlan amerikai ízélményre vágysz növényi alapokon és gluténmentesen, ez a rakott zöldbab tökéletes választás lehet. A friss zöldbab, a portobello gomba és a sült hagyma találkozása mind íz, mind textúra terén páratlan. Az amerikai konyha ikonikus fogása a rakott zöldbab, vagyis a green bean casserole. Az 1950-es évek Amerikájából származó receptet Dorcas Reilly amerikai… The post Vegán rakott zöldbab ropogós lyoni hagymával és gombával appeared first on Prove.hu.
Gluténmentes vaníliás epertorta - friss, könnyed és látványos
2025. június 8. Prove - a világ vegán szemmel
A lehető legtöbbet hozhatod ki az eperszezonból gluténmentes, vegán epertortareceptünkkel. De akár később is bevetheted, ha az epret aktuális idénygyümölcsökkel váltod ki. Az epres desszertek tárháza szinte kimeríthetetlen. Készíthetsz kókuszos tejberizst édesen savanykás eperöntettel, epres tiramisut, vagy kipróbálhatod a következő epertortareceptet is. Ez a desszert önmagában is egy igazi mesterhármas: egyszerre friss, könnyed és látványos,… The post Gluténmentes vaníliás epertorta - friss, könnyed és látványos appeared first on Prove.hu.
Hűsítő vegán eperkrémleves - hozzáadott cukor és főzés nélkül
2025. június 4. Prove - a világ vegán szemmel
A nyári melegben szinte nincs is jobb, mint egy tányér hűtőhideg eperkrémleves. Ehhez a verzióhoz ráadásul még főzőlapot sem kell beindítanod, elég hozzá egy turmixgép vagy egy botmixer és egy hűtő. Immár az eperszezon kellős közepén járunk, és miután nem tart sokáig, érdemes minden ízét kiélvezni ennek az időszaknak. Erre számos formában lehetőséged nyílik, eheted… The post Hűsítő vegán eperkrémleves - hozzáadott cukor és főzés nélkül appeared first on Prove.hu.
Tárkonyos-zsályás mángoldkrémleves pirított kenyérkockákkal
2025. június 2. Prove - a világ vegán szemmel
Friss, zöld ízeivel és selymes állagával avatja mángoldrajongóvá kipróbálóit ez a tárkonyos-zsályás mángoldkrémleves. Receptünk vegán és - pirított kenyérkockák helyett napraforgó- vagy tökmaggal tálalva - ráadásképp gluténmentes is. Ettél már valaha mángoldot? Ez egy sokak számára ismeretlen levélzöldség, a cékla rokona, ám azzal ellentétben nem a gyökerét, hanem a leveleit fogyasztjuk. Júniustól októberig van szezonja.… The post Tárkonyos-zsályás mángoldkrémleves pirított kenyérkockákkal appeared first on Prove.hu.
Pad thai színes zöldségekkel és ropogós mogyoróval
2025. május 29. Prove - a világ vegán szemmel
Színes zöldségekkel, friss lime-mal és mogyoróval kerül az asztalra ez a pad thai, amely tökéletes belépő lehet a thai konyha világába. Elkészítése mindössze 30 perc, és nincs hozzá szükség semmilyen egzotikus eszközre vagy konyhai tudásra. Nem nyúlik vissza évszázadokra a pad thai története, ugyanis a XX. század közepén vált ismertté, amikor a thai kormány a… The post Pad thai színes zöldségekkel és ropogós mogyoróval appeared first on Prove.hu.
Tápérték és anyagiak terén is előnyösebbek lehetnek a vegán ételek a húsos verzióknál
2025. május 28. Prove - a világ vegán szemmel
Húsos, vegetáriánus és vegán receptvariációk közül kutatók szerint egészségügyi, fenntarthatósági és anyagi szempontok mentén is a növényi alapú fogásokra érdemes voksolni. A teljes értékű növényi étrendnek megfelelő alternatívák teljesítettek a legjobban az összevetésben, de a kevésbé szigorú elvek mentén elkészített vegán opciók is szinte minden tekintetben felülmúlták a húsos és a vegetáriánus verziókat. A növényi… The post Tápérték és anyagiak terén is előnyösebbek lehetnek a vegán ételek a húsos verzióknál appeared first on Prove.hu.
Gluténmentes paradicsomos káposzta - tálalhatod akár zöldségfasírttal is
2025. május 25. Prove - a világ vegán szemmel
A paradicsomos káposzta egy olyan klasszikus, amely javarészt eleve növényi alapokra épül, a mi verziónkban pedig glutén sem kerül bele. Tökéletesen passzol mellé a zöldségfasírt, ha a menzaidéző hatásra gyúrnál, csak immár vegán köntösben. A káposzta fogyasztása egészségügyi szempontból rendkívül előnyös. Megfőzve ugyan C-vitamin-tartalmából sokat veszít, de még ezzel együtt is értékes tápanyagforrás, és bizonyos… The post Gluténmentes paradicsomos káposzta - tálalhatod akár zöldségfasírttal is appeared first on Prove.hu.
Inkább káros a tej, mint hasznos - interjú Bojinka Miklóssal, az RTL Cápájával
2025. május 20. Prove - a világ vegán szemmel
Új Cápa is debütált idén az RTL-en immár nyolcadik éve futó Cápák között című műsorban. Bojinka Miklós, a Sanimix és a Wasserburg márkák tulajdonosa az évad elején emlékezetes jelenettel mutatkozott be. A többi befektetővel ellentétben többször is felszólalt olyan cégek ellen, amelyek állati eredetű tejtermékekre próbáltak anyagi forrást találni. Ennek oka pedig a bolygónk jövője… The post Inkább káros a tej, mint hasznos - interjú Bojinka Miklóssal, az RTL Cápájával appeared first on Prove.hu.
Minestrone - az olaszok egyszerű, fűszeres-zamatos levese
2025. május 17. Prove - a világ vegán szemmel
Ahány olasz régió, annyiféle minestrone leves, de a karakteres fűszerek és a zamatos paradicsomalap többségükben meghatározó. A mi receptünk lelkét is ezek adják - no, meg persze a friss zöldségek. Az olasz konyháról a többségnek valószínűleg a tésztaételek, a vegán verzióban is elkészíthető paradicsomos húsgombóc, a tiramisu vagy a bruschetta ugrik be elsőre. Az olasz… The post Minestrone - az olaszok egyszerű, fűszeres-zamatos levese appeared first on Prove.hu.
Az összes 'vega' találat megjelenítése »