vega receptek - Vegetáriánus receptek

Még kapható a második,
      bővített kiadás!

Még kapható! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás



Próbálja ki, biztosan ízleni fog!

Fórumok, csoportok

5+1 recept arra az esetre, ha csak 30 perced van főzni

Ha így főzöl, többé nem lesz szükséged a konyhai mérlegre

Csokis keksz kesudióval - 30 perc alatt elkészül

Komplett karácsonyi menü - Ne hezitálj tovább, segítünk, mi kerüljön az ünnepi asztalra!










vega receptek

Nem kell Demogorgon ahhoz, hogy lázadjon a Stranger Things sztárja

tegnap 07:03 Prove - a világ vegán szemmel 

Sokat kellett várni a Stranger Things rajongóinak a sorozat ötödik és egyben záróévadára, most azonban eljött az idő. A közelgő fináléval pedig nemcsak Hawkins sorsa került újra reflektorfénybe, hanem a szereplőket alakító színészek is (még) nagyobb figyelmet kapnak. Így van ez a Maxet játszó Sadie Sinkkel is, aki arra hívja fel rendszeresen követői figyelmét: nem… The post Nem kell Demogorgon ahhoz, hogy lázadjon a Stranger Things sztárja appeared first on Prove.

Ez már nem egy tarisznyás vegán találkozó - ilyen volt az első, ezerfős Vegan Summit Budapest

tegnapelőtt Prove - a világ vegán szemmel 

Több mint ezer résztvevővel, magyar sztárfellépőkkel és egy elegáns helyszínen tartott csúcstalálkozóval robbant be a köztudatba a legelső Vegan Summit Budapest november 22-én. A rendezvény célja az volt, hogy összehozza és ünnepelje a vegánok pozitív hatását, miközben bevonja és együttműködik a szélesebb nyilvánossággal, vállalatokkal és szakemberekkel egy fenntarthatóbb világ érdekében. A Prove úttörő rendezvénye díjátadóval,… The post Ez már nem egy tarisznyás vegán találkozó - ilyen volt az első, ezerfős Vegan Summit Budapest appeared first on Prove.

Komplett karácsonyi menü - Ne hezitálj tovább, segítünk, mi kerüljön az ünnepi asztalra!

tegnapelőtt Prove - a világ vegán szemmel 

A karácsonyi menü nem csak húsos fogásokkal lehet teljes: az alábbi receptekkel megmutatjuk, hogyan készíthetsz mennyei menüsort kizárólag növényi eredetű alapanyagokból. Ez a négyfogásos karácsony menü tartalmaz előételt, levest, főételt és desszertet is. Légy résen, sok esetben az egyik fogás elkészítéséhez megkezdett, de nem teljesen elhasznált alapanyag maradékát egy másik étel összeállításakor hasznosítjuk! A recepteket… The post Komplett karácsonyi menü - Ne hezitálj tovább, segítünk, mi kerüljön az ünnepi asztalra! appeared first on Prove.

Csokis keksz kesudióval - 30 perc alatt elkészül

2025. december 1. Prove - a világ vegán szemmel 

Hozzáadott cukor nélkül, kizárólag természetes édesítéssel készül ez a kesudióval megbolondított csokis keksz. Gyorsan összeállítható desszert, tisztán növényi alapanyagokból. A keksz az a műfaj, amihez bármikor vissza lehet térni: gyors, variálható, és az illata képes pillanatok alatt otthonos hangulatot teremteni. Ez a csokis-kesudiós verzió ráadásul természetes édesítést kap a datolyakrém és az agávészirup jóvoltából, a… The post Csokis keksz kesudióval - 30 perc alatt elkészül appeared first on Prove.

Tárkonyos gombaraguleves - extra gyulladáscsökkentő összetevővel turbózva

2025. november 27. Prove - a világ vegán szemmel 

Ez a tárkonyos gombaraguleves hozza a klasszikus tárkonyos levesek ízvilágát, de kicsit megbolondítottuk. A mi vegán változatunk aranyló színben pompázik, és ez még extra jótékony hatást is ad ennek a fogásnak. A tárkonyos gombaraguleves a klasszikus tárkonyos raguk hangulatát hozza, csak épp könnyedebb, zöldséges és gombás verzióban. A barna csiperke és a shiitake mély, umamis… The post Tárkonyos gombaraguleves - extra gyulladáscsökkentő összetevővel turbózva appeared first on Prove.

Rendhagyó kókuszgolyó klasszikus ízvilággal - titkos összetevőtől lesz táplálóbb

2025. november 24. Prove - a világ vegán szemmel 

Nem a hagyományos módon készül ez a kókuszgolyó, az ízélményből azonban ez cseppet sem von le, sőt. Ráadásképp ebben a variációban egészségesebb és táplálóbb is az eredetinél. Te is sorban álltál gyerekkorodban a büfénél, hogy a zsebpénzedből vegyél egy kis kókuszgolyót? Ráadásul ez az a desszert, amiből szinte lehetetlen kinőni. Ha vendégeket vársz, és meglepnéd… The post Rendhagyó kókuszgolyó klasszikus ízvilággal - titkos összetevőtől lesz táplálóbb appeared first on Prove.

Izomból cáfolják a fehérjemítoszt ezek a magyar sportolók

2025. november 22. Prove - a világ vegán szemmel 

Még két hétig, december 7-ig megtekinthető a Tranzit by Flow étteremben az a fotókiállítás, amely növényi étrendet követő sportolókat mutat be. A Magyar Vegán Egyesület célja, hogy a tárlattal megmutassa: az erő, az állóképesség és a gyors regeneráció nem kizárólag állati eredetű élelmiszerekkel érhető el. Új fotókiállítást nyitott meg novemberben a Magyar Vegán Egyesület. A… The post Izomból cáfolják a fehérjemítoszt ezek a magyar sportolók appeared first on Prove.

Vegán misoleves: umamis ízek mindössze pár összetevőből

2025. november 21. Prove - a világ vegán szemmel 

A misoleves könnyed, tápláló fogás, ami 15 perc alatt el is készül. A miso, tofu és alga harmóniája pedig minden falatban hozza az ízrobbanás élményét. Elsőre talán riasztó alapanyagnak tűnhet az alga, ami bizonyos szempontból természetes: a hagyományos magyar konyha nem dolgozik ezzel az összetevővel. Ugyanakkor érdemes megismerkedned vele, hiszen az alga - vagy más… The post Vegán misoleves: umamis ízek mindössze pár összetevőből appeared first on Prove.

Habkönnyű, édes nosztalgia - ez a vegán császármorzsa biztosan elvarázsol

2025. november 17. Prove - a világ vegán szemmel 

A császármorzsa klasszikus ízei most vegán köntösben térnek vissza. Ha úgy szeretnéd tálalni, ahogy anno a szüleid tették az asztalra, öntsd nyakon egy kis házi lekvárral. Ha viszont modernebb kiadásban is kipróbálnád, van egy-két újhullámos öntettippünk. A császármorzsa igazi nosztalgiaétel - gyerekkorunk vasárnapi ebédjeinek kedvenc zárása. Ebben a vegán változatban minden megvan, amit az eredetiben… The post Habkönnyű, édes nosztalgia - ez a vegán császármorzsa biztosan elvarázsol appeared first on Prove.

Te tudod, hogy készül a parmezán? Sokakat sokkolt az eljárás

2025. november 15. Prove - a világ vegán szemmel 

Sokan soha többé nem akarnak parmezánt enni, miután megtudják, hogyan készül. A világszerte rajongva szeretett sajt nem csak amiatt nem illeszthető a vegán étrendbe, mert tejből készül. Van egy másik, etikai szempontból erősen vitatott összetevője is: a borjú gyomrából nyert enzim. Időnként az internet újra felfedez egy-egy olyan, étellel kapcsolatos tényt, amiről azt hinnéd, hogy… The post Te tudod, hogy készül a parmezán? Sokakat sokkolt az eljárás appeared first on Prove.

Húsmentes wonton leves - tökéletes gyógyír az őszi-téli megfázásokra

2025. november 12. Prove - a világ vegán szemmel 

Van az a leves, ami nemcsak felmelegít, hanem meg is ölel - ez a húsmentes wonton leves pontosan ilyen. Egy tál gőzölgő, illatos csoda, ahol a gyömbér, a fokhagyma és a szezámolaj keleti eleganciája találkozik a puha, ízekkel teli batyuk melegségével. A roppanós zöldek és a selymes alaplé frissességet visznek minden falatba, miközben a tofuval… The post Húsmentes wonton leves - tökéletes gyógyír az őszi-téli megfázásokra appeared first on Prove.hu.

Kerested már az igazi macskanyelvet a csokis dobozban? A politikusok ettől tartanak

2025. november 10. Prove - a világ vegán szemmel 

Újra nekiment az Európai Parlament a növényi alapú termékeknek: egy új javaslat értelmében a jövőben tilos lehet a ,,vegán burger vagy ,,növényi steak elnevezés is. A döntéshozók azzal érvelnek, hogy ezek összezavarják a fogyasztókat. A lapunknak nyilatkozó élelmiszeripari szakértők szerint viszont valójában csak az ipari húslobbi érdekeit védik. Ismét felmerült, hogy szigoríthatják a növényi helyettesítő… The post Kerested már az igazi macskanyelvet a csokis dobozban? A politikusok ettől tartanak appeared first on Prove.hu.

Budapest ad otthont Európa legnagyobb vegán csúcstalálkozójának

2025. november 5. Prove - a világ vegán szemmel 

A napokban telt házas lett az első magyar vegán csúcstalálkozó. A résztvevők száma alapján nemcsak Magyarország, de egész Európa legnagyobb létszámú csúcstalálkozója várható november 22-én a budapesti Europa Event Centerben. Október 30-a óta már nem lehet jegyet kapni a Vegan Summit Budapestre, Magyarország eddigi legnagyobb vegán csúcstalálkozójára. A hírességekkel, orvosokkal, sportolókkal, több tucat kiállítóval és… The post Budapest ad otthont Európa legnagyobb vegán csúcstalálkozójának appeared first on Prove.hu.

Spaghetti alla puttanesca, azaz az utcalányok tésztája - klasszikusan pikáns, halmentes verzióban

2025. november 5. Prove - a világ vegán szemmel 

Egy villámgyors olasz tészta, tele mediterrán életérzéssel. A klasszikus spaghetti alla puttanesca szardellamentes verziója pont olyan ízes és pikáns, mint az eredeti. Az olasz konyha nem véletlen népszerű Magyarországon is. Az olasz fogások jelentős része gyorsan elkészíthető, és még a válogatós gyerekek többsége is örömmel sikkant fel, ha azt hallja, paradicsomos tészta lesz az ebéd… The post Spaghetti alla puttanesca, azaz az utcalányok tésztája - klasszikusan pikáns, halmentes verzióban appeared first on Prove.hu.

Táplálkozási tanácsadó: ,,Akinek az egészsége is fontos, leginkább csak magára számíthat

2025. december 1. Prove - a világ vegán szemmel 

Miért akar egy termék másnak látszani, mint ami? Erre a kérdésre keresték a választ a Vegan Summit egyik kerekasztal-beszélgetésén a résztvevők, valamint arra is, vajon egészségesek-e a tejtermékek és a húsok vegán helyettesítői. A teljes értékű növényi étrendet népszerűsítő természetgyógyász és táplálkozási tanácsadó, Gergely Anna szerint akár egy kiegyensúlyozott növényi étrend részei is lehetnének. Ehhez… The post Táplálkozási tanácsadó: ,,Akinek az egészsége is fontos, leginkább csak magára számíthat appeared first on Prove.

Sorra zárnak be a vegán éttermek Magyarországon - Kipukkadt a lufi?

2025. november 27. Prove - a világ vegán szemmel 

Sokan vélekednek úgy a vegán éttermek elmúlt időszakban látott bezárássorozata láttán, hogy kipukkadt a vegán lufi, nincs már igény a tisztán növényi étkezdékre Magyarországon. A statisztikai adatokból azonban egy egészen más kép rajzolódik ki: egy bajban lévő komplett vendéglátó szektor képe. De Árvai Anita, az egykori balatonalmádi vegán étterem, a Veganeeta Home tulajdonosa arra is… The post Sorra zárnak be a vegán éttermek Magyarországon - Kipukkadt a lufi? appeared first on Prove.

B12-vitamin kérdezz-felelek - amiket eddig esetleg nem tudtál (x)

2025. november 23. Prove - a világ vegán szemmel 

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a B12-vitamin pótlása továbbra is kritikus pont még a tudatos vegán közösségben is. Bár a szükséges információk rendelkezésre állnak, laboreredmények és személyes beszámolók sorai jelzik: sokan még mindig alábecsülik ennek a vitaminnak a jelentőségét - pedig a hiány súlyos, akár visszafordíthatatlan következményekkel járhat. A kérdés nem az, hogy… The post B12-vitamin kérdezz-felelek - amiket eddig esetleg nem tudtál (x) appeared first on Prove.

Káposztás pirog

2025. november 21. Vegavarázs 

Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt 2,5 kk só 3 dkg friss élesztő 1 dl olaj kb. 4 dl langyos tej A töltelékhez: 1 fej káposzta 3 ek olaj 1,5 kk só 1/­­2 kk őrölt feketebors A tésztához a lisztet kelesztőtálba tesszük, belekeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat, belemorzsoljuk az élesztőt. Langyos tejjel puha tésztát gyúrunk. Alaposan kidolgozzuk, majd lefedjük a tálat, és egy óra alatt a duplájára kelesztjük. Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A káposztát finomra reszeljük, besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. Egy lábosban felmelegítjük az olajat, beletesszük a káposztát, borsozzuk, adunk még egy kevés sót hozzá, és fedő alatt puhára sütjük. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára tesszük, és 7-8 mm vastag téglalapot nyújtunk belőle. 10-12 cm átmérőjű köröket szaggatunk, és a körök közepére teszünk 2 evőkanál tölteléket. A megtöltött tésztákat félbehajtjuk, a széleket jól összetapasztjuk, és villával összenyomkodjuk, díszítjük. A kész pirogokat sütőlapra tesszük, és még 20 percig kelesztjük. 200 fokos, előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Krémes vegán mac ‘n’ cheese - ha így készíted, egészségesebb és táplálóbb a klasszikus verziónál

2025. november 18. Prove - a világ vegán szemmel 

Bár sokak számára elképzelhetetlen, növényi alapokon is készíthető mac ‘n’ cheese. Ráadásul akkor, ha a hagyományos helyett ezt a vegán receptet választod, a klasszikusnál táplálóbb fogást rakhatsz az asztalra. A komfortételek királynője most új köntösben tér vissza. Ez a vegán mac ‘n’ cheese nemcsak krémes és selymes, hanem valódi tápanyagbomba is. A kesudió és a… The post Krémes vegán mac ‘n’ cheese - ha így készíted, egészségesebb és táplálóbb a klasszikus verziónál appeared first on Prove.

Dr. Schwab Richárd: Nem a vegánokkal van a probléma, a többségi társadalom nem elég nyitott

2025. november 17. Prove - a világ vegán szemmel 

A növényi étrend egészségre gyakorolt hatásairól beszélt dr. Schwab Richárd gasztroenterológus legújabb könyve megjelenése apropóján. A kötet, amelyet Petri Nóra táplálkozási tanácsadóval együtt írt, a mikrobiombarát életmód alapjait mutatja be. A tudományos magyarázatok mellett gyakorlati tippekkel is bőségesen ellátják az olvasókat. A szerzők célja, hogy mindenki könnyen elkezdhesse az egészségesebb, tudatosabb életmódot. ,,A növényi étrendre… The post Dr. Schwab Richárd: Nem a vegánokkal van a probléma, a többségi társadalom nem elég nyitott appeared first on Prove.

Németországban olcsóbb lett a vega bevásárlás, mint a húsos, mi ettől messze vagyunk

2025. november 13. Hírek 

A magyar piaci környezet nem támogatja a növényi eredetű élelmiszerek terjedését, ebben is szembemegyünk az európai trendekkel.

Zöldséges bao - ázsiai street food különleges eszközök nélkül

2025. november 10. Prove - a világ vegán szemmel 

Puha, illatos és frissen gőzölt tészta roppanós zöldségekkel és füstös aromákkal megtöltve - a bao az az egzotikus fogás, amelyet otthon is könnyedén elkészíthetsz. Még csak bambuszpárolóra sincs feltétlenül szükséged hozzá, az átlagos magyar konyhában fellelhető eszközök segítségével is tökéletes lesz. Láttad már a Bao című pár perces mesét a Disney+ streamingkínálatából? Ha nem, és… The post Zöldséges bao - ázsiai street food különleges eszközök nélkül appeared first on Prove.hu.

Káposztás rétes - pikk-pakk betölti a konyhád a füstösen édeskés, nosztalgikus illata

2025. november 7. Prove - a világ vegán szemmel 

A klasszikus káposztás rétes teljesen növényi alapokon is hozza a gyerekkor ízeit. Pirított szezámmag, füstölt paprika és aranybarnára sült réteslap gondoskodik róla, hogy minden falat egyszerre legyen ismerős és meglepően új. A káposzta a magyar konyha számos fogásának kulcsfontosságú összetevője. Elég csak a paradicsomos káposztára, a töltött vagy a székelykáposztára gondolni. Most is egy ilyen… The post Káposztás rétes - pikk-pakk betölti a konyhád a füstösen édeskés, nosztalgikus illata appeared first on Prove.hu.

Budapest ad otthon Európa legnagyobb vegán csúcstalálkozójának

2025. november 5. Prove - a világ vegán szemmel 

A napokban telt házas lett az első magyar vegán csúcstalálkozó. A résztvevők száma alapján nemcsak Magyarország, de egész Európa legnagyobb létszámú csúcstalálkozója várható november 22-én a budapesti Europa Event Centerben. Október 30-a óta már nem lehet jegyet kapni a Vegan Summit Budapestre, Magyarország eddigi legnagyobb vegán csúcstalálkozójára. A hírességekkel, orvosokkal, sportolókkal, több tucat kiállítóval és… The post Budapest ad otthon Európa legnagyobb vegán csúcstalálkozójának appeared first on Prove.hu.

Vegán madártej datolyakaramellel - nosztalgiadesszertezés csúcsra járatva

2025. november 3. Prove - a világ vegán szemmel 

Ha imádtad a hagyományos madártejet, de már növényi étrendet követsz, ez a datolyakaramellel megspékelt vegán madártej visszahozza a klasszikus ízeket - habos, krémes és teljesen növényi alapú. Emlékszel még arra, mikor a vasárnapi ebéd után a hűtőből előkerült a madártej? Az egész család áhítattal figyelte a vaníliatenger tetején lebegő hófehér habfelhőket. Ha korábban ez volt… The post Vegán madártej datolyakaramellel - nosztalgiadesszertezés csúcsra járatva appeared first on Prove.hu.


Az összes 'vega' találat megjelenítése »


Szerintünk ez is ízleni fog ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!