Cukkinis kölesgombóc recept vegetáriánus

Cukkinis kölesgombóc

tegnap 08:05 Vegavarázs 


tovább a teljes receptért  »
Szuper nyári fogás: könnyű, mégis laktató. A fűszeres kapros-tejföl tökéletes kísérője a gombócoknak, legyen szó ebédről vagy vacsoráról. Előre is elkészíthető, hidegen is nagyon finom. Hozzávalók: 1 pohár köles 3 pohár víz 2 kk só 2 ek olaj fél kk aszafoetida (elhagyható) 1 kk pirospaprika 1 kisebb cukkini egy csipet őrölt fekete bors 1 ek apróra vágott friss kapor 3 dl tejföl A kölest megmossuk, beleöntjük egy lábosba, felöntjük vízzel, megszórjuk 2 kávéskanál sóval és feltesszük főni. Amikor forr, kisebbre vesszük a lángot, és lefedjük az edényt. Amikor megpuhul a köles, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Közben megmossuk a cukkinit, levágjuk a két végét, és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beleszórjuk az asafoetidát és a pirospaprikát. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukkinit. Megborsozzuk, megsózzuk, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a leve el nem fő. Ha elkészült, ezt is hagyjuk kihűlni. Amikor a köles és a cukkini is kihűlt, összegyúrjuk őket, és gombócokat formázunk belőlük. A tejfölbe egy csipet sót és apróra vágott friss kaprot keverünk, és ezzel tálaljuk a kölesgombócokat.

Ebben a budapesti vegán étteremben ebédelt Zendaya »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!