illatos receptek - Vegetáriánus receptek

illatos receptek

Húsmentes wonton leves - tökéletes gyógyír az őszi-téli megfázásokra

tegnapelőtt Prove - a világ vegán szemmel 

Van az a leves, ami nemcsak felmelegít, hanem meg is ölel - ez a húsmentes wonton leves pontosan ilyen. Egy tál gőzölgő, illatos csoda, ahol a gyömbér, a fokhagyma és a szezámolaj keleti eleganciája találkozik a puha, ízekkel teli batyuk melegségével. A roppanós zöldek és a selymes alaplé frissességet visznek minden falatba, miközben a tofuval… The post Húsmentes wonton leves - tökéletes gyógyír az őszi-téli megfázásokra appeared first on Prove.hu.

Zöldséges bao - ázsiai street food különleges eszközök nélkül

2025. november 10. Prove - a világ vegán szemmel 

Puha, illatos és frissen gőzölt tészta roppanós zöldségekkel és füstös aromákkal megtöltve - a bao az az egzotikus fogás, amelyet otthon is könnyedén elkészíthetsz. Még csak bambuszpárolóra sincs feltétlenül szükséged hozzá, az átlagos magyar konyhában fellelhető eszközök segítségével is tökéletes lesz. Láttad már a Bao című pár perces mesét a Disney+ streamingkínálatából? Ha nem, és… The post Zöldséges bao - ázsiai street food különleges eszközök nélkül appeared first on Prove.hu.

Sütőtökös risoni fehérbabbal és laskagombával - ősziesre hangolt mediterrán fogás

2025. október 27. Prove - a világ vegán szemmel 

Az ősz klasszikus illatos-melengető ízei egyszerre jelennek meg ebben a mediterrán ihletésű ételben, a sütőtökös risoniban. Tökéletes választás a hűvös napokra: könnyen elkészíthető és tápláló fogás. Akár minimális olasztudással is a risoni kifejezésről rögtön a rizs olasz megfelelője, a riso juthat eszünkbe. Ez pedig nem véletlen. Nevét a rizshez hasonló formájáról kapta ez az élelmiszer,… The post Sütőtökös risoni fehérbabbal és laskagombával - ősziesre hangolt mediterrán fogás appeared first on Prove.hu.

Őszi betegségek? Így erősítsd meg a szervezeted még időben!

2025. szeptember 19. Prove - a világ vegán szemmel 

Az őszi piac nemcsak színes és illatos, hanem igazi kincsesbánya is a szervezeted számára: tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal. 5+1 zöldséget mutatunk be, amelyek rendszeres fogyasztásával sokat tehetsz immunrendszered erősítéséért, emésztésed támogatásáért és közérzeted javításáért. Azt hitted, a bőséges nyári gyümölcs- és zöldségkínálat kiaknázása az első és egyben utolsó lehetőséged arra, hogy feltöltsd… The post Őszi betegségek? Így erősítsd meg a szervezeted még időben! appeared first on Prove.hu.

Krémes nyári zöldbableves - hidegen is fogyaszthatod

2025. augusztus 14. Prove - a világ vegán szemmel 

Egy selymes, frissítő és különleges zöldbableves, amely nem tartalmaz fűszerpaprikát, és teljesen újragondolja a klasszikus változatot. Illatos, krémes, mégis könnyed - igazi nyári fogás, amit hidegen is fogyaszthatsz! A citrom és a friss petrezselyem tökéletes harmóniában egyensúlyozza a zöldség édeskés ízét, miközben a selymes növényi tejszín lágyítja az egész összhatást. Akár langyosan, akár jól behűtve… The post Krémes nyári zöldbableves - hidegen is fogyaszthatod appeared first on Prove.hu.

Krémes lencsecurry - illatos fűszerekkel és egészséges zöldségekkel készül

2025. június 30. Prove - a világ vegán szemmel 

A sűrű, fűszeres lencsecurry az egyik legjobb választás, ha egy tápláló, teljes értékű növényi alapú főételt keresel, ami úszik az ízekben - ráadásul könnyen elkészíthető, így ideális hétköznapi ebéd vagy vacsora is. Ez a verzió a telt ízek és a krémes állag tökéletes kombinációját nyújtja - benne laktató barna vagy zöld lencsével, pirított sárgarépával, gombával… The post Krémes lencsecurry - illatos fűszerekkel és egészséges zöldségekkel készül appeared first on Prove.hu.

Hajöblítő házilag

2025. május 12. Vegavarázs 

A zsálya idén különösen gyönyörű a kertben. Erős, sűrű bokor lett belőle, illatos, ezüstös-zöld levelekkel - nemcsak a méhek kedvence, hanem az enyém is. Hasznos gyógynövény, és hajápolásban is igazi titkos szövetséges. Szabályozza a faggyútermelést, így zsíros és száraz fejbőr esetén is kiegyensúlyozó hatású. Tonizál, fokozza a fejbőr vérkeringését, ezzel támogatja a hajhagymákat, ami hosszú távon segítheti az egészséges hajnövekedést. Enyhén gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő, ezért a korpásodásra hajlamos fejbőr is hálás érte. És ami talán a leglátványosabb: rendszeres használattal szép fényt és tartást ad a hajnak. Finoman sötétíti az ősz hajszálakat, így különösen jól működik középbarna vagy sötétebb hajszíneken. Így készítettem el Fogtam egy nagy marék friss zsályalevelet (szárított is jó, akkor kb. 2 evőkanállal), leforráztam fél liter vízzel, majd lefedve állni hagytam egy órát. Amikor kihűlt, leszűrtem, és adtam hozzá egy evőkanál almaecetet - ez nemcsak fényt ad, hanem segít a fejbőr pH-jának helyreállításában is. Hogyan használom? Hajmosás után, amikor már kiöblítettem a sampont, ezzel a főzettel öblítem át a hajam. Nem kell lemosni - hagyom, hogy magától száradjon, vagy megszárítom hajszárítóval. Az illata enyhe, zöldes, természetes. Ha hetente 1 alkalommal használod, már néhány hét után érezhető a különbség: egészségesebb fejbőr, fényesebb, könnyebben kezelhető haj.

Mennyei foszlós kalács: tej- és tojásmentesen is tökéletes

2024. december 20. Prove - a világ vegán szemmel 

A kalács egy igazi klasszikus, amely vegán változatban is könnyen elkészíthető bonyolultabb vagy nehezen beszerezhető hozzávalók nélkül. Ráadásul ez a vegán kalács tökéletesen foszlós és puha - mutatjuk, hogyan készítheted el lépésről lépésre. Bár sokan tartanak a kalácsfonástól, valójában egyszerűbb, mint gondolnád. Azonban ha idő szűkében vagy, őzgerincformában is sütheted, ugyanis az eredmény így is… The post Mennyei foszlós kalács: tej- és tojásmentesen is tökéletes appeared first on Prove.hu.

Zöldellő hegyek, hideg vizű csobogó patak, vízesés, messzenyúló, mesés panoráma, virágokkal tarkított illatos rétek....

2024. július 6. Élj harmóniában 

Zöldellő hegyek, hideg vizű csobogó patak, vízesés, messzenyúló, mesés panoráma, virágokkal tarkított illatos rétek....Zöldellő hegyek, hideg vizű csobogó patak, vízesés, messzenyúló, mesés panoráma, virágokkal tarkított illatos rétek.... A természet csodái... amikor megszűnik a modern, zajos, felgyorsult világ körülöttem és egy varázslatos, meseszerű világba csöppenek... ilyenkor a nap végére áldottnak érzem Magam... nem tudok betelni a megannyi fantasztikus érzéki tapasztalattal - az illatok, a színek, a formák, a textúrák, egyszerűen nem lehet betelni azzal sok gyönyörűséggel amit egy nap alatt láthat az ember. Az élet, a létezés egy csoda Gyönygörű túrákat kívánok :) szeretettel Kati

Káposztás sabji

2024. május 27. Vegavarázs 

Ez most csupa friss, új zöldségből készült, amelyek egyszerre, nagyon gyorsan megpuhultak. Hozzávalók: 3 ek olaj 2 kk római kömény fél ek reszelt friss gyömbér 1-2 apró száraz chili (ízlés szerint) Fél kk asafoetida 3/­­4 kk kurkuma 2 kk őrölt koriander 1 nagyobb paradicsom lereszelve Fél fej új káposzta csíkokra vágva 2 nagyobb újkrumpli megpucolva, felkockázva 15 dkg friss zöldborsó 2,5 kk só fél kk garam masala Wokban vagy egy mélyebb serpenyőben felmelegítjük az olajat. Illatosra pirítjuk benne a római köményt, majd hozzáadjuk a gyömbért, belemorzsoljuk a száraz chilit, és néhány másodperc pirítás után beleszórjuk a porfűszereket: az asafoetidát, a kurkumát és a koriandert. Beleöntjük a paradicsomot és 2-3 percig sűrítjük. Jöhetnek a zöldségek, és öntünk hozzá kb. 1,5 dl vizet is. Megsózzuk, jól elkeverjük és lefedjük. Időnként megkeverve addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ha elkészült, belekeverjük a garam masalát is. 

Áprilisi délután

2024. április 28. Élj harmóniában 

Áprilisi délután A múlt heti hideg után, sok széllel megérkezett a meleg ... minden gyönyörű zöld... a fák lomkoronája teljes pompában fedi be a tájat... az erdő hihetetlenül illatos , hol a mézédes illat, hol az üdezöld friss illat, hol a gyantás fenyő, hol valami fanyar illat kényezteti a szaglásom. Vacsora újra a hegytetőn kakukkfű csoportok között A vacsora receptjét ami csupa friss hazai biozöldségből készült, megosztottam az Élj harmóniában- megújulás, egészség, életmód csoportban. Május 1 szuper lehetőség, hogy a természetben töltődj szeretettel Kati

Palak tofu, a spenótos tejsajt vegán változata

2023. december 21. Prove - a világ vegán szemmel 

A palak tofu a dél-ázsiai spenótos tejsajt, a palak paneer növényi alapú változata. Ebben az illatos és krémes spenótos curryben a sajtot tofu váltja fel, a tejszínt pedig kókuszkrémmel vagy elturmixolt kesudióval is helyettesítheted. A következő receptben megmutatjuk hogyan készül az autentikus palak tofu és instrukciókat adunk az egyszerűsített változat elkészítéséhez is. A palak tofu… The post Palak tofu, a spenótos tejsajt vegán változata appeared first on Prove.hu.

Sütőtökös dhál

2023. október 18. Vegavarázs 

Hozzávalók: 25 dkg vöröslencse 3 ek olaj 2 kk fekete mustármag 1/­­2 ek reszelt friss gyömbér 6 currylevél 1/­­2 kk aszafoetida 1/­­2 kk őrölt csili (ízlés szerint) 3/­­4 kk kurkuma 40 dkg tisztított, felkockázott sütőtök 2,5 kk só 3/­­4 kk garam maszala 1/­­2 ek citromlé  2 ek apróra vágott korianderzöld néhány kanál joghurt a tálaláshoz Egy lábosban felmelegítjük az olajat. Illatosra pirítjuk benne a fekete mustármagot. Ha megvan, beletesszük a gyömbért és a currylevelet, és néhány másodperc kevergetés után rászórjuk az aszafoetidát, a csilit és a kurkumát. Elkeverjük, és a fűszeralapba forgatjuk a sütőtököt és az alaposan megmosott vöröslencsét. Felengedjük 8 dl vízzel, megsózzuk, és addig főzzük, míg a lencse krémesre fő . Ha túl sűrű lenne, adunk még hozzá vizet. A legvégén belekeverjük a garam maszalát, a citromlevet és a korianderzöldet. Tálalásnál adunk hozzá joghurtot. 

Rava upma

2022. szeptember 23. Vegavarázs 

Az upma egy jellegzetes dél-indiai reggeli, csupa melegítő hozzávalóból, így nagyszerű választás lehet a hideg beköszöntével ősszel-télen. Sokszor beszélünk arról, hogy az ájurvéda az ételt is gyógyszerként használja, ez egy remek példája ennek. Az upmával indított reggeli belülről melegít, ezáltal csökkenti az esélyét, hogy elkapjunk valami téli nyavalyát.  Ha különösen hideg van, a gyömbérből vagy chiliből tehet bele többet is, aki bírja.  Hozzávalók: 1 pohár búzadara 3 ek ghí vagy olaj 2 kk fekete mustármag 2 kk római kömény 2 kk urad dhal elhagyható 1 ek földimogyoró (elhagyható) fél ek reszelt friss gyömbér fél ek apróra vágott zöld chili (vagy egy kevés szárított, ízlés szerint) 5-6 curry levél 3/­­4 kk asafoetida fél kk kurkuma 30-40 dkg vegyes zöldség apróra vágva (répa, zöldborsó, zöldbab, brokkoli tetszés szerint) 3 pohár víz 2,5 kk só 1 ek apróra vágott korianderzöld (elhagyható) Először a búzadarát szárazon serpenyőbe rakjuk, megpirítjuk és félretesszük. Utána egy lábosban felmelegítjük az olajat, illatosra pirítjuk benne a fekete mustármagot. Ha megvan, jöhet a római kömény, majd az urad dal, a mogyoró, a gyömbér, a chili és a curry levél. Ha ezeket is megpirítottuk, beleszórjuk a porfűszereket: az asafoetidát és a kurkumát, elkeverjük és rárakjuk a zöldségeket. Egy-két perc kevergetés után felöntjük vízzel, sózzuk és addig főzzük, amíg majdnem megpuhulnak a zöldségek. Ekkor kevergetés közben - hogy ne legyen csomós - hozzáadjuk a megpirított búzadarát és a korianderzöldet. Pár percig kevergetve főzzük, és ha besűrűsödött, lefedjük az edényt és elzárjuk alatta a lángot. Kicsit állni hagyjuk, utána melegen tálaljuk.  Rava upma The post Rava upma appeared first on Vegavarazs.

Vegán Tom Kha leves - illatos és melengetően pikáns fúziós fogás

2025. szeptember 17. Prove - a világ vegán szemmel 

A krémes kókusztej, pikáns gochujang és shiitakegomba harmóniája adja a Tom Kha leves vegán verziójának lelkét. Őszi-téli fúziós étel ez, amelyben az egzotikus és a komfortos ízek találkoznak. A Tom Kha leves a thai konyha egyik legkedveltebb fogása, amelyet krémes kókusztej, citrusos frissesség és fűszeres mélység tesz igazán különlegessé. Az eredeti recept szerint ez egy… The post Vegán Tom Kha leves - illatos és melengetően pikáns fúziós fogás appeared first on Prove.hu.

Marokkói csicseriborsó-leves - illatos, fűszeres fogás extra fehérjetartalommal

2025. július 27. Prove - a világ vegán szemmel 

A gazdag fűszerezésnek és a lencsével kiegészített receptnek köszönhetően ez a marokkói csicseriborsó-leves nemcsak finom, hanem kiadós és tápláló is. A harissza pikáns csípőssége és a friss koriander aromája egyedivé teszi ezt a vegán fogást, amely ideális választás lehet egy könnyű, mégis fehérjében gazdag étkezéshez. A marokkói csicseriborsó-leves már önmagában is tápanyagokban gazdag, eleve magas… The post Marokkói csicseriborsó-leves - illatos, fűszeres fogás extra fehérjetartalommal appeared first on Prove.hu.

Kovászosuborka-leves - hűsítő, savanykás és üdítően különleges

2025. június 21. Prove - a világ vegán szemmel 

Ha van még kovászos uborka a hűtőben, kipróbálhatod a szokásostól eltérő formában is. Ez a kovászosuborka-leves lehet az új kedvenced a kánikulában. Ha unod már a gyümölcslevest és a gazpachót is, a nyári hőségben viszont valami igazán frissítő fogásra vágysz, ez a kovászosuborka-leves lehet a megmentőd. A hűsítő kígyóuborka, az illatos kapor és petrezselyem triója… The post Kovászosuborka-leves - hűsítő, savanykás és üdítően különleges appeared first on Prove.hu.

3+1 isteni csigavariáció, ha már unod a kakaósat

2025. február 21. Prove - a világ vegán szemmel 

A minden pékségben kapható kakaós csiga igazi klasszikus, és szinte minden édesszájú kedvence, de néha jólesik egy kis változatosság. Szerencsére számtalan más izgalmas variációja létezik, amelyek ugyanolyan omlósak, illatosak és isteniek lehetnek. Kevés rosszabb dolog van a kiszáradt péksüteményeknél, amelyeket munkából hazafelé, zárás előtt pár perccel kapsz le a boltban a polcról. Ezek az édes… The post 3+1 isteni csigavariáció, ha már unod a kakaósat appeared first on Prove.hu.

Vegán karácsonyi italok: a legfinomabb chai, forró csoki és alkoholmentes puncs

2024. december 19. Prove - a világ vegán szemmel 

A karácsonyi italok sorában először szinte mindig a forralt bor szerepel. Most három olyan receptet mutatunk, amik alkohol nélkül, teljesen növényi alapú összetevőkből készülnek. Mi tehetné szebbé a lassú ünnepi reggeleket vagy épp estéket, mint egy bögre gőzölgő, illatos forró csoki, fűszeres tea vagy puncs? Könnyen elkészíthető, meghitt hangulatot idéző karácsonyi italok következnek. Masala chai… The post Vegán karácsonyi italok: a legfinomabb chai, forró csoki és alkoholmentes puncs appeared first on Prove.hu.

Mátra ... Ilona völgyi vízesés , panorámás hegytetők, csodálatos rétek

2024. június 22. Élj harmóniában 

Mátra ... Ilona völgyi vízesés , panorámás hegytetők, csodálatos rétekMátra... életem során többször is megfordultam itt... néha alkalmi túrák miatt és volt hogy nyaralások alkalmával, Idén 2024-ben itt tartjuk majd a Nyári Jóga Elvonulásunkat, ahol szép, ltványos túrákra viszem majd a csapatot. A nagy meleg miatt, tegnapra olyan túraútvonalat terveztünk, ami lehetőséget adott elkerülni a hatalmas hőséget. Az Ilona völgyi vízesés, Magyarország legnagyobb természetes vízesése és kiváló egy kis hűsölésre. A környező hegyekről, pedig csodás a panoráma a Kékesre és a környező tájra. Páratlan élményet nyújtottak a megannyi féle színes és illatos vadvirágok. Nyáron általában úgy tervezem a túrákat, hogy elkerüljük a meleget... patak mentén, völgyekben, vízeséseknél, hegyek északi oldalán kirándulnunk. Lévén panoráma mániás vagyok, hosszútávon nem vonzó számomra völgyekben gyalogolni, nézni a fák gyökerét, jobban kedvelem a napsütötte, virágos, színes, panorámás hegytetőket. Így most is részben bevállaltuk a meleget, a tűző napot, de megérte. Válaszd a nyári hőségben a hegyek nyújtott hűvösebb, kellemesebb környezetet:)

Vegán sabji vegyes zöldségekből

2024. május 16. Vegavarázs 

Hozzávalók: 3 ek olaj 2 kk római kömény Fél ek reszelt friss gyömbér 1-2 apró száraz chili (ízlés szerint) 2 kk őrölt koriander Fél kk asafoetida 3/­­4 kk kurkuma 2 paradicsom lereszelve 80 dkg vegyes zöldség (lehet karfiol, répa, krumpli, borsó, zöldbab, kápia) 2 kk szárított methi levél 2,5 kk só 1 ek friss korianderzöld felaprítva Egy lábosban felmelegítjük az olajat, illatosra pirítjuk benne a római köményt. Hozzáadjuk a gyömbért, belemorzsoljuk a chilit, és kis kevergetés után beleszórjuk a porfűszereket: a koriandert, az asafoetidát és a kurkumát. Elkeverjük, majd beleöntjük a lereszelt paradicsomot. 2-3 perc sűrítés után beletesszük a zöldségeket, sózzuk, a methi levelet is hozzadjuk, majd felengedjük annyi vízzel, ami szinte ellepi, de azért ne teljesen. Nagy lángon főzzük, hogy mire megpuhulnak a zöldségek, a víz nagyrésze elfőjön, és szaftos, krémes sabjit kapjunk. Végezetül megszórjuk a korianderzölddel. Rizzsel vagy indiai lepénykenyérrel tálaljuk.

Megérkezett a meleg

2024. április 7. Élj harmóniában 

Megérkezett a melegMintha nyár lenne... szinte égettek a nap sugarai, alig volt felhő az égen, szikrázott a napsütés a sziklákon. S persze még nincs nyár, tavasz van... minden üdezöld és most kezdenek csak a fák lombkoronát bontani - hétről, hétre egyre zöldebb lesz a táj. Nagyon szeretek újra és újra ugyanzon helyekre járni, mert ahogy egy embert is úgy tudunk megismerni, ha sok időt töltünk vele, így egy tájat, erdőt, környéket is. S az igazi élvezet nem az újdonságból jön, hanem abból, hogy ami ismerős ott tudjuk, hogyan tudjuk fokozni az élvezetet. Imádom, ahogy a természet napról, napra változik és nem tudok kétszer ugyanazon útvonal érzéssel végigmenni, mert mindig felfedezek valami csodát, valamit ami más, amitől izgalmasabb, szebb, illatosabb, látványosabb az adott néhány méter.... A kedvenc időszakom a tavasz, mert a hegytetőkön, napsütötte területeken hihetetlenül sokféle virág bont szirmot, gyönyörködtetve a látvánnyal és mézédes illatával a kirándulókat. Virág kínálat bővülés a múlt héthez képest a képeken:) Fantasztikus, de már a kakukkfű is virágzik, kicsit sietős neki :)))

A 7 legfinomabb vegán sütemény, hogy édes legyen a november

2023. november 5. Prove - a világ vegán szemmel 

Nálunk az ősz egyet jelent az illatos, fahéjas, fűszeres süteményekkel. Alma, dió, sütőtök, fahéj - bármi jól jön, amit az évszak ad nekünk. Mindehhez adunk némi inspirációt is, összegyűjtöttük a hét legfinomabb vegán sütemény receptjét. Már korábban elhoztuk nektek a legjobb őszi krémleves- és sütőtökös receptjeinket, most azonban a hét kedvenc őszi vegán süteményünk van… The post A 7 legfinomabb vegán sütemény, hogy édes legyen a november appeared first on Prove.hu.

Egy csodálatos ölelés...

2023. július 22. Élj harmóniában 

Egy csodálatos ölelés... A mai túra olyan volt, mint egy csodálatos ölelés... az esőzések és a lehülés megtette a hatását Ma az erdőben minden nagyon illatos volt, megannyi csodás zöld, kellemes hőmérséklet, lágy szellő, simogató napsütés, a talaj a tegnapi esőzések után végtelenül puha... minden lépés mintha vajban lépkednénk... Az égbolt varázslatos kékségében hosszasan elmerült a tekintetem... bárhol is legyen valaki a Földön, ha felnéz az égre, ugyanezt a gyönyörű kék eget fogja látni, ugyanaz a nap kel fel és megy le, és áraszt el sugaraival mindenkit legyen az ember a bolygónk bármely szegletében...

Narancsos grízpuding

2021. november 24. Kertkonyha 

Narancsos grízpudingAdj te is élményt karácsonyi ajándékba. :)   Ha szeretnél meglepni valakit egy főzőtanfolyammal , de még nem tudod a dátumot, kérj BIANCO ajándékutalványt. Ez az időszak nekem az édes ízekről is szól. Egyfolytában kísérletezem, próbálom ki az új recepteket. A darapuding enyhe kényszerűség hatására született, még pedig azért, mert egyszercsak rengeteg lett itthon a búzadara, miután a múltkor mellényúltam a polcon, és liszt helyett véletlenül búzadarát vettem. Mivel a tejbegríz teljes egészében kiesik nálunk, maradnak az egyéb darás dolgok, amiből valljuk be, nincs túl sok. Azt hiszem, rövidesen sütök majd darapiskótát is. Ez a darapuding finom illatos, gyönyörű színű, és izgalmas állagú is. Kicsit krémes, kicsit darabos, kicsit ruganyos is, olyan mint semmi más. :) Persze hidegen eszik a rendesek, de a türelmetleneknek is meglesz a jutalma! ;) A darapuding még melegen is isteni! A narancshéj pedig igazi téli hangulatot kölcsönöz neki, amiért rögtön aktuális kedvenc lett. Ha még több karácsonyi édességre vágysz, gyere el a szaloncukor-készítő tanfolyamra ! Hozzávalók 2-3 adaghoz - 500 ml tej - 65 g cukor - 5 g margarin - 50 g búzadara - 100 g tofu - 20 g keményítő - 2 csomag vaníliás cukor - fél narancs héja - késhegynyi kurkuma - A tejben keverd el a cukrot, a búzadarát és a keményítőt. Öntsd hozzá a vaníliás cukrot, és reszeld bele a narancs héját is. - Tedd fel a tűzre és főzd meg a búzadarát. Forrás után pár perccel kész is. - Amíg melegszik, addig egy dl vízzel turixold össze a tofut. Használj botmixert, az szép krémesre dolgozza. - Öntsd a darához a tofut is, és keverd el. Amíg még meleg, keverd el benne a margarint, bár ezt akár el is hagyhatod. - A masszát öntsd formába, és hagyd megszilárdulni, mint a hagyományos főzött pudingot. Öntetnek én sima mélyhűtött epret turmixoltam össze, bár ez olyan egyszerű, hogy igazából alig merem leírni. :) Jó étvágyat! Elkészítési idő: 10 perc Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!  Vegán Szaloncukor-készítő Kezdő Vegán Haladó vegán (Superfood) Növényi tejtermékek   Görög vegán Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag Ez egy vegán recept volt. :) Ha itt feliratkozol , a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.       The post Narancsos grízpuding first appeared on Kertkonyha.


Az összes 'illatos' találat megjelenítése »


Szerintünk ez is ízleni fog ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!