Mediterrán babsaláta
tovább a teljes receptért »
Ó, végre itt a nyár a vakító napsütésével, a hűsítő szellőivel, izzasztó délutánjaival és illatos estéivel.
VÉGRE! :)
Szerintem ilyenkor nincs ember, akinek nem jut eszébe a dél , valamelyik korábbi nyaralásának helyszíne, és ne azon gondolkodna, hogy idén vajon melyik tengerpartra utazik majd kiengedni a gőzt.
Sokfajta feltöltődés létezik, de az biztos, hogy semmivel nem pótolható az az energia, amit az ezerkék tenger simogatása és illata ad a belőle kiemelkedő sziklákkal, hegyekkel.
Hát, ilyen gondolatok között született meg ez a babsaláta. Egy szuper könnyű vacsora hétköznapra, amit előző nap is elkészíthetsz, és amikor este hazaesel, csak ki kell venni a hűtőből.
A hamisítatlan mediterrán ízek mellett pedig akár megtervezheted az idei nyaralásodat. Hajrá! :)
Hozzávalók egy nagy tálhoz:
- 200 g száraz bab
- 1/2 fej vöröshagyma
- 30 g paradicsompüré
- 10 szem olívabogyó
- 2-2 csipet bazsalikom és oregánó
- 2 evőkanál olívaolaj
- Vágjuk nagyon apróra a hagymát, a paradicsomot és az olajbogyót is.
- Olajon kicsit pároljuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a paradicsomot, olajbogyót és a fűszereket. Sózzuk meg.
- Borítsuk rá a babot és öntsük fel annyi vízzel, hogy álljon alatta, de nem lepje el.
- Főzzük, puhára a babot. A főzés végére elfő el a víz, és kellemes szószt kap a salátánk. Hagyjuk kihűlni, úgy tálaljuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven
« Meggyes pite | Zöldborsó - burgonya curry » |
|
|