Kara sev
2024. szeptember 2. Vegavarázs
tovább a teljes receptért »
A kara sev egy népszerű indiai snack, amely csicseriborsó lisztből készül. Fűszeres és ropogós, gyakran ünnepekre sütik, pl. Divalira. Van hozzá egy kis eszköz, amiből az elkészült tésztát a forró olajba nyomják.
Hozzávalók:
2,5 dl csicseriborsó liszt
1 dl rizsliszt
2 ek olaj
Fél kk asafoetida
1/4 kk őrölt feketebors
1 lapos kk őrölt római kömény
Késhegynyi szódabikarbóna
1,5 kk só
A hozzávalókat tálba tesszük és jól összekeverjük. Víz hozzáadásával puha, de nem ragacsos tésztát gyúrunk. Vigyázat, apránként kell adagolni a vizet, mert egészen kevés is elég, nem vesz fel sokat! A begyúrt tésztát egy negyed órát pihentetjük, majd a sev készítőbe tesszük egy tetszőlegesen kiválasztott betéttel, és a forró olajba adagolva aranybarnára sütjük.
« Már kilenc halálos áldozata van a lisztériával fertőzött húskészítményeknek az Államokban | Koreai csípős tészta tejszínnel és gochujang szósszal » |
|
|