olaj receptek - Vegetáriánus receptek

Még kapható a második,
      bővített kiadás!

Még kapható! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás



Próbálja ki, biztosan ízleni fog!

Kovász

5 gluténmentes leves: így készíts egészséges és laktató fogásokat

Koreai csípős tészta növényi tejszínnel és gochujang szósszal

Koreai csípős tészta tejszínnel és gochujang szósszal

Vissza a suliba: 30 vegán tízórai, ami az uzsonnásdobozba kerülhet










olaj receptek

Kara sev

2024. szeptember 2. Vegavarázs 

A kara sev egy népszerű indiai snack, amely csicseriborsó lisztből készül. Fűszeres és ropogós, gyakran ünnepekre sütik, pl. Divalira. Van hozzá egy kis eszköz, amiből az elkészült tésztát a forró olajba nyomják.  Hozzávalók: 2,5 dl csicseriborsó liszt 1 dl rizsliszt 2 ek olaj Fél kk asafoetida 1/­­4 kk őrölt feketebors 1 lapos kk őrölt római kömény Késhegynyi szódabikarbóna 1,5 kk só A hozzávalókat tálba tesszük és jól összekeverjük. Víz hozzáadásával puha, de nem ragacsos tésztát gyúrunk. Vigyázat, apránként kell adagolni a vizet, mert egészen kevés is elég, nem vesz fel sokat! A begyúrt tésztát egy negyed órát pihentetjük, majd a sev készítőbe tesszük egy tetszőlegesen kiválasztott betéttel, és a forró olajba adagolva aranybarnára sütjük. 

Fügés-pekándiós töltött tök 

2024. augusztus 22. Vegán receptek Tőlünk Nektek 

Fügés-pekándiós töltött tök  Annátólkaptuk ezt a különleges receptet, két változatban. A. Töltelék: 2 kis fej hagymát olajon , kurkumával, kis levesporral, római köménnyel, picit szerecsendióval megdínszteltem. A tök belsejét gömbölyű gyümölcsvájóval kiszedtem, a gömböket kicsit apróbbra vágtam, majd ráborítottam a hagymára. 3-4 szem érett füge belsejét belekanalaztam. Összeforgattam. Levet engedett, hagytam párolódni. Aprószemű zabpelyhet szórtam bele, pépesedett, krémesedett, a végén kicsi zab-főzőtejszínnel lágyítottam. A tökhajót fokhagymás olajjal kikentem. Beletöltöttem a tökbe. Sütőben 180 fokon sült, lefedtem eleinte (átszurkált sütőfóliával) , alátettem egy lábast vízzel, hogy párologjon a sütőben. A végére levettem. Petrezselyemmel megszórtam, pekándióval díszítettem. B. Lehet ugyanez korianderrel és gránátalma magokkal ( ezt akartam, csak nem kaptam gránátalmát). Reszelhetünk rá növényi sajtot is. Ha valakinek van kedve: pekándiót mézzel megcsurgatsz, kisütöd a sütőben- nagyon finom, azt is lehetne a tetejére tenni, illene. Köret: a quinoát megmossuk, sóval megfőzzük. Az édesburgonyát külön kockára vágva szintén kifőzzük. A végén összeborítjuk. A salátához dresszing: 1 kiskanál mustár, méz, citrom, főzőtejszín, repceolaj. A salátába mangót aprítottam, lehet rá reszelt sajtot is, szárított kenyérkockát és összekutyulod. Mehet bele mindenféle vékonyra vágott paprika. Mennyei! :)  

Veszélybe került egy korallzátony Ausztrália gázkitermelési tervei miatt

2024. augusztus 13. Prove - a világ vegán szemmel 

Ausztrália partjaitól mintegy 300 kilométerre fekvő korallzátonyt fenyegetnek az ország legújabb gázkitermelési tervei. A Scott-korallzátony alatt megbúvó fosszilis energiahordozók kitermelését a Woodside Energy kezdheti meg rövidesen. A cég Ausztrália legnagyobb olajipari vállalata. Ausztrália kontinentális talapzatának szélén, a szárazföldtől mintegy 300 kilométerre fekszik a Scott-korallzátony. Mint a legtöbb ilyen képződmény, ez a terület is biodiverzitási csomópont,… The post Veszélybe került egy korallzátony Ausztrália gázkitermelési tervei miatt appeared first on Prove.hu.

Kókuszos banánkenyér

2024. augusztus 10. Vegán receptek Tőlünk Nektek 

Kókuszos banánkenyérAnna finomsága Hozzávalók: - Két nagy érett banán ( vagy három kicsi) - 1 bögre almalé és rízstej vegyesen - 1/­­2 bögre olaj - 1  bögre nádcukor+ 1 csomag vaniliás cukor - 1 kk fahéj, vagy mézeskalács fűszer - 2 bögre liszt - 1 bögre kókuszliszt  - 1 csomag sütőpor  - 1 csipet só Elkészítés: - Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. - A banánokat törd össze villával, majd öntsd rá az almalevet, az olajat, a cukrot és a fahéjat. Keverd össze és tedd félre. - Másik tálba a kétféle liszt, es a sütőpor és a só összekever. - A nedves összetevőket a szárazhoz adni, lassan emelgetve, különben összesik(!) Sűrű főzelék állagúnak kell lennie. - Sütőpapírral bélelt formába csurgasd bele a masszát. - Lazán borítsd le sütőpapírral. - Süsd 50 percig, csak az utolsó 5 percben vedd le a sütőpapírt a tetejéről. A végén a rácson hagyd kihülni, miután kivetted a formából. TIPP: Kókuszliszt helyett darált/­­ tört diót is használhatsz, a tetejére szilva is kerülhet. Jó étvágyat!  

Trump teljes hátraarcot tervez környezetvédelmi szempontból

2024. július 30. Prove - a világ vegán szemmel 

Donald Trump republikánus elnökjelölt nem kertelt azzal kapcsolatban, milyen környezetvédelmi politika várható újraválasztása esetén. Az aktuális országvezetés klímaügyi intézkedéseit visszavonná, a Környezetvédelmi Ügynökség hatáskörét csökkentené, és ismét felpörgetné az olaj- és gázkitermelést. Néhány hónappal 2017-es beiktatása után Donald Trump volt amerikai elnök drasztikus lépésre szánta el magát. Bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép a párizsi… The post Trump teljes hátraarcot tervez környezetvédelmi szempontból appeared first on Prove.hu.

Kapros-joghurtos töksaláta

2024. július 2. Vegavarázs 

Hozzávalók: 1 főzőtök 2 kanál olaj 1/­­3 kk asafoetida (vagy fokhagyma) egy csomag kapor 5 dl joghurt egy csipet frissen őrölt feketebors 3 ek olívaolaj 2 kk só A főzőtököt megpucolom, félbevágom, kiszedem a magos részt, a többit pedig mandolin szeletelőn vékony csíkokra vágom vagy lereszelem. Apróra vágom a kaprot. Egy lábosban felmelegítem az olajat, beleszórom az asafoetidát (vagy a lereszelt fokhagymát) és ráteszem a tököt. Hozzáadom a kapor felét, és időnként megkevergetve addig dinsztelem, amíg elfő a leve, amit kiengedett. Félreteszem, hogy kihűljön.  Közben elkészítem a dresszinget: a joghurtban elkeverem a sót, néhány tekerésnyi borsot őrölök, hozzáadom az olívaolajat és a maradék kaprot, majd alaposan összekeverem. Ha a tök kihűlt, elkeverem a dresszinggel és hűtőben érlelem. 

Káposztás sabji

2024. május 27. Vegavarázs 

Ez most csupa friss, új zöldségből készült, amelyek egyszerre, nagyon gyorsan megpuhultak. Hozzávalók: 3 ek olaj 2 kk római kömény fél ek reszelt friss gyömbér 1-2 apró száraz chili (ízlés szerint) Fél kk asafoetida 3/­­4 kk kurkuma 2 kk őrölt koriander 1 nagyobb paradicsom lereszelve Fél fej új káposzta csíkokra vágva 2 nagyobb újkrumpli megpucolva, felkockázva 15 dkg friss zöldborsó 2,5 kk só fél kk garam masala Wokban vagy egy mélyebb serpenyőben felmelegítjük az olajat. Illatosra pirítjuk benne a római köményt, majd hozzáadjuk a gyömbért, belemorzsoljuk a száraz chilit, és néhány másodperc pirítás után beleszórjuk a porfűszereket: az asafoetidát, a kurkumát és a koriandert. Beleöntjük a paradicsomot és 2-3 percig sűrítjük. Jöhetnek a zöldségek, és öntünk hozzá kb. 1,5 dl vizet is. Megsózzuk, jól elkeverjük és lefedjük. Időnként megkeverve addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ha elkészült, belekeverjük a garam masalát is. 

Bazsalikomos paradicsomsaláta

2024. május 15. Vegavarázs 

Jön a nyár, amikor lassan a kertekben érik a paradicsom, a levegőt betölti a friss zöldfűszerek illatai. És eljön az idő, hogy a legkevesebb hozzávalóból remek fogásokat varázsoljunk az asztalra. Képzelj el egy tányér érett, szaftos paradicsomot, amit csak egy kevés olívaolajjal és friss bazsalikommal ízesítünk. Az olívaolaj lassan összefolyik a paradicsomok piros felületén, a bazsalikom levelei között ott bujkál az ígéret: egy falat, és az ízek robbannak a szádban. A paradicsom természetes édessége, az olívaolaj gazdag, simogató textúrája, a bazsalikom frissessége - minden egyes falat a nyár ízét hordozza, és elrepít a tengerparti szellővel fűszerezett nyaralások emlékéhez. Ehhez a paradicsomsalátához akár csak egy egyszerű pirítóst is kínálhatsz, de gazdag grillzöldség-tál vagy krémes tésztaétel kísérője is lehet. Hozzávalók: 80 dkg paradicsom 1 kk só 3-4 ek olívaolaj 5-6 bazsalikomlevél felaprítva fél ek balzsamecet A megmosott, megtisztított paradicsomokat felkockázzuk, koktélparadicsom esetén felezzük vagy negyedeljük. Salátás tálba tesszük, megsózzuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal és balzsamecettel, megszórjuk a felaprított bazsalikommal. Jól átkeverjük, és egy kicsit pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Aglio e olio, azaz fokhagymás spagetti: az olaszok ,,nincs itthon semmi tésztája

2024. április 11. Prove - a világ vegán szemmel 

Az aglio e olio neve annyit jelent: fokhagyma és olaj. Ez a két fő összetevő szükséges ugyanis az egyik legegyszerűbb, de egyben legnagyszerűbb olasz tésztaételhez. Ez az étel Olaszországban tulajdonképpen olyan, mint itthon a krumplis tészta: általában akkor készítik, amikor fogyóban van a kamrakészlet. Tökéletes hétköznapi vacsora önmagában is, de még inkább ezzel a tökmagos-bazsalikomos… The post Aglio e olio, azaz fokhagymás spagetti: az olaszok ,,nincs itthon semmi tésztája appeared first on Prove.hu.

Sárgabarackos babka

2024. április 2. vegasziget 

A gyerekek nagyon szeretik: 30 dkg liszt (lehet fele-fele teljes őrlésű-finomliszt vagy én most rizslisztet és zablisztet adtam a finomliszthez, kísérletezzek bátran) 5 dkg barna cukor 1,5 dkg élesztő 8 dkg olaj 1 dl langyos növényi tej 1 üveg (300 gr) baracklekvár Elkészítés: Langyosítsuk meg a növényi tejet, majd tegyünk bele egy kiskanállal a receptbe […]

Gyömbéres sárgarépa krémleves

2024. március 29. vegasziget 

A környezetünkben sokan köhögnek vagy betegek, így szerintem tavasszal is megállja a helyét ez a gyömbérrel dúsított krémleves. Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa 1 közepes édesburgonya 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma kb 1,5×1,5 cm-es gyömbér 1 ek. olaj szerecsendió, szegfűbors, barna cukor, sörélesztőpehely, csilipehely, só – ízlés szerint 1 ek. citromlé 1 l víz […]

Medvehagyma-krémleves burgonyával: mindössze 30 perc alatt elkészül

2024. március 10. Prove - a világ vegán szemmel 

Alapesetben március végére, április elejére tehető a medvehagyma szezonja, de idén már február végétől beköszöntött ez az időszak. Ezt ünnepelve az isteni medvehagyma-krémleves receptjével készültünk. A következő hetekben a szezonnak megfelelően minden vasárnap új medvehagymás recepttel érkezünk, tarts velünk! Ez a medvehagyma-krémleves gluténmentes, cukormentes, és könnyen olajmentessé is tehető, ha a hagymát vízen párolod olajon… The post Medvehagyma-krémleves burgonyával: mindössze 30 perc alatt elkészül appeared first on Prove.hu.

Zöldségekkel töltött szamósza

2024. február 25. vegasziget 

Finom vendégváró csemege, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt (lehet fele-fele teljes őrlésű-finomliszt) 4 ek. vaj 2 ek. vegaföl só A töltelékhez: 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 40 dkg zöldborsó 2 nagyobb burgonya 2 sárgarépa 1 kisebb fej karfiol 2 ek. olaj koriander, római kömény, ánizs, kurkuma, gyömbér, só […]

Brokkolis csicseriborsókrém

2024. január 24. Vegavarázs 

Hozzávalók: 40 dkg főtt brokkoli 40 dkg főtt csicseriborsó 1 ek citromlé 3 ek olívaolaj 2 kk só (lehet fekete só is) Fél kk őrölt feketebors 1 tk mustár 1 kk őrölt római kömény 2 ek vegán majonéz A megfőtt alapanyagokat egy tálba tesszük, és botmixerrel pépesítjük. Alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval, és hűtőben néhány órán át érleljük az ízeket. 

Grill zöldségek másképp

2024. augusztus 10. Vegán receptek Tőlünk Nektek 

Grill zöldségek másképpGabitól kaptuk ezt a gyors, nagyon guszta  receptet. Hozzávalók: - Válogatott idényzöldségek ízlés szerint (cukkini, paradicsom, hagyma, répa, paprika, padlizsán, stb.) - Extra szűz olivaolaj - Zöldfűszerek - Szendvicssütő Elkészítés: Sárgarépát fél centis, cukkinit, paprikát, paradicsomot, hagymát (vörös-, lila-) 1-2 centi vastag lapos szeletekre vágunk, és extraszűz olívaolajban elkevert tetszés szerinti zöldfűszeres marináddal megkenjük. Melegszendvicssütő csíkos betétjére helyezve 1-2 perc alatt elkészül. Humusszal, pirítóssal, olajbogyóval salátával könnyed nyári vacsora. Jó étvágyat!  

Kapros töksaláta - vegán

2024. július 9. Vegavarázs 

Régi családi recept, a nagymamám is sokszor főzte és az anyukám is gyakran készíti nyáron. Beteszi a hűtőbe, szuper köret valami mellé, de magában is tökéletes. Üdít és frissít a kánikulában. Hozzávalók:  1 főzőtök vagy nagyobb cukkini 2 ek olaj fél kk asafoetida (vagy fél hagyma) 1,5 kk pirospaprika csipetnyi őrölt feketebors 1,5 kk só 1 ek apróra vágott friss kapor 2 ek ecet 1 ek cukor Az elkészítése igen egyszerű. A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat kiszedjük. A tiszta tökhúlt legyaluljuk vagy durvára reszeljük. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a fűszereket: az asafoetidát, a paprikát és a borsot. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a tököt, a sót és a kaprot. Jól összeforgatjuk és addig pároljuk, amíg a tök megpuhul. A végén bekeverjük az ecetet és a cukrot és még egy-két percig főzzük. 

Gyors, élesztőmentes rusztikus zsemle

2024. június 18. Élj harmóniában 

Gyors, élesztőmentes rusztikus zsemleA féjrem nagyon szereti a pékárúkat. Így gyakran készítek szemléket.  Lévén az élesztőt nem szeretem, így a zsemléket leggyakrabban sütőporral szoktam készíteni.  Ha kerülni szeretnéd az élesztőt és szeretnél gyorsan készíteni egészséges zsemléket a családodnak ezt a receptet imádni fogod.  Gyors, élesztőmentes rusztikus zsemle Hozzávalók - 35 dkg liszt (150 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt és 200 g finom tönkölybúzaliszt 650-es) - 1 tk só - 1 zacskó sütőpor - csipet nádcukor - 2 ek. napraforgóolaj  - 0,5 dl víz Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! A száraz hozzávalókat egy tálba keverd össze, majd a közepébe öntsd bele a vízet és az olajat. Kezd el összedolgozni a tésztát, nem kell túl sokat gyúrni csak összeálljon. (a tészta legyen lágy, de ne ragacsos)  Formázz belőle szemlket és tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Azonnal teheted a sütőbe,   nem kell várni. 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg - amíg szépen pirulni kezd a teteje és átsül. (kb 30 perc)  . Én kicsit mindig másképpen készítem, szeretem a dolgokat változatosan:). Ezt a receptet kedved szerint variálhatod, kísérletezhetsz különböző lisztekkel, magvakkal. Ha szeretnél az ájurvédikus életmódról, egyéni testalkatodról többet tudni, szeretettel várlak Egészségmegőrzés mesterfokon - ájurvéda életmódtanfolyamomra.  https:/­­/­­www.eljharmoniaban.hu/­­ajurveda-eletmodtanfolyam   Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni,  szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra.  https:/­­/­­www.eljharmoniaban.hu/­­tudatos-taplalkozas  Jó étvágyat kívánok :) szeretettel: Kati

Vegán sabji vegyes zöldségekből

2024. május 16. Vegavarázs 

Hozzávalók: 3 ek olaj 2 kk római kömény Fél ek reszelt friss gyömbér 1-2 apró száraz chili (ízlés szerint) 2 kk őrölt koriander Fél kk asafoetida 3/­­4 kk kurkuma 2 paradicsom lereszelve 80 dkg vegyes zöldség (lehet karfiol, répa, krumpli, borsó, zöldbab, kápia) 2 kk szárított methi levél 2,5 kk só 1 ek friss korianderzöld felaprítva Egy lábosban felmelegítjük az olajat, illatosra pirítjuk benne a római köményt. Hozzáadjuk a gyömbért, belemorzsoljuk a chilit, és kis kevergetés után beleszórjuk a porfűszereket: a koriandert, az asafoetidát és a kurkumát. Elkeverjük, majd beleöntjük a lereszelt paradicsomot. 2-3 perc sűrítés után beletesszük a zöldségeket, sózzuk, a methi levelet is hozzadjuk, majd felengedjük annyi vízzel, ami szinte ellepi, de azért ne teljesen. Nagy lángon főzzük, hogy mire megpuhulnak a zöldségek, a víz nagyrésze elfőjön, és szaftos, krémes sabjit kapjunk. Végezetül megszórjuk a korianderzölddel. Rizzsel vagy indiai lepénykenyérrel tálaljuk.

Vegán kétszínes sajttorta

2024. április 24. vegasziget 

Hozzávalók: Kekszes réteghez: 15 dkg csokis vegán zabkeksz 5 dkg kókuszolaj Fehér réteghez: 25 dkg vegán mascarpone 5 dk fehér csokoládé 1,5 dl vegán habtejszín eritrit vagy stevia – ízlés szerint 2 g agar-agar Barna réteghez: 25 dkg vegán mascarpone 5 dk vegán nutella 1,5 dl vegán habtejszín eritrit vagy stevia – ízlés szerint 2 […]

Spárga vajas tésztában

2024. április 8. Vegavarázs 

Hozzávalók: 15 dkg fehér liszt 5 dkg teljes kiőrlésű liszt 1 kk só 10 dkg hideg vaj 3-4 ek hideg víz 50 dkg zöldspárga 15 dkg sajt vékonyra szeletelve (pl. edami, ementáli) olajspray A sót elkeverjük a lisztben, majd belereszeljük a hideg vajat, és annyi vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát tudjunk gyúrni. Ezután fél órára a hűtőbe tesszük. A hűtőszekrényből kivett tésztát kinyújtjuk, és 10-12 centis négyzeteket vágunk belőle. A négyzetekre teszünk egy szelet sajtot, arra pedig két spárgasípot. A spárgát megfújjuk olajspray-vel, sózzuk, borsozzuk. A tészta két sarkát a fotón látható módon behajtjuk, s összecsípjük, hogy ne jöjjön szét sütés közben. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük.

Meggyes-grízes rétes

2024. március 29. Vegavarázs 

A legjobb meggyes-grízes rétest a nagymamám sütötte. Sajnos a receptet nem tanultam meg tőle, de ez a mostani egészen hasonló hozzá. Egy csomag (6 lap) rétesből 2 rudat sütök, azaz 3 lapból lesz egy rúd rétes.  Hozzávalók: 1 csomag réteslap 3 dl búzadara 2 dl tejföl egy csipet só 5 ek olaj 4-5 ek negyedannyi édesítő (vagy 2 dl cukor) kb. 1,5 dl meggylé (amit a mirelit enged, vagy befőttnek a leve, ha azt használunk) 2×45 dkg mirelit magozott meggy (befőtt is lehet) Egy tálban elkeverem a töltelékhez valókat: a búzadarát, a tejfölt, a sót, az olajat, az édesítőt és a meggy levét. Nem legyen túl száraz, de folyós sem, inkább krémes, könnyen kanalazható. 15-20 percig állni hagyom.  Fogok egy réteslapot, nagyon vékonyan megkenem tejföllel, ráteszek még egyet, azt is megkenem, majd ráhelyezem a harmadik lapot. A közepére teszem a töltelék felét, kanállal elegyengetem és rárakom az egyik csomag magozott meggyet. Feltekerem, tepsire rakom.  Ugyanígy összeállítom a másik tekercset is, az első mellé helyezem. A tetejüket is megkenem nagyon vékonyan tejföllel, majd előmelegített sütőben, 180 fokon nagyjából 20 percig sütöm, amíg szép aranybarna lesz. 

Epres crumble

2024. március 24. vegasziget 

Gyors, egyszerű, egészséges, finom. Kell ennél több? ? Hozzávalók: 15 ek apró szemű zabpehely 15 ek zabliszt (vagy 30 dkg kávédarálón durvára darált zabpehely) 1 csipet só 2 csomag cukormentes vaníliás cukor 1 ek. fahéj 6 ek. barna cukor vagy eritrit 6 ek. kókuszolaj vagy olaj — kb. 1/­­2 kg eper 2 ek. keményítő 6 ek. barna cukor […]

Vöröslencsés raguval töltött káposzta

2024. március 7. vegasziget 

Több töltött káposzta receptet megosztottam már, de ez olyan finomra sikeredett, hogy le kellett írnom Nektek. Hozzávalók: 1,5 kg savanyú káposzta savanyúkáposzta levelek 40 dkg vöröslencse 1 nagyobb sárgarépa 2 nagy fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 20 dkg rizs 3 ek. pirospaprika olaj babérlevél, só, köménymag, majoranna — 2 dl passzírozott paradicsom Elkészítés: A rizst […]

Gombás-lencsés pásztorpite

2024. február 8. vegasziget 

Igazán zamatos, fehérjében és tápanyagokban gazdag, laktató egytálétel- pásztorpite receptet hoztam. Hozzávalók: 20 dkg csiperkegomba 1 konzerv lencse 2 közepes sárgarépa 1 nagy fej hagyma 2 ek. sűrített paradicsom 3-4 gerezd fokhagyma rozmaring, kakukkfű, vegeta, babérlevél, só -ízlés szerint 2 ek. olaj — 1 kg burgonya 4 ek. növényi margarin 2 ek. vegaföl 4 ek. […]

Mediterrán paradicsomleves

2024. január 22. vegasziget 

Paradicsomleves, egy kis csavarral. Hozzávalók: 30 dkg darabos paradicsomkonzerv 0,5 db kaliforniai paprika 1 szár szárzeller 3 ek. olívaolaj 2 gerezd fokhagyma zöldségleves kocka bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, só, cukor – ízlés szerint Elkészítés: Az olajat öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a megpucolt, felaprított fokhagymát, majd a felkockázott paprikát, szárzellert és a paradicsomkonzervet, majd kezdjük el melegíteni. Forraljuk […]


Az összes 'olaj' találat megjelenítése »


Szerintünk ez is ízleni fog ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!