Pritaminlekváros-petrezselymes rántott karalábé
2012. november 18. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Nagyon finom, mi most hagymás krumplipüré és nyers céklasaláta mellé ettük. Aki vega, valószínűleg, már evett rántott karalábét, most a módosult panír miatt írom le a receptet. Hozzávalók -4 személynek: 4 közepes karalábé 30 dkg finomliszt 30 dkg zsemlemorzsa 10 dkg szezámmag 5-6 ek. 100% extra szűz olívaolaj 3 ek. pritaminpaprika lekvár 1 csokor petrezselyem Elkészítés: A karalábét megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Jól bevizezzük (így ragadni fog rá a liszt). Egy tálba sima lisztet szórunk, a következőbe lisztet+vizet+pritaminpaprika lekvárt összekeverve sűrű palacsintatésztát kapunk. Dúsítjuk még petrezselyemzölddel. A harmadik tálba a zsemlemorzsát és a szezámmagot keverjük össze. A karalábékat bepanírozzuk és olívaolajjal kikent tepsibe téve 170 fokon 30 perc alatt kisütjük (közben egyszer forgatjuk).
« Zöldséges rétes | Almás répaturmix » |
|
|