Karalábéfőzelék glutén-és tejmentes habarással
2012. december 27. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Egy gyors főzelék a mai napról. Karácsony után jólesik ám. :-) Hozzávalók: 3 nagyobb karalábé 1 közepes sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 tk. köménymag 2 ek. 100% extra szűz olívaolaj 2 ek. Reform Vito ételízesítő 1 csipet só 1 csokor petrezselyem kb. 1 l víz -- 1 dl növényi tejszín (most kék Hulala) 2 ek. barnarizs-liszt 1 tk. Reform Vito ételízesítő 1 gerezd fokhagyma Elkészítés: A karalábékat megmossuk, és meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A répával ugyanígy járunk el. A vöröshagymát is apró kockákra vágjuk és vízen megpároljuk. Ehhez adjuk hozzá az olajat, a karalábét, sárgarépát és a fűszereket (só, vegeta, köménymag). Kb. 1 l vízzel felöntjük. Puhulásig fedő alatt főzzük a zöldségeket. Eközben a tejszínből, és a barnarizs-lisztből habarást készítünk, fűszerezzük az ételízesítővel és a széttört fokhagymával. Ezt hozzákeverjük a karalábés-répához, és összekeverést követőn kb. 5 perc alatt készre főzzük.
« Rakott gyümölcsrizs | Ismét saláta: spenót-pritaminpaprika » |
|
|