sült receptek - Vegetáriánus receptek

Még kapható a második,
      bővített kiadás!

Még kapható! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadásPróbálja ki, biztosan ízleni fog!

Vegetáriánus receptek a Bükk mellől

9 különleges pite a gluténmentes almástól a spenótos-fokhagymásig

Kapros töksaláta - vegán


sült receptek

Egy évtizede most először csökkent a hústermelés az Egyesült Királyságban

06:03 Prove - a világ vegán szemmel 

A megelőző évekhez képest csökkent a hústermelés az Egyesült Királyságban. Ilyen már régóta nem fordult elő, a 2023-as adatok viszont ezt mutatják. Ennek ellenére az össztermelés továbbra is magasabb, mint egy évtizede. Az árak növekedése miatt pedig a megtermelt hús értéke is növekedett. A tavalyi évben 3,7 százalékkal csökkent az Egyesült Királyság hústermelése. Ez 4,1… The post Egy évtizede most először csökkent a hústermelés az Egyesült Királyságban appeared first on Prove.hu.

Utasszállítón reptethetett laboratóriumi célokra szánt majmokat egy légitársaság

tegnapelőtt Prove - a világ vegán szemmel 

Az Ethiopian Airlines azt állította, a labormajmok szállítása nem egyeztethető össze a cég szabályzatával. A PETA állatvédő szervezet azonban leleplezte Afrika legnagyobb légitársaságát. Információik szerint 250 hosszú farkú makákót szállított a közelmúltban az Ethiopian Airlines az Egyesült Államokba, és illegális nemzetközi majomcsempész-hálózattal is kapcsolatban állhat a vállalat. Indonéziában évekig illegális volt a hosszú farkú makákók… The post Utasszállítón reptethetett laboratóriumi célokra szánt majmokat egy légitársaság appeared first on Prove.hu.

Katasztrófa a vallási szertartáson - egy megvadult elefánt számos embert megsebesített

2024. július 13. Prove - a világ vegán szemmel 

Több mint egy tucat embert sebesített meg Srí Lankán egy megvadult elefánt. A vallási szertartás során díszesen felöltöztetett állatot a gondozója sikertelenül próbálta lenyugtatni, miközben az állat a résztvevőkbe gázolt. A sebesülteket kórházba szállították, de másnap mindannyian elhagyhatták az intézményt. Haláleset nem történt. Tizenhárom ember sérült meg egy hindu vallási szertartás során Srí Lankán, amikor… The post Katasztrófa a vallási szertartáson - egy megvadult elefánt számos embert megsebesített appeared first on Prove.hu.

Hatalmas gazdasági válsággal fenyegeti az Egyesült Királyságot a természet pusztulása

2024. július 3. Prove - a világ vegán szemmel 

A 2008-as világválságnál és a Covid-19 miatt bekövetkezett gazdasági válságnál is nagyobb GDP-csökkenéssel fenyegetik az Egyesült Királyságot a természetpusztulással kapcsolatos folyamatok. Az elemzések riasztó képet festenek a szigetország jövőjéről. A jelentés készítői remélik, hogy munkájuk felkelti a döntéshozók figyelmét és cselekvésre ösztönzi őket. Az emberi tevékenység következtében fellépő természetromlás egy olyan terület, amit eddig előszeretettel… The post Hatalmas gazdasági válsággal fenyegeti az Egyesült Királyságot a természet pusztulása appeared first on Prove.hu.

Vegán hotel félmilliárd forintért? - Mindenestül eladó egy teljesen állatbarát szálloda

2024. június 15. Prove - a világ vegán szemmel 

Bárki megvásárolhatja az Egyesült Királyság első teljesen vegán szállodáját. A festői környezetben, a Skót-felföldön elhelyezkedő butikhotel továbbra is magas foglalási számok mellett üzemel, a tulajdonosok nem anyagi gondok miatt válnának meg az üzlettől. Egész egyszerűen más kalandba szeretnének vágni, ezért árulják az épületet. A Saorsa 1875 butikhotel öt évvel ezelőtti megnyitásáról lapunk is beszámolt. A dolog… The post Vegán hotel félmilliárd forintért? - Mindenestül eladó egy teljesen állatbarát szálloda appeared first on Prove.hu.

Azt hitte, elaltatták a kutyáját, gazdikereső hirdetésben bukkant rá

2024. június 11. Prove - a világ vegán szemmel 

Arról tájékoztatták, hogy kedvence menthetetlen, így a kutya elaltatása mellett döntött egy amerikai nő. A háta mögött írták át az eb sorsát. Megműtötték, majd hozzáfogtak az otthonkereséshez, erről pedig az eredeti gazdi egy hirdetésből értesült. Teljesen összetört az amerikai Kristie Pereira, miután több orvos is azt javasolta neki, hogy fontolja meg az eutanázia lehetőségét kutyája,… The post Azt hitte, elaltatták a kutyáját, gazdikereső hirdetésben bukkant rá appeared first on Prove.hu.

Győzött az állatjólét: az Egyesült Királyság betiltotta az élőállat-exportot

2024. június 2. Prove - a világ vegán szemmel 

Egy fél évszázados harc zárult le májusban az Egyesült Királyságban az élőállat-export betiltásának törvényi szintre emelkedésével. Az állatok élve szállítását már korábban felfüggesztette a kormány, de az aktivisták féltek, hogy csak ideiglenes intézkedésekről van szó. A továbbiakban ettől már nem kell tartani. Az Egyesült Királyság is csatlakozott azon országok (nagyon rövid) listájához, akik betiltották az… The post Győzött az állatjólét: az Egyesült Királyság betiltotta az élőállat-exportot appeared first on Prove.hu.

Elefántokkal árasztaná el Botswana a szigorításra készülő németeket

2024. május 22. Prove - a világ vegán szemmel 

Botswana megfenyegette a németeket, ha korlátozzák a vadásztrófeák importját, húszezer élő elefántot küldenek az európai országba. Az Egyesült Államok közben ismét szigorította az afrikai elefántok behozatalára vonatkozó szabályait - legyen szó élő állatokról vagy trófeákról. Németország beállna az európai sorba, és szigorítaná a vadásztrófeák importjára vonatkozó nemzeti szabályrendszert. Erről a tervről a közelmúltban a német… The post Elefántokkal árasztaná el Botswana a szigorításra készülő németeket appeared first on Prove.hu.

Pusztító vírus maradványaira bukkantak a pasztőrözött tehéntejben

2024. május 15. Prove - a világ vegán szemmel 

Egy amerikai hivatal vizsgálta meg, van-e madárinfluenza a tehéntejben. Nem kellett elmélyült keresgélésbe fogniuk, minden ötödik mintában megtalálták a vírus maradványait. Még folynak a vizsgálatok azzal kapcsolatban, biztonságosnak tekinthető-e még az amerikai kereskedelmi tejellátás. Immár nem jelenthető ki biztonsággal, hogy a tehéntej hőkezelt állapotban egyáltalán nem tartalmaz madárinfluenza-vírust vagy annak maradványait. Bejelentette ugyanis az Egyesült… The post Pusztító vírus maradványaira bukkantak a pasztőrözött tehéntejben appeared first on Prove.hu.

Véletlenül fotózhatott elképesztően ritka madárfajt egy amatőr fotós

2024. május 8. Prove - a világ vegán szemmel 

Valószínűsíthető, hogy kék kövirigót fényképezett le egy fotós, amely Észak-Amerikában nagyon ritka madárfajnak számít. A helyi és nemzeti madarász szövetségeknek még hitelesítenie kell a ,,találatot. A madárbarátok bejárják az érintett környéket, hogy a saját szemükkel lássák a ritka példányt. Michael Sanchez a közelmúltban napfelkeltekor készülődött arra, hogy az Egyesült Államokban, az oregoni Hug Pointnál lévő… The post Véletlenül fotózhatott elképesztően ritka madárfajt egy amatőr fotós appeared first on Prove.hu.

A mesterséges intelligencia mentheti meg a sündisznókat

2024. április 9. Prove - a világ vegán szemmel 

Az Egyesült Királyság évek óta elkeseredetten szemléli, hogy csökken a sündisznói száma. Egy hároméves projekt keretében most megfigyelik az országban még fellelhető egyedeket, majd megpróbálják minél pontosabban megbecsülni a számukat, és a végére járni, miként fékezhető meg a pusztulásuk. A mesterséges intelligencia ma már egyre több tudományos kutatás és vizsgálat eszköze. Egy tudóscsoport olyan mesterséges… The post A mesterséges intelligencia mentheti meg a sündisznókat appeared first on Prove.hu.

Spenótos tészta sütőben sült gombával

2024. március 31. vegasziget 

Nagyon sok spenót terem a kertben, így próbáljuk nyersen és főzve is enni: készült már belőle spenótos rakott krumpli, rengeteg zölturmix, spenótos lasagne, spenótos palacsinta, spenótos rizotto és most ez a tésztaétel. Egyszerű, gyors, finom. Hozzávalók: fél kg spenót (főzve ennyi), 2 gerezd fokhagyma 2 ek. kölesliszt cukormentes mandulatej (kb. 7-8 dl) só – ízlés […]

Luxusnak nyoma sincs: nyomorúságosak a körülmények a finn szőrmefarmokon

2024. március 17. Prove - a világ vegán szemmel 

Állatjóléti hazugságok, apró ketrecek - ezekkel szembesültek az ANINOVA állatvédő szervezet aktivistái két finnországi szőrmefarm leleplezése közben. A prémjükért tartott állatoknak alig van helyük a mozgásra, sokuk ízületi és szemgyulladásoktól szenved. ,,Gyönyörű, selymes és tartós bunda finn szőrmefarmokról. Fektessen a finn vidékről származó időtlen luxusba - olvasható a vásárlásra ösztönző szöveg a FashionFinFur weboldalán. A… The post Luxusnak nyoma sincs: nyomorúságosak a körülmények a finn szőrmefarmokon appeared first on Prove.hu.

Krokodil a szomszédban: trendi a briteknél az egzotikus háziállat

2024. március 2. Prove - a világ vegán szemmel 

Gepárdot és bozótviperát is tartanak otthon egyes britek. Az állatvédők a kockázati tényezőkre és az állatjóléti problémákra hivatkozva kérik, jogszabályi szigorítással érje el az országvezetés, hogy ne legyen mindennapos és legális jelenség az egzotikus háziállat. Megdöbbentően sok veszélyes vadállatot tartanak legálisan háziállatként az Egyesült Királyságban - hívja fel a figyelmet a Born Free állatjóléti szervezet.… The post Krokodil a szomszédban: trendi a briteknél az egzotikus háziállat appeared first on Prove.hu.

Vegán szponzora miatt tiltották ki a hot dog evő versenyek nagymesterét

2024. június 24. Prove - a világ vegán szemmel 

Egy rivális ételgyártó cég támogatása miatt kizárták Joey Chestnut evőversenyzőt az évente megrendezett amerikai hot dog evő versenyről. Az Impossible Foods növényi húsalternatívákat gyártó cég szponzorációja azért jelent kizárást a versenyevő szövetség szerint, mert azok riválisai a hot dog evő verseny főszponzorának. Az Egyesült Államokban különösen nagy hagyománya van a versenyevésnek. A legnézettebb sportcsatornákon közvetített… The post Vegán szponzora miatt tiltották ki a hot dog evő versenyek nagymesterét appeared first on Prove.hu.

Újabb ember fertőződött meg madárinfluenza-vírussal az Egyesült Államokban

2024. június 14. Prove - a világ vegán szemmel 

A jelenlegi madárinfluenza-járvány kapcsán ez már a harmadik olyan eset az Egyesült Államokban, amikor embert fertőz a vírus. Az egészségügyi hatóságok szerint továbbra sem áll fenn az embereket érintő globális járványveszély. Egy michigani férfi a harmadik az országban, aki a tehenészetekben a közelmúltban kitört madárinfluenza-járvány kapcsán megfertőződött a vírussal - írta meg a Stat News.… The post Újabb ember fertőződött meg madárinfluenza-vírussal az Egyesült Államokban appeared first on Prove.hu.

Gyorséttermekbe és kocsmákba is eljuthat az illegális hús

2024. június 5. Prove - a világ vegán szemmel 

A csempészek különféle trükkök segítségével juttatják be az Egyesült Királyságba az illegális húst. Tudják, milyen járművel és hol érdemes átkelni a határon. A brit kormány szigorítást tervez a járványveszély visszaszorítása érdekében. A brexit új kihívások elé állította a csempészeket, de - mint szinte mindig, most is - megtalálják a rést a pajzson. Több mint hároméves… The post Gyorséttermekbe és kocsmákba is eljuthat az illegális hús appeared first on Prove.hu.

Tápanyagszegény kórházi menü miatt perelt egy vegán nő - a bíróság meglepően döntött

2024. június 2. Prove - a világ vegán szemmel 

Tápanyagszegény vegán kórházi menü került egy várandós nő elé a bent tartózkodása alatt, a bíróság szerint nem diszkrimináció áldozata volt. A kismama arról számolt be, hogy kizárólag fehér rizst, sült répát, zellert és főtt krumplit raktak elé az egészségügyi intézményben. Világszerte okoz fejtörést a növényi alapú étrendet követőknek, hogy egy esetleges kórházi tartózkodás alatt miként… The post Tápanyagszegény kórházi menü miatt perelt egy vegán nő - a bíróság meglepően döntött appeared first on Prove.hu.

Évek óta a tejipar szennyezi a legnagyobb mértékben a brit folyókat

2024. május 17. Prove - a világ vegán szemmel 

A River Action környezetvédő szervezet tárta fel, hogy az Egyesült Királyságban található tejgazdaságok túlnyomó többsége nem tartja be a környezetvédelmi előírásokat. A szigetország folyóinak szennyezéséért legnagyobb részben a tejipar tehető felelőssé. A szervezet azonnali lépéseket és sokkal szigorúbb szabályokat követel a folyók védelmének érdekében. Közérdekű adatigénylés következtében derült fény arra, hogy az Egyesült Királyság folyóinak… The post Évek óta a tejipar szennyezi a legnagyobb mértékben a brit folyókat appeared first on Prove.hu.

Dollármilliókból gyilkolják a vadvilágot a hús- és tejipar kedvéért

2024. május 9. Prove - a világ vegán szemmel 

Egy amerikai állami program keretében a profit védelmében, az állattartók bejelentéseire alapozva végeznek ki vadállatokat hivatalos erők. Egy férfi, aki korábban a Wildlife Services szolgálatában állt, elárulta, legtöbbször nem is ellenőrizték ezeknek a bejelentéseknek a valóságtartalmát. Van az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának (United States Department of Agriculture, USDA) egy kevéssé ismert, de kifejezetten agresszív részlege.… The post Dollármilliókból gyilkolják a vadvilágot a hús- és tejipar kedvéért appeared first on Prove.hu.

Koppannak a kínai cégek: nem elég nagy biznisz már a kísérleti majmok eladása

2024. április 24. Prove - a világ vegán szemmel 

A kísérleti majmokat tenyésztő farmokba befektető kínai vállalatok koppantak: jócskán visszaesett az általuk ,,biológiai eszközökként definiált állatok piaci ára. Ez azonban egyelőre nem annak az előjele, hogy leáldozott volna a gyógyszeripari állatkísérletek korának. A koronavírus kapcsán bejelentett kínai exporttilalom és a kambodzsai fiaskó után az Egyesült Államok úgy döntött, saját maga tenyészti a majmokat a… The post Koppannak a kínai cégek: nem elég nagy biznisz már a kísérleti majmok eladása appeared first on Prove.hu.

Tehéntelepeken terjed a madárinfluenza, egy gazda is megfertőződött

2024. április 7. Prove - a világ vegán szemmel 

Hivatalosan is megerősítették, hogy pozitív lett a lelete a madárinfluenza H5N1 altípusára egy texasi tehenészet dolgozójának. A mostani fertőzés a második ilyen feljegyzett eset az Egyesült Államokban. A hatóságok szerint továbbra sincs ok az aggodalomra, pedig egyre több tehenészetben üti fel a fejét a vírus. Egy texasi tehenészet dolgozója lett a második olyan személy az… The post Tehéntelepeken terjed a madárinfluenza, egy gazda is megfertőződött appeared first on Prove.hu.

Ecetes krumplisaláta: zellerrel tesszük ünnepivé

2024. március 19. Prove - a világ vegán szemmel 

Ahány ház, annyi szokás, de nálunk nincs húsvét ecetes krumplisaláta nélkül. Ráadásul ez egy különleges ünnepi változat, ugyanis a burgonyán kívül zeller is kerül bele. A húsvéti menüsor gyakran tartalmaz olyan nehéz ételeket, mint a sült húsok, a kaszinótojás és a tartármártás. Ezért elengedhetetlen egy frissítő és kellemes saláta a tömény ételek mellé, ami üdítően… The post Ecetes krumplisaláta: zellerrel tesszük ünnepivé appeared first on Prove.hu.

Több zöldség, kevesebb tejtermék - vegán irányba mozdult a hivatalos német táplálkozási útmutatás

2024. március 10. Prove - a világ vegán szemmel 

Frissült a hivatalos németországi táplálkozási útmutató, ami szerint a példaértékű étkezés háromnegyedének növényekből kellene állnia. Csökkentették továbbá a tejtermékek ajánlott fogyasztási mennyiségeit. A cukros üdítők és a feldolgozott termékek teljesen kikerültek az ajánlások közül, hiszen semmilyen vonatkozásban nem tartják őket javasolhatónak. A Deutsche Gesellschaft für Ernährung (Német Táplálkozási Társaság) frissítette az állampolgárok számára javasolt táplálkozási… The post Több zöldség, kevesebb tejtermék - vegán irányba mozdult a hivatalos német táplálkozási útmutatás appeared first on Prove.hu.

Jeera aloo: az indiai köményes sült krumpli

2024. március 1. Prove - a világ vegán szemmel 

A jeera aloo egy népszerű étel Dél-Ázsia területén, aminek fő összetevői a burgonya és az egész római kömény. Ezt a köménymagos sült krumplit pedig egyéb fűszerek hozzáadásával ízesítik tovább. Az aloo krumplit, a jeera pedig római köményt jelent. Ez egy egyszerű és gyors étel, amit leggyakrabban köretként fogyasztanak, például dahl mellé. Emellett naan kenyérrel vagy egyéb… The post Jeera aloo: az indiai köményes sült krumpli appeared first on Prove.hu.


Az összes 'sült' találat megjelenítése »


Szerintünk ez is ízleni fog ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!Észrevétele van? Küldje el!