 
    
	
  Fekete só
 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
  
	
		
			A fekete sót, vagy másik nevén kala namakot a vegán konyhában a tojás íz helyettesítésére használják.  
Színe a rózsaszínestől a barnáson át, a feketéig bármilyen lehet, vas-oxid-tartalmának köszönhetően. Igazi gourmet só, kéntartalma miatt különleges ízt ad az ételeknek. Aromája nagyon hasonlít a tojáséhoz, ezért tojásételek helyettesítéséhez is szokták használni.
Szerencsére nem túl drága, ázsiai élelmiszerboltokban és bioboltokban kapható.
Egészségre gyakorolt hatása
Ajánlott a magas vérnyomás ellen, alkalmas még a szélszorulás és a gyomorégés megszüntetésére. 
		 
	 
    
	
		
			Fekete sóval készült receptek
		 
	 
	
	 
 
    
The post Fekete só appeared first on VegaNinja.  
| « Sörélesztőpehely | Csicseriborsó » | 
 Receptek
 Receptek Hírek
 Hírek Éttermek
 Éttermek Blogok
 Blogok Katalógus
 Katalógus Kedvencek
 Kedvencek Kapcsolat
 Kapcsolat


 Szerintünk ez is ízleni fog
 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
 Legfrissebbek ugyaninnen
 
	 
	 
   
