Vegán tejszínes vöröslencseragu füstölt tofuval és dióval – egyszerű recept
tovább a teljes receptért »
Bizonyos ételeknek néha egy-egy plusz hozzávaló adja a különlegességét, ami elsőre nem tűnik nagy dobásnak, de mikor megkóstolod mégis emlékezetes marad az ízélmény. Ebben a receptben a dió és a füstölt tofu, ami feldobja a ragut, a tejszíntől pedig krémesebb lesz az eredmény.
Hozzávalók: 2 vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma (de abból mindig jöhet több!) 250 g vöröslencse 100 g dió (kicsit összetörve) 1 csomag füstölt tofu 1 kis dobozos növényi tejszín (mi kókusztejszínt használtunk)
Fűszerek: 1 csipet őrölt gyömbér 1 csipet fahéj 1 csipet őrölt szerecsendió 1 csipet kurkuma 2 tk madras curry só
Először a felkockázott hagymát megpirítottam kis olajon. Utána ment hozzá a vöröslencse (nem áztattam be előtte, viszonylag hamar megpuhul) és az összetört dió. Felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fűszereztem (gyömbér, fahéj, szerecsendió, curry, kurkuma, só) és hozzáadtam a növényi tejszínt. A kockázott füstölt tofut a végefelé adtam hozzá, hogy ne főjön teljesen szét, ekkor ment bele a fokhagyma is. Önmagában is nagyon laktató, de rizzsel is finom!
Tedd a kedveceim közé 0 The post Vegán tejszínes vöröslencseragu füstölt tofuval és dióval – egyszerű recept appeared first on VegaNinja.
« Kókuszos kardamomos csiga (laktózmentes, vegán) | Narancsos grízpuding » |
|
|