Narancsos-mákos kölespuding
2015. március 1. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Hozzávalók: 50 dkg köles 1/2 liter rizstej 25 dkg kék mák, darálva vanília, 1 bio narancs héja, rizsszirup - ízlés szerint Elkészítés: A vizet feltesszük főni. Amikor forr, beletesszük a kölest, és fedő alatt 3 percig forraljuk. Ezt követően lezárjuk, és konyharuhával alaposan beborítva kb. 1 órát ,,dunsztban tartjuk. (Így szép, pergő lesz a kölesünk). Közben megdaráljuk a mákot, narancshéjat reszelünk. A kölesbe belekeverjük a kék mákot, vaníliaport, mézet, narancshéjat és az egészet botmixerrel puding állagúvá mixeljük. Friss gyümölcsökkel díszítjük és fogyasztjuk.
« Babakonyha. 1.rész. A szülő felelőssége | Mákos-kókuszos trüffel » |
|
|