Szójatejszínhab
tovább a teljes receptért »
Egy kedves olvasóm adta az ötletet, hogy készítsünk növényi tejszínhabot. Bizony, bizony, a finom bűnbeesés, a friss tejszínhab, ami megkoronáz minden süteményt, fagylaltot, gyümölcssalátát, pudingot. Milyen szerencse, hogy annak sem kell erről lemondani, aki bármilyen okból nem eszik tejterméket! Van persze a flakonos hab is, de az otthoni mégiscsak más! Ráadásul megúszunk vele jó pár adalékanyagot, amire nem feltétlenül vágyunk. Gondolkodtam, aztán eszembe jutott a veganéz. Hiszen ahhoz nagyon hasonló textúrát keresünk, csak édeset. Innen a második lépés volt ez a tejszínhab. Illetve valami nagyon hasonló. Ez ilyen egyszerű? Tényleg ilyen egyszerű? Jaj, nekem. :)
Hozzávalók egy pohárhoz:
[...] Bővebben!
« Mogyorókrémes zabkásával töltött alma | Fincsi mandarinlekvár » |
|
|