Vaníliás búza őszibarackkal
2013. január 22. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Hmmm, de finom és tartalmas reggeli. :-)Úgy emlékszem, búzából készült kása még nincsen a blogon, így most ez következik. Mivel a búza lassan fő, érdemes előző este elkészíteni. Hozzávalók: 20 dkg búza kb. 1/2 l vaníliás szójatej 4 Alpro vaníliás puding 1 üveg őszibarack kompót 10 dkg nyírfacukor 5 dkg mazsola 5 dkg kókusz 1 citrom héja Elkészítés: A szójatejet felforraljuk, majd hozzáadjuk az átmosott, lecsepegtetett búzát; kókuszt, és kb. 1 óra alatt megfőzzük, amennyiben szükséges, pótoljuk az elforrt tejet. Amikor puha a búza, akkor adjuk hozzá a citromhéjat, nyírfacukrot. Ekkor botmixerrel kissé összezúzzuk, hogy a búzaszemek kissé összeragadjanak; így lesz kása-jellegű:-). A mazsolát és az apróra vágott őszibarackot ezután adjuk hozzá. Tálaláskor meglocsoljuk a vaníliás pudinggal, őszibarackkal díszítjük.
« Téli vitaminpótlás frissen préselt levekkel (1. rész) | Szombaton Nyers Vegán Ashtanga Jóga parti » |
|
|