Epres-mézeskalácsos köles
2013. március 10. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Valamelyik nap ez volt a reggelink. Hát, nem volt rossz :-) Hozzávalók: 2 dl köles 6 dl Alpro vaníliás tej 1 csipet só 4-5 ek.nyírfacukor 1 citrom héja 3 marék mazsola 2 tk. vaníliaszirup (erről később írok) 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék -- 4 pohár Alpro epres joghurt 1/2 kg mélyhűtött eper Elkészítés: A kölest megfőzzük (felforraljuk a csipet sóval a szójatejet, majd hozzáadjuk a mazsolát, nyírfacukrot, és fedő alatt puhára főzzük. Ekkor adjuk hozzá a vaníliát, a citromhéjat és a mézeskalács fűszerkeveréket. (Ez el is hagyható). Majd tálkákba szedjük, ráöntjük a joghurtot, és epret halmozunk rá.
« Dél-indiai citromos rizs | Névnapi desszertem » |
|
|