Gesztenyés-meggyes rózsa
2012. június 27. Mindennapi ételeink 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
  Könnyű édesség a forró napokra.  Hozzávalók:  1 csomag leveles tészta kb. 1/2 kg meggy 10 dkg nyírfacukor 1 kocka mélyhűtött gesztenye  Elkészítés:   A  leveles tésztát kinyújtjuk. Majd az egészet vékonyan megkenjük a felolvasztott, natúr gesztenyepürével. A meggyeket kimagvaljuk és egy tálban becukrozzuk.  Majd egy szitán átszűrjük a levét, és alaposan kinyomkodjuk.  A leveles tésztát kb. 2 ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és a csíkokat telerakjuk a kimagvaltmeggyel. Majd felcsavarjuk. Olajozott -nálam szilikon- muffinformákba tesszük. 150 fokon kb. 30 perc alatt kisütjük. A tetejét is megszórjuk nyírfacukorral, melyet kávédarálón megőrlünk, így nyerünk pornyírfacukrot belőle :-)     
| « Vegán csokoládé jégkrém pirított mandulával | Mákos-almás nyers süti » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
