Vegán csokoládé jégkrém pirított mandulával
2012. június 27. Zizi kalandjai
tovább a teljes receptért »
Két napja ígértem vegán csokis jégkrémet, ugye? Vagyis ti szavaztátok meg Facebookon, hogy először ennek jöjjön a receptje és utána a quinoa fasírtnak (ami szintén nagyon finom). Az ígéret szép szó...
Amióta beszereztem a szilikon jégkrém formát, nem tudom abbahagyni a jégkrém készítést. Nyáron inkább ezek az édességek nálunk sütik helyett. Azokat is imádjuk továbbra is, csak, ha meleg van, nincsen kedvem bekapcsolni a sütőt. A jégkrémhez meg pikk-pakk összekeverem a hozzávalókat és már hűlnek is a fagyasztóban. Javaslom, hogy próbáljátok ki. Jó móka a saját jégkrémedet enni. A legjobb pedig, hogy te állítod össze az ízeket, te választod ki az alapanyagokat, nincs benne töménytelen mennyiségű cukor, tudod, hogy mi kerül bele és mellőzve vannak az E-s nyalánkságok.
Ennek a jégkrémnek a nyers csokoládétorta adta az alapját, vagyis azt dolgoztam át minimálisan, hogy jégkrém legyen belőle. Ennyire egyszerű vegán csoki jégkrémet készíteni.
Ki veszi meg az ötletemet, hogy nagyban vegán jégkrém készítésbe kezdjen? :)
Vegán csokoládé jégkrém pirított mandulával
Hozzávalók 4 db jégkrémhez:
- 1 db érett avokádó, meghámozva, kimagozva
- 50 g kakaópor (cukrozatlan)
- 60-70 g kókuszvirág cukor vagy nádcukor
- 30 g kókuszzsír, felolvasztva
- 100-150 ml mandulatej (rizstej, zabtej, szójatej is használható)
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- csipet só
- kis maréknyi mandula
A mandulát száraz serpenyőben 5-6 perc alatt pirítsuk meg, aprítsuk durvára, majd tegyük félre.
A többi hozzávalót tegyük a robotgépbe és pürésítsük simára. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá egy kis mandulatejet. A pirított mandula felét szórjuk a formákba, egyenlően kanalazzuk bele a csokis keveréket, szórjuk meg a tetejüket a maradék mandulával, majd helyezzünk pálcikát mindegyikbe és tegyük a mélyhűtőbe kb. 2 órára.
Tessék...
« Születésnaposok | Gesztenyés-meggyes rózsa » |
|
|