Karobos-datolyaszirupos holdacska
2013. november 18. Mindennapi ételeink 
tovább a teljes receptért »
Finom csemege az egyre hűvösebb napokra. Hozzávalók: 1 csésze (2,5 dl) tönkölypehely 2 csésze teljes kiőrlésű liszt 1/2 csésze 4 szűz olaj mix 1/2 csésze karobpor 3 ek. datolyaszirup 3 ek. aranybarna nádcukor 15 dkg mazsola szükség szerint kevés víz Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd az olajat és a vizet is hozzákeverve, a keksz tésztáját kemény, ragacsos masszává gyúrjuk. Ha túl száraz lenne, vízzel tesszük gyúrhatóvá. Egy lisztezett gyúródeszkán olajos kézzel ellapítjuk, és pogácsaszaggató segítségével holdakat formázunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük őket. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Figyeljük, hogy meg ne égjen.
| « Kadhai paneer - házisajtból készült sabji | Őszi zöldséges penne zabpelyhes öntettel » |
|
|
Receptek
Hírek
Éttermek
Blogok
Katalógus
Kedvencek
Kapcsolat

Szerintünk ez is ízleni fog
Legfrissebbek ugyaninnen

