keksz receptek - Vegetáriánus receptek

Még kapható a második,
      bővített kiadás!

Még kapható! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás

Megrendelés »


Próbálja ki, biztosan ízleni fog!

Karfiol migliotto

(Tenger) Parti tortilla

Mézes mustáros cukkini

Krumplileves – gourmet változat

Füstölt tofus-ananászos rizstészta










keksz receptek

Z generációs vegánok – interjúsorozat, 4. rész: Papp Flóra

2017. november 10. Zizi kalandjai 

Z generációs vegánok – interjúsorozat, 4. rész: Papp FlóraA social medianak hála egyre több olyan tizen-huszonéves fiatallal találkozom, akik tudatosak, figyelnek a környezetvédelemre és vegánok lettek. Ők nem egy trendre ülnek fel, hanem tényleg komolyan gondolják ezt az egészet. Ilyen fiatalon megváltoztatják az életüket, a social median keresztül megosztják tapasztalataikat, bátorítják a hasonló korú fiatalokat, akik érzik, hogy változtatni szeretnének, de nem tudják, hogy induljanak el. Mi a titkuk? Hogyan lesznek olyan lenyűgözően természetesek? Ezt szeretném nektek bemutatni ezzel a sorzattal. Fogadjátok szeretettel negyedik interjú alanyomat, Papp Flórát! Flórát személyesen is ismerem, ott volt a Mit eszik a vega gyerek? könyvem bemutatóján és hírét vitte a könyvemnek. Folyamatosan nyomon követem állatorvos egyetemi pályafutását, ugyanis vegánsága mellé egy nagyon szép szakmát választott, az állatoknak szeretne és fog segíteni a jövőben. Bemutatnád magad röviden? Papp Flóra vagyok, 19 éves, első éves állatorvos hallgató. Már több mint két éve vagyok vegán, és már lassan három éve élek húsmentesen. Hogyan fogadta a környezeted (szülők, nagyszülők, barátok, osztálytársak), amikor bejelentetted, hogy vegán leszel/­­lettél? Mivel én ugye már a veganizmus előtt is vegetáriánus voltam, a környezetemnek nem volt olyan óriási újdonság ez a váltás, teljes mértékig elfogadóak és támogatóak voltak kezdettől fogva. Mi volt a motivációd a váltásra? Három éve nyáron döntöttem el, hogy állatorvos szeretnék lenni, és ezután nem sokkal emiatt el is hagytam a húst az étkezésemből, erre úgy félévre megnéztem pár videót a tej- és a tojásipar borzalmairól, és szinte habozás nélkül áttértem a vegán életmódra. Szóval én teljes mértékig etikai vegán vagyok. A váltás egyik napról a másikra történt vagy szakaszokban (pl. először vegetáriánus lettél és utána vegán)? Igen, ahogy már fentebb is írtam, én félévig szimplán vegetáriánus voltam, de ekkor még a veganizmusról életemben nem hallottam. A tojást és a tejtermékeket pedig egyik napról a másikra hagytam el. Ehhez én még hozzátenném, hogy a veganizmus nem csak abban fejeződik ki, hogy mit eszünk, hanem ez egy életmód, amihez hozzátartozik az öltözködés, szépségápolás stb., és ezek a dolgok azért fokozatosan tudatosultak bennem. A vegán étrend egyfajta tudatosságot is hoz az embernek. Te mire figyelsz oda az egészségedet illetően a vegán étrend miatt (pl. szedsz-e vitamint, több vizet iszol, sportolsz, stb.)? Mióta elkezdtem ezt az egész életmód váltást, sokkal tudatosabb vagyok, szerintem a veganizmus mellett szinte lehetetlen nem tudatosnak lenni. Én egyedül B12 vitamint szedek spray formájában, szerintem minden más szükséges vitamint és tápanyagot be lehet vinni egy jól összeállított teljesértékű növényi étrenddel. Hogyan érzed magad vegánként (egészségügyi, lelki szempontból)? Mivel én fiatalon váltottam, előtte sem voltak különösebb egészségügyi problémáim, szóval nagy változást nekem nem jelentett e téren. Lelkileg viszont sokkal jobban érzem magam, hiszen már csak a tudat boldoggá tesz, hogy nem ártok más élőlényeknek fölöslegesen, és a veganizmusnak hála a kapcsolatom is megjavult az étellel. Okozott-e problémát valaha a vegán étrend, életmód (pl. nem lehet vegán ételt kapni a suliban, egyetemen, az állandóan kíváncsiskodók kérdéseinek a megválaszolása, stb.)? Mindenképpen több tervezést igényel ez a fajta étkezés, de mindig meg tudom oldani. A kíváncsiskodókkal pedig szívesen beszélgetek erről. Melyik az az étel, ami olyan guilty pleasure féle, vagyis nem túl egészséges (még vegán formában sem), de mégsem tudsz neki alkalmanként ellenállni? Nekem ez az elején a DM-ben kapható vegán ‘nutella’ és az ‘oreo keksz’ volt, most pedig ilyen nem nagyon van, maximum a magvajakat mondhatnám annak. Melyik a kedvenc vegán ételed? Hát, igazából a gyümölcsök. Mit üzensz azoknak a fiataloknak, akik szeretnének áttérni a vegán étrendre, de még nem tették meg ezt a lépést? Valamint azoknak a szülőknek, akik aggódnak a vegán étrendre áttért gyermekükért? Azt, hogy tájékozódjanak, nézzenek filmeket, videókat, olvassanak utána a témának, hogy meglegyen az etikai, egészségügyi és környezetvédelmi alap (és ezeket nyugodtan mutassák meg az aggódó szülőknek is, ha arról van szó). Szerintem fontos, hogy el tudják magyarázni, hogy mi áll a döntésük mögött, mert így könnyebben megértheti a környezetük a váltás okát. A cronometer.com nevű oldal óriási segítség lehet még a kezdetekben, szóval azt is nagyon ajánlom. Tanuljanak meg főzni magukra, ne feltétlenül várják el ezt a szüleiktől, hogy nekik külön vegán ételeket főzzenek, ez rengeteget segíthet az elfogadásban. Flórát megtaláljátok: Blog: veganflora.com Instagramon: @veganflora Facebookon: VeganFlora Youtube-on: @VeganFlora

Egyélmeg teasüti

2017. október 26. Kertkonyha 

Omlós, puha teasüti természetes cukrokkal, gluténmentesen Nehogy elhidd, amit az cím elolvasása után gondoltál! Ez igenis egy vérbeli, házias teasüti, abbahagyhatatlan, letehetetlen és teljesen hagyományos ízű! Pedig nincs benne se búzaliszt, se a mazsolán és sütőtökön kívül egyéb cukor, bár ez utóbbit azért nem teljesen tudtam megállni, mert megküldtem egy kanál nádcukorral a tetejét, hagy ropogjon a fogam alatt. :) De ennyi az egész, és még az is elhagyható. Aztán kortyolgassatok hozzá teát vagy egy jófajta kávét. Happy Halloween! :) Hozzávalók 20-25 darabhoz - 90 g rizsliszt - 80 g margarin - 60 g mandula - 50 g sütőtök (sült) - 50 g mazsola - 1 mokkáskanál őrölt fahéj - 2 csipet só - A mazsolát forrázzuk le, és amíg ázik, készítsük elő a többi alapanyagot. - Késes aprítóban a mandulát daráljuk össze a riszliszttel, a fahéjjal és a sóval, majd szórjuk abba a tálba, amiben elkészítjük a tésztát. - Az aprítóba tegyük a sütőtököt, a lecsepegtetett mazsolát, és daráljuk össze ezeket is egymással. Ez fogja édesíteni a kekszünket, Ha szükséges, visszatehetünk 1-2 kanállal a lisztből, hogy jobban elkapja a penge a pépet. - A kapott masszát kaparjuk a lisztes tálba, adjuk hozzá a margarint is, és kézzel gyúrjunk mindent össze. Dolgozzunk gyorsan, ne olvadjon meg a margarin. - Tegyük be a tésztát a hűtőbe, és ezalatt készüljünk elő a sütéshez. 150 fokra kapcsoljuk be a sütőt, vegyünk elő tepsit és két sütőpapírt. - A tésztát két sütőpapír között nyújtsuk ki, majd éles késsel vágjuk téglalapokra. Nekem nagyon tetszik a kb. 3×6-os méret, de ettől persze te eltérhetsz. Villával óvatosan szurkáld meg, hintsd meg nádcukorral, és mehet is a sütőbe 15 percre. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 25 perc Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat: Kezdő Vegán Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag Növényi Tejek és Tejtermékek I Növényi Tejtermékek II A Mindennapi Superfood Kezdő Vegán Angol nyelven Végezetül innen letöltheted a két ajándék receptgyűjteményt is. The post Egyélmeg teasüti appeared first on Kertkonyha.

Hol vásárolhatod meg a Spar újonnan bevezetett, vegán termékcsaládját, a Veganz termékeket?

2017. szeptember 26. VegaNinja 

A magyar SPAR üzletlánc a növényi alapú, német Veganz márka nasijaival és más vegán termékeivel rukkolt elő. A több mint 60 különféle termék között olyan finomságok találhatóak, mint a bio növényi tejek, természetes édesítők, különféle magkrémek, magas fehérjetartalmú proteinporok, valamint az utánozhatatlan csokik és kekszek. Az üzletek listája, ahol megvásárolhatod őket, a kattintás után!  A termékek nem olcsók, de az ember néha megjutalmazhatja magát egy-egy finomsággal, például a verhetetlen csokijaikkal és kekszeikkel, amik nekem is a kedvenceim közé tartoznak. “Egyre nagyobb az igény a növényi alapú ételek iránt, miután egyre többen választják a növényi alapú életmódot. A kezdetek óta kiemelt jelentőséget tulajdonítunk az egészséges életmód népszerűsítésének, amelyeknek legfontosabb eleme a tudatos táplálkozás. Ezért a nyugat-európai trendnek megfelelően folyamatosan bővítjük az egészséges életformát támogató termékeink választékát - mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője. A Veganz a növényi alapú élelmiszerek márkája. A 2011-es berlini alapítást követően a vállalat Európa egyik legelső vegán áruházláncaként vált ismertté. Sokszínű és életigenlő vállalati filozófiájával a fiatal cégnek sikerült megváltoztatni a vegánságra vonatkozó előítéleteket, és meghonosítani az európai piacon az új táplálkozási trendet. A Veganz folyamatosan bővülő árupalettája garantálja, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. A vállalat különösen nagy hangsúlyt fektet a minőségellenőrzésre, az egyenletesen jó minőségre és egyedülálló ízre. Így válik mindenki számára a vegán életmód és életérzés könnyűvé, rendkívül finommá, illetve könnyedén megvalósíthatóvá. A SPAR a Veganz növényi eredetű termékeit kínálva egyszerűbbé teszi a vegán táplálkozást. A több mint 60 különféle termék között olyan finomságok találhatóak a SPAR dedikált üzleteiben, mint az organikus növényi tejek, természetes édesítők, magas ásványi anyag tartalmú magkrémek, magas fehérjetartalmú proteinporok, valamint változatos édes és sós nassolnivalók. A termékcsalád tagjai 2017. szeptember 21-től elérhetőek minden INTERSPAR hipermarketben és 90 kijelölt SPAR és City SPAR szupermarketben. 1032 Budapest Bécsi út 154. INTERSPAR hipermarket 1103 Budapest Sibrik Miklós út 30. INTERSPAR hipermarket 1106 Budapest Kerepesi út 61. INTERSPAR hipermarket 1117 Budapest Október huszonharmadika utca. 8-10. INTERSPAR hipermarket 1191 Budapest Üllői út 201. INTERSPAR hipermarket 1201 Budapest Széchenyi utca 1. INTERSPAR hipermarket 2000 Szentendre Dobogókői út 4. INTERSPAR hipermarket 2030 Érd Iparos utca 5. INTERSPAR hipermarket 2049 Diósd Balatoni út 2/­­A INTERSPAR hipermarket 2400 Dunaújváros Béke körút 2. INTERSPAR hipermarket 2800 Tatabánya Győri út 25. INTERSPAR hipermarket 3524 Miskolc Bajcsy-Zsilinszky út 2-4. INTERSPAR hipermarket 3600 Ózd Sárli út 4. INTERSPAR hipermarket 4032 Debrecen Füredi út 27. INTERSPAR hipermarket 4400 Nyíregyháza László utca 8. INTERSPAR hipermarket 4400 Nyíregyháza Korányi Frigyes utca INTERSPAR hipermarket 5000 Szolnok Mátyás Király út 29. INTERSPAR hipermarket 5700 Gyula Kétegyházi út 1. INTERSPAR hipermarket 6800 Hódmezővásárhely Kaszap utca 20. INTERSPAR hipermarket 7100 Szekszárd Tartsay utca 9. INTERSPAR hipermarket 7632 Pécs Siklósi út 37. INTERSPAR hipermarket 7632 Pécs Bajcsy-Zsilinszky út 11. INTERSPAR hipermarket 8000 Székesfehérvár Budai út 41. INTERSPAR hipermarket 8000 Székesfehérvár Balatoni út 44-46. INTERSPAR hipermarket 8200 Veszprém Dornyai Béla utca 4. INTERSPAR hipermarket 8360 Keszthely Tapolcai út 37. INTERSPAR hipermarket 8500 Pápa Celli út 21. INTERSPAR hipermarket 8800 Nagykanizsa Táborhely utca 4. INTERSPAR hipermarket 8900 Zalaegerszeg Ola utca 1. INTERSPAR hipermarket 9023 Győr Fehérvári út 3. INTERSPAR hipermarket 9027 Győr ECE Budai út 1. INTERSPAR hipermarket 9400 Sopron Selmeci utca 15-17. INTERSPAR hipermarket 9700 Szombathely Újvilág utca INTERSPAR hipermarket   BUDAPEST: 1011 Budapest Batthyány tér 5-6. SPAR szupermarket 1021 Budapest Hűvösvölgyi út 138. SPAR szupermarket 1024 Budapest Lövőház utca 2-6. SPAR szupermarket 1025 Budapest Rózsadomb Center, Törökvész út 87-91. SPAR szupermarket 1026 Budapest Gábor Áron utca 74-78. SPAR szupermarket 1031 Budapest Monostori út 3. SPAR szupermarket 1032 Budapest Bécsi út 136. SPAR szupermarket 1046 Budapest Görgey Artúr út 22. SPAR szupermarket 1048 Budapest Megyeri út 236. SPAR szupermarket 1062 Budapest Váci út 1-3. SPAR szupermarket 1066 Budapest Teréz körút 28. SPAR szupermarket 1066 Budapest Nyugati tér 1-2. SPAR szupermarket 1071 Budapest Dembinszky utca 12. SPAR szupermarket 1072 Budapest Klauzál tér 11. SPAR szupermarket 1073 Budapest Erzsébet körút 24. City SPAR szupermarket 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1-2. SPAR szupermarket 1095 Budapest Mester u. 30-32. SPAR szupermarket 1106 Budapest Kerepesi út 73. SPAR szupermarket 1112 Budapest Péterhegyi lejtő 36. SPAR szupermarket 1118 Budapest Rétköz utca 7. SPAR szupermarket 1123 Budapest MOM Park, Alkotás utca 53. SPAR szupermarket 1146 Budapest Egressy út 178/­­C SPAR szupermarket 1148 Budapest Örs Vezér tere 24. SPAR szupermarket 1165 Budapest Arany János utca 102. SPAR szupermarket 1172 Budapest Jászapáti utca 71-75. SPAR szupermarket 1173 Budapest Pesti út 169. SPAR szupermarket 1173 Budapest Maroshévíz utca 1. SPAR szupermarket 1182 Budapest Alacskai út 3. SPAR szupermarket 1182 Budapest Cziffra György utca 15/­­b. SPAR szupermarket 1212 Budapest Görgey Artúr tér 20. SPAR szupermarket VIDÉK: 2000 Szentendre Ady Endre utca 24. SPAR szupermarket 2000 Szentendre Dunakanyar körút 2. SPAR szupermarket 2013 Pomáz Huszár utca 25. SPAR szupermarket 2030 Érd Diósdi út 46. SPAR szupermarket 2083 Solymár Terstyánszky Ödön utca 102. SPAR szupermarket 2092 Budakeszi Márity László út 20. SPAR szupermarket 2100 Gödöllő Köztársaság út 85. SPAR szupermarket 2112 Veresegyház Gödöllői út 2/­­a. SPAR szupermarket 2120 Dunakeszi Barátság útja 13. SPAR szupermarket 2120 Dunakeszi Toldi Miklós utca 1. SPAR szupermarket 2131 Göd Pesti út 176. SPAR szupermarket 2230 Gyömrő Kossuth út 41/­­a. SPAR szupermarket 2234 Maglód Damjanich utca 29. SPAR szupermarket 2364 Ócsa Szabadság tér 1. SPAR szupermarket 2481 Velence Tópart utca 47. SPAR szupermarket 2483 Gárdony Szabadság út 2392/­­I. SPAR szupermarket 2483 Gárdony Balatoni út 70/­­10. hrsz. SPAR szupermarket 2510 Dorog Bányász körönd 1737/­­16. hrsz. SPAR szupermarket 2536 Nyergesújfalu Kossuth Lajos utca 1439/­­6. hrsz. SPAR szupermarket 2600 Vác Avar utca 6. SPAR szupermarket 2800 Tatabánya Szent Borbála út 33/­­1. SPAR szupermarket 2870 Kisbér Kossuth Lajos utca 4/­­6. SPAR szupermarket 2890 Tata Ady Endre utca 20. SPAR szupermarket 2900 Komárom Klapka György út 69. SPAR szupermarket 3060 Pásztó Fő utca 83-87. SPAR szupermarket 3200 Gyöngyös Dobó István utca 5. SPAR szupermarket 3300 Eger Sas utca 1. SPAR szupermarket 3360 Heves Fő út 48. SPAR szupermarket 3390 Füzesabony Hunyadi út 2869/­­27. hrsz. SPAR szupermarket 3860 Encs Petőfi út 66. SPAR szupermarket 4024 Debrecen Fórum Csapó utca 30. SPAR szupermarket 4225 Debrecen-Józsa Szentgyörfalvi út 26420/­­1. hrsz. SPAR szupermarket 6000 Kecskemét Március 15-e utca 5/­­a. SPAR szupermarket 6050 Lajosmizse Dózsa György út 20-22. SPAR szupermarket 6060 Tiszakécske Vízhányó János utca 2/­­a. SPAR szupermarket 6100 Kiskunfélegyháza Béke tér 3-4. SPAR szupermarket 6724 Szeged Londoni körút 3. SPAR szupermarket 7400 Kaposvár Honvéd utca 57. SPAR szupermarket 7400 Kaposvár Berzsenyi utca 1-3. SPAR szupermarket 7761 Kozármisleny Vadvirág utca 1. SPAR szupermarket 8000 Székesfehérvár Pozsonyi út 10. SPAR szupermarket 8000 Székesfehérvár Rákóczi utca 3-5. SPAR szupermarket 8200 Veszprém Cserhát lakótelep 6. SPAR szupermarket 8230 Balatonfüred Arácsi út 15. SPAR szupermarket 8330 Sümeg 84-es főút 1623/­­10 hrsz. SPAR szupermarket 8440 Herend Vasút utca 1/­­c. SPAR szupermarket 8622 Szántód Siófoki út 3. SPAR szupermarket 8868 Letenye Kossuth Lajos utca 2. SPAR szupermarket 8960 Lenti Kisfaludy utca 4. SPAR szupermarket 9021 Győr Arany János utca 16. SPAR szupermarket 9200 Mosonmagyaróvár Régi Vámház tér 5. SPAR szupermarket 9200 Mosonmagyaróvár Aranyossziget utca 1. SPAR szupermarket 9330 Kapuvár Fő tér 2/­­2. SPAR szupermarket 9330 Kapuvár Győri út 1480. hrsz. SPAR szupermarket 9400 Sopron Arany János utca 16. SPAR szupermarket 9443 Petőháza Spar út 1. SPAR szupermarket 9500 Celldömölk Sági utca 22. SPAR szupermarket 9600 Sárvár Laktanya utca 32-44. SPAR szupermarket 9800 Vasvár Alkotmány utca 95. SPAR szupermarket 9900 Körmend Rákóczi út 2/­­C. SPAR szupermarket   The post Hol vásárolhatod meg a Spar újonnan bevezetett, vegán termékcsaládját, a Veganz termékeket? appeared first on VegaNinja.

Kókuszos rozsos keksz - vegán

2017. augusztus 22. BioBrigi 

Kókuszos rozsos keksz - vegánEgy régen megírt poszt, amit elfelejtettem anno közzétenni. Kb. egy éves lehet. Arra emlékszem, hogy elég törékeny volt a tészta, és könnyen megégett, ha nem vigyáztam. Rongybaba konyhájából láttam először rozsból készült kekszet. Nagyon furcsálltam, de aztán később, mikor igyekeztem egyre többféle gabonát bevezetni az étrendünkbe, kipróbáltam pl. gofriba, és ízletesnek találtam. Valamikor készítettem már kekszet is, de arra sem emlékszem, hogy posztoltam volna. Ábel nagyon szívesen eszeget kekszeket, és a készítésében is bőszen segédkezik, így esőnapokon néha ezzel bővítjük a napi programot, ha Flóra is hagyja. A kisasszony aznap, mire meggyúrtam a tésztát, és kinyújtottam, azt mondta, elég volt ennyi a sütkérezésből. Kénytelen kelletlen otthagytam az egészet, először sétáltunk a kertben, de nem volt elég, így megszoptattam. Közben Ábel is beballagott a kertből, és mivel nem szaggattam ki az egész tésztát, megtette ő helyettem...  Újra is kellett gyúrni később, de legalább nyugi volt, míg etettem a kisebbet.   Nem tudom, ki hogyan oldotta ezt a kérdést meg, de mindig rizikós, hogy épp mire fejezzük be a dolgot. Épp ezért jó néhányszor az ajtónak támaszkodva szopizott a kicsi. Általában semmi nagyobb probléma, de mégis... Sokszor a kertben akar lenni, és mire kimegyek, levetkőzött félig, mert neki pisilnie kell, vagy folyatja a vizet a csapból. Volt olyan is, hogy megijedt, és torka szakadtából üvöltött, mert megmozdult a bambuszok között a feketerigó család. A szomszédok meg gondolhatják, hogy milyen anya az ilyen... de hogy lehet ezt megoldani egy sajtkukacnál? Olyankor nem akar mesét hallgatni tőlem - nézni nézne, de azért annyit meg csak ne butuljon. Szóval nem egyszerű... de más is túlélte valahogy. Majdcsak mi is. Csak hogy változatos legyen a gabonahasználatunk, és a rozs illik az ilyen jellegű kekszekhez. Hozzávalók: 40 dkg tk rozsliszt 10 dkg zabliszt 25 dkg kókuszzsír 10 dkg kókuszreszelék 15 dkg gyümölcscukor /­­ vagy stevia 1 dl növényi tej (most mogyoró volt) 1 cs borkősütőpor vanília kikapart belseje 1 csipet só A száraz anyagokat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a zsiradékot. Azután annyi tejet adunk hozzá, amivel puha tésztát kapunk. Ha steviát használunk, csöpögtessük a tejbe. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk őket. Zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és fél óráig közepes lángon sütjük.

Vegán málna fagyi Csepelen + recept

2017. augusztus 18. BioBrigi 

Vegán málna fagyi Csepelen + receptNo, a nyár végére sikerül is posztolnom... :( (Úgy június végétől itt a szöveg nagyja, csak nem jutottam el a befejezéséig.) Eddig azt hittem, hogy ilyesmiért minimum a Herbaházig kell menni, vagy magamnak barkácsolni, erre ma a Karácsony Sándor utcában meglepődve látom a táblát, hogy vegán-paleo fagyi 20m... (kétszer elolvasom, hogy jól látom-e) (Spillion Kortárs Fagyizó) Visszafelé oda is ballagtunk. Málnát kértem, de a srác javasolta, hogy kóstoljak meg valami mást is, adott kóstolót, és bizony (pedig tartottam tőle) a citromos bazsalikomos is nagyszerű volt. Flóra, mint mindig, boldogan ínyenckedett, Ábel meg hősiesen küzdött egy málnával. A végén, ahogy s7okott, csak a tölcsér kellett neki. Van választék, kedves a kiszolgálás, biztosan megyünk még.. (Mi ugyan csak egyszer voltunk, de a Férj hazafelé munkából gyakran becsábul... :) ) Pedig pont a napokban jutottam el odáig, hogy a gyermekkori málnafagyi íze jött vissza házi kreálmányból. Igaz az nem vegán volt, de tegnap nagyon fini vegán málna is sikerült. Nincs fagyigépem, a Nutribullet viszont aprítja a jeget is, így a lefagyasztott hozzávalók kerülnek bele, majd 2-3 órára visszateszem a kelyhet még a mélyhűtőbe. Így még nem lesz jeges, de már formázható gombócokat kaphatunk. A nem vegán egyszerűen fagyasztott joghurt, gyümölcscukor és málna keveréke. (2 dl joghurt, 15 dkg málna, ízlés szerint 1-2 ek gyümölcscukor/­­sztívia...) Szerintem szójajoghurttal is működne, és ha csak sztíviát, vagy eritritet használunk hozzá, candidások is nyugodt szívvel fagyizhatnak végre. A vegán málnafagyi azért lett kókusztejszín alapú, mert Ábelnek vaníliát is akartam készíteni, így egyszerűen a végén ahhoz kevertem málnát. Mennyiséget megevett belőle a csapat. :) A rizstejszín csak azért került bele, hogy a Nutribullet tudjon dolgozni, és a kesut megdarálja, sima rizstej is alkalmas lehet, de nem volt itthon. Vegán vaníliafagylalt Hozzávalók: 200 ml fagyasztott kókusztejszín (Cocomas volt) 1,5 ek kesudió (kesu és mandula keveréke volt itthon) édesítés ízlés szerint (sztívia és némi eritrit volt) 100 ml rizstejszín 1/­­4 alma 1 rúd vanília kikapart bele Pár órára a kókusztejszínt a mélyhűtőbe rakjuk. A kesut összeturmixoljuk a  rizstejszínnel, sztíviával, almával és vaníliával, majd hozzákeverjük a kókusztejszínt is. 2-3 órára visszatesszük a krémet a mélyhűtőbe, azután fogyasztható. A málnafagylalthoz 200 g málna került összekeverésre a vaníliafagyival. Nagyon finom! Fotó: Mutty.hu A csokis változat a Férjé, az ostyaszerűség pedig valójában egyfajta mézes keksz, de tökéletesen illik hozzá.

sós keksz

2017. július 7. Beautilicious 

sós kekszAkár ha a tojásrántotta mellé ropogtatnál valamit, akár mártogatósként, akár magában. Ez a ropogtatni való minden étkezésnél megállja a helyét. Megkívántam valami sósat, és csak gyorsan összeöntöttem néhány dolgot, nem gondoltam volna, hogy pár hozzávalóból ilyen finomat kutyulok majd. Hozzávalók - 175gr zabliszt - 25gr útifű maghéj - 150gr tejföl - 1 tk só - fokhagymagranulátum - fél citrom leve - szódabikarbóna Így készítsd - Keverd össze a száraz hozzávalókat - Add hozzá a tejfölt majd a citromlevet és keverd el alaposan - adagold a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe - süsd előmelegített sütőben 180fokon 20percig

Levendulás-citromos keksz

2017. június 28. Vegán receptek Tőlünk Nektek 

Levendulás-citromos keksz    Bori receptje:   Hozzávalók a képen látható 3 féle kekszhez (diós, mákos, levendulás-citromos): - 330g liszt - 250g margarin - 90g porcukor - 120g dió (csak a dióshoz) - 100g mák (ezt csak a mákoshoz tesszük) - 1 marék levendula virág - 1 citrom   A 330g lisztet összekeverem a 90 g porcukorral, majd 3 felé osztom. Az egyik tálba belekeverem a mákot fél citrom levével, a másikba a darált diót, a harmadikba a levendulát és a citrom héjját belereszelem.  KÉSZÍTHETED CSAK A LEVENDULÁS-CITROMOS KEKSZET IS, SEM A MÁK, SEM A DIÓ NEM KELL BELE, NEM KELL 3 FELÉ OSZTANI A TÉSZTÁDAT, VISZONT 2, ESETLEG 3 MARÉK LEVENDULA VIRÁGOT TEGYÉL BELE! A margarint felmelegítem és a tésztába keverem, majd összegyúrom. Ezután viszonylag vékonyra, kb. 1 cm-es tésztává nyújtom lisztezett deszkán, és kiszaggatom az általam választott formára. 175 fokon 10-15 perc alatt készre sütöm. A végén, míg forró, egy kis porcukorba forgatom!   Jó étvágyat!  

Reform kakaós keksz

2017. június 19. Vegavarázs 

Inzulinrezisztens, vegán, cukormentes Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 10 dkg zabpehelyliszt 4 dkg Diawellness 1:4 cukorhelyettesítő 2 ek cukormentes kakaópor 7 dkg kókuszzsír 1 dl kókusztejszín egy csipet só A hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy a...

Banános-mandulás keksz

2017. május 18. Vegán Család 

Banános-mandulás keksz   Hozzávalók:   4 db érett banán 1 csésze apró szemű zabpehely (1 csésze = 2,5 dl) 1csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt 1 csésze finomliszt 1 tk szódabikarbóna 2 tk fahéj 1 tk szegfűszeg 1/­­2 csésze mazsola 1/­­2 csésze blansírozott mandula 1/­­3 csésze dió 1/­­2 csésze hidegen sajtolt olaj 3/­­4 csésze méz [...] Bővebben!

Diós kekszgolyó

2017. április 29. Vegán receptek Tőlünk Nektek 

Diós kekszgolyó   Andi finomsága: Hozzávalók : - Lidl-ben kapható vegán keksz - dió - növényi margarin - citromhéj - vanília - friss reszelt gyömbér - csipet só - karobpor - darált dió - kukorica tejpor - porcukor - langyos víz A kekszet ledaráltam. Eközben a diót megpirítottam a sütőben, margarint olvasztottam, beletettem reszelt citromhéjat, vaníliát, pici friss, reszelt gyömbért és egy csipet sót. A kekszhez karobport, darált diót,  kukorica tejport, porcukrot tettem. Összekevertem, majd hozzáöntöttem a fűszeres margarint. Jól összekevertem, majd némi langyos víz hozzáadásával formázhatóra gyúrtam. Darált dióba hempergettem és  hamm ... :) Jó Étvágyat! :)

kókuszos keksz

2017. április 20. Beautilicious 

kókuszos kekszA  nap folyamán bármikor előkapható egészséges finomság mindenkinek elkell a táskájában. Ez a kókuszos keksz e célra tökéletesen megfelel. Hozzávalók - 1 cukkini - 1 banán - 80gr kókuszliszt - 50gr zabliszt - 30gr kókuszreszelék - rumaroma Így készítsd - A megtisztított cukkinit és banánt aprítógépben pépesítsd - Önts hozzá egy kis rumaromát - Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd add a péphez - Formázz kis korongokat, helyezd őket sütőpapírra - Süsd előmelegített sütőben 180fokon 30percig  

Keksztekercs

2017. március 28. Vegán receptek Tőlünk Nektek 

Keksztekercs  Esztitől kaptuk, A hagyományos Horváth Ilona könyv alapján továbbfejlesztve. :) Hozzávalók: - 450 g darált keksz (Lidl-ben kapható vegán vaníliás keksz) - 90 g porcukor - 1,8 dl növényi tej vagy növényi tejes híg gabonakávé Töltelék: - 10dkg növényi vaj - 10dkg porcukor - 5dkg kókuszreszelék A kekszet ledaráljuk és az előirt anyagokkal összegyúrjuk. A kekszet kettéválasztjuk és labdákat gyúrunk belőle. Kókusszal meghintett ezüstpapíron négyszög alakúra kihajtjuk mindkettőt. A krém hozzávalóit habosra keverjük, ezzel megkenjük, felcsavarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ferde szeletekre vágjuk. Egyszerű, gyors, sütés nélküli finomság. Jó Étvágyat! :)

Pudingos gyümölcsös finomság

2017. február 28. VegaLife 

Pudingos gyümölcsös finomságSok háziasszony készít gyakran keksztekercset, vagy kókusztekercset, aminek az alapja darált keksz és a belsejébe cukros margarinos krém kerül. A következő receptem sütés nélkül elkészíthető édesség, aminek hasonlóan a keksztekercs tésztája az alapja. A krémje viszont egyszerű pudingkrém. Mivel a tészta barna színű, ezért érdemes fehér vagy sárga pudingot készíteni. Vanília, tejszín vagy banán ízű pudingporokat ajánlom hozzá.   A recept Hozzávalók a tésztához:   15 dkg (vegán) darált keksz 10 dkg darált zabpehely kb. 1-1,5 dl koffeinmentes kávé pár csepp rumaroma (elhagyható) 3 evőkanál kakaó (cukor nélküli) 10 dkg édesítőszer (xylit, gyümölcscukor, agavé szirup, stb.)  Krémhez: 4 dl növényi tej 1 csomag (vegán) pudingpor néhány kanál édesítőszer (attól függően, ki milyen édesen szereti) Díszítésnek narancs, aszalt meggy/­­szilva, menta- vagy citromfűlevél Elkészítés: Először pudingot főzünk a növényi tejből és a pudingporból a puding csomagolásán található útmutató szerint. (Általában a pudingport először  egy kevés hideg növényi tejjel kikerverjük, majd a maradék tejet felforraljuk, ebbe tesszük bele a kikevert pudingport és az édesítőt. Addig forraljuk, és folyamatosan keverjük, míg be nem sűrűsödik.)  A pudingot lehűtjük. A tészta  alapanyagait alaposan összegyúrjuk, két részre osztjuk. Kerek tálba vagy tortaformába folpackot teszünk, a tészta felét belesímítjuk, rásimítunk egy adag pudingot, majd a másik tésztából hasonló formát készítünk és a puding tetejére fektetjük. Hütőbe tesszük és várunk 1-2 órát, hogy megdermedjen, összeálljon. Majd a fólia segítségével kiemeljük, egy tálcára tesszük és a maradék pudingot a tetején elsimítjuk. Gyümölcsökkel/­­ menta vagy citromfűlevéllel díszítjük a tetejét, ismét hűtőbe tesszük. Tálalásig ott tároljuk.  

Karobos-kekszes süti

2017. február 11. Vegán receptek Tőlünk Nektek 

Karobos-kekszes süti Andris receptje: Hozzávalók: - vegán keksz (Lidl-be kapható) - 25 dkg vaj és kakaóvaj együtt - 1 1/­­3 csésze nádcukor - 1.5 csésze karob - kb. 2 dl víz Összetöröm a kekszet apró darabokra, nem baj, ha morzsalék kerül bele. Felmelegítem a vajat, kakaóvajat, cukrot és karobot, hozzáöntöm folyamatosan a vizet. Addig kell kevernem, míg az állaga folyós, de krémes lesz. Utána a krémet ráöntöm a kekszre, összekeverem a keksszel és egy özgerinc formába öntöm. (Lehet folpackkal kibélelve.) Utána hűtőbe rakom egy éjszakára. Másnap szeletelhető és már kész a tálalásra. Ízlés szerint lehet beletenni még darált diót és frissen facsart narancslevet . Ettől még különlegesebb lesz.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Ági receptje picit másként: Hozzávalók: - vegán keksz - karobpuding - gabonakávé - kókuszreszelék Készítek egy sűrű karobpudingot beleteszek egy kis teáskanál gabonakávét. Megkenem a kekszeket vele, majd egymásra rakva feltornyozom. Az egész oldalát is bekenem a kémmel rászórok kókuszreszeléket .Folpackba csomagolom szorosan egy napig hűtőben tartom. Ha ferdén szeletelem, szép csíkos lesz. Nagyon finom, nálunk óriási sláger.   Kekszsüti másként - Ági ötlete ihlette - 1 csomag Lidl-s vaniliás keksz összetörve Karobpuding: - 1 l házi rizstej - 6 pupozott ek. kukoricakeményítő - 5 ek. xilit vagy 6 ek. cukor - 5 pupozott ek. karobpor - 1 ek. gabonakávé - 1 doboz (400 ml)  Aldis kókusztej Simára kikevertem a fenti hozzávalókat, majd felfőztem. Nagyon sűrű puding lett belőle. Még azon melegében hozzákevertem 1 doboz (400 ml)  Aldis kókusztejet, ami tejszín sűrűségű. Ez könnyen elkeveredett a meleg pudinggal. Hozzákevertem a tört kekszet. Folpakkal kibélelt sütőformába öntöttem, majd a hűtőben "érleltem" egy napot.                 Jó étvágyat!

omlós töltött keksz

2017. augusztus 18. Beautilicious 

omlós töltött kekszRábukkantam a kamrában egy kis répára, amikkel kezdeni kellett valamit. Nagyon vágytam már egy finom puha kekszre, így nem gondolkodtam sokat. Megalkottam egy répás, fahájas kekszet méghozzá narancsos krémsajtos töltelékkel. Egyszerű és finom, ráadásul hamar elkészíthető. Hozzávalók - 150gr répa - 65gr cukormentes sárgabarack lekvár - 3tojás - 150gr zabliszt - 80gr kókuszliszt - 20gr útifűmag héj - 50gr édesítő - fél csomag sütőpor - fahéj, szerecsendió - 200gr krémsajt - 2ek édesítő - 1 narancs héja Így készítsd - A megtisztított répát a lekvárral és tojásokkal turmixold össze - Keverd össze a fűszereket, édesítőt, liszteket, az útifűmaghéjat és a sütőport - Öntsd bele a répás keveréket és a massza háromnegyedéből formázz kis korongokat és tedd tepsibe - A krémhez keverd össze a krémsajtot 2ek édesítővel és narancshéjjal, majd tegyél belőle mindegyik korong közepére. - Fedd le a krémet a maradék masszával - Tedd 180fokos sütőbe 15 percre és már kész is :)

10 érdekes (és nagyon fura) összetevő, amitől nem lesz vegán-kompatibilis egy termék

2017. július 24. VegaNinja 

Kér valaki hód végbélmirigy váladékot? Kevés idegesítőbb dolog van annál, mint mikor egy kis tejtermék található a máskülönben növényi termékben. Azonban néhány összetevő még a szinte jól álcázott tejnél is alattomosabb. Íme a tíz legkülönösebb nem vegán összetevő listája, amelyeket megtalálhatsz az egyébként növényi alapú termékekben... A cikk ennek az írásnak fordítása. 1. Cera Alba Ez az alattomos összetevő édességekben és kozmetikumokban (például az ajakír) található meg és talán felismerhetőbb számunkra, amikor a másik nevén szerepel az összetevők felsorolásánál: ez lenne a méhviasz. A méhviaszt a dolgozó méhek állítják elő és a méz tárolásához kialakított helyhez használják fel. Mivel ez egy állati melléktermék, és a méhek kizsákmányolásával jár, így nem vegán.   2. L-Cisztein Ezt az Európában E920-ként ismert vegyületet, amelyet általában madártollból és disznószőrből állítanak elő, olykor péksüteményekbe teszik lisztjavítóként. Ugyan létezik szintetikus változata is, mivel ezt költséges előállítani, így nem túl gyakran fordul elő.   3. Halenyv A borok és sörök előállítása mögötti eljárás állati eredetű összetevők felhasználásával járhat, elsősorban a halenyv felhasználásával, amely más néven az úszóhólyag. Amíg egyre több kézműves sörfőzde hagyja el a halenyvet és egyre több borászat készít vegán italokat, fogyasztás előtt először mindig megéri utánanézni az összetevőknek (ebben segíthet minket a barnivore).   4. Bíborfesték, kármin Ez a vörös ételfesték néha felbukkan ételekben és italokban. Vegánok számára nem alkalmas fogyasztásra, előállítása során a bíbortetveket először összegyűjtik, kiszárítják, majd porítják, hogy megkapják a kívánt erős, vörös festéket. Mintegy 70.000 rovarra van szükség, hogy két kiló bíborfestéket kapjanak.   5. Hódzsír A hódzsírt megtaláljuk némelyik parfümben és számos élelmiszerben (többek között alkoholmentes italokban és pudingokban), valójában egy váladék, amelyet a hódok végbélmirigyéből vonnak ki. A hódok területmegjelölésre használják ezt a váladékot. Vanília illata van, amely magyarázatot ad rá, hogy miért használják fel édességekhez. Az USA Élelmiszer és Gyógyszer Adminisztrációs irányelvei szerint nem használják fel vanília kivonatokban, de megtalálható némely eper-és málnaízű termékben.   6. Lanolin Ellenőrizd az olyan termékek összetevőinek a listáját, mint például a rágógumi (és olyan bőrápoló termékekét, mint az ajakbalzsam), hogy van-e bennük lanolin. A lanolint ,,gyapjúzsírként is ismerik és alapvetően a hajzsírhoz hasonlít: a birkák gyapját vízállóvá teszi ez az anyag. A gyapjúzsírt összegyűjtik és hidratáló krémekhez és némelyik cukrászsüteményhez használják fel.   7. Csontszén A neve alapján egyértelműen állati eredetű ez az összetevő, viszont az már kevésbé nyilvánvaló, hogy miben találjuk meg. Az Egyesült Államokban a csontszenet olykor felhasználják a finomított cukor feldolgozásában, szerencsére az Egyesült Királyságban és Európában nem. Azoknak a cégeknek a listája, amely nem használnak csontszenet itt található.   8. Tejsavó Míg a legtöbb ember tisztában van vele, hogy a tejsavó tehéntejből származik, azt talán nem tudják, hogy milyen sokféle termékben megtalálható. A tejsavó a sajt elállításának a mellékterméke: az a maradék folyadék, amely a tej besűrűsödése és leszűrése után fennmarad. Megtaláljuk a chipsekben (ide tartozik némely sima sós is!), sült árukban és olyan nasikban, mint a keksz.   9. Sellakk A sellakk egy pajzstetű faj nőstényeinek gyantaszerű váladéka, használják cukrászsütemények fényes bevonására, bútorfényezőként és más háztartásban megtalálható terméknél. Pár éve még hanglemezek gyártásánál is használták. A legmeglepőbb használati módja a gyümölcsök fényezése (ha adalékanyagként használják, akkor E904-ként tüntetik fel). Olykor például az almákat vonják be ezzel a fényező anyaggal, hogy a természetes gyümölcs ,,viaszt helyettesítsék vele, amelyet a tisztítási eljárás során eltávolítanak. Szokták még citrusfélék kezelésére használni, hogy ezzel megnöveljék az élettartalmukat.   10. Hozzáadott D vitamin Nem minden D vitamin állati eredetű, de az a legbiztosabb, hogyha feltételezzük, hogy az. Amivel például a reggeliző pelyheket dúsítják, nem vegán, hacsak nincs az ellenkezője a terméken feltüntetve. A D2-vitamin a vegán verzió, és a D3 általában a lanolinból származik (gyapjú), kivéve ha a Vitashine-ról van szó, amely az egyetlen növényi alapú D3-vitamin forrás.   Fordítás: A javulás útjai The post 10 érdekes (és nagyon fura) összetevő, amitől nem lesz vegán-kompatibilis egy termék appeared first on VegaNinja.

Mézes tallér

2017. június 28. BioBrigi 

Mézes tallérMókuslekvár blogján mézes keksz néven fut, de az enyémre a tallér jobban illik, mivel a Tefálos sütőben nem lett olyan gyönyörű, mint a Cloer kekszsütőben. (No ez is olyan eszköz, amire vágyik az ember, aztán ha hozzájut, csak rakosgatja a pici konyhában az első pár hét lelkesedése után.. Vagy csak vigasztalom magam a gondolattal? :) )  Egyébként Békésen Bacsó néni mézes tallérjához hasonló receptet kerestem. Gyermekkori emlékeim vannak egy viszonylag kemény, pár mili vastag tésztáról, rózsa formájú középpel. Sajnos Bacsó néni nincs már, csak találgatni tudok. Ez hasonlít, de nem az, viszont finom lett, csak még nekem se édes. :) Hozzávalók: 75 g méz 40 ml víz 40 g gyümölcscukor (no ezt növelem a duplájára legközelebb) 250 g tk tönkölybúza liszt 35 g biomargarin 1 tojás 1 kk szódabikarbóna pici fahéj A mézet óvatosan felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a margarint, majd a vizet. Hozzáütjük a tojás, beleszórjuk a szódabikarbónás, fahéjas lisztet, és egyneművé dolgozzuk. Egy éjszakára zárt dobozban a hűtőbe tesszük. Másnap az ostyasütőt előmelegítjük, a tésztát amilyen vékonyra csak lehet kinyújtjuk, vágjuk, és pár perc alatt kisütjük.    

"oreo"

2017. június 28. Beautilicious 

Mindenkinek van klasszikus kedvence, amit nagyon szeretne enni, de a bűntudat miatt nem teszik. Ti is imádjátok az oreot? Hoztam nektek egy olyan receptet, ami megoldja az oreo problémát. Mostmár nyugodtan ehetsz "oreot". Hozzávalók - 200gr darált zabpehely - 2cékla - 3ek kakaópor - 3ek édesítőszer + 20gr - 100ml kávé - kis rumaroma - 200gr light sajtkrém - 150gr tejföl - vanilia - fél zacskó zselatin Így készítsd - Aprító gépbe keverd össze a céklát, kávét, kakaóport és a 3ek édesítőt - Ezt öntsd a darált zabpehelyhez - Formázz keksz alakokat és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és negyed óra alatt süsd ki 170fokon - A krémhez keverj el egy kis tejfölben fél zacskó zselatint - Tedd hozzá a sajtkrémet, tejfölt, édesítőt, a rumaromát és vaníliát, majd tedd hütőbe - Ha elég szilárd a krém, kenj egy kicsit 2 korong közé

Brownie-falatok (vegán)

2017. május 24. VegaLife 

Brownie-falatok (vegán)Előző receptemben egy összetettebb történetet írtam le a konzervgyártás kezdeti lépéseiről. A következő édességhez is kapcsolódhatna akár az az írás is, hiszen szintén babkonzervet (igen, jól olvasod :) ) használtam a brownie elkészítéséhez. Ami viszont a brownie sütemény történetét illeti, egy  legenda szerint úgy találták fel, hogy egy szórakozott szakács elfelejtett sütőport tenni a  csokoládétortába . A másik elképzelés szerint egy szakács tortát sütött, de túl kevés volt a liszt: ennek a híresztelésnek tudható be a sütemény szokványosnál könnyedebb állaga (akkor jó, ha belül még szinte ragacsos). Mindenképpen annyit tudhatunk, hogy a süteményt először az 1897-ből származó Sears, Roebuck and Co. katalógusban említették (ami elképzelhetően nem is napjaink brownie-ja volt), amely a Sears áruházlánc korabeli ,,akciós katalógusa volt.   A képen a Sears, Roebuck and Co. 1897-es egyik katalógusa látaható,   A katalógus elindulása is érdekes történet, miszerint Richard Sears felfigyelt arra, hogy a farmerek sok pénzt költenek arra, hogy a helyi árusoktól beszerezzék az életükhöz szükséges dolgokat. Erre alapozva létrehozta az első katalógust, ami kezdetben, 1888-ban, órákat és ékszereket, majd később széles áruválasztékot kínált, s amiből postai úton lehetett rendelni.  1894-ben, amikorra már ténylegesen "Sears, Roebuck and Co. catalog" címen terjedt, varrógépeket, sportfelszereléseket, hangszereket, babakocsikat, bicikliket és ruházatot árultak a katalógus oldalain. 2 évvel később már tavaszi és őszi kiadású katalógust is megjelentettek, sőt a Britannica Encyclopedia-t is meg lehetett rendelni a katalóguson keresztül. A katalógus-történettől kanyarodjunk vissza a tömény édességhez, a brownie-hoz.  Számos brownie recept létezik, és sok fajtája nagyon egyszerűen elkészíthető, ilyen következik most.  A recept Hozzávalók: - 1 konzerv vese bab/­­ vörös bab - 2.5 dl növényi tej - 1 ek őrölt lenmag 2-3 ek vízben áztatva pár percig - 1 púpos ek kókusz zsír - 1 tk szódabikarbóna - 1 kikapart vanília vagy 1 ek vanília aroma - 10 dkg nyírfacukor vagy xylit vagy kókuszvirág cukor - 10 dkg karob vagy kakaópor - 12 dkg teljes kiőrlésű liszt vagy zabpehely liszt vagy felesben a két liszt - dió vagy aszalt gyümölcs (nyers gyümölcs esetében nehezen sül át, mivel a gyümölcs levet ereszt) Elkészítés: A  babkonzervet lecsepegtetjük és kicsit átmossuk. A nyírfacukorral, a növényi tejjel, a megáztatott lenmaggal, a karobbal vagy kakaóval és a kókusz zsírral mixerbe vagy gyorsaprító gépbe tesszük a babokat és csomómentes, babmentes masszává dolgozzuk. A masszát egy tálba öntjük és a teljes kiőrlésű lisztet és/­­vagy zablisztet, szódabikarbónát és a vaníliát hozzáadjuk. Alaposan átkeverjük. Sütőpapíros tepsibe simítjuk vagy alacsony cupcake formákba kanalazzuk a masszát. A tetejére tehetünk diót vagy más diófélét, illetve aszalt gyümölcsöt. Előmelegített sütőben kb. 9-12 percig sütjük a korongokat, a tepsiben sült brownie esetében 20 perc is szükség lehet. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e. Sütés után rácson hagyjuk kihűlni.

Omlós kókuszos keksz

2017. május 2. Beautilicious 

Omlós kókuszos kekszSok maradt a brokkoli, így gondoltam csinálok valami édeset is. Elég bizarúl hangzik, de az eredmény meglepően finom lett. Hozzávalók - 150gr brokkoli - 100gr kókuszliszt - 65gr zabliszt - 3 tojás - 50ml kókusztej - 4ek édesítő - 50gr joghurt Így készítsd - A brokkolit szedd rózsáira, majd pépesítsd - Add hozzá a nedves hozzávalókat - Egy külön tálba keverd össze a hozzávalókat - Majd dolgozd össze a két keveréket - Formázz kis kekszeket, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe - Süsd 180 fokon 30 percig

Kókuszos csokis keksz

2017. április 26. Beautilicious 

Kókuszos csokis kekszEgy kis csokis keksznek senki nem tud ellenállni, de nem is kell, hisz ha ezt eszed, a bűntudatnak nincs helye. :) Hozzávalók - 1cukkini - 160gr zab - 40gr kókuszreszelék - 30gr kakaópor - 20gr édesítőszer Így készítsd - A megtisztított cukkinit pépesítsd - Add hozzá a kókuszreszeléket, kakaóport és az édesítőt - A zabpelyhet pirítsd le, majd keverd a cukkinis keverékhez - Öntsd a masszát stőpapírral bélelt tespibe - Süsd 175fokon 40percig  

cukkinis-mozzarellás keksz

2017. április 11. Beautilicious 

cukkinis-mozzarellás kekszEgy sós finomságnak az én táskámban mindig van hely. A nap folyamán bármikor, ha megéhezek csak előkapom, és máris jobban érzem magam. Tökéletes választás, ha szívesen rágcsálnál valamit az étkezések között. Hozzávalók - 2cukkini - 100gr paradicsom - 125gr mozzarella - 300gr zabliszt - 200gr krémsajt - 2gerezd fokhagyma - 1tk só - fél csomag sütőpor Így készítsd - A megtisztított cukkinit reszeld le, majd sózd - Hagyd állni 20 percig, majd nyomkodd ki a levét - A paradicsomot vágd kockákra, majd add a cukkinihez - Add hozzá a krémsajtot, majd morzsold hozzá a mozzarellát is - A fokhagymát tedd fokhagyma nyomóba, nyomd össze, majd tedd a cukkinis keverékhez - Add hozzá a zablisztet és a sütőport, majd alaposan dolgozd össze - Tedd sütőpapírral bélelt sütőbe, majd előmelegített sütőben süsd 180fokon 40percig  

Teljes kiőrlésű almás-diós-csokis keksz

2017. március 3. Vegavarázs 

Nemrég vettem egy gabonaőrlőt, azóta frissen őrlöm a lisztet. A recept természetesen kész lisztből és bármilyen búzából megsüthető. Tartalmas édesség, nem az az ebéd utáni fajta. Nagyszerű lehet viszont a gyerekek uzsonnás dobozába vagy kiránduláshoz. Hozzávalók: 20 dkg frissen őrölt alakor liszt 5...

Mogyoróvajas tönkölykeksz

2017. február 21. Vegán receptek Tőlünk Nektek 

Mogyoróvajas tönkölykeksz   Gyors, könnyű finomság Erzsitől... Hozzávalók: - 1.5 csésze liszt, - 1/­­4 cs. margarin v. kókuszolaj, - 1/­­4 cs. szirup, - 1/­­4cs nádcukor,  - 3/­­4cs. mogyoróvaj, - só, - 1/­­2 cs. sütőpor, - 1-2 ek növényi tej ha nem áll össze.    A hozzávalókat összedolgozom, apró diónyi gombócokat gyúrok belőle, 180 fokos sütőben 7-12 perc alatt készre sütöm. Kiszedni kihülés után lehet, különben összetörik. Ha egy kicsit több sót teszek bele, sós-mogyorós keksz lesz, ami nagyon finom.. Jó étvágyat!

Gluténemntes zabpelyhes minilinzer

2017. február 8. Élj harmóniában 

Gluténemntes zabpelyhes minilinzerEz a kis minilinzer kiváló tízóraihoz, délutáni nasinak vagy reggelinek, de fogyaszthatod főétkezés után is .  Sz áraz jellegű, mint általában a linzerfélék és ez a változat kevés zsi radékot is tartalmaz - így egészségesebb .  Én imádom a szárazabb sütiket, kekszeket, de ha Te nem annyira szereted a szárazabb süteményeket, fogyaszthat od tejszínhabbal, még egy kis lekvárral, vanília krémmel vagy  bármivel, amit szeretsz:) Hozzávalók 1 csésze apró levelű zabpehely 1 csésze aprított mandula 1 csésze rizsliszt 1/­­2 tk. fahéj vanília ízlés szerint 1/­­2 citrom reszelt héja 1/­­3 csésze datolyaszirup (H a édesszájú vagy akkor lehet 1/­­2 csésze is. Használhatsz juharszirupot is.) 3 ek kókuszolaj (használhatsz repceolajat is) 1 alma eperlekvár Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! Keverd össze egy tálban a zabpelyhet, a rizslisztet és az aprított mandulát - lehet egész mandula is és akkor daráld apró darabokra. K everd hozzá a fűszereket és a citromhéjat. Egy másik tálban reszeld le az almát - én mindig meghámozom előtte - keverd össze a kókuszzsírral és a datolyasziruppal. Ezt a keveréket öntsd a másik tál tartalmához és  kézzel gyűrd jól össze .Kanállal vagy a kezeddel kis golyónyi darabokat vegyél ki a  tész tából és nyomkodd bele egy sütőpapírral borított tepsibe. Majd a gombóc közepébe a mutatóujjaddal csinálj egy kis mélyedést. Az eperlekvárt tedd a kis mélyedésekbe. Majd 180 fokra előmelegített sütőben, s üsd aranybarnára a süteményeket.  (kb. 15-20 perc)


Az összes 'keksz' találat megjelenítése »


Szerintünk ez is ízleni fog ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!