mesés meggyes
2009. július 11. Mentesreceptek
tovább a teljes receptért »
Egy tálban összegyúrok 20 dkg Liga margarint 30 dkg lisztet csipet sót 10 dkg cukrot 6 dkg darált diót 1 ek citromlevet 2-3 ek vizet és 1 órára a hűtőbe teszem. Egy lábasban összekeverek 75 dkg magozott meggyet (fél kg-tól 1 kg-ig bármennyi lehet) 15 dkg cukrot (10-20 dkg) 3 dkg kukorica keményítőt (2-4 dkg) és 10-15 percig állni hagyom. Folytonos kevergetés mellett felfőzöm és még kb. további öt percig főzöm, míg a leve átlátszó, zselés lesz. A tészta felét kinyújtom és a formába fektetem úgy, hogy az oldalán is legyen tészta. Megszórom 6-8 dkg darált dió val (elhagyható) és rásimítom a meggyes tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtom, figurás kiszúróval lyukakat szaggatok bele, majd a töltelékre helyezem és a széleken kicsit az alsó tésztaréteghez nyomkodom. 180 fokon zsemleszínűre sütöm.
« Egészséges (vegán) házi fagyi - villámgyorsan! | Francia kenyerek 1.: Baguette és pain d'Epi (kalászkenyér) » |
|
|