 
    
	
  almáspite
2009. október 17. Mentesreceptek 
 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
   250 g liszt?et  (200 g lehet teljes kiőrlésű), 150 g margarint, 3 csapott ek? cukrot  és egy csipet sót  egy kis vízzel  összegyúrunk, egy órára a hűtőbe tesszük.  ?750 g hámozott, kockára vágott almát  (az alma savanyúságától függően) maximum ?fél citrom levével , 1 teáskanál őrölt fahéj?jal, 5 dkg cukorral, ?3 evőkanál étkezési keményítővel és ?3 evőkanál sárgabarack lekvárral  összekeverünk.  A tészta felét kinyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát, belesimítjuk az almát, majd befedjük a tészta másik felével. A maradék tésztából készítsünk díszítést és vízzel ragasszuk a tetejére.  180 fokon kb. 50 percig sütjük. Ha még forrón megkenjük baracklevárral, szép csillogós lesz.   
| « Színezékekről és egyéb adalékokról | Sajtos brokkolifelfújt » | 
| 
 | 
 | 
 Receptek
 Receptek Hírek
 Hírek Éttermek
 Éttermek Blogok
 Blogok Katalógus
 Katalógus Kedvencek
 Kedvencek Kapcsolat
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog
 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
 Legfrissebbek ugyaninnen
 
	 
	 
   
