Petrezselymes-fűszeres kolbászkák recept vegetáriánus

Petrezselymes-fűszeres kolbászkák

2013. január 29. Gitta nyersétel blogja 

Petrezselymes-fűszeres kolbászkák
tovább a teljes receptért  »
Ez a kolbászka melegen a legjobb. Frissen, ahogy az aszalógépből (vagy sütőből) kiveszed, és cukkíni spagettivel vagy friss zöld salátával a legfinomabb. Hozzávalók kb 30 kolbászkához: 15 dkg beáztatott dió, 2 szál sárgarépa, 1 fej lilahagyma, 1 szép piros kápia paprika és/­­vagy zöld hegyes-erős csípőspaprika 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem (persze attól is függ, hogy mekkora az a csokor, ha túl nagy, akkor zöld lesz a kolbászka, úgyhogy arányosan, mértékkel) só, bors, chilli (ha nincs hegyes-erős) A konyhai robotgépben mindent morzsásra aprítunk. Egyforma maroknyi kis rudakat formázunk belőle, és langyos sütőben (vagy aszalógépben) úgy szárítjuk, hogy a külseje megszáradjon, de belül puha maradjon. Ez ilyenkor télen nagyon jól esik, mert a fűszerektől felmelegít, és ha frissen, melegen sikerül tányérra tenni, akkor még nagyobb az élmény!

« Csatni csipkebogyóból Heti saláta ötlet: jégsaláta almával és hajdinacsírakrémmel »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!