

Ropogós krumplilepény
tovább a teljes receptért »
Hozzávalók:
4 nagyobb krumpli
3 ek liszt
fél kk asafoetia
egy csipet őrölt feketebors
2,5 kk só
Ízlés szerint tehetsz még hozzá:
30 dkg más reszelt zöldséget (pl. cukkinit, répát, kaliforniai paprikát)
2-3 ek tejfölt
10 dkg reszelt sajtot
A krumplit durvára reszeljük, hozzákeverjük a lisztet, az asafoetidát, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
A továbbiakban felsorolt alapanyagokból kedvünk szerint adhatunk hozzá, de így is megállja a helyét.
Fogunk egy nagyméretű tepsit, akkorát, hogy a masszát egész vékonyan tudjuk belesimítani. A tetejét olajspray-vel megfújjuk, és 200 fokon 35-40 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
« Az utolsó szénerőmű is leállt az Egyesült Királyságban | Erős profilváltás: növényi alapú termékekre tér át egy húsipari cég » |
|
|