sütőpor receptek - Vegetáriánus receptek

Még kapható a második,
      bővített kiadás!

Még kapható! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás

Megrendelés »


Próbálja ki, biztosan ízleni fog!

Marinált őzlábgomba

Mákos zserbó szilvalekvárral

Sárgarépás kukoricás muffin nem csak húsvétra (laktózmentes, vegán)

Vegán kapros-túrós lepény










sütőpor receptek

Habos diós linzer

2019. február 27. BioBrigi 

Kalóriabomba, merő egészségtelenség. Ennek megfelelően olyat nem ismerek, aki ezt a sütit nem szeretné. A családom fele nem eszik diót, mert különböző problémái vannak vele - ezzel a süteménnyek kivételt tesznek :))) Sokan készítik lekvárral, meg sokféle variációt láttam már, de a lekvár töménnyé teszi. Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg margarin 16 dkg cukor 2 tojássárgája 1 cs sütőpor Ezeket dolgozd össze úgy, hogy először a cukrot keverd össze a liszttel és a sütőporral. Azután nyújtsd ki a tésztát egy kicsit, és nyomkodd bele a tepsibe egészen a széléig. Hozzávalók a tetejére: 4 tojás fehérje 25 dkg kristálycukor 20 dkg darált dió A 4 tojás fehérjét verd fel habnak, majd keverj bele két részletben 25 dkg kristálycukrot, amivel újra felvered, hogy egészen kemény állagot kapj. Szórj rá 10 dkg darált diót, és azzal óvatosan - a villával beleforgató mozdulattal - keved össze. A tepsiben lévő tésztára óvatosan öntsd rá, majd egy villával igazgasd el a tetején. Közepes tűznél süsd, hogy a teteje is megszáradjon. Sokáig eltartható.

Gluténmentes, élesztőmentes pogácsa

2019. január 3. Élj harmóniában 

Gluténmentes, élesztőmentes pogácsaEz egy nem olyan régi kísérletem eredménye és a férjemnek nagyon ízlett:) Gyorsan, könnyen el lehet készíteni. Természetes alapanyagokból készül és nem valamilyen adalékokkal előállított lisztkeverékből. A tészta szépen összeáll és jól kezelhető .  Gluténmentes, élesztőmentes pogácsa Hozzávalók - 25 dkg hajdinaliszt  - 20 dkg kukorica liszt - 10 dkg vaj - 3,5-4 dl tejföl - 1 csg. sütőpor - 1 kk só  Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban. Majd add hozzá a vajat és a tejfölt és gyúrd össze a tésztát. Annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Ha elkészültél, akár be is teheted a hűtőszekrénybe néhány órára vagy egy éjszakára. (Ez ideális olyankor ha előző este jobban van időd begyúrni a tésztát, másnap hamarabb elkészülnek a pogácsák.) A tésztát nyújtsd lisztezett felületen és ki szaggasd ki a  pogácsákat. A tepsiben hagyj helyet a pogácsák között. 180 fokra előmelegített sütőben, süsd készre a pogácsákat. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Vegán piskóta recept

2018. december 29. VegaNinja 

Amikor meglátogatom a szüleimet, anyukám ezzel a piskótával szokott várni. Ez a változat nem olyan szivacsos és könnyű, mint a hagyományos verzió, de nekem ez jobban is ízlik. Azóta már kifejlesztette a gluténmentes verziót, abban a liszteket Szafi édessütemény lisztjére cserélte ki. Meggyel és dióval készítve is nagyon finom! Hozzávalók: 17 dkg fehér liszt 8 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt 1 csomag sütőpor 1 mokkás kanál szódabikarbóna 8 evőkanál olaj 2,5 dl növényi tej 10 dkg gyümölcscukor 1 db citrom leve A száraz összetevőket összekeverjük, majd a folyékony hozzávalókkal együtt összedolgozzuk.  Sütőpapirral bélelt tepsiben nagy lángon készre sütjük. Meggyet, más gyümölcsöt, étcsokidarabokat, olajos magokat keverhetünk bele. The post Vegán piskóta recept appeared first on VegaNinja.

Gluténmentes vaníliás keksz

2018. december 22. Élj harmóniában 

Gluténmentes vaníliás kekszAz én egyik kedvenc műfajom a keksz. Kislány korom óta imádom a ropogós sós és édes kekszeket.  Nagyon szeretek a konyhában újabb keksz recepteket kikísérletezni -  ez is ilyen fejlesztett recept. A cél az volt, hogy egy nagyon egyszerű gluténmentes, tojásmentes kekszet készítsek. Jómagam szeretem  a hajdinát, mert nem csak ízletes, de nagyon egészséges is. S zívesen készítek hajdinalisztes ételeket, mert nagyon jó süteményekhez.  Ha gluténemntes ételekről van szó, nagyon nem kedvelem a mindenféle lisztkeverékeket, gyárilag előre akár adalékanyagokkal elkészített vegyes csomagokat - bevallom én még soha nem vettem ilyesmit. Érdemes otthon többféle gluténmentes lisztet tartanod (hajdina, rizs, kukorica, amaránt, kókusz, quinoa, etc)  sütőport, esetleg kukoricakeményítőt és azokból készíteni a finomságokat:) Gluténmentes vaníliás keksz Hozzávalók  10 dkg hajdinaliszt 30 g nádcukor 30 g vaj 1 csipet sütőpor vanília egy kevés tejföl Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálba, majd morzsold el a vajat és tegyél hozzá tejfölt. Gyúrj linzerszerű tésztát - annyi tejfölt tegyél bele, hogy jól gyúrható tésztát kapj. A tésztát nyújtsd ki és szaggass belőle kekszformákat.  A kekszeket helyezd sütőpapírral bélelt tepsire és 180-200 C fokon kb. 10 percig süsd, amíg picit aranybarna nem lesz. Amennyiben nagyon édesszájú a csapat, növeld meg picit a cukor mennyiségét:)  Jó étvágyat hozzá:) szeretettel KAti

Egyszerű vegán karácsonyi sütemény

2018. december 13. Élj harmóniában 

Egyszerű  vegán karácsonyi sütemény Itt a karácsonyi időszak... ilyenkor a  legtöbb háztartásban már nézegetik a sütemény recepteket, tervezik az ebédeket, vacsorákat...  Azt tudjátok rólam, hogy nem szeretek órákat állni a konyhában és pepecselni,de szeretem a finom és minőségi ételeket:)  A mai recept egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető Karácsonyi hangulatot árasztó süteményem receptje. Ezt a sütit a Gyertyafényes Karácsonyi Jógagyakorlásra készítettem a jógásainknak, elég nagy sikere volt:) Hozzávalók 2 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt  2 bögre fehér tönkölybúzaliszt  1 bögre teljes értékű barna nádcukor 1 csomag sütőpor 2/­­3 bögre kókuszzsír 1 tk. szódabikarbóna vanília (vagy vaníliás cukor) fahéj csipet reszelt szegfűszeg 3 közepes alma 2 narancs  1 citrom  3 marék dió 1 bögre víz  mazsola (elhagyható) Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:) Az előkészítéshez mosd meg a gyümölcsöket és az almákat pucold is meg. 1 almának vedd ki a magházát és vágd cikkekre, a többit reszeld le. A narancsnak reszeld le a héját és a levét nyomd ki. A citrom héját is reszeld le.  A diót aprítsd darabokra  - én kézzel szoktam ezt csinálni - egy maréknyit tegyél félre belőle a díszítéshez. A liszteket, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a fűszereket keverd össze egy tálba. Keverd hozzá a narancs és citrom héjat is. Majd egy másik tálba keverd össze a narancslevet, egy  pici citromlével, a vízzel és a kókuszzsírral. Figyelj rá, hogy a kókuszzsír folyékony állagú legyen - ha lemerevedett a kókuszzsír én meleg vízzel szoktam összevegyíteni, hogy felolvadjon és azt a vizet öntöm a tésztához. Keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat, majd tedd hozzá a reszelt almát, a diót és ha szeretnél mazsolát rakni bele azt is. Az egészet finoman keverd el - figyeld a tészta állagát, mert attól függ mennyi leve volt a narancsnak, lehet több vagy kevesebb víz kell majd. A masszát öntsd bele egy kikókuszzsírozott, lisztezett tepsibe. A tetejére helyezd el az almaszeleteket és a félretett diódarabokat.  180 fokon süsd addig,  amíg jók átsül és szép arany színe lesz. (kb 30 perc) Jó étvágyat hozzá:) szeretettel Kati

Gyorsan, könnyen elkészíthető barackos bögrés sütemény

2018. július 18. Élj harmóniában 

Gyorsan, könnyen elkészíthető barackos bögrés süteményGyorsan, könnyen elkészíthető barackos bögrés süteményItt a sárgabarack szezon (jótékony hatásairól itt olvashatsz) és ilyenkor érdemes a sárgabarackból minnél többet fogyasztani, mindenféle formában.  Nem tudom ki hogy van vele...én szeretek sütni főzni, de nem szeretek hosszasan ácsorogni a konyhában - főleg nyáron nem. Ez a süti tipikusan olyan nyári édesség, ami nagyon gyorsan elkészül és nagyon ízletes is. Bevetheted egy étkezés helyett (pl. reggelire) vagy akár vendégvárónak is kiváló egy könnyű vasárnapi ebéd után. Jól szállítható ezért  viheted vendégségbe, kirándulásra vagy akár strandra is :)  Hozzávalók 1 csomag sütőpor 3 bögre liszt (keverheted is teljes kiőrlésű liszttel, ahhoz több vízre lesz szükséged) 1 bögre barna nádcukor 10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír) 1 tk. szódabikarbóna vanília (vagy vaníliás cukor) 1,5 bögre víz sárgabarack Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:) Az előkészítéshez mosd meg a barackot, és szedd félbe, vagy negyedbe. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a vaníliát kever össze egy tálba. majd a vajat olvaszd meg és öntsd a keverékhez a vízzel együtt . Én erre sokszor azt a módszert használom, hogy a vizet forrón ráöntöm a vajra és a végén a vajas, vizes keverékkel öntöm fel:) Az egészet keverd jól el - figyeld a tészta állagát van amikor elég 1 bögre víz van, hogy sokkal több kell a liszt függvénye). Az így kapott masszát öntsd bele egy kivajazott, lisztezett tepsibe és a felvágott barackokat helyezd szépen a tetejére. kb. 180 fokon süsd addig,  amíg jók átsül és szép arany színe lesz. (kb 30 perc)

vörösbabos mogyorós keksz

2018. július 1. Beautilicious 

Ez az édesség minden szempontból nyerő találat! Cukor, glutén, és laktózmentes. Fehérjében gazdag, ráadásul zöldségből van, de senki nem tudná megmondani róla. Ajánlani tudom mindenkinek, nem bánjátok meg. :) Hozzávalók - 1 konzerv vörösbab - 1tojás - 250ml kókusztej, vagy más folyadék - 100gr kókuszliszt - 65gr mogyoró - 40gr édesítőszer - fél csomag sütőpor Így készítsd - Szűrd le a babot - Tedd turmixgépbe, majd add hozzá a többi hozzávalót - Ha szép homogén masszát kaptál, kanalazd sütőpapírral bélelt tepsibe - Süsd ki 180fokos sütőben 20 perc alatt

Granolás "pite-torta"

2018. május 31. Mindennapi ételeink 

Granolás Ismét a Granoland granoláját felhasználva készítettem egy finomságot. Hozzávalók: 25  dkg finomliszt 25  dkg Granoland granola (én a gyümölcsöset használtam, az aszalványokat kiszedtem belőle, olajos magokat hagytam) 1/­­2 csomag foszfátmentes sütőpor 1 dl olaj  10 dkg eritrit/­­nyírfacukor  kb. 1-2 dl víz -- 30 dkg kg meggy 20 dkg áfonya 20 dkg eper 30 dkg cseresznye 10 dkg eritrit/­­nyírfacukor 1 citrom héja 1 vaníliás cukor vagy 2 tk. vaníliapor 1 ek. morzsa Elkészítés:  A lisztet és az eritritet/­­nyírfacukrot összeöntjük, hozzáadjuk a sütőport és az előzetesen kávédarálón megdarált Granoland granolát. (ez egyébként hihetetlenül finom granola-morzsa is lesz, morzsasütiben jól felhasználható, vagy fagyira szórható.) Kimérjük az olajat, beleöntjük. Majd annyi vízzel hígítjuk, hogy rugalmas pitetésztát kapjunk, összegyúrjuk. Félretesszük kissé pihenni, eközben elkészítjük  a tölteléket: a gyümölcsöket megmossuk, kimagvaljuk, és kinyomkodjuk. Egy olajozott, lisztezett tepsibe belesimítjuk a tészta felét, erre morzsát szórunk rá és ráhalmozzuk a gyümölcsöket, majd befedjük a tészta másik felével.  180 fokon, kb. 30 perc alatt kisütjük. Bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.

vaníliapudingos kölespiskóta

2018. május 19. Beautilicious 

Végre újra a konyhában:). Egy újabb fantasztikus süti, aminek holnapra nyoma se lesz. Az utóbbi időben sajnos nem jutott időm sütögetni a vizsgaidőszak miatt, aminek még mindig nincs vége, de most egy kis kikapcs nagyon hiányzott. Bár őszintén megvallva nem érdemlem meg, mert a vizsgám egyik részét meg kell ismételnem, de nem fogom tagadni, mert úgy gondolom vállalnunk kell magunkat az összes sikerünkkel és bukásunkkal egyaránt. Hozzávalók - 150gr köles - 2tojás - 150gr tejföl - 50gr édesítőszer - fél csomag sütőpor - 1csomag vaníliás pudingpor + ehhez 30gr édesítőszer +250ml tej  Így készítsd - Főzd meg a kölest egy kis édes vízben vagy tejben - Ha kihűlt, add hozzá a sütőport, tejfölt és a tojássárgáját - Verd fel a tojásfehérjét, majd keverd óvatosan a köleshez - Süsd meg 170 fokon 30perc alatt - Főzd meg a pudingot, majd önts le a piskótát

Vegán digestive keksz

2018. május 6. Kertkonyha 

Vegán digestive kekszRendszeresen megkerestek gyors és egyszerű édesség ötletekért. Hát, azt hiszem, ez a verzió jogosan pályázik a legkényelmesebb keksz címre. :) Mert milyen őrült jó már az a gyúrós tészta, amit nem kell az ujjamról levakargatni közben! Mindent be a gépbe, aztán jól van. Imádom!

epres csokis mikrós süti

2018. április 14. Beautilicious 

epres csokis mikrós sütiVégre itt a napsütés, jönnek a kedvencek! Eper, málna,  támadnak, és te sem fogsz tudni nekik ellenállni. Sütijeimből sem maradhatnak ki a kedvenceim! Hozzávalók - 1tojás - 125gr joghurt - rumaroma - 20gr fehérjepor - 25gr kókuszliszt  - 25gr zabpehely - sütőpor - 30gr cukormentes csoki - 75gr eper Így készítsd - Egy bögrébe keverj el mindent az eper és csoki kivételével - Csinálj egy lyukat a közepébe - Töltd meg apróra vágott eperrel és csokival - Tedd mikróba 5percre

karfiolos sajtos zsemle

2018. április 7. Beautilicious 

karfiolos sajtos zsemle Éljenek a zöldséget, éljen az egészség! Fehérjében és rostban gazdag, jó szénhidrátot tartalmazó pihe puha finomság. Az egészség mindenkié! Hozzávalók - 1fej karfiol - 200gr cottage cheese - 100gr zabliszt - 100gr lenmagliszt - só - bazsalikom - majoranna - fél csomag sütőpor Így készítsd - Főzd meg a karfiolt - Turmixold össze a cottage cheeset és a karfiolt - Keverd össze a száraz hozzávalókat - Öntsd össze a két keveréket, majd gyúrd össze - Formázz zsemléket - Süsd ki 180 fokon 35perc alatt

Vegán kakaós (karobos) piskóta

2018. március 25. Mindennapi ételeink 

Vegán kakaós (karobos) piskóta Gyors, finom süti, ami sokszor kihúzott már a pácból. :-) Hozzávalók: 35 dkg liszt (lehet harmada teljesőrlésű vagy tönköly) 1 csomag (vagy kb 12 g) foszfátmentes sütőpor 0,5 dl növényi tej 4 ek. cukrozatlan kakaópor (karobpor) 20 dkg eritrit -- mandulaszeletek -- lekvár, vaníliapuding, tejszín.... Elkészítés: A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet. alaposan összedolgozzuk, és 180 fokon kb 25-30 perc alatt kikeverjük. Mi most Fannival feleztük az adagot, mert lapos sütihez volt kedvünk. De finom félbevágva, megkenve házi nutellával, diókrémmel vagy lekvárral 

Erdei gyümölcsös "joghurt" szelet

2018. március 19. Fittanyuka 

Íme egy igazán könnyű, frissítő “mentes” desszert recept amely nemcsak vegán, cukormentes hanem gluténmentes is! Hozzávalók: (10-12 szelethez) 100 g rizsliszt 50 g gluténmentes lisztkeverék 25 g kókuszreszelék 25 g kakaópor 200 ml víz 80 g eritrit 1/­­2 citrom lereszelt héja 6 evőkanál folyékony (szoba hőmérsékletű) kókuszolaj 1 tasak foszfátmentes sütőpor   Krém:  250 g selyem tofu 200 ml kókusztejszínt 100 g eritrit 1 citrom reszelt héja 1 citrom leve késhegynyi bourbon vanília 2 csapott evőkanál agar-agar 1,5 dl víz két maréknyi friss, vegyes piros gyümölcsök A piskóta száraz hozzávalóit összekavarjuk, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, robotgéppel alaposan összedolgozzuk és egy kiolajozott kapcsos 10 szeletes tortaformába öntjük, 180 C fokon 40 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, ha nem tapad a közepe elkészült, ha szükséges még 5-10 percig sütjük 150 C fokon. Formában hagyjuk kihűlni. A krém hozzávalóit (kivéve az agar-agar és víz) összeturmixoljuk. A vizet hidegen elkeverjük az agar-agarral és felforraljuk. Utána hozzákeverjük, turmixoljuk a krémmel, belekeverjük a megmosott gyümölcsöket és a formába öntjük, a piskóta tetejére. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük, vagy fagyasztóban 1-2 órát hűtjük.   The post Erdei gyümölcsös "joghurt" szelet appeared first on fittanyuka.hu.

Egyszerű tejmentes, tojásmentes karácsonyi sütemény

2018. december 13. Élj harmóniában 

Egyszerű  tejmentes, tojásmentes karácsonyi sütemény Itt a karácsonyi időszak... ilyenkor a  legtöbb háztartásban már nézegetik a sütemény recepteket, tervezik az ebédeket, vacsorákat...  Azt tudjátok rólam, hogy nem szeretek órákat állni a konyhában és pepecselni,de szeretem a finom és minőségi ételeket:)  A mai recept egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető Karácsonyi hangulatot árasztó süteményem receptje. Ezt a sütit a Gyertyafényes Karácsonyi Jógagyakorlásra készítettem a jógásainknak, elég nagy sikere volt:) Hozzávalók 2 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt  2 bögre fehér tönkölybúzaliszt  1 bögre teljes értékű barna nádcukor 1 csomag sütőpor 2/­­3 bögre kókuszzsír 1 tk. szódabikarbóna vanília (vagy vaníliás cukor) fahéj csipet reszelt szegfűszeg 3 közepes alma 2 narancs  1 citrom  3 marék dió 1 bögre víz  mazsola (elhagyható) Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:) Az előkészítéshez mosd meg a gyümölcsöket és az almákat pucold is meg. 1 almának vedd ki a magházát és vágd cikkekre, a többit reszeld le. A narancsnak reszeld le a héját és a levét nyomd ki. A citrom héját is reszeld le.  A diót aprítsd darabokra  - én kézzel szoktam ezt csinálni - egy maréknyit tegyél félre belőle a díszítéshez. A liszteket, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a fűszereket keverd össze egy tálba. Keverd hozzá a narancs és citrom héjat is. Majd egy másik tálba keverd össze a narancslevet, egy  pici citromlével, a vízzel és a kókuszzsírral. Figyelj rá, hogy a kókuszzsír folyékony állagú legyen - ha lemerevedett a kókuszzsír én meleg vízzel szoktam összevegyíteni, hogy felolvadjon és azt a vizet öntöm a tésztához. Keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat, majd tedd hozzá a reszelt almát, a diót és ha szeretnél mazsolát rakni bele azt is. Az egészet finoman keverd el - figyeld a tészta állagát, mert attól függ mennyi leve volt a narancsnak, lehet több vagy kevesebb víz kell majd. A masszát öntsd bele egy kikókuszzsírozott, lisztezett tepsibe. A tetejére helyezd el az almaszeleteket és a félretett diódarabokat.  180 fokon süsd addig,  amíg jók átsül és szép arany színe lesz. (kb 30 perc) Jó étvágyat hozzá:) szeretettel Kati

Datolyás-kakaós brownie

2018. július 21. Mindennapi ételeink 

Datolyás-kakaós brownie Hozzávalók: 10 dkg datolya 1 dl víz /­­ vaníliás szójatej 1 dl olaj 5 ek holland kakaó/­­karobpor eritrit, xilit-ízlés szerint 2 ek. lenmagpehely 10 dkg liszt 2 tk. foszfátmentes sütőpor Elkészítés: A datolyát a vízzel (vaníliás szójatejjel) és olajjal összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a kakaót, a lenmagpelyhet, lisztet, sütőport, eritritet. Alaposan összekeverjük, majd olajozott-lisztezett tepsibe téve 180 fokon max 15-20 perc alatt kisütjük. Mi datolyasziruppal ettük.

protein kenyér

2018. július 17. Beautilicious 

Az esti órákban kívánod a kenyeret? Ha erre a kérdésre igen a válaszod, akkor ezt a receptet csak ajánlani tudom. Fehérjében gazdag, egyszerűen elkészíthető, és elképesztően finom. Hozzávalók - 3tojás - 1 konzerv fehérbab - 1 ek light majonéz - fél csomag sütőpor - fokhagymagranulátum és só ízlés szerint Így kézítsd - Válaszd ketté a tojásokat - Verd kemény habbá a fehérjét - Turmixold össze a sárgáját a babkonzervvel, és majonézzel - Ehhez add a többi hozzávalót - Forgasd bele a tojásfehérjét - Öntsd kenyérsütő formába, majd süsd ki 170 fokon 30perc alatt

Vegán vaníliás-eperlekváros piskótatekercs

2018. június 19. Mindennapi ételeink 

Vegán vaníliás-eperlekváros piskótatekercs Kislányunk egyszer evett ilyen piskótatekercset, azóta kéri, hogy készítsük el itthon is.  Hozzávalók - a piskótához: 12,5 dkg Mester süteményliszt 2 ek. eritrit 3-4 g sütőpor fél mk szódabikarbóna 4 ek. olaj 1 ek. ecet 150 ml vaníliás szójatej (víz) 5 g útifű maghéj A töltelékhez: 1 csomag vaníliás puding 4 dl növényi tej (nálam kukoricatej) 2 dl vegán édesített habkrém Elkészítés: Először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. A pudingot hagyományos módon elkészítjük, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy edényben, majd hozzáadjuk az olajat, tejet (vizet), ecetet. Egymáshoz öntjük. Összekeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre simítjuk a tésztát, minden szélén kb 10 cm-t kihagyunk. 180 fokon max 15 percig sütjük. Mivel vékony a tészta, figyeljük gyakran, hamar megsül. Nedves konyharuhára borítjuk, rákenjük a lekvárt, majd a krémet,  és feltekerjük.

Cseresznyés piskóta tönköly búzaliszttel (tojásmentes)

2018. május 26. Élj harmóniában 

Cseresznyés piskóta tönköly búzaliszttel (tojásmentes)Itt a cseresznye  szezon (jótékony hatásairól és ájurvédikus hatásairól tegnap írtam egy bejegyzést, itt olvashatsz róla).  Érdemes a cseresznyéből ilyenkor minél többet fogyasztani, mindenféle formában.  Mint tudjátok imádok sütni főzni és lévén a férjem imádja a süteményeket. Kézenfekvő volt, amikor ma hazaértünk a bio piacról a sok friss zöldséggel, gyümölccsel, hogy a cseresznyével mindenképpen készítek valami finomságot neki:)  Ez a süti tipikusan olyan nyári édesség, ami nagyon gyorsan elkészül és nagyon ízletes is. Bevetheted egy étkezés helyett (pl. reggelire) vagy akár vendégvárónak is kiváló egy könnyű vasárnapi ebéd után:)  Én imádom az illatát, ahogy a vanília keveredik a sült cseresznyével.   Hozzávalók 1 csomag sütőpor 2 bögre finom tönkölybúzaliszt 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt  1 bögre barna nádcukor 10 dkg vaj (vegán változatban 1/­­2 bögre kókuszzsír) 1 tk. szódabikarbóna vanília (vagy vaníliás cukor) 1,5 bögre víz cseresznye Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj:) Az előkészítéshez mosd meg a cseresznyét és magozd ki. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a vaníliát kever össze egy tálba. Tedd hozzá a vizet és az olvasztott vajat. A vajat én apróra vágom beteszem egy fémedénybe és forralt vízzel leöntöm, így pillanatok alatt kész az olvasztott vaj és már a vízzel el is van keveredve:)  Figyeld a tészta állagát van amikor elég 1 bögre víz van, hogy sokkal több kell a liszt függvénye). Az így kapott masszába keverd bele a cseresznyét és az egészet öntsd bele egy kivajazott, lisztezett tepsibe. kb. 180 fokon süsd addig,  amíg jók átsül (kb. 25 perc)

Datolyás-csokis vegán muffin

2018. május 8. Vegán Család 

Datolyás-csokis vegán muffin Hozzávalók 24 darabhoz:   2 csésze teljes kiőrlésű liszt 2 csésze finomliszt 3/­­4 csésze kókuszvirág cukor 2 tk szódabikarbóna 1 kk fahéj 1 zacskó foszfátmentes sütőpor 1 csésze mazsola fél csésze magozott datolya aprítva fél tábla étcsokoládé aprítva 3/­­4 csésze olaj 1 csésze növényi tej 1 csésze víz [...] Bővebben!

Rebarbarás muffin

2018. április 25. Mindennapi ételeink 

Rebarbarás muffin Viszonylag ritka élelmiszer a rebarbara, kevésszer fordul elő a piacokon. Pedig én nagyon szeretem. Amíg Vácon laktunk, a közelünkben lakott egy barátunk, akinek a kertjében termett és többször kaptunk tőle. Amióta Debrecenben élünk, nem ettem rebarbarát. De most nagy mélyhűtőláda ürítésben vagyunk és találtam az alján egy kis dobozban :-D az állaga ilyenkor arra jó, hogy levesbe kerüljön, vagy süteményekbe. Így egy gyors muffin készült belőle.  Hozzávalók: 1 közepes szál rebarbara 10 dkg finomliszt 10 dkg zabliszt  1 csomag sütőpor 5 dk eritrit (vagy a cukor más alternatívája) 5 dkg kókuszolaj 175 gr szójajoghurt (bármilyen ízesítésű, de natúr is jó bele) Elkészítés: A rebarbarát összevágjuk (kiolvasztjuk az összevágott rebarbarát),  összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a nedveseket. Belekeverjük a gyümölcsöt és muffin formákba téve 180 fokon 25 perc alatt kisütjük. Porrá darált eritrittel megszórtam, illetve a natúr szójajoghurtba kevertem por-eritritet és azzal meglocsoltam.  

Granolás muffin

2018. április 11. Mindennapi ételeink 

Granolás muffin Emlékeztek még a múltkor bemutatott granolákra? Most muffint készítettem fahéjas-gyümölcsös ízesítésűből. Hozzávalók: 1 bögre finomliszt 1 bögre teljes őrlésű liszt 1 és negyed bögre fahéjas-gyümölcsös granola     2 tk. lenmagpehely 2  tk. sütőpor 1 tk. szódabikarbóna 1 tk. fahéj 1/­­2 bögre eritrit 1 bögre reszelt alma 2 ek. napraforgó olaj 1/­­3 bögre vaníliás szójatej -- Opcionális: 2-3 ek. darált dió, kókusz, -- 1-1 ek. tetszés szerinti lekvár  Elkészítés: Összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a nedveseket, összedolgozzuk, és szilkon muffinformákba simítjuk, úgy, hogy félig rakjuk a formákat, majd rakunk bele 1-1 tk. lekvárt, és erre helyezzük rá az újabb adag tésztát. 180  fokon kb. 20 perc alatt kisütjük.  (En az aszalt dolgokat külön tettem bele, hogy ne kerüljön a tetejére, nem szereti kislányunk, ha a tetején van :-D).

csokipudingos süti

2018. március 25. Beautilicious 

Boci-boci megfázott, sütöttem neki hát egészséges és  finom bocisütit. :D hozzávalók tésztához - 4tojás - 200gr tejföl - 150ml tej - 50gr édesítőszer - 100gr zabliszt - 65gr kókuszliszt - 1tk sütőpor csokipudinghoz - 1cékla - 25ml kávé - 100ml tej - 1ek kakaópor - 1nagy marék datolya Így készítsd - Forrald fel a tejfölt a tojássárgájával és tejjel - Keverd össze a száraz hozávalókat, majd szitáld hozzá - Verd habbá a tojásfehérjét, és keverd a tésztához - A pudinghoz a hozzávalókat turmixold össze - Öntsd a Tésztát egy tepsibe, majd kanalazd bele elszórtan a pudingot - Süsd ki 200fokon 30perc alatt

Almás-fahéjas koszorú

2018. március 19. Mindennapi ételeink 

Almás-fahéjas koszorú Igazi téli csemege...így, "tavasszal" :-D Hozzávalók: 1 bögre citrom-lime-os Alpro szójajoghurt 1 bögre liszt 1 bögre eritrit 1 bögre reszelt alma 1/­­3 bögre hidegen sajtolt olaj 1 csomag sütőpor 1 citrom héja 1/­­2 citrom leve 1 kanál lenmagpehely Elkészítés: Az almát lereszeljük (kis lyukú reszelőn), majd kicsavarjuk. Belereszeljük a citromhéjat, ízesítjük fahéjjal, hozzáadjuk az olajat. A lenmagpelyhet beáztatjuk a citromlébe, és amikor "megszívta magát", hozzáadjuk az almás keverékhez.  Ehhez keverjük a lisztet, eritritet, sütőport és keverést követően olajozott-lisztezett formába téve 170 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. 

Kakaós tekercs

2018. március 18. Beautilicious 

Kakaós tekercs Gyorsan összedobható egészséges fehérjében és rostban gazdag sütike erre a hideg  tavaszi napra. hozzávalók - 150gr barna rizsliszt - 50gr kókuszliszt - 15g bambuszrost liszt - 40gr édesítőszer - 3tojás - 125gr natúr joghurt - 200ml kókusztej - 50ml kávé - 30gr kakaópor - sütőpor így készítsd - Keverd össze alaposan a hozzávalókat a kávé, és kakaó kivételével - Válaszd ketté a masszát, és a feléhez add a kakaóport, és a kávét - Nyújtsd ki a fehér részt, majd a sötétet is - Helyezd egymásra, és tekerd fel - Süsd ki 180 fokon 30perc alatt


Az összes 'sütőpor' találat megjelenítése »


Szerintünk ez is ízleni fog ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!