Spenótos céklasaláta
2012. május 29. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Nagyon finom és pikáns saláta - a kertből. Hozzávalók: 1 nagyobb cékla 1/2 kg spenót 1/2 citrom leve 2 ek.100%-os extra szűz olívaolaj só 1/2 citrom leve 1 ek. sörélesztőpehely 1 szál újhagyma Elkészítés: A spenótleveleket megmossuk, és egy tálba rusztikusra vágjuk.A céklát is kisebb szeletekre vágjuk, ráhelyezzük a spenótlevelekre. Az újhagymát rákarikázzuk. Az öntete elkészítjük: az olívaolajat elkeverjük sóval, citromlével és sörélesztőpehellyel. Tálalás előtt ezzel meglocsoljuk. Dúsítható tofuval vagy -aki szereti - valamilyen sajttal is.
« Gyógyító ételeink- zab, zabpehely | Ribizli-alma lekvár » |
|
|