Szezámmag
tovább a teljes receptért »
A szezámmagot szinte mindenki ismeri, leginkább pékáruk tetejéről. Azonban ennél jóval többre képes ez a kicsi fehér magocska.
Egészségre gyakorolt hatása
Rostban és fehérjében gazdag, segíti a koleszterinszint helyreállítását, jót tesz a csontoknak, segíti a vörösvértestek és a hormonok termelését, a szív- és vázizom egészségének megőrzésében is szerepet játszik.
Sok benne a kalcium, a B-vitaminok, a vas, a cink, a magnézium, a szelén és a réz, emellett az Omega-6 zsírsav, és a fenolos antioxidánsok.
Felhasználása
Ehetjük nyersen vagy megpörkölve, készíthetünk belőle tepertőre emlékeztető szendvicskrémet, szórhatjuk salátára, főételekbe, fogyaszthatjuk süteménybe vagy kenyérfélékbe sütve. Belőle készül a tahini (szezámkrém) is, amit a hummusz (csicseriborsókrém) készítéséhez használhatunk.
Létezik belőle fekete színű változat is, amit sushihoz használhatunk.
Vedd meg itt
Szezámos receptek
The post Szezámmag appeared first on VegaNinja.
« Citromos máktorta | Chia mag » |