Szezámmag recept vegetáriánus

Szezámmag

2018. január 8. VegaNinja 

Szezámmag
tovább a teljes receptért  »
A szezámmagot szinte mindenki ismeri, leginkább pékáruk tetejéről. Azonban ennél jóval többre képes ez a kicsi fehér magocska. Egészségre gyakorolt hatása Rostban és fehérjében gazdag, segíti a koleszterinszint helyreállítását, jót tesz a csontoknak, segíti a vörösvértestek és a hormonok termelését, a szív- és vázizom egészségének megőrzésében is szerepet játszik. Sok benne a kalcium, a B-vitaminok, a vas, a cink, a magnézium, a szelén és a réz, emellett az Omega-6 zsírsav, és a fenolos antioxidánsok.   Felhasználása Ehetjük nyersen vagy megpörkölve, készíthetünk belőle tepertőre emlékeztető szendvicskrémet, szórhatjuk salátára, főételekbe, fogyaszthatjuk süteménybe vagy kenyérfélékbe sütve. Belőle készül a tahini (szezámkrém) is, amit a hummusz (csicseriborsókrém) készítéséhez használhatunk. Létezik belőle fekete színű változat is, amit sushihoz használhatunk.   Vedd meg itt Szezámos receptek The post Szezámmag appeared first on VegaNinja.

« Citromos máktorta Chia mag »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!