Te mit eszel Beni? recept vegetáriánus

Te mit eszel Beni?

2011. május 15. Főzés nélkül finoman! 

Te mit eszel Beni?
tovább a teljes receptért  »
Ezt az írást egy testvéremnek ajánlom, aki több mint a könnyek a szemében, és több mint maga a fájdalom... Naponta többször teszik fel nekem a kérdést, hogy - Miért választottad a nyers táplálkozást? A válaszaim eleinte kimerítőek voltak és igyekeztem a kérdezőt meggyőzni a választott táplálkozási formám előnyeiről. Manapság egyszerűen csak annyit mondok, hogy - Ez a választásom. Természetesen a beszélgetések nem maradnak ennyiben, és hosszasan faggatnak, hogy csak volt valamilyen indok ami ebbe az irányba terelte az életemet. Ilyenkor válaszként, azért még mesélek régi érzésekről, eseményekről. A napokban elcsendesedve azon kaptam magam, hogy nem szeretnék és nem is tudok azonosulni a régi emlékképekkel, amelyek bizonyára sok testvéremet meggyőztek vagy meggyőznének választott utam helyességéről. Valahogy egyszerűen éreztem, hogy csak maga a példamutatás már elegendő. Hiszem, hogy a változásra nyitott és befogadó emberek sokasága él már a Földön és számukra a meggyőzésen jóval túlmutat az egyéni példamutatás, életforma. Érettségi banketten vagyok, nem átlagos, 31 éves. Érdekes emberek, akik a társadalom olyan metszetét mutatják, amely meglepné a társadalom kutatókat. Kiemelkedő személyiségek sokasága fontos beosztásban, hírességek, és szürke eminenciások, akik nélkül maga az élet lenne sivár és szürke, ráeszmélek szeretem őket... Éveken át osztottam az észt az ilyen összejöveteleken magyarázva gondolataim vagy akár a táplálkozásom helyességét. Talán két-három éve nem teszem, és megtörtént, amit nem vártam, aminek nagyon örültem. A csendben, egyszer csak felhangzott egy kérdés, a mellettem éppen vegetáriánus ételt fogyasztó volt osztálytársam kérdése - Te mit eszel Beni? Mások lehet, hogy azonnal azt válaszolták volna, hogy már ettem vagy még csak most fogok választani, de én megéreztem, hogy ez most más és a csendnek ez a válasza, most befogadóvá vált ismét valaki és figyel rám... Hogy mit? Amit választottam, zömében nyers zöldségeket, saját készítésű pástétomokat, salátákat, sületlenségeket (ahogy AnniPanni használja) de szeretem a vegetáriánus konyhát is.  Ezen a blogon, és az életemben az átmenet konyháját igyekszem népszerűsíteni. Adni egy fogódzkodót a bizonytalanoknak, aki még nem döntöttek, de érzik, hogy egy másik útra szeretnének lépni. Már nem csak hiszem, de tapasztalom is, hogy megéri... Namaste Bendegúz

« Csalános poréhagymás spenót Csőben sült spárga »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!