Csalános poréhagymás spenót recept vegetáriánus

Csalános poréhagymás spenót

2011. május 15. Punk In The Kitchen 

Csalános poréhagymás spenót
tovább a teljes receptért  »
Szombaton a Balatonon nagyon szép csalánerdőt találtunk, szóval szedtünk egy zsáknyit. Kipróbáltuk a csalánteát, ami ízre nem nagy szám, de nagyon egészséges. A többit friss spenóttal és póréhagyma zöld részével kavartuk össze. Csalános poréhagymás spenót Hozzávalók: fél kiló spenót pár marék csalánlevél egy póréhagyma néhány gerezd fokhagyma egy dl szójatej (opcionális) egy csomag tészta (durum vagy esetünkben tönköly) olaj fűszerek (só, bors, szerecsendió, fehérbors, stb.) Idő: a csalánnal el kell szórakozni, szóval úgy 3/­­4 óra. Zene helyett most kivételesen videót ajánlok, ezt kell folyamatosan nézni főzés közben, megéri: A csalánt Nóra kezelte (gumikesztyűben, de még így is csípett), le kell tépkedni a leveleket, átmosni, leforrázni, majd felvágni. A póréhagyma fehér része salátába ment, a zöld leveleket felkarikáztuk, a spenótot mosás után ugyancsak daraboltuk. Az olajra először a póré és a szétnyomott fokhagyma ment, aztán a csalán, majd a spenót is. Meg kell párolni, hogy szépen összeessen az egész. Fűszernek só, bors, kevés szerecsendió és fehérbors ment, löttyintettünk rá egy kis szójatejet, aztán amikor már szimpi volt a dolog, lezártuk alatta a lángot. Tésztával kavarva lesz holnap ez az ebéd, de már megkostoltuk, elég jó.

« Kezdetek I. Te mit eszel Beni? »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!