zabliszt receptek - Vegetáriánus receptek

Még kapható a második,
      bővített kiadás!

Még kapható! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás

Megrendelés »


Próbálja ki, biztosan ízleni fog!

Tokaj-Hegyalja Piac

Csokicsipszes briós

Mit eszik a vegagyerek? szakácskönyv! :)

"Tojáskrém"

Spárgavége leves grill spárgával










zabliszt receptek

Túrós piskótatekercs

2017. április 21. Beautilicious 

Túrós piskótatekercsA piskótatekercs azok az édességek közé tartoznak, melyekről sose tudnék lemondani, de nem is kell. Mindig csak a fejemet fogom, mikor hallom azoktól akik fogyni akarnak, hogy nem tudnak lemondani az ilyen olyan édességekről. Én napi szinten fogyasztom ezeket az édességeket minden bűntudat nélkül, hisz a legtöbb zöldséget, gyümölcsöt, "jó" szénhidrátokat tartalmaz, mint ez a túrós piskótatekercs is. hozzávalók - 3 nagyobb répa - 7tojás ( 5sárgája 7fehérje) - 4ek édesítő - fahéj - 175gr zabliszt - 500gr túró - 2tojássárgája - 200gr joghurt - fahéj - 3ek édesítő így készítsd - A tojásokat válaszd ketté - A sárgáját verd fel fehéredésig az édesítővel, majd adj hozzá fahéjat és a lisztet - A répát tisztítsd meg, reszeld le, majd add a sárgájához - A fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a répás keverékhez - Süsd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30percig - A túrókrémhez csak keverd össze a hozzávalókat, majd ha kisült a piskót, még melegen töltsd bele és tekerd fel a piskótát.

kókuszos keksz

2017. április 20. Beautilicious 

kókuszos kekszA  nap folyamán bármikor előkapható egészséges finomság mindenkinek elkell a táskájában. Ez a kókuszos keksz e célra tökéletesen megfelel. Hozzávalók - 1 cukkini - 1 banán - 80gr kókuszliszt - 50gr zabliszt - 30gr kókuszreszelék - rumaroma Így készítsd - A megtisztított cukkinit és banánt aprítógépben pépesítsd - Önts hozzá egy kis rumaromát - Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd add a péphez - Formázz kis korongokat, helyezd őket sütőpapírra - Süsd előmelegített sütőben 180fokon 30percig  

csokipuding cukkiniből

2017. április 19. Beautilicious 

csokipuding cukkinibőlKépzeljétek, én kisgyerekként egészen sokáig nem voltam hajlandó megenni a zöldségeket, gyümölcsöket. Vicces, mára már nem tudom elképzelni nélkülük a napjaimat. Rengeteg féle képpen fogyasztom őket, és egyre több oldalukat vélem felfedezni. A hétvégén nagyon megkívántam a csokipudingot, de az ünnepek miatt abból kellett gazdálkodnom, amit találtam itthon, így megszületett ez a meglepően finom csokipuding. Hozzávalók - 1 cukkini - 60gr zabliszt - 30gr kakaópor - 45gr édesítő Így készítsd - A megtisztított cukkinit vágd kockára, majd aprítóban pépesítsd - Add hozzá a többi hozzávalót, majd alaposan keverd össze - Tedd hűtőbe és hagyd állni legalább 3órát , hogy sűrű puding állagot kapj  

cukkinis-mozzarellás keksz

2017. április 11. Beautilicious 

cukkinis-mozzarellás kekszEgy sós finomságnak az én táskámban mindig van hely. A nap folyamán bármikor, ha megéhezek csak előkapom, és máris jobban érzem magam. Tökéletes választás, ha szívesen rágcsálnál valamit az étkezések között. Hozzávalók - 2cukkini - 100gr paradicsom - 125gr mozzarella - 300gr zabliszt - 200gr krémsajt - 2gerezd fokhagyma - 1tk só - fél csomag sütőpor Így készítsd - A megtisztított cukkinit reszeld le, majd sózd - Hagyd állni 20 percig, majd nyomkodd ki a levét - A paradicsomot vágd kockákra, majd add a cukkinihez - Add hozzá a krémsajtot, majd morzsold hozzá a mozzarellát is - A fokhagymát tedd fokhagyma nyomóba, nyomd össze, majd tedd a cukkinis keverékhez - Add hozzá a zablisztet és a sütőport, majd alaposan dolgozd össze - Tedd sütőpapírral bélelt sütőbe, majd előmelegített sütőben süsd 180fokon 40percig  

Karfiolos batyu

2017. április 10. Beautilicious 

Karfiolos batyuA rohanos sűrű napokon nehezebb megoldani az egészséges kiegyensúlyozott táplálkozást, de persze ez sem lehetetlen. Az új kedvenc alternatívám az ilyen napokra a karfiolos batyu. Ellátja a szervezetedet lassú felszívódású szénhidráttal is, ami segít, hogy lendületes maradj egész nap, és hogy ne legyél éhes 1-2 óra múlva. Ezek mellett nagyon finom is, és rengeteg féle képpen variálhatod. Hozzávalók - 1 fej karfiol - 200g krémsajt - 350gr zabliszt - töltelék ízlés szerint ( nálam pulykamell illetve tonhal volt) Így készítsd - Szedd a karfiolt rózsáira, majd főzd meg sós vízben - Szúrd le, majd krumlinyomóval nyomd össze - Add hozzá a krémsajtot és a zablisztet, majd alaposan dolgozd össze - Formázz belőle korongokat - Egy serpenyőbe tegyél kókuszzsírt vagy olivaolajat és tegyél bele egy korongot, majd ebbe egy kanál tölteléket, végül még egy korongot - Süsd olalanként 8-10 percig ( vagy míg aranybarna nem lesz)  

Brokkolis-sajtos muffin

2017. április 6. Beautilicious 

Brokkolis-sajtos muffinAnnyira bánom, hogy eddig életemből kimaradt a brokkoli, hisz számos jótékony hatása mellett elképesztően finom is. Goldotam sütök valami sós finomságot, így elkészült ez a csudás muffin, mellyel a kicsiket is könnyedén rávehetjük a brokkoli fogyasztásra. Hozzávalók - 1fej brokkoli - 200gr zabliszt - 150gr sajt - 3 tojás - 60gr szezámmag - 200ml víz/­­tej - só - fél csomag sütőpor Így készítsd - A brokkolit szedd rózsáira, majd tedd aprítógépbe és aprítsd, míg körülbelül rizsszem méretű nem lesz - A sajtot reszeld le, majd add a brokkolihoz - A sajtos brokkolihoz add a tojásokat, majd alaposan keverd össze - Egy másik tálba keverd össze a száraz alapanyagokat, majd öntsd a brokkolis keverékhez - Keverd össze és folyamatosan adj hozzá vizet/­­tejet - Tedd féig a masszával a muffinformákat - Süsd előmelegített sütőben 180 fokon 30percig  

Répás-túrós zsemle

2017. március 26. Beautilicious 

Répás-túrós zsemleNagyon rég vágytam már egy kívül ropogós belül puha zsemlére,így sokat kisérleteztem, míg meg nem született ez az isteni finom zsemle, ami már napok óta a vacsorám és egyszerűen nem unom meg. Megmerem kockáztatni, hogy finomabb a hagyományos fehérlisztből készültnél. Hozzávalók - 275gr zabliszt - 250gr túró - 1 tojás - 1cs sütőpr - 2 nagyobb répa - só, bors, őrölt kömény - 100ml tej Így készítsd -  A megtisztított répát reszeld le - Tedd hozzá a túrót és a tojást - Egy külön tálba keverd össze a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a répás keveréket - Önts hozzá tejet, hogy jó ruganyos tésztát kapj - Nedves kézzel formázz kis zsemléket, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe - Előmelegített sütőben süsd 170fokon 45-50 percig ( Ez a zsemlék méretétől is függ)  

Kakaós zabpuding

2017. március 10. Éltető ételek 

Kakaós zabpudingMég hogy a puding nem egészséges? Hát, a kukoricakeményítős, bolti valóban nem... no de ezt bátran elkészítheted magadnak vagy a gyerekeidnek. Imádni fogják. Gluténmentes zabliszt alapú, élelmi rostban gazdag, kitűnő növényi fehérjeforrás. Rosttartalmának köszönhetően lassabban emeli meg a vércukorszintet a bolti társainál, így bátran lehet egy kiegyensúlyozott étrend része. Hozzávalók (4 adag): - 6 dkg zabpehely darálóval megdarálva vagy vásárolható zabpehelyliszt is - 2 dkg cukrozatlan, magas kakaótartalmú kakaópor (pl. holland) - 3 evőkanál kókuszvirágcukor - 2 teáskanál konjakliszt (ez segíti a bolti állag utánzását. Ha már megszoktad, hogy az egészséges sokszor másabb állagú/­­ízű, mint a bolti, akkor nyugodtan kihagyhatod. Az ízén nem változtat.) - 6 dl növényi tej - 1 teáskanál kókuszzsír - csipet himalája só - késhegynyi vaníliapor Elkészítése: - Az alapanyagokat mérd ki, majd a tejet lassan adagolva hozzá csomómentesen keverd el. - Kezdd el főzni, kb. 3-4 perc alatt el is készül. - Töltsd ki pohárkákba, majd kedved szerint díszítsd gyümölccsel, kókuszreszelékkel.

Fánk

2017. március 2. Beautilicious 

FánkBár a farsangi időszakról lecsúsztunk, de ne gondoljátok, hogy fánk nélkül maradtok. A fánkokból sosem elég, főleg nem a Beautilicious féle fánkból. Annyira finom! Na és most fogjátok eldobni az agyatokat! Tudjátok, hogy mi a főszereplő a fánkban; a sárgarépa! Ez komoly! Lehet valami űber finom és ennyire egészséges is egyszerre? A válasz; igeeeen! Pótoljátol minnél hamarabb a farsanggal elszalaszottt fánkokat, ezzel a szuper fánkkal! hozzávalók - 4db répa - 150g zabliszt - 2ek édesítő - 1 tojás - fél zacskó sütőpor így készítsd - a megtisztított répát főzd puhára, majd nyomd össze krumpli nyomóval - Add hozzá a tojást - Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd öntsd hozzá - formázz sütőpapírral bélelt tepsibe kis korongokat majd egy fakanál segítségével lyukaszd ki őket középen - Süsd 180fokon 20 percet  

Limara csavart briósa másként (Szakácsmustra 21)

2016. december 15. BioBrigi 

Limara csavart briósa másként (Szakácsmustra 21)Ani meghívott a szakácsmustra játékra. Mostanában nem igen vettem részt ilyenekben, mert mindig lekéstem a határidőket. :( Ábel, ahogy nézegettem a recepteket közölte, hogy: - AZT süssük meg! - Melyiket? (Görgetem vissza az oldalt) - Hát AZT! Azt a mákosat! - Nincs is mákunk. Tegnap beleraktuk a gofriba az utolsó adagot. Majd hozunk a Nagyitól. - De diónk van... Meg lettem győzve. :) Végül aztán kókuszos-vaníliás és mogyorókrémes készült. Nagyon finomak lettek annak ellenére is, hogy Limara receptjét reformosítottam kicsit. A tojást már nem akartam kivenni, így nem vegán, de tapasztalatom szerint beáztatott lenmaggal és egy kanál zabliszttel könnyen helyettesíthető lenne. A mogyorókrémet egy régi postból kerestem elő, mert úgy érzésre készül általában, már el is feledkeztem az ott leírt történetről. Olyan jó volt olvasni. :) A tészta mennyiségét attól függően, hogy hány darabot szeretnénk, sokszorozzuk. A töltelékek mennyisége kb. egy-egy adag tésztához elég. Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt (fele tk tönköly) 1 tk. só 3 ek. gyümölcscukor 1 tojás kb. 3 dl rizstej 6 dkg puha vaj 2,5 dkg friss élesztő Hozzávalók a kókuszos töltelékhez: kb 4,5 dl növényi tej 200 g kókuszreszelék 1 cs vaníliás pudingpor (nekem most Naturás zab volt) 20 cs stevia Hozzávalók a mogyorókrémhez: 200 g törökmogyoró 1 dl növényi tej /­­ tejpor + pálmazsír 2 ek karobpor 2 ek olivaolaj 2 ek gyümölcscukor /­­ sztívia stb. vanília por   Először a kókuszos tölteléket készítjük el, hogy teljesen kihűljön, mire a tésztára kenjük. 3,5 dl tejet felforralunk, 1 dl-t elkeverünk a pudingporral és a sztíviával. Amikor a tej felforrt, beleöntjük a kókuszt, és folyamatos kevergetés mellett a pudingporos keveréket is. Besűrűsödés után lehűtjük. A tészta hozzávalóit nálam is a kenyérsütő dagasztotta, mint egyébként az ilyesmit mindig. Kézzel is tökéletesen működik, csak épp időigényes és jó munkás az ilyesmi. Miután a tésztát alaposan meggyúrta a gép, hagytam az üstben kelni, majd újra átgyúrattam, és azután nyújtottam. A mogyorókrémhez a mogyorót kicsit megpirítjuk (nálam a melegszendvics sütőben), azután a héjának a nagy részét ledörzsöljük. Darálón ledaráljuk, majd késes robotgép tartályában szórjuk. (Ha nincs, turmixgép is jó, de akkor hígabbra kell készítenünk a krémet.) Beletesszük a többi hozzávalót is a tej kivételével. A gépet elindítjuk, és hagyjuk, hogy a massza összeálljon. Kell neki idő. Azután lassan adagoljuk hozzá a tejet, míg finoman kenhető állagot nem kapunk.  Ha nagyon jó késes aprítónk van, és nem sajnáljuk, a mogyorót addig daráltatjuk, míg egészen sűrű krémszerű nem lesz, és 1 ek pálmazsírral lazíthatjuk. Azután tej helyett növényi tejpor kerülhet bele pár kanállal, illetve a többi hozzávaló, így jóval tovább eltartható, meg hát jobban hajazik arra a bizonyos mogyorókrémre... kristályvanilinnel még inkább azt tenné, de azért már mégse! A tésztát attól függően, hogy kisebb, vagy nagyobb brióst szeretnénk, több darabra vágjuk. Limara 6 darabot készített ebből az adagból, én a kicsik miatt fele akkorákat szerettem volna, így kb. 12 darabot. Egyet-egyet kinyújtunk egészen vékony téglalapokra - kb 30x20-asak voltak nálam. Mivel gyorsítani akartam (Flóra ekkor már a hátamon, és Ábel is segített) hosszában a felét kentem meg a töltelékkel, ráhajtottam a tészta másik felét, a széleket lenyomkodtam. Derelyevágóval, mint a csöröge közepét, a tésztákat hosszanti irányban bevágtam 4x. Limaránál a kép jól mutatja. Azután a végétől spirálisan feltekertem, majd brióst formáztam. Kb. fél órát keltek zsírpapírral kibélelt tepsin, azután közepes hőfokon kb. 40 percet sültek.

Még mindig sülnek a vonatok...

2016. november 17. BioBrigi 

Még mindig sülnek a vonatok...Piacon a műanyagos előtt: - Anya! Anya! Menjünk be ide, vegyünk mozdonyos sütőformát. - De már van kisfiam. - De kis mozdonyos sütő nincs. - De van már nekünk. - De kicsit vegyünk. Kicsi nincs. - Nincs nekik kicsi formájuk, ez a nagy van. - De de van. - De nincs... Na jó, menjünk be...és tényleg van nekik! Ezt te honnan tudtad?! (Akkor esett le, hogy egyszer voltak a nyár végén a hugommal vásárolni. Hát nem jöttünk haza a forma nélkül.) Hozzávalók: 20 dkg hajdinaliszt 10 dk zabliszt 1 ek karobpor 4 dl növényi tej 1 dl oliva olaj 1 marék mazsola (candidások hagyják el) stevia /­­ gyümölcscukor stb. 1 csomag sütőpor A sütőt bemelegítjük, a formákat előkészítjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük. A folyadékokat egy edényben szintén. A kettőt összedolgozzuk, majd a végén belekeverjük a mazsoltát is. Formákba adagoljuk - kb. kétszeresére nő - a tésztát, és közepes hőfokon 25 perc alatt megsütjük.

Csillagtök fasírt

2016. szeptember 6. Éltető ételek 

Csillagtök fasírtCsillagtök, azaz patisszon. Ismered? Többnyire csak rántva szokták elkészíteni, pedig több lehetőség van benne. Lehet tölteni, lecsóba is kerülhet, de készíthetünk belőle fasírtot is. Egy jó nagy adag salátával tökéles vacsora lesz belőle. Hozzávalók: - 1 szép patisszon (csillagtök) - 1 közepes fej vöröshagyma - 2 gerezd fokhagyma - 3-4 evőkanál zabliszt - 1 házi tojás - himalája só, bors, pirospaprika, chili, őrölt kömény - sütéshez: kókuszolaj Sült répával és burgonyával, házi csemege uborkával. Elkészítése: - A patisszont hámozd meg, majd gyaluld le (a magos rész nem kell). Vigyázz az ujjadra. :) - Kicsit sózd be, és hagyd állni úgy 5 percig. - Nyomkodd ki belőle a levet, add hozzá az apró kockára vágott hagymát és reszeld bele a fokhagymát is. - A tojással és a zabliszttel jól keverd el. - Fűszerezd. - Az előmelegített serpenyőbe tegyél egy kevéske kókuszolajat, majd kanálnyi mennyiségeket halmozz a masszából. - Néhány perc alatt süsd meg mindkét oldalát.Ha vegán változatot szeretnél, akkor a tojást nyugodtan hagyd ki (ettől lazább lesz az állaga), de egy kevéske szódabikarbóna jót fog tenni neki. Így néz ki a patisszon.

Sárgabarackos sütemény

2016. július 9. Éltető ételek 

Sárgabarackos süteményNagyon ritkán használok tojást, de most igazán könnyű süteményt akartam készíteni. A tojáshab ebben nagy segítségemre volt, a gyerekeknek is nagyon ízlett. Ne ijedj meg, hogy a bekevert tészta sűrű, sütés közben habkönnyűvé válik. Hozzávalók: - 10 dkg méz - 15 dkg puha bio vaj - 3 házi tojás - 20 dkg teljes kiőrlésű liszt (lehet részben zabliszttel vagy rizsliszttel is készíteni) - 1 mokkáskanál fahéj - 1 csomag szulfátmentes sütőpor  - 1-2 evőkanál joghurt - kb. 40 dkg érett sárgabarack Elkészítése: - A puha vajat a mézzel keverjük habosra. - A tojás sárgáját egyesével dolgozzuk hozzá. Ehhez a lágy masszához keverjük a sütőporos lisztet és a fahéjat. Ha nagyon sűrű, tehetünk bele egy kevéske joghurtot.A tojás fehérjét verjük fel kemény habbá. Apránként forgassuk a sűrű tésztához.Egy 24x24 cm-es kocka tortaformát zsírozzuk ki, majd simítsuk bele a tésztát.A sárgabarackot magozzuk ki, vágjuk fel, majd jó sűrűn tegyük a tésztára. Szórjuk meg kókuszcukorral és fahéjjal.Előmelegített sütőben (180 fok) kb. 35 perc alatt megsütjük (tűpróba).Mielőtt felszeleteljük, hagyjuk kihűlni.

Quinoás müzli szelet csokiöntettel

2016. május 12. Éltető ételek 

Quinoás müzli szelet csokiöntettelValami édességre vágytak a lányaim. Ilyenkor szétnézek a kamra mélyén, hogy milyen alapanyagokat tudnék felhasználni.  Igazán finom müzli lett belőle, bár legközelebb teszek bele úgy 2 evőkanál darált arany lenmagot. De egy reszelt almával is megér egy próbát. :) A hűtőben jó az állaga, de szobahőmérsékleten kicsit morzsálódik. De csak ennyi baj legyen... így is elfogyott. :) Hozzávalók: - 20 dkg aprószemű zabpehely - 5 dkg zabliszt - csipet himalája só - 1/­­2 mokkáskanál vaníliapor (vagy fél rúd vanília kikapart belseje) - 10 dkg datolya - 1 banán - 10 dkg kókuszolaj - 10 dkg dió - 4 dkg puffasztott quinoa - 1/­­2 bio narancs reszelt héja (vagy 4-5 csepp narancsolaj) - 1 kisebb narancs leve Csokiöntet - nyers csokijó krémesre darált kesudió (vagy 1 evőkanál kesudiókrém), de mogyorókrémmel is el tudom képzelni :) Elkészítése: Először is melegítsük elő a sütőt, úgy 180C fokra. Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a sót és a vaníliát.Tegyük aprítógépbe) a puha datolyát, a banánt és az olvasztott kókuszzsírt. Nyomjuk bele a narancs levét is. Pürésítsük simára. Öntsük ezt a keveréket a száraz hozzávalókhoz. Adjuk hozzá az aprított diót és puffasztott quinoát. Reszeljük bele a narancs héját is.Jól keverjük el. Öntsük bele a müzli keveréket a sütőformába, majd kézzel alaposan nyomkodjuk bele a formába. Süssük 180C fokon 20-25 percig, amíg aranybarna lesz a teteje, a széle kicsit megpirul.

Rákóczi túrós

2017. április 11. Beautilicious 

Rákóczi túrósItt a húsvét, de a süteményeim már jól ismeri a család, így gondoltam, valami újjal fogok előrukkolni. Ennek céljából egy magyar klasszikust választottam, ami cseppet sem lett klasszikus, de nnál inkább egészséges és finom. Hozzávalók - baracklekvár  tésztához: - 3répa - 300gr zabliszt - 4tojás - 60gr édesítő - 200gr tejföl - fél csomag sütőpor Túrókrémhez: - 500gr túró - 200gr tejföl - 40gr édesító - 1 citrom héja+leve - 2 tojássárgája Tetejére: - 4tojásfehérje - 3tk édesítő Így készítsd -  A megtisztított répát reszeld le - Válaszd ketté a tojásokat - Add a sárgáját a répához - Ehhez tedd hozzá a tejfölt, majd alaposan keverd össze - Keverd össze a száraz alapanyagokat, majd add a répás keverékhez - Verd fel a tojásfehérjét, majd keverd a tésztába, úgy hogy ne törjön össze - A tésztát tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd míg elkészül a túrókrém  - A túrókrémhez csak keverd össze alaposan a hozzávalókat - A tésztára kenj egy réteg lekvárt, majd mehet rá a krém - Süsd, míg a túrókrém szilárd nem lesz, majd vedd ki kenj rá egy réteg lekvárt és tedd rá a tojásfehérje habot, majd süsd míg szép színt nem kap a tojásfehérje hab.  

csokitorta sütőtökkrémmel

2017. április 8. Beautilicious 

csokitorta sütőtökkrémmelA csokitorta minden alkalommal megállja a helyét desszertként, legyen szó szülinapról vagy akár vendégségről. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki imádja, így a mi menünkből sem maradhat ki. Ezzel a recepttel most a nassolást is egészségessé teheted, ráadásul a gyerekeket sem kell győzködni, hogy fogyasszanak zöldséget. :) Hozzávalók - 300gr+150gr sütőtök - 3tojás - 150gr dió - 250gr zabliszt - 45gr natúr kakaópor - 60gr+40 gr édesítő - 1csomag sütőpor - 150gr+100gr natúr joghurt - 300ml víz - rumaroma - fahéj Így készítsd - A piskótához tedd a 300gr sütőtököt darálógépbe - Add a sütőtökhöz a tojásokat a 150gr joghurtot, egy kis rumaromát - Daráld le a diót, majd add hozzá a lisztet, sütőport, kakaópor és a 60gr édesítőt -  Önts hozzá a sütőtökös keveréket, majd mikor ezt összekevered add hozzá fokozatosan a vizet - Öntsd sütőpapírral bélelt sütőbe, majd előmelegített sütőben 180fokon süsd 4percig - A krémhez párolj meg 150gr sütőtököt, majd adj hozzá fahéjat és édesítőt - Ezt turmixold össze, majd ha kihűlt add hozzá a 100gr joghurtot - Mikor kisült a piskóta, hagyd, hogy kihűljön, majd vágd ketté és kend bele a krémet  

Céklás-diós kenyér

2017. április 2. Beautilicious 

Céklás-diós kenyérNagyon sokat próbálkoztam már a kenyérgyártással, de kísérleteim mindig kudarcba fulladtak, de van egy jó hírem! Nem adtam fel, és megszületett ez a céklás-diós kenyér, ami annyira jól sikerült, hogy képtelenség abbahagyni :) Hozzávalók - 1nagyobb célka - 300gr zabliszt - 1csomag sütőpor - 100gr dió - 2tk olivaolaj - fél tk szódabikarbóna - fél citrom leve Így készítsd - A megtisztított céklát hámozd meg, vágd kockára, majd tedd fel főni - A diót tedd darálóba és épp csak addig daráld, míg kisebb darabokat nem kapsz ( ez ízlés kérdése, akár egészben is beleteheted) - Keverd össze a száraz alapanyagokat - Ha megfőtt a cékla, törd össze krumplinyomóval vagy botmixerrel - Add hozzá a citromlevet és az olivaolajat - Öntsd a száraz keverékhez - Előmelegített sütőben süsd 180fokon 60percig  

kakaós gofri

2017. március 13. Beautilicious 

kakaós gofriÖrülnél, ha valamivel megtudnád győzni a gyerekedet, hogy egyen több zöldséget? Ezzel a recepttel garantáltal örömmel csúszik majd le a torkán egy kis cékla. A gofrit mindenki szereti, ezt a gofrit meg pláne szeretni fogjátok. hozzávalók - 2cékla - 2tojás - 100gramm zabliszt - 30gramm kakaó - 40gramm édesítő - egy kis fahéj - kókuszolaj a sütéshez Így készítsd - Tisztítsd meg a céklát, majd aprítógépbe pürésítsd - Add ozzá a nedves, majd a száraz hozzávalókat - keverd össze alaposan - Kend ki a gofrisütőt kókuszolajjal, majd adagold bele a tésztát  

Nagyszerűen a Greatben....

2017. március 6. Vegagyerek 

Nagyszerűen a Greatben.... Stőhr Grétával lassan 10 évre visszamenő az ismeretségünk... Amikor még alig voltak vega blogok a magyar neten, virtuálisan futottunk össze... aztán néhány évre rá együtt mentünk főzni a TV2-be. :) És azóta is időről időre összefutunk virtuálisan és most ismét nagy örömömre személyesen is. :) ... mert meghívást kaptam Grétáék szuper vegán bisztrójába a Great bisztróba egy degusztációs menü bemutatóra (hálás köszönet érte ezúton is, remek este, remek emberekkel! :). Hiszen a Bisztró, mely fennállása röpke ideje alatt eljutott oda a népszerűségi listán nagyszerű ételeinek köszönhetően, hogy délidőben gyakran az utcán állva kell bejutásra várni,  most újabb lépcsőfokot lép felfelé. Elindul ugyanis az 'á la carte' esti vacsoralehetőséget kínáló éttermi opciója a bisztrónak. A külföldön már elterjedt gyakorlatot szeretnék Grétáék is megvalósítani, miszerint a reggel reggelizőként, délben önkiszolgáló bisztróként működő hely estére átalakul á la carte étteremmé. A most induló projekt részeként kb. 2 havonta fog változni az ételsor, mely 3 előételt, 3 levest, 3 főételt és 3 desszertet fog magában foglalni. A szűkebb választék azt a minőséget is hivatott szolgálni, mely így alkalmas lesz többek között a szezonalitásból eredő változások rugalmas követésére, a válogatott alapanyagok felhasználásával. A későbbi tervek között szerepel a vasárnap délelőttönkénti, akár családoknak is villás reggelit nyújtó kínálat és nyitvatartási idő hosszabbítás. A mostani á la carte lehetőség első alkalommal 2017. március 8-án (Nőnapon) vehető igénybe, 17-22h. Majd azt követően: március 11. (szombat): 12:00 - 22:00 március 15. (Ünnepnap): 12:00 - 22:00  AZ ÉTLAP (mely nem csak vegán, hanem egyben gluténmentes is): ELŐÉTELEK Club sandwich Karottás "lazac" remoulade mártással A bemutató vacsorán a degusztációs menü részeként megkóstolhattuk, és az íze olyannyira felidézte bennem a lazac általam nagyon-nagyon régen kóstolt ízét, hogy döbbenetes volt.... :) A sárgarépa 3 napig érlelődött egy sós és tengeri algás pácban, így nyerte el autentikus ízét. A hozzá kínált rizstejes majonéz ugyancsak szuper volt nem csak ízében, hanem állagában is! Ananászos kevert zöldsaláta sült - füstölt tofuval, vinaigrette öntettel Krémválogatás pirít?ssal, cruditevel - napraforgó pástétom - körözött - füstös padlizsánkrém LEVESEK Egzotikus kardamomos gyümölcsleves Thai citromfüves zöldségleves kókusztejjel Citrusos - joghurtos zellerkrémleves Elmondhatom, ilyen isteni zellerkrémlevest még életemben nem ettem! A citrom eszméletlenül a helyén volt benne, se túl sok, se túl kevés, hanem fantasztikusan megfelelő! :) FŐÉTELEK Sült teriyaki tempeh szarvasgombás fénygyökérpürével és marinált szezámos pak choi-jal Narancsos sütôtökös risotto Aszalt paradicsomos édesburgonyás gnocchi parmezánropogóssal A csak édesburgonyából és nem sima burgonyából készült alaptészta zabliszt hozzáadásával készült, egy fantasztikus paradicsomos szósszal. A parmezánropogós pedig kizárólag növényi sajtból. DESSZERTEK Pisztáciába, kókuszpehelybe, aszalt áfonyába forgatott álomgombóc válogatás narancsvirágvizes szója-joghurtöntettel Céklás - csokoládés brownie Mangós tiramisú Szerencsére a desszertek esetében Gréta úgy döntött, mind a hármat megkóstoltatja velünk... :P :D És hát nálam csodás krémességével, selymességével a Tiramisú krémje vitte a prímet. Szerintem meg nem mondta volna róla senki, hogy tojás és mascarpone nélkül készült! ;) Szóval, ha ünnepien jót szeretnétek enni, vegánul, vagy esetleg ételérzékenységek, allergiák miatt, ne hagyjátok ki ezt a remek lehetőséget!  Ráadásul ezeken az Ünnep- és szabadnapokon akkor nem is kell otthon nekiállnotok főzni! ;) A Great Bisztró Facebook oldala: https:/­­/­­www.facebook.com/­­greatbistrobudapest/­­  Asztalfoglalás: 06702149072

Tudatos felkészülés a karácsonyra – 8. rész Az étkezés

2016. december 19. Eszemiszom – Jóga Magazin 

Tudatos felkészülés a karácsonyra  – 8. rész Az étkezés     Ne engedd, hogy a karácsonyi készülődés feleméssze minden energiádat és pénzedet   A karácsonyi ünnepek idején sok családban az étkezés központi helyet foglal el – vannak olyan családok is, ahol szinte másról sem szól a szeretet ünnepe, mint az evésről. Megannyi statisztika támasztja alá, hogy az ünnepi időszak alatt az emberek jelentős része a normál – általában elfogyasztott –  mennyiségű élelmiszer többszörösét vásárolja meg, készíti el és fogyasztja el. Majd az ünnepi hangulat helyett, sokaknak okoz a nagy mennyiségben elfogyasztott mindenféle egészségtelen étel, nehéz emésztést,  emésztési problémákat, mindenféle fájdalmakat, elnehezültséget. tunyaságot. Az emésztési problémák miatt a gyengülő immunrendszer következtében az ünnepek  után sokan megbetegszenek, mert már az első kórokozó is betegsége t vált ki belőlük.  Sajnos a tudatos táplálkozás hiánya  miatt a karácsonyi időszakban hatalmas mennyiségben fogynak a patikákban a különböző emésztést segítő gyógyszerek, tabletták, készítmények.   Nem kell, hogy a karácsonyod az emésztési kínokról szóljon. Kis odafigyeléssel, tudatossággal elérheted, hogy az ünnepek alatt friss, ízletes, tápláló ételeket egyél Te és a családod is és az étkezés után energikusnak, könnyednek érezzétek magatokat.     Ahhoz, hogy a pénzedet és az energiádat se pazarold és kiváló legyen a közérzeted, tervezd meg előre a karácsonyi időszak menüit – mindenből csak annyi főre tervezz, ahányan lesztek. Azért mert karácsony van, senkinek nem kell és nem is érdemes három ember helyett ennie.  A menü összeállításánál törekedj inkább arra, hogy friss, egészséges legyen és arra, hogy ne vállald túl magad a konyhai feladatokkal.    Nem érdemes túl bonyolult ételeket készíteni, hasznosabb ha több időt töltesz a családoddal és egyszerű, gyorsan elkészíthető, friss egészséges, ízletes ételeket választasz a karácsonyi menühöz. Itt is vedd figyelembe a kevesebb néha több elvet. Inkább a minőségi ételeken legyen a hangsúly, mint a mennyiségen. Inkább a friss,  egyszerű és egészséges ételeket preferáld, mint a bonyolult, egészségre kevésbé kedvező ételeket.     A karácsonyi menüt friss, egészséges, vegyszermentes (bio) alapanyagokból készítsd el és annyit ételt főzz, amennyit jólesően el is fogyaszt a család.   A karácsony lényege a hangulat, az hogy a családoddal harmonikusan, szeretetben tudj közösen időt tölteni. Amennyiben a szeretet és harmónia elmarad, azt semmilyen étellel nem lehet pótolni. nem érdemes a karácsonyi menü miatt elégedetlenkedni, veszekedni.   A megtervezett menühöz írd össze az alapanyagokat és ha teheted, interneten keresztül rendeld meg, így elkerülheted a boltokban és az utcákon, bevásárlóközpontokban való tolongást és több szabadidőd is marad, amit együtt tudtok tölteni a családoddal.     Törekedj a mértéktartó étkezésre és a friss, minőségi ételek fogyasztására, hogy jól indulhasson a következő éved:)   Néhány javaslat a blogról a karácsonyi menühöz – a linkre kattintva eléred a receptet. A receptek nem tartalmaznak húst, halat, tojást, azaz alapvetően laktovegetáriánus receptek, de sok van köztük ami laktózmentes, gluténmentes ételek. Nézelődj kedvedre:)     Édes sütemények, kekszek Citromos vaníliás keksz Reform csokis keksz Egyszerű kókuszos zabpelyhes keksz  Karácsonyi keksz teljes kiőrlésű  liszttel Házi készítésű cukormentes csokoládé Teljes kiőrlésű tönkölykeksz naranccsal és mandulával Narancsos mazsolás keksz Gluténmentes, laktózmentes, cukormentes vaníliás keksz Zablisztes almás-diós muffin Gluténmentes, tejmentes, cukormentes köles desszert Házi készítésű mogyorós csokoládé  Egyszerű, sült túrótorta Kókuszos, kakaós tönkölysütemény Reform almás szamósza Tejmentes sütőtökös muffin Gluténmentes muffin Teljes kiőrlésű, tojásmentes linzer Reform almás pite tönkölybúzaliszttel Tejmentes, tojásmentes mandulás muffin  Gluténmentes, cukormentes, tejmentes meggyes muffin Shortbread keksz – reform változat   Bögrés mákos sütemény Gluténmentes bögrés süti    Sós vendégvárók Egyszerű sós stangli Élesztőmentes, gyors túrós vendégváró  Gyors, élesztőmentes tejfölös pogácsa  Gluténmentes sós muffin  Cukkinis, pirított napraforgómagos minikifli Gyors hummuszkrém Élesztőmentes cukkinis pogácsa       Ebéd vagy vacsora ételek Indiai Dhal – mungbab leves Quinoa, brokkolis zöldségekkel Sült padlizsános, sült házi sajtos főétel Káposztás subji – ízletes fűszeres káposztás étel  Vegyes zöldséges subji – zöldséges főétel Cukkini-burgonya curry Hummusz  Sütőtökös subji  Zöldséges, csicseriborsós kuszkusz Kitri (kichari)  Vöröslencsés, zöldséges lasagne Gluténmentes zöldségfasírt Polenta krémesen, párolt zöldségekkel  Gluténmentes zöldséges lepény Zöldséges polenta pizza Fűszeres vöröslencse dhal, aszalt paradicsomos, sajtkrémes muffinnal Sütőben sült köles kása Sütőben sült fűszeres karfiol  Céklás zöldségek hajdinával Gyors, egyszerű csicseriborsós curry  Zöldséges pizza Pudla, gluténmentes indiai lepény   Baszmati rizs zöldségekkel, korianderrel Feketemustármagos zöldbab paradicsomszószban Fűszeres sült, sütőtök  Édesköményes lepény Mindenféle finomságok Chapati – indiai lepénykenyér Gyömbér tea  Alma csatni Szilva csatni (sós, édes,csípő finomság) Quacamole  Uborka raita  Reggeli mandulaturmix Datolyás tejturmix  Krémes zabkása dióval és mazsolával Pirított, párolt gyümölcsök – ájurvédikus reggeli  Házi joghurt készítése Gyors, élesztőmentes kenyér Jó étvágyat kívánok:) szeretettel: Kati  

Tudatos felkészülés a karácsonyra - 8. rész Az étkezés

2016. december 6. Élj harmóniában 

Tudatos felkészülés a karácsonyra  - 8. rész Az étkezés Ne engedd, hogy a karácsonyi készülődés feleméssze minden energiádat és pénzedet A karácsonyi ünnepek idején sok családban az étkezés központi helyet foglal el - vannak olyan családok is, ahol szinte másról sem szól a szeretet ünnepe, mint az evésről. Megannyi statisztika támasztja alá, hogy az ünnepi időszak alatt az emberek jelentős része a normál - általában elfogyasztott -  mennyiségű élelmiszer többszörösét vásárolja meg, készíti el és fogyasztja el. Majd az ünnepi hangulat helyett, sokaknak okoz a nagy mennyiségben elfogyasztott mindenféle egészségtelen étel, nehéz emésztést,  emésztési problémákat, mindenféle fájdalmakat, elnehezültséget. tunyaságot. Az emésztési problémák miatt a gyengülő immunrendszer következtében az ünnepek  után sokan megbetegszenek, mert már az első kórokozó is betegsége t vált ki belőlük.  Sajnos a tudatos táplálkozás hiánya  miatt a karácsonyi időszakban hatalmas mennyiségben fogynak a patikákban a különböző emésztést segítő gyógyszerek, tabletták, készítmények. Nem kell, hogy a karácsonyod az emésztési kínokról szóljon. Kis odafigyeléssel, tudatossággal elérheted, hogy az ünnepek alatt friss, ízletes, tápláló ételeket egyél Te és a családod is és az étkezés után energikusnak, könnyednek érezzétek magatokat.   Ahhoz, hogy a pénzedet és az energiádat se pazarold és kiváló legyen a közérzeted, tervezd meg előre a karácsonyi időszak menüit - mindenből csak annyi főre tervezz, ahányan lesztek. Azért mert karácsony van, senkinek nem kell és nem is érdemes három ember helyett ennie.  A menü összeállításánál törekedj inkább arra, hogy friss, egészséges legyen és arra, hogy ne vállald túl magad a konyhai feladatokkal.  Nem érdemes túl bonyolult ételeket készíteni, hasznosabb ha több időt töltesz a családoddal és egyszerű, gyorsan elkészíthető, friss egészséges, ízletes ételeket választasz a karácsonyi menühöz. Itt is vedd figyelembe a kevesebb néha több elvet. Inkább a minőségi ételeken legyen a hangsúly, mint a mennyiségen. Inkább a friss,  egyszerű és egészséges ételeket preferáld, mint a bonyolult, egészségre kevésbé kedvező ételeket.   A karácsonyi menüt friss, egészséges, vegyszermentes (bio) alapanyagokból készítsd el és annyit ételt főzz, amennyit jólesően el is fogyaszt a család. A karácsony lényege a hangulat, az hogy a családoddal harmonikusan, szeretetben tudj közösen időt tölteni. Amennyiben a szeretet és harmónia elmarad, azt semmilyen étellel nem lehet pótolni. nem érdemes a karácsonyi menü miatt elégedetlenkedni, veszekedni. A megtervezett menühöz írd össze az alapanyagokat és ha teheted, interneten keresztül rendeld meg, így elkerülheted a boltokban és az utcákon, bevásárlóközpontokban való tolongást és több szabadidőd is marad, amit együtt tudtok tölteni a családoddal.   Törekedj a mértéktartó étkezésre és a friss, minőségi ételek fogyasztására, hogy jól indulhasson a következő éved:) Néhány javaslat a blogról a karácsonyi menühöz - a linkre kattintva eléred a receptet. A receptek nem tartalmaznak húst, halat, tojást, azaz alapvetően laktovegetáriánus receptek, de sok van köztük ami laktózmentes, gluténmentes ételek. Nézelődj kedvedre:)   Édes sütemények, kekszek Citromos vaníliás keksz Reform csokis keksz Egyszerű kókuszos zabpelyhes keksz  Karácsonyi keksz teljes kiőrlésű  liszttel Házi készítésű cukormentes csokoládé Teljes kiőrlésű tönkölykeksz naranccsal és mandulával Narancsos mazsolás keksz Gluténmentes, laktózmentes, cukormentes vaníliás keksz Zablisztes almás-diós muffin Gluténmentes, tejmentes, cukormentes köles desszert Házi készítésű mogyorós csokoládé  Egyszerű, sült túrótorta Kókuszos, kakaós tönkölysütemény Reform almás szamósza Tejmentes sütőtökös muffin Gluténmentes muffin Teljes kiőrlésű, tojásmentes linzer Reform almás pite tönkölybúzaliszttel Tejmentes, tojásmentes mandulás muffin  Gluténmentes, cukormentes, tejmentes meggyes muffin Shortbread keksz - reform változat   Bögrés mákos sütemény Gluténmentes bögrés süti     Sós vendégvárók Egyszerű sós stangli Élesztőmentes, gyors túrós vendégváró  Gyors, élesztőmentes tejfölös pogácsa  Gluténmentes sós muffin  Cukkinis, pirított napraforgómagos minikifli Gyors hummuszkrém Élesztőmentes cukkinis pogácsa       Ebéd vagy vacsora ételek Indiai Dhal - mungbab leves Quinoa, brokkolis zöldségekkel Sült padlizsános, sült házi sajtos főétel Káposztás subji - ízletes fűszeres káposztás étel  Vegyes zöldséges subji - zöldséges főétel Cukkini-burgonya curry Hummusz  Sütőtökös subji  Zöldséges, csicseriborsós kuszkusz Kitri (kichari)  Vöröslencsés, zöldséges lasagne Gluténmentes zöldségfasírt Polenta krémesen, párolt zöldségekkel  Gluténmentes zöldséges lepény Zöldséges polenta pizza Fűszeres vöröslencse dhal, aszalt paradicsomos, sajtkrémes muffinnal Sütőben sült köles kása Sütőben sült fűszeres karfiol  Céklás zöldségek hajdinával Gyors, egyszerű csicseriborsós curry  Zöldséges pizza Pudla, gluténmentes indiai lepény   Baszmati rizs zöldségekkel, korianderrel Feketemustármagos zöldbab paradicsomszószban Fűszeres sült, sütőtök  Édesköményes lepény Mindenféle finomságok Chapati - indiai lepénykenyér Gyömbér tea  Alma csatni Szilva csatni (sós, édes,csípő finomság) Quacamole  Uborka raita  Reggeli mandulaturmix Datolyás tejturmix  Krémes zabkása dióval és mazsolával Pirított, párolt gyümölcsök - ájurvédikus reggeli  Házi joghurt készítése Gyors, élesztőmentes kenyér Jó étvágyat kívánok:) szeretettel: Kati

Tofus rizzsel töltött káposzta tekercsek

2016. október 15. VegaLife 

Tofus rizzsel töltött káposzta tekercsekUgyan ősz van, s ez a káposztás étel remek őszi étel, de - szerintem - passzol a karácsonyi asztalra is, ha esetleg már azon gondolkodnánk, milyen vegán étel kerüljön a karácsonyi asztalra. Mégis kanyarodjunk vissza az őszhöz. Az őszi hőmérséklet-ingadozás megviselheti immun-rendszerünket. Bár süt a nap, mintha még nyár vége lenne, de a szabadba kimozdulva bizony megérezzük enyhén csípős hidegét, s örülünk egy sálnak, egy melegebb pulcsinak. Ilyenkor jól tesszük, ha olyan ételt készítünk, ami immunkrendszerünket erősítheti. Ilyen például a kelkáposzta, amit gazdag vitamintartalma (A-, B-, E- és C vitamin, Béta karotin, Mangán és Magnézium) miatt immunerősítő, daganatmegelőző, gyulladásgátló hatású élelmiszerként tartanak számon, kalciumtartalma pedig a csontjaink egészségéhez járulhat hozzá. Minden súlycsökkentő diétának hasznos alapanyaga lehet, mivel energiaértéke csak 30 kcal.  A káposztában  lévő tápérték, a rostok és vitaminok mellett olyan anyagokat is tartalmaz, melyek szükségesek ahhoz, hogy bőrünk és bélrendszerünk egészséges legyen. Biztosítják, hogy megfelelő baktériumok legyenek megfelelő arányban testünknek ezeken a felszínein. Ennyi jó tulajdonság mellett következzen egy finom recept. A recept Hozzávalók: - 1 fej kelkáposzta - 1 csomag tofu (300-400 g) - 1 hagyma - kevés olaj - 15 dkg főtt rizs (barna) - kevés zabpehely vagy zabliszt - piros fűszerpaprika - őrölt kömény - ételízesítő - fokhagyma - víz - só   Elkészítés: A rizst kevés sóval vízben megfőzzük. A fejes kelkáposztát leveleire bontjuk, megmossuk. Forrásban lévő sós vízbe tesszük, kb. 3-4 percig főzzük őket. Amikor kicsit megpuhultak, kivesszük a vízből és lecsöpögtetjük őket. A tofut felkockázzuk, felaprított hagymán kicsit megpároljuk. Összekeverjük a puhára főtt rizzsel és hozzákeverünk annyi zabpelyhet vagy a zablisztet, amit felvesz úgy, hogy gombócokat tudjunk formálni belőle. Piros fűszerpaprikával meghintjük. Adunk hozzá őrölt köményt, nagyon apróra vágott fokhagymát, ha szükséges, egy kevés ételízesítőt. Jól átkeverjük. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a káposztaleveleket, és mint a palacsintát, felcsavarjuk. A felcsavart káposztákat kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A tetejére aprított fokhagymát szórunk, pár csepp olajat csepegtetünk, és addig sütjük, míg a teteje szép barna lesz.  

Sárgabarack krémleves

2016. július 14. BioBrigi 

Sárgabarack krémlevesA férjem mindenféle krémlevest szívesen fogyaszt, főként  gyümölcsökből. A gönci barackból így nem csak lekvár készült télire, hanem egy adag krémleves is. Aminek persze nem nagy tudomány az elkészítése, és 15 perc alatt meg is fő. Növényi tejszínek közül a kókusszal igen pikáns, rizzsel semlegesebb. Rizsliszttel pedig gluténmentessé is tehető. Hozzávalók: 1 kg sárgabarack 1 doboz tejszín (rizs, kókusz) 1 ek zabliszt v. rizsliszt 1 ek gyümölcscukor /­­ pár csepp sztívia vanília kikapart bele pici só A sárgabarackot kimagvaljuk, kevés vízzel feltesszük főni. Sózzuk. A tejszínt összekeverjük a vaníliával, cukorral és liszttel, majd ha a barack fő, belekeverjük az egészet, és megvárjuk, míg újra felfő, folyamatos kevergetés mellett.

Quinoás müzliszelet csokiöntettel

2016. május 12. Éltető ételek 

Quinoás müzliszelet csokiöntettelValami édességre vágytak a lányaim. Ilyenkor szétnézek a kamra mélyén, hogy milyen alapanyagokat tudnék felhasználni.  Igazán finom müzli lett belőle, bár legközelebb teszek bele úgy 2 evőkanál darált arany lenmagot. De egy reszelt almával is megér egy próbát. :) A hűtőben jó az állaga, de szobahőmérsékleten kicsit morzsálódik. De csak ennyi baj legyen... így is elfogyott. :) Hozzávalók: - 20 dkg aprószemű zabpehely - 5 dkg zabliszt - csipet himalája só - 1/­­2 mokkáskanál vaníliapor (vagy fél rúd vanília kikapart belseje) - 10 dkg datolya - 1 banán - 10 dkg kókuszolaj - 10 dkg dió - 4 dkg puffasztott quinoa - 1/­­2 bio narancs reszelt héja (vagy 4-5 csepp narancsolaj) - 1 kisebb narancs leve Csokiöntet - nyers csokijó krémesre darált kesudió (vagy 1 evőkanál kesudiókrém), de mogyorókrémmel is el tudom képzelni :) Elkészítése: Először is melegítsük elő a sütőt, úgy 180C fokra. Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a sót és a vaníliát.Tegyük aprítógépbe a puha datolyát, a banánt és az olvasztott kókuszzsírt. Nyomjuk bele a narancs levét is. Pürésítsük simára. Öntsük ezt a keveréket a száraz hozzávalókhoz. Adjuk hozzá a durvára tört diót és puffasztott quinoát. Reszeljük bele a narancs héját is.Jól keverjük el. Öntsük bele a müzli keveréket a sütőformába, majd kézzel alaposan nyomkodjuk bele. Süssük 180C fokon 20-25 percig, amíg aranybarna lesz a teteje, a széle kicsit megpirul.Ha kihűlt, kenjük rá a kesudiós csokit.

Zablisztes almás diós muffin (tojásmentes)

2016. április 21. Élj harmóniában 

Zablisztes almás diós muffin (tojásmentes)Zablisztes almás diós muffin (tojásmentes)Muffint gyakran készítek, mert gyorsan elkészíthető, j ól variálható, változatos és nagyon egészségesen is el lehet készíteni.  A muffin ideális reggelire, uzsonnára vagy éppen desszertnek, de fogyaszthatod vacsorára is, vagy sós formában tálalhatod pl levesek, hüvelyesekből készült vagy zöldséges étel mellé.   Az almás diós párosítás nekem igazi klasszikus. Ez a muffin már a bekeveré snél isteni illatot áraszt. Hozzávalók 1 bögre zabliszt 1 bögre finomí tott tönkölybúzaliszt vagy  búzaliszt 3/­­4 bögre teljes értékű  nádcukor 1 csg. sütőpor vanília  fahéj  1/­­3 bögre repceolaj  1 bögre alma megpucolva, apró kockákra vágva 1/­­2 bögre dió apróbb darabokban 1 bögre víz Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálba. Keverd hozzá az almát és a diót is. Majd öntsd hozzá az olajat, és a vizet. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni. Majd adagold a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre (kb. 20-25 p) .


Az összes 'zabliszt' találat megjelenítése »


Szerintünk ez is ízleni fog ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!