Csodasaláta
2020. április 30. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Ismét itt vagyunk, most már rendszeresebben jelentkezünk. Kisebbik gyermekünk, Gergő mostanában válogatósabb korszakát éli, pl. a nyers zöldségeket mellőzni szeretné az étrendjéből. (De a gyümölcsöket pl. nagyon szereti.) Viszont, mivel a tofut is nagyon kedveli, ill. majonézzel tökmagolajjal szinte minden lecsúszik, ezért találtam ki ezt a salátát, amiből egy hatalmas tállal mindketten megesznek. Hozzávalók: Paradicsom Uborka Saláta levél (a kertből) Madársaláta (szintén kertből) Bébispenót (szintén a kertből) Újhagyma /lilahagyma Szójaszószban pirított marinált tofu -- Tökmagolaj Majonéz A tetszőlegesen kiválasztott zöldségeket feldaraboljuk és ízlés szerint meglocsoljuk a majonézzel és a tökmagolajjal. Sót nem szoktam hozzáadni, mert a majonéz is sós. Ma éppen krumplis tésztával fogyasztjuk.
« A milánói revolúciója | Áfonyás, vaníliás, zabpelyhes muffin (tojásmentes) » |
|
|