Darálós keksz
2013. január 17. Lét-tudatos konyha
tovább a teljes receptért »
Gyermekkorom kedvelt keksze. Jól csomagolható, sokáig eltartható. Hozzávalók: - 50 dkg liszt - 20 dkg vaj vagy növényi zsiradék (kókusz- vagy pálmazsír) - 10-12 dkg cukor - 1 csg sütőpor - 1 citrom leve Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk, kevés vizet adunk hozzá, épp csak annyit, hogy összeálljon, de ne legyen lágy. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap húsdarálóra szerelt kekszformán ledaráljuk. 200 °C-os sütőben rövid ideig sütjük. Ízesíthető másként is, a barna színűbe kakaópor vagy karob kerül, illetve fahéjas, kókuszos változat is készíthető. Másik változat: itt
« Darálós keksz 2. | Expressz vegán női szeszély » |
|
|