Meggyes-szójajoghurtos köles
2013. június 9. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Nem is annyira recept, inkább tipp az alábbi finomság. Hozzávalók: 2 dl átmosott köles 6 - 7 dl Alpro vaníliás szójatej 1 csipet só 10 dkg xilit (nyírfacukor) 3 tk. kardamom 1/2 citrom héja 2 ek. őrölt szezámmag -- 4 dl Alpro natúr szójajoghurt 1/2 kg meggy vagy cseresznye 1 ek. vaníliaesszencia (opcionális) Elkészítés: A kölest szűrőbe tesszük és átmossuk, eközben felforraljuk a szójatejet. Ebbe beletesszük a kölest, és fedő alatt puhára főzzük, a végén ízesítjük nyírfacukorral, kardamommal, citromhéjjal, és hozzáadjuk a megdarált szezámmagot, amely sok-sok kálciumot tartalmaz, ezért csempésztem bele. Amíg fő, kimagozzuk a meggyeket, előkészítjük a szójajoghurtot,majd mindent rétegesen megrakunk: köles, joghurt, gyümölcsök, és ismét köles, joghurt, gyümölcs. A legvégén meglocsoljuk a vaníliaesszenciával.
« Francia gyümölcspite | A szívbetegségről - III. rész és a koleszterin » |
|
|