Gesztenyelisztes palacsinta friss eper-cseresznyedzsemmel
2012. június 6. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Először próbáltam ki a gesztenyelisztet, de jó a tapasztalatom :-) Hozzávalók: Fél adag finomliszt Fél adag gesztenyeliszt Fél adag zabpehelyliszt Kb. 1,5 adag víz 3-4 ek. extra szűz olívaolaj Elkészítés: A liszteket+vizet összekeverjük, és olívaolajjal dúsítjuk. Olaj nélküli serpenyőben kisütjük. A dzsem így készült: Hozzávalók: 1/2 kg eper 1/2 kg magvalt cseresznye 10 dkg nyírfacukor 1 ek. stabark Elkészítés: A gyümölcsöt összekeverjük a cukorral és a stabarkot hozzákeverve felfőzzük. A stabark kiválóan helyettesíti az állati eredetű zselésítő anyagokat.
« Aszalt paradicsomos zsömlék | Fokhagymás-mustáros krumpli (laktovegetáriánus) » |
|
|