Indiai jégkrém: kulfi recept vegetáriánus

Indiai jégkrém: kulfi

2011. június 22. Csatni és Umeboshi: Jógakonyha 

Indiai jégkrém: kulfi
tovább a teljes receptért  »
Ha legutóbb volt itt a gyerkőc kedvence, akkor hadd jöjjön az enyém is. Ez pedig nem más, mint a kulfi, vaníliás ízű, kardamomos fagylalt indiából. Alapját a sűrített tej, a khoja adja, amit kétféleképpen szerezhetünk; 1./­ tartós, több órán át tartó főzéssel besűrítsük a tejet. 1 liter zsíros, lehetőleg friss tejből mintegy 24 dkg sűrített tejet kapunk. Vagy 2./­ kondenz, nem édesített sűrített tejjel helyettesítjük. Én is most ezt használtam. Ez alap ízvilágú recept, amit kedvünk szerint ízesíthetünk kakaóporral, kókusszal, vagy gyűmölccsel. Legismertebb talán a mangós változata.(A recept olvasható a Marmalade-on is.) Indiai jégkrém: Kulfi Hozzávalók: 2 X 175 g sűrített tej (cukrozott), 200 ml habtejszín, csipetnyi kardamom. 1./­ A tejet a tejszínnel forraljuk és sűrítsük össze, keverjük bele a fűszert és hagyjuk lehűlni. 2./­ Ekkor töltsük poharakba és tegyük fagyasztóba.Legalább 8-10 óra kell a mélyhűtőben neki.

« HEVES JEGES 43. VKF Hideg dinnyeleves »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!