Káposztás “répatészta”
tovább a teljes receptért »
Megkívántam a káposztás tésztát, de mivel tésztaféléket csak viszonylag ritkán eszem, ezért a káposztás tésztát is ritkábban.
Régebben a tésztát pótoltam cukkinivel, a káposztát is cukkinivel, ebből lett a cukkinis cukkini, hamis káposztás tészta.
Recept itt: Cukkinis cukkini, azaz hamis káposztás tészta
Most a káposzta maradt káposzta, a tészta viszont átváltozott répává, mivel a cukkininek most nincs szezonja, így nincs itthon.
A répákat krumplihámozóval vékony csíkokra húztam, és párolóedénybe téve megpároltam. Így ni:
Utána hagyományos módon legyalultam a káposztát, egy evőkanálnyi szőlőmagolajon megpirítottam, sóztam, borsoztam, kis vizet öntöttem rá, megpároltam, majd újra pirongattam. Az így elkészült káposztát összekevertem a megpárolt répacsíkokkal, a “répatésztával”. Melegen tálaltam.
Finom lett.
Jó étvágyat!
« Kókuszlisztes, barna köleslisztes aszalt, magvas nyers kenyér | Hogyan vészeljük át az influenzát 1 nap alatt? » |
|
|