
Még kapható a második,
bővített kiadás!

Próbálja ki, biztosan ízleni fog!
A 125 éves pesti vegán hagyományokat ünnepli a GreenGorilla pizzéria
Céklás brownie (vegán, gluténmentes), epres krémmel
répa receptek
3+1 isteni csigavariáció, ha már unod a kakaósat
tegnapelőtt Prove - a világ vegán szemmel
A minden pékségben kapható kakaós csiga igazi klasszikus, és szinte minden édesszájú kedvence, de néha jólesik egy kis változatosság. Szerencsére számtalan más izgalmas variációja létezik, amelyek ugyanolyan omlósak, illatosak és isteniek lehetnek. Kevés rosszabb dolog van a kiszáradt péksüteményeknél, amelyeket munkából hazafelé, zárás előtt pár perccel kapsz le a boltban a polcról. Ezek az édes… The post 3+1 isteni csigavariáció, ha már unod a kakaósat appeared first on Prove.hu.
Vegán kimchi
A kimchi Dél-Korea egyik legismertebb és legkedveltebb étele. Ez a fermentált finomság káposztából, retekkel, fűszerekkel és erjesztési folyamat során kialakuló komplex ízekből áll. Az ázsiai konyha elengedhetetlen része, egy igazi szuperétel - tele van probiotikumokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek támogatják az emésztést és az immunrendszert. Hozzávalók: A zöldségekhez: - 1 nagyobb kínai kel - 2 csapott ek csésze durva só (jódozatlan) - 1 jégcsapretek - 1 sárgarépa A fűszerpasztához: - 4 dl víz - 2 ek rizsliszt - 1 tk nádcukor - 1 ek reszelt friss gyömbér - fél kápia paprika felkockázva - 2 tk koreai chilipehely vagy por (gochugaru) - 1 tk pirospaprika - 2 ek szójaszósz - 1 tk só (jódozatlan) A kínai kelt hosszában felnégyeljük, majd a negyedeket nagyobb kockára vágjuk. Megszórjuk a sóval, jól átforgatjuk és 2 órán át állni hagyjuk. Közben előkészítjük a répát és a retket is: megpucoljuk és gyufaszál méretűre vágjuk. Megcsináljuk a fűszerpasztát. Egy kislábosban összekeverjük a rizslisztet és a vizet és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha megvan, belekeverjük a nádcukrot és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a kápiát, a gyömbért, a chilit, a pirospaprikát, a szójaszószt és a sót. Késes aprítóba tesszük és összeturmixoljuk. Ha letelt a 2 óra, a káposztához keverjük a zöldséget, ráöntjük a fűszerpasztát és alaposan átforgatjuk. Ha megvan, tiszta üvegbe nyomkodjuk, lezárjuk az üveget és konyhapulton 2-3 napig állni hagyjuk. Amikor látni, hogy beindul az erjedés (apró buborékok keletkeznek), hűtőbe tesszük, ahol akár hónapokig eláll. Kiegészítés: én nem főzök hagymával, azért kihagytam, de az eredeti receptekben vágnak 3-4 szál újhagymát a zöldségek közé, és turmixolnak 2-3 gerezd fokhagymát a fűszerpasztába.
Zabpehely masala
Ha már unod a hagyományos zabkását, próbáld ki ezt az indiai fűszerezésű, sós fogást. Tökéletes választás hideg, téli napokra. Hozzávalók: 3 ek olaj 2,5 kk római kömény diónyi reszelt friss gyömbér 1 ek apróra vágott zöld erős paprika 2 kk őrölt koriander 1/2 kk aszafoetida 1/2 kk kurkuma 2 paradicsom lereszelve 1 kisebb sárgarépa megtisztítva, felkockázva 15 dkg zöldborsó 12 dkg zabpehely 2,5 kk só 1 ek citromlé 1/2 kk garam maszala egy kis csokor korianderzöld felaprítva Egy lábosban olajat hevítünk, megpirítjuk benne a római köményt. Hozzáadjuk a gyömbért és a paprikát, néhány másodperc kevergetés után rászórjuk a koriandert, az aszafoetidát és a kurkumát. Elkeverjük és ráöntjük a paradicsomot. Kevergetés közben 4-5 percig sűrítjük. Beletesszük a zöldségeket, és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor beleszórjuk a zabpelyhet, megsózzuk, és ha szükséges, még adunk hozzá egy kevés vizet, amit a zabpehely felvesz és krémes állagot kapunk. 2 perc főzés után belekeverjük a citromlevet, a garam maszalát és a zöldfűszert, majd lefedve állni hagyjuk.
Lencsecurry
Igazi év végi fehérjebomba-étel. Hozzávalók: 20 dkg lencse 1 sárgarépa 2 ek. olaj 1 nagy fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 40 dkg paradicsomsűrítmény kb. 1,5 dl natúr növényi tej (nálam mst zabtej) só, bors, gyömbér, curry fűszerkeverék – ízlés szerint Elkészítés: A lencsét előző este beáztatjuk, majd másnap sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és félretesszük. […]
Céklás sós gofri növényi, bazsalikomos sajtszósszal tálalva
Én nagyon szeretem a sós muffint; goffrit, palacsintát, szóval minden olyan édességet, amit sósan is lehet fogyasztani, szívesen kipróbálok. Ez egy remek GM finomság, kenyér helyett is kitűnő alternatíva. 25 dkg cékla 10 dkg répa 7 ek. barna rizsliszt 1 lenmagtojás (1 ek. lenmag + 3 ek. langyos víz 1 ek. olívaolaj 2 gerezd fokhagyma […]
Mindent-bele gyógyleves
A gyermekeink nem annyira levesesek, jobban szeretik az egytálételeket. Ezért nincsen mindennap leves itthon, vagy ha igen, tartalmas, sűrű levesek készülnek, utána egy könnyű főétellel. Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 1 paradicsom 1/2 kisebb fej karfiol 1 marék borsó 1 konzerv fehérbab 2 szál sérgarépa 1 kisebb karalábé 1 közepes burgonya zeller, fehérrépa – ízlés szerint […]
Egészségmegőrzés októberben - aktualitások
2024. október 6. Élj harmóniában
Az október hónap nagy változásokat hoz.... Megérkezett az ősz a Vata időszak. Látványosan korán sötétedik, egyre rövidebbek a nappalok és egyre tovább tart a sötét órák száma. Jóval hidegebbre vált az időjárás... még ha a nappali hőmérséklet
20 fok fölött is van a reggelek és esték már nagyon hűvösek. A szeles idő pedig
kiszárítja a természeteben a faleveleket. A természetben megfigyelheted, hogy az
egységes zép zöld tájak, egyre színesebbé válnak - zöldek, sárgák, barnák,
okkerek, vörösek, lilás árnyalatok, majd az elszínesedett levelet lehullanak. Elkezdenek
a fák megkopaszodni, leteszik szép színes ruháikat és visszavonulnak. Ez az
időszak az elcsendesedésről, visszavonulásról szó.
A lehülés legrosszabbul
a Vata-kat érinti, mert ők amúgy is hajlamosak szárazságra. A Pittáknak azonban
ez a megváltás időszaka. Le tudnak hűlni, nyugodtabb less az elméjük, míg
nyáron alig tudtak mozogni, most több az energiájuk és szívesen mennek sétálni,
kirándulni.
Októberben a Te szervezetedben is fokozódik a hidegérzet és
a szárazság. A vér a test belsejébe áramlik, hogy tudjon melegíteni így
tapasztalhatsz hidegebb lábakat, kezeket és sápadtságot és mivel a gyomor
vérellátása fokozódik megnőhet az étvágyad. Sokkal jobban kívánod a tartalmas
ételeket, mert a téli védekező zsírréteget építi fel a szervezeted. Ez a
szigetelő réteg biztosítja télen az immunitásod alapját, hogy ne fázz meg
egykönnyen. Azonban érdemes odafigyelni, főleg a kapháknak, hogy ne csapjon át
a téli üzemmód előkészítése túlzott evésbe, nassolásba, hízókúrába.
Tapasztalhatod, hogy szárazabb a bőröd, kiszárad a szád, a
torkod, lehet, hogy szárazság lesz a belekben - ami gázosodásra, puffadásra,
székrekedésre hajlamosít. akár úgy érezheted többet kell menned pisilni. Vata
alkatúaknál előfordulhat álmatlanság, szorongás, idegesség.
Ebbe a nagy, nagy változásokkal teli környezetben a szervezetednek
ilyenkor földelésre, stabilizálásra és hidratálásra, nedvesítésre, olajozásra van
szüksége.
Próbálj búcsút inteni a sok programnak, utazgatásnak. A sok
környezeti, évszaki változás amúgy is megviseli a szervezeted, a stabilitásod,
belső kiegyensúlyozottságod megőrzése érdekében részesítsd előnyben az otthoni
bekuckózást, pihenést, családdal való együttlétet, sütögetést, főzést, közös
étkezéseket, olvasást, filmnézést. A túl sok rohangálás, stimuláló program, most
nem ideális. Fókuszban az elcsendesedés, a visszavonulás: legyen.
Azoktóber nagy változást hoz az öltözködésben is. Öltözz
rétegesen, melegen. Vedd elő a kabátot, sapkát, kesztyűt, vastagharisnyát,
meleg pulóvert mellényt, csizmát. A lábadat is tartsd melegen, használj
gyapjúzoknit, papucsot és az utcára melegcipőt. A bekuckózáshoz, otthoni melegen
tartáshoz vegyél elő vastagabb otthoni ruhákat, meleg plédeket, lábmelegítőt,
melegvizes palackot.
Legyen egy jó napi rutinod
Próbálj rendszerességet vinni az életedbe, ugyanazon időben
kelj és feküdj le, reggelizz, ebédelj, vacsorázz. Ez már jó alapokat biztosít
ahhoz, hogy stabilabb, összeszedettebb legyél.
Reggel aludj nyugodtan kicsit tovább, mint nyáron, de azért
7 óráig kellj fel mindenképpen. Este próbálj lefeküdni 22:00-ig. A szervezeted
számára az egyik legfontosabb, hogy vissza tudjon töltődni, regenerálódjon és ezek
a folyamatok a szervezetedben 22:00-kor indulnak el. A késő lefekvés mentálisan
és fizikálisan is meg fog viselni, gyengíti az idegrendszert és az immunrendszert,
depire hajlamosabbá tesz, rontja az emésztésed hatékonyságát, csökkenti az
energiaszinted, rontja a hormonrendszered állapotát, etc..
Végezz reggel olajos önmasszázst zuhanyozás előtt. Ez nem
csak a bőrödet segít rugalmasan tartani és védeni a hidegtől, de jótékony az
idegrendszeredre, hormonrendszeredre, emésztésedre is.
Táplálkozás
A stabilizálást a táplálkozással tudod legjobban megalapozni,
így az őszi étkezéseidet földelő, stabilizáló és tápláló ételekből javasolt összeállítani.
Lévén már a szabadban egyre kevesebb időt tudunk tölteni, itt az ideje a sütőt
begyújtani, izzítani a főzőlapokat és otthon finomakat sütni, főzni.
Köszönj el a nyáron fogyasztott könnyű ételektől - saláták,
szendvicsek, hideg ételek, italok, uborka, padlizsán, paradicsom, paprika, grillezett
ételek ,etc. majd jövő nyáron újra
visszavezetheted őket.
Most a fókusz a hideg és a szárazság ellensúlyozásán van, a
téli immunitás megalapozásán. Főzz, egyél meleg ételeket és igyál meleg
italokat. Élvezd az ősz adta ételeket sárgarépa, sütőtök, cékla, dió,
gesztenye, meleg levesek, meleg gabonák, hüvelyesek, raguk, főzelékek. édességek,
kásák. Ez most a zsírosabb, tápláló, tartalmas, nehezebb ételek időszaka.
Elsődlegesen az édes, sós izek sokat tudnak segíteni
ellensúlyozni az őszi száraz időjárást. Egy kevés savanyú íz is jól jöhet ilyenkor
- pl savanyú alma párolva, kis lime vagy citromlé.
Az édességek kifejezetten ideálisak ebben a szárazságot
hozó időszakban. Az édes íz földel, stabilizál, táplál, nyugtatja az idegrendszer,
felépíti a testszöveteket, javítja a kedélyállapotodat. Édes ízű dolgok, nem a
fehércukrot jelentik. A rizs, a tej, tejszín, datolya, párolt alma, édesburgonya,
sütőtök, kókusztej, mandula, etc. azaz minden ami édes ízt képviseli jó most. Szóval
bátrabban az édes ízzel, mert ez most testileg és lelkileg is kedvező.
Az egyik legjobb a szárazság ellen, hogy vigyél be a
szervezetedbe több zsiradékot. Csorgass ghít (tisztított vajat az ételedre) vagy
önts hozzá olívaolajat vagy egy kis szezámolajat.
Részesítsd előnyben a meleg ételeket, már reggelire is
érdemes meleget fogyasztani - a kásák ideálisak ilyen célra (zabkása, quinoa
kása, rizskása, etc.) tehetsz hozzá dióféléket, aszalt gyümölcsöket. és persze tegyél hozzá zsiradékot is pl. ghí. Ha gyengült az emésztésed,
étkézés előtt fogyassz egy kis da rabka gyömbért egy kis sóval és egy kis
limelével
Használj kis mennyiségben
melegítő fűszereket (fahéj, gyömbér, feketebors, cardamom, kakukkfű, kurkuma),
de nem vidd túlzásba, és kerüld a nagyon szárítóakat, mint chili, cayannebors. A
túl sok csípős
Igyál meleg folyadékot, gyógyteákat, forralt vízet. Igyál édesgyökér teát vagy ha nagyon száraznak érzed magad fogyaszthatsz egy kis édesgyökér port is. Az édesgyökér kiváló a tested nedvesen tartására.
Tarts szem előtt, hogy
októberben nem csak a természetben vannak
nagy átalakulások, de a testedben és az elmédben is. Próbálj alkalmazkodni a
megváltozott körülményekhez, mert így tudod minimalizálni az időszak okozta
kellemetlen fizikális és mentális hatásokat. A stabil napirend, a tápláló, meleg
ételek fogyasztása, a lecsendesedés, lelassulás, az otthoni pihenés és a melegen
tartás segítenek komfortossá tenni az őszi változásokat. Kellemes októberi napokat kívánok :) szeretettel Kati #ájurvéda #október #egészségmegőrzés #ősz #vata #kiegyensúlyozottság
Frissítő répasaláta, ami pillanatok alatt elkészül
2024. július 24. Prove - a világ vegán szemmel
Ha egy könnyű, mégis ízletes salátára vágysz, amely gyorsan elkészíthető és tökéletes kiegészítője bármilyen étkezésnek, akkor a répasaláta receptje neked szól. Az elkészítése mindössze néhány percet vesz igénybe, így szuper választás lehet a rohanós napokra. Ez a répasaláta köretként is kiváló, de egy kis kreativitással könnyedén főétellé is varázsolhatod: adhatsz hozzá lencsét, fehérbabot vagy csicseriborsót,… The post Frissítő répasaláta, ami pillanatok alatt elkészül appeared first on Prove.hu.
Vegán sabji vegyes zöldségekből
Hozzávalók: 3 ek olaj 2 kk római kömény Fél ek reszelt friss gyömbér 1-2 apró száraz chili (ízlés szerint) 2 kk őrölt koriander Fél kk asafoetida 3/4 kk kurkuma 2 paradicsom lereszelve 80 dkg vegyes zöldség (lehet karfiol, répa, krumpli, borsó, zöldbab, kápia) 2 kk szárított methi levél 2,5 kk só 1 ek friss korianderzöld felaprítva Egy lábosban felmelegítjük az olajat, illatosra pirítjuk benne a római köményt. Hozzáadjuk a gyömbért, belemorzsoljuk a chilit, és kis kevergetés után beleszórjuk a porfűszereket: a koriandert, az asafoetidát és a kurkumát. Elkeverjük, majd beleöntjük a lereszelt paradicsomot. 2-3 perc sűrítés után beletesszük a zöldségeket, sózzuk, a methi levelet is hozzadjuk, majd felengedjük annyi vízzel, ami szinte ellepi, de azért ne teljesen. Nagy lángon főzzük, hogy mire megpuhulnak a zöldségek, a víz nagyrésze elfőjön, és szaftos, krémes sabjit kapjunk. Végezetül megszórjuk a korianderzölddel. Rizzsel vagy indiai lepénykenyérrel tálaljuk.
Vega fasírt
Hozzávalók: 2 bögre főtt köles 2 közepes sárgarépa 1 bögre darált napraforgómag 1 ek. víz 3 ek. darált lenmag füstölt paprika, paprika - ízlés szerint 1 vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyemzöld fél bögre apró szemű zabpehely Elkészítés: A kölest kifőzzük: 1 liter forrásban lévő vízbe tegyünk 1 bögre kölest, sózzuk meg, és lefedve, […]
Savanyított jégcsapretek: hűtőben tárolva hetekig friss marad
2024. március 14. Prove - a világ vegán szemmel
Te is találkoztál már a boltokban a fehér óriás retekkel, de nem merted megvenni, mert nem tudod, hogyan használd fel? Akkor a savanyított jégcsapretek receptje éppen neked való! A savanyított jégcsapretek számos módon variálható, adhatsz hozzá például gyufára vágott sárgarépát, így még gazdagabb és színesebb lesz a végeredmény. De kerülhet mellé cékla vagy uborka is.… The post Savanyított jégcsapretek: hűtőben tárolva hetekig friss marad appeared first on Prove.hu.
Vöröslencsés raguval töltött káposzta
Több töltött káposzta receptet megosztottam már, de ez olyan finomra sikeredett, hogy le kellett írnom Nektek. Hozzávalók: 1,5 kg savanyú káposzta savanyúkáposzta levelek 40 dkg vöröslencse 1 nagyobb sárgarépa 2 nagy fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 20 dkg rizs 3 ek. pirospaprika olaj babérlevél, só, köménymag, majoranna — 2 dl passzírozott paradicsom Elkészítés: A rizst […]
Zöldségekkel töltött szamósza
Finom vendégváró csemege, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt (lehet fele-fele teljes őrlésű-finomliszt) 4 ek. vaj 2 ek. vegaföl só A töltelékhez: 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 40 dkg zöldborsó 2 nagyobb burgonya 2 sárgarépa 1 kisebb fej karfiol 2 ek. olaj koriander, római kömény, ánizs, kurkuma, gyömbér, só […]
Füstös vegán répalazac
2024. február 9. Prove - a világ vegán szemmel
A répalazac lehet, hogy nem ismeretlen a számodra, ugyanis már több helyen kaphatóak ezzel készült vegán szendvicsek és az interneten is számos recept lelhető fel. Nincs kétség: a répából készült lazac kinézetre megszólalásig hasonlít a lazacra. A nori laptól pedig igazán ,,halas beütést kap a répa is. Hasonlóan névadójához, a répalazac is tökéletesen felhasználható szendvicsfeltétként,… The post Füstös vegán répalazac appeared first on Prove.hu.
A műsor, ami után tényleg muszáj mindenkinek színes répákat rágcsálni
2024-ben a zöldséges Ízfokozó adás volt a kedvencünk, amelynek felvétele közben lelkes nyulakként rágtuk a nyers paszternákot. Most elmeséljük, miért is volt nekünk ez olyan fontos.
Hasa adas - krémes líbiai vöröslencseleves
2024. november 10. Prove - a világ vegán szemmel
Egyszerű, egészséges összetevők, könnyű elkészítés, laktató végeredmény: ez a hasa adas, a líbiai vöröslencseleves receptje, ami a római köménytől és a karamellizált hagymás feltéttől lesz különleges. A líbiai vöröslencselevesbe a fűszereken kívül répa és paradicsom is kerül. Így ez nemcsak isteni, de csupa egészséges, zöldségekkel teli fogás. Hogy még laktatóbb legyen, kínálhatsz mellé lapos kenyeret,… The post Hasa adas - krémes líbiai vöröslencseleves appeared first on Prove.hu.
Ropogós krumplilepény
Hozzávalók: 4 nagyobb krumpli 3 ek liszt fél kk asafoetia egy csipet őrölt feketebors 2,5 kk só Ízlés szerint tehetsz még hozzá: 30 dkg más reszelt zöldséget (pl. cukkinit, répát, kaliforniai paprikát) 2-3 ek tejfölt 10 dkg reszelt sajtot A krumplit durvára reszeljük, hozzákeverjük a lisztet, az asafoetidát, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük. A továbbiakban felsorolt alapanyagokból kedvünk szerint adhatunk hozzá, de így is megállja a helyét. Fogunk egy nagyméretű tepsit, akkorát, hogy a masszát egész vékonyan tudjuk belesimítani. A tetejét olajspray-vel megfújjuk, és 200 fokon 35-40 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Grill zöldségek másképp
2024. augusztus 10. Vegán receptek Tőlünk Nektek
Gabitól kaptuk ezt a gyors, nagyon guszta receptet.
Hozzávalók:
- Válogatott idényzöldségek ízlés szerint (cukkini, paradicsom, hagyma, répa, paprika, padlizsán, stb.)
- Extra szűz olivaolaj
- Zöldfűszerek
- Szendvicssütő
Elkészítés:
Sárgarépát fél centis, cukkinit, paprikát, paradicsomot, hagymát (vörös-, lila-) 1-2 centi vastag lapos szeletekre vágunk, és extraszűz olívaolajban elkevert tetszés szerinti zöldfűszeres marináddal megkenjük. Melegszendvicssütő csíkos betétjére helyezve 1-2 perc alatt elkészül. Humusszal, pirítóssal, olajbogyóval salátával könnyed nyári vacsora.
Jó étvágyat!
Tápanyagszegény kórházi menü miatt perelt egy vegán nő - a bíróság meglepően döntött
2024. június 2. Prove - a világ vegán szemmel
Tápanyagszegény vegán kórházi menü került egy várandós nő elé a bent tartózkodása alatt, a bíróság szerint nem diszkrimináció áldozata volt. A kismama arról számolt be, hogy kizárólag fehér rizst, sült répát, zellert és főtt krumplit raktak elé az egészségügyi intézményben. Világszerte okoz fejtörést a növényi alapú étrendet követőknek, hogy egy esetleges kórházi tartózkodás alatt miként… The post Tápanyagszegény kórházi menü miatt perelt egy vegán nő - a bíróság meglepően döntött appeared first on Prove.hu.
Zöldborsós zöldség subji - zöldséges főétel
2024. április 28. Élj harmóniában
A melegebb időjárásnak köszönhetően, a zöldségszezon idén előbb kezdődött:) A Bio piacról a férjem tegnap megannyi ízletes, finom, friss, hazai zöldséget hozzott - brokkoli, sárgarépa, cékla, saláták, koriander, zöldborsó és még friss cukkinit is hozott. Ezt zöldséges főételt, ha más zöldségekkel készíted el, akkor is nagyon finom lesz. H ozzávalók 2 csésze felaprított brokkoli 1 csésze felaprított cukkini 1 csésze felaprított sárgarépa 1/2 csésze zöldborsó 2 ek. ghí (vegán változatban kókuszzsír) 1 tk. édesköménymaf 1 tk. római kömény 1/4 tk. lepkeszegmag 1 tk. őrölt koriander 1/4 tk. garam masala Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! A zöldségeket mosd meg és vágd darabokra. Melegítsd fel az edényt és tedd bele a ghít, majd add hozzá az édesköményt, római köményt és a lepkeszegmagot. Ha pirulni kezdett add hozzá a koriandert és a masalakeveréket. Picit keverd meg és tedd hozzá a brokkolit, a sárgarépát és a zöldborsót és 1/2 csésze vizet. Hagyd picit puhulni, majd add hozzá a cukkinit is. Keverd úgy össze, hogy a fűszerek jól elkeveredjenek a zöldségekkel. Vedd le kisebb fokozatra és tedd rá a fedőt. addig főzd takarékon, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Én ma kókuszos, kardamomos baszmatirizst készítettem hozzá, de bármilyen gabonával tálalhatod. A végén mindig meglocsolom egy kis ghível. Ha szeretnél az Egészséges és tudatos táplálkozásról többet tudni, szeretettel várlak Egészséges táplálkozás és főzőtanfolyamomra. https://www.eljharmoniaban.hu/tudatos-taplalkozas Jó étvágyat kívánok:) szeretettel: KAti #recept #táplálkozás #ájurvédikus #vegán #vegetáriánus #cukkini #zöldborsó #sárgarépa ##gluténmentes #zöldséges #tojásmentes #tejmentes
Gyömbéres sárgarépa krémleves
A környezetünkben sokan köhögnek vagy betegek, így szerintem tavasszal is megállja a helyét ez a gyömbérrel dúsított krémleves. Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa 1 közepes édesburgonya 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma kb 1,5×1,5 cm-es gyömbér 1 ek. olaj szerecsendió, szegfűbors, barna cukor, sörélesztőpehely, csilipehely, só – ízlés szerint 1 ek. citromlé 1 l víz […]
Tojás nélküli, vegán cukkinitócsni
Én személy szerint jobban szeretem a cukkinből vagy sárgarépából, brokkoliból készült tócsnit, mint a hagyományos, burgonya alapút. Most egy pikáns, tojás nélküli, cukkinis változat receptjét írom le nektek: Hozzávalók: 2 közepes cukkini 2 dl zabpehely 2 dl vöröslencseliszt vagy csicseriborsóliszt 1 ek. őrölt lenmag 2-3 tk. fokhagymapor só, fekete só (elhagyható), vegeta, bazsalikom – ízlés […]
Tavaszi répatorta narancsos mascarpone krémmel húsvétra (laktózmentes, vegán)
2024. március 6. Zizi kalandjai
Más is érzi, hogy alig indult el ez az év, máris itt a tavasz, sőt ebben a hónapban itt a húsvét? Gyerekkoromban nem éreztem az idő rohanását, olyan lassúnak tűnt… de amióta gyerekeim vannak, csak kapkodom a fejem és nem értem, hogyan telik ilyen gyorsan az idő. Persze az idő ugyanúgy telik, mint régen, csak valahogy másképp érzem a múlását. A tavaszi időjárás kapcsán eszembe jutott az egyik… Source
Tárkonyos zöldségleves karalábéval és csipetkével
2024. február 20. Prove - a világ vegán szemmel
A tárkonyos zöldségleves egy olyan laktató étel, amit könnyedén és gyorsan elkészíthetsz egyszerű alapanyagokból, önmagában fogyasztva vagy egy többfogásos menü részeként is kiváló. Bár leggyakrabban karfiollal szokták készíteni, ennek a tárkonyos zöldséglevesnek az alapja a karalábé. Emellett répát és burgonyát teszünk bele, de természetesen kerülhet bele fehérrépa, zeller vagy zöldborsó is. A csipetkétől pedig annyira… The post Tárkonyos zöldségleves karalábéval és csipetkével appeared first on Prove.hu.
Gombás-lencsés pásztorpite
Igazán zamatos, fehérjében és tápanyagokban gazdag, laktató egytálétel- pásztorpite receptet hoztam. Hozzávalók: 20 dkg csiperkegomba 1 konzerv lencse 2 közepes sárgarépa 1 nagy fej hagyma 2 ek. sűrített paradicsom 3-4 gerezd fokhagyma rozmaring, kakukkfű, vegeta, babérlevél, só -ízlés szerint 2 ek. olaj — 1 kg burgonya 4 ek. növényi margarin 2 ek. vegaföl 4 ek. […]
Az összes 'répa' találat megjelenítése »