Újhagymás paradicsom-saláta
tovább a teljes receptért »
Egy roppant gyors és egyszerű saláta, amely remek kísérője lehet egy-egy főételnek - például pörkölt-féléknek. De pástétomos kenyérhez is kiváló párosítás. Sokunknak talán nem mindig jut eszébe ez a frappáns saláta. Ezért is készítek róla egy külön blogbejegyzést.
A recept:
Hozzávalók:
- 2-3 szál újhagyma
- 1/2 kg paradicsom
- petrezselyem (elhagyható)
- só (elhagyható)
A paradicsomokat cikkelyekre vágjuk, az újhagymákat pedig kis karikákra. Ezeket egy tálban összekeverjük. Ízlés szerint megszórhatjuk frissen felaprított petrezselyemlevéllel, akik a salátákat sózni szokták, egy kevés sóval tovább ízesíthetik. Ha van zsenge új lila hagymánk, még tovább növelhetjük az ízhatást! De csepegtethetünk rá valami finom olajat is. Pl. olíva-olajat vagy tökmag-olajat.
« ÉDESANYÁM BORSÓLEVESE | Napfényes Fesztivál idén is! » |
|
|