Édesség Hvar módra
2011. július 11. Főzés nélkül finoman!
tovább a teljes receptért »
Különleges élményben volt részem a napokban, a párom által vezetett jógatábor háttér munkáit végeztem, azaz 19 embernek főztem. Horvátország Hvar-sziget, a világ egyik gyöngyszeme, csodálatos látvány, a tenger mélységével vetekedő érzelmek, fantasztikus gyümölcsök és meleg... Itt született meg bennem egy egyszerű édesség gondolata, amely perceken belül alakot öltött - rövidesen már csak a szinte tisztára nyalt kelyhek jelezték, hogy egyszer itt valami finomság volt. Márpedig akkor az illendőség is úgy kívánja, legyen a tudás mindenki sajátja... Hántolatlan mandulát durvára őröltem, majd összekevertem a leturmixolt sárgadinnyével és kevés aranymazsolával, amit ráöntöttem a nagy darabokra vágott nektarinra, és megszórtam szeletelt mandulával párszem aszalt áfonyával... Majd csak néztem, ahogy az emberek a csendes élvezetekbe merülve lassan elfogyasztják. Nektek is hasonló gyönyört kívánok :)
« Onigiri (japán rizsgombócok) zöldborsóval és fokhagymás szejtánnal | Hittantáborban voltunk, holnap pedig nyersétel-találkozó Szegeden » |
|
|