Eperszörp
2014. május 10. Lét-tudatos konyha
tovább a teljes receptért »
Felsorakozott az idén eddig készült akácvíz és bodzaszörp mellé az eperszörp is. Hozzávalók : 1,5 kg eper 1 liter víz 25 dkg cukor vagy 30 dkg méz Elkészítése: A palackokat alaposan elmosom, ha tehetem kifőzéssel csírátlanítom. Az epret alaposan megmosom, a csumáját eltávolítom. Feldarabolom, majd összeturmixolom. Befőzőlábasba öntöm, hozzáteszek 1 liter vizet és a cukrot/mézet, majd felforralom. Az esetlegesen képződő habot szűrőkanál segítségével eltávolítom. Pár perc múlva máris üvegekbe töltöm. Az üvegek tetejét a két celofános módszerrel zárom. Leírás: itt. Fogyasztáskor hígítjuk.
« Táplálj helyesen édesanyám! (3. rész) | Eper befőtt » |
|
|