Menta, citromfű, só, cukor
2012. június 17. Vegetáriánus receptek
Az elmúlt hetek esős időjárásának köszönhetően dús hajtásokkal burjánzik a menta és a citromfű is. A citromfűsó ötlete már tavaly megvolt, de valamiért mindig elmaradt. Az idén tudatossabban terveztünk, sőt tovább is vittük, ne csak só legyen, hanem cukor is, és ne csak citromfű, hanem menta is. Ennek eredménye lett a citromfűcukor és a mentacukor.
Hozzávalók egy adag cukorhoz:
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg nádcukor
- egy nagy marék menta vagy citromfű
Elkészítése roppant egyszerű. A kétfajta cukrot alaposan összedolgozzuk, majd belekeverjük az apróra vágott zöldet, végül üvegbe tesszük.
Kétszer 20 dkg ízesített cukrot kaptunk, nyári frissítő limonádékba remek alapanyag lesz.
Hozzávalók a sóhoz:
- 10 dkg só
- fél marék citromfű
Hasonlóan járunk el, mint a cukor esetében. Keleti levesek vagy halak ízesítője lehet.
Bliszkó Viktor
« Sült zeller padlizsánnal (petrezselymes-fokhagymásan) | saláta a befőttesüvegben » |
|
|